Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že šli po Kremžarjevi poti na Grintovec?
Glasuj
Seznam forumov / Slovenija / Splošni pogovori / Alpina PEAK vs La Sportiva NEPAL EVO GTX

Alpina PEAK vs La Sportiva NEPAL EVO GTX

Natisni
šerpa1. 01. 2010 16:39:06
Tudi sam razmišljam o nakupu tegale čevlja (Millet bouthan GTX). Sem ga mel že ene trikrat na nogi in vse bolj se mi zdi da bo ta pravi.

"Capin" daj poročaj kak se kaj obnese na terenu.

lp
všeč
and121. 01. 2010 17:28:38
Ima kdo mogoče kaj izkušenj s čevlji Millet Alpinist GTX
všeč
miham1. 01. 2010 17:57:19
@capin in šerpa: moji trenutni čevlji so Millet Bouthan GTX. Čevelj se sicer lepo nosi, ožulil me ni nikoli in sem glede tega z njim zelo zadovoljen. Pozimi me v njih ne zebe, poleti mi ni vroče. Sem pa od njih pričakoval veliko večjo vzdržljivost. Kupil sem jih avgusta 2008 pa so že v precej ubogem stanju. Usnje poka (čeprav sem jih dokaj redno šprical, zaradi GTX membrane maže načeloma ne pridejo v upoštev), guma, ki nad podplatom ščiti usnje odstopa (ni tak problem), podplat je pa tudi že precej pobran. Sem bil pa relativno veliko v hribih.

Zelo podoben čevelj in tudi zelo hvaljen je Scarpin Ladakh. Mislim, da je cena precej blizu. Sicer ima pa še Garmont nek podoben model, ki ima tudi utore za polavtomtske dereze, ima pa tanjše usnje.

Če bi še enkrat kupoval, bi verjetno kupil čevelj z utori za avtomatske dereze za pozimi in lažji čevelj za poleti. Za lažje ture, kjer ne hodiš več kot 2 uri z derezami, so pa čisto ok.
všeč
šerpa1. 01. 2010 20:55:41
Od Garmonta model Idaho sem tudi sprobal vendar ima širše kopito in mi noga v njem malce "plava". Glede na renome firme me pa čudi, da se Millet-ovi čevlji tako slabo odrežejo.
všeč
šerpa5. 01. 2010 19:55:51
miham - kolk se meni zdi je usnje potrebno mazat z zato ustreznimi kremami da ne izgubi svojih lastnosti, sama membrana goretex pa je všita v notranjost čevlja, tako da kolk vem je ni treba špricat.

Pri mojih sedanjih čevljih, ki so kombinacija usnja in textila z goretex membrano, pa je celo v navodilih posebej opozorilo, da se z goretex spreji ne sme špricat po usnju.

Mogoče ti je pa zaradi tega usnje spokalo (ker se je izsušilo zaradi ne-mazanja).

Pojutrišnjem grem v Iglu in preberem navodila o vzdrževanju. Me res zanima kaj je s tem.
všeč
JusAvgustin5. 01. 2010 20:18:42
izredno pomembno je, da se ne maže z impregnacijskimi kremami zaščitne gume, ki obdaja čevelj. sredstvo jo raztopi namreč! Sam uporabljam od Granger`s-a G WAX, iglu 4,99 evra. čevlje mažem po potrebi, pred zimo 1x in to je to... izredno zadovoljen, tako z čevlji kot tudi mažo.
všeč
šerpa5. 01. 2010 20:34:16
Verjetno bi jih moral s temle mazat, ker piše, da tole mažo celo Gore priporoča, saj ne maši goretex membrane.
-------------------------------------------
GRANGERS – G- Max Leather Conditioner
Krema za impregniranje in vzdrževanje vseh vrst usnja - primerna tudi za čevlje z Gore-Tex® membrano, saj ne zmanjšuje dihanja. Gore-Tex® priporočilo. 100 ml.
všeč
capin5. 01. 2010 20:54:15
šerpa, bil sem tri dni na Sviščakih z družino ,pa normalno na Snežniku.Čevlji so zares dobri, probal sem tudi z derezami(sicer niso bile nujne)pa se obnese isto kot z avtomatskimi derezami.Glede vzdrževanja pa, gumo namažeš z glicerinsko kremo,usnje z sprejem za usnje(tastari še vedno prisegajo na svinjsko kožico)Da pa se podplat zrabi kolikor vem noben čevelj ne traja večno.Sam imam za lažje ture tudi lažji treking čevelj.Težje imam za pozimi ,poleti pa visokogorje.L.p.
všeč
šerpa5. 01. 2010 22:56:36
Ja, saj sem resno dvomil v to, da bi tako priznana znamka kot je Millet delala tako slabe čevlje kot je opisal "miham".

Mogoče je le naletel na "škart" komad, veš isto kot pri avtih se najde med najboljšimi eden, ki ga svira. lp
všeč
Stran:12
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki