Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že bili na Plačkem vrhu (510 m)?
Glasuj

Kilimanjaro, 5895 m

Natisni
turbo8. 04. 2012 08:51:15
Tako težko je vse skupaj še enkrat prebrati, dodati šumnike in kako vejico pred objavo prispevka, mar ne zavijanje z očmi

(+3)všeč
zippo8. 04. 2012 09:20:12
Saj o tem govorim urarrr, če greš tja moraš konzumirati vse kar se da, malo stisniti denarnico in to je to, še enkrat ne bo tja nihče hodil. Sicer pa je tvoja cenovna primerjava odlična, če vzamemo moj scenarij kje vse sem bil in tvojega. Kolikor vidim nisi sploh šel na Kilija, od vseh znamenitosti si šel le na en safari in bil si nastanjen v hotelu s klimo. Brez zamere, ampak safari in hotel si lahko privoščiš tudi na Dunaju, prišlo bi te 200€, pa še cepit za mrzlico se ne rabiš. Je pa res da svojim znancem zdaj lahko razlagaš da si bil skoraj na Kiliju.
všeč
urarrr8. 04. 2012 09:40:00
ja...

kaj bi ti rekel. jaz sem bil bolj malo v hotelu. saj ni bil hotel ampak neki kompkeks za turiste.... vecinoma nas je vozil nas taksist okoli...ta isti tudi po safariju.... malo sem hotel napisat glede stroskov... menim da je tvoja stevilka zelo velika. in se jo da lahkotno zmanjsati.... je pa res odvisno kje se gibljes in s kom. vecerja pride denarno lahko isto kot pri nas... v restavraciji kje jo varujejo s kalasniki....gres pa v lokalno gostilno, kjer dobis kroznike take da ne ves ce je tisto kroznik al kaj drugega so pa cene njihove.... je pa res da smo imeli neprestano s seboj lokalca.... tako pride vecirja za 4 osebe 10 eu....

se opravicujem za pavopisje...pisem s telefona in nimam volje popravljati...

hotel sem ti samo povedati. stevilka 5K je realna.... toda lahko je tudi dosti manjsa... pa menim da ni toliko odvisno kaj hodis gledat ampak s kom in na kak nacin....
(+2)všeč
turbo8. 04. 2012 09:44:34
Aha, tole s telefonom mi je pa znano mežikanje
(+2)všeč
ghorka8. 04. 2012 17:03:36
Kilimanjaro 2011: vse skupaj 3700 Eur;aklimatizacijska Mount Kenya 5dni, Kilimanjaro 6 dni, safari 3 dni z vsemi transferji, hrano, cepljenji,antimalariki, vizami.... Pravijo pa res, da je vsako leto dražje. In kar se vračanja v te kraje tiče, na Mount Kenyo bi šla še enkrat- za dušo!
všeč
keber18. 04. 2012 19:00:50
Jaz bi šel na Kilimanjaro še enkrat, ampak po Western breach - je pa krepko dražja (in jo nudi samo nekaj agencij), se pa prespi v kraterju samem.
všeč
Irina9. 04. 2012 01:29:55
Tak je bil plan potovanja. V ceni nista bila všteta oba vizuma in obvezen znesek za napitnine in drobne izdatke, ki jih ima vodič na poti.



Mogočna Mt. Kenija in Kilimandžaro + safari 20 dni

• Vzpon na streho Afrike, mogočni Kilimandžaro in Mt. Kenija
• Pravi safari po slovitih Tanzanijskih nacionalnih parkih
• Gremo na lov s pravimi Bušmani plemena Tindiga


Odhod: december 2010

1. dan LJUBLJANA – NAIROBI. Odhod iz Ljubljane proti Muenchnu, od koder poletimo proti glavnemu mestu Kenije Nairobiju. Po prihodu namestitev v hotel in počitek. (letalo, H)

2. dan NAIROBI – MT. KENIJA. Zapustimo kaotično kenijsko prestolnico in se odpravimo proti severu. Pot nas pripelje do Mt. Kenije, ki je s svojimi 5199 m drugi najvišji afriški vrh. Nam dostopen je Point Lenana na 4985 m na katerega se bomo tudi povzpeli. Po prihodu v nacionalni park si privoščimo nekajurni aklimatizacijski sprehod ob vznožju gore. Ravno toliko, da se počasi navadimo na Afriko. Nočimo v šotorih. (O, ZKV)

3. dan MT. KENIJA/dan 1. Po zajtrku se odpravimo do vrat Sirimon od koder začnemo naskok. Po nekaj urah dosežemo prvi tabor z zanimivim imenom Old Moses Camp na 3300 m (4 – 5 ur). (O, ZKV)

4. dan MT. KENIJA/dan 2. Danes začnemo bolj zgodaj, prečkamo doline, potoke, vseskozi pa nas spremljajo unikatne velike lobelije in senecie. Večji del dneva hodimo po Makinderjevi dolini, stalno pa se pred nami kažejo vsi trije vrhovi. Kampiramo na 4200 m v kampu Shipton (7 ur). (O, ZKV)

5. dan MT. KENIJA/dan 3. Vstanemo sredi noči in odidemo do Point Lenane na 4985 m (3 – 4 ure), »pohodniški vrh«. Na vrhu smo ravno v času sončnega vzhoda. Na čisti dan se daleč v daljavi vidi celo mogočni Kilimandžaro. Spustimo se po drugi strani in zadnjo noč na gori prebijemo v kampu Chogoria (3000 m, 3 - 4ure). (O, ZKV)

6. dan MT. KENIJA – NAIROBI. Po zajtrku se spustimo do vozil in počasi vrnemo v Nairobi, namestimo v hotel in obujamo spomine na vzpon. (H, Z)

7. dan NAIROBI – ARUSHA. Čas za odhod proti Kilimandžaru. Zapustimo Nairobi in preko mejnega prehoda Namanga vstopimo v Tanzanijo, deželo Afriškega najvišjega vrha. Po opravljenih mejnih formalnostih odhod proti Arushi, namestitev v hotelu in počitek pred safarijem. (H, Z)

8. dan ARUSHA – LAKE MANYARA NP. Čas je za tisto po čemer Tanzanija tudi slovi. Za čisto pravi safari po nekaterih najlepših nacionalnih parkih na svetu. Preko 4 milijone divjih živali se skriva v tanzanijskih in prav nič čudnega ne bo, če se bomo znašli sredi črede slonov, bivolov, zeber, gnujev, žiraf,… opazili levinjo z mladički, na drevesu prebudili spečega leoparda, zmotili nilske konje pri kopanju,… Seveda pa je to narava in marsikaj bo odvisno od sreče. Za prvi dan se odpravimo v NP Manyara, ki slovi po levih in nilskih konjih. Seveda pa je že sama lokacija ob zahodnem robu velikega tektonskega jarka prava poslastica. Noč prebijemo v šotorih. (O, ZKV)

9. dan KRATER NGORONGORO. Prečkamo rob velikega jarka vse do svetovno znanega kraterja Ngorongoro, ki nas navduši s svojo čudovito lokacijo, modro zelenimi pogledi in ogromno koncentracijo živali. Definitivno eden izmed vrhuncev potovanja. Prespimo kar na robu kraterja in celo noč uživamo ob poslušanju matere narave. (O, ZKV)

10. dan NGORONGORO – JEZERO EYASI. Zapustimo rob kraterja in nadaljujemo proti jugu, proti jezeru Eyasi. Ta ne slovi po živalskem svetu, ampak po Bušmanih. In kaj je lahko boljšega kot z njimi preživeti dan in oditi na lov. Se še spomnite filma "Bogovi so padli na glavo"?? Če ne, vam svetujemo, da si ga ogledate in bomo naredili primerjavo… (O, ZKV)

11. dan JEZERO EYASI – TARANGIRE NP – ARUSHA NP. Obiščemo še z baobabi posejan nacionalni park Tarangire, ki slovi po ogromnih čredah slonov in neverjetni pokrajini, nato pa se počasi odpravimo proti nacionalnem parku Arusha, ki leži pod drugim najvišjim vrhom v Tanzaniji - goro Meru 4566 m. Nam bo služil kot aklimatizacija za Kilimandžaro. (O, ZKV)

12. dan ARUSHA NP. Po zajtrku se odpravimo na čisto pravi »peš« safari. Z oboroženim čuvajem se bomo z malo sreče približali žirafam, bivolom, slonom,… Le kje drugje bi se še lahko aklimatizirali na tak način. Povratek v Arusho in nočitev v Hotelu. (H, Z)

13. dan ARUSHA – KILIMANDŽARO/dan 1. Zapustimo Arusho in se odpravimo proti mogočnemu 5895 m visokemu Kilimandžaru. V prevodu ime pomeni »Mala bela gora«, ki pa ni prav nič mala, ko enkrat stojiš pod njo. Od obdelanih kmetijskih površin v spodnjem delu, skozi tropski gozd, preko planinskih pašnikov in pusto lunarno pokrajino pridemo do »Vrha svobode«, kot se imenuje vrh Kilimandžara v lokalnem jeziku. Izberemo smer Machame, ki slovi kot najlepša izmed 5-tih. Po vijugasti poti skozi deževni gozd pridemo do našega prvega tabora Machame na 3100 m (5 - 7 ur). (O, ZKV)

14. dan KILIMANDŽARO/dan 2. Po zajtrku zapustimo kamp, počasi pa tudi že deževni gozd. Po kamnitem grebenu dosežemo planoto Shira. Prvič uzremo vse 3 vrhove Kilimandžara (Kibo, Mawenzi in Shira). Utaborimo se v kampu Shira na 3840 m (5 – 7 ur). (O, ZKV)

15. dan KILIMANDŽARO/dan 3. Obrnemo proti vzhodu v polpuščavo in kamnito pokrajino, ki obkroža lavni stolp na 4630 m včasih imenovan tudi »Zob morskega psa«. Izjemno pomemben aklimatizacijski dan. Po kratkem počitku ob zobu se spustimo do Barranco kampa (3950 m, 5 – 7 ur), kjer prenočimo. (O, ZKV)

16. dan KILIMANDŽARO/dan 4. Po prebiti noči ob veliki Barranco steni se povzpnemo nanjo, prečkamo in dosežemo Heimov ledenik. Šele sedaj se zares zavemo kako čudovit Kilimandžaro dejansko je. Še skozi dolino Karanga in že smo v kampu Barafu na 4600 m (7 – 8 ur). Vrh je samo še 1345 višinskih metrov proč. (O, ZKV)

17. dan KILIMANDŽARO/dan 5. Le malo po polnoči vstanemo in naskočimo vrh. Prvi cilj je točka Stella na 5745 m, kratek postanek in veličastni sončni vzhod. Od tu naprej po snegu odidemo do vrha, do Uhuru Peak, do »svobode« na 5895 m (7 – 8 ur). Po kratkem uživanju na vrhu Afrike, in shranjevanju spomina, ki nam bo ostal vse življenje, se spustimo do Barafa, kjer vzamemo opremo in nadaljujemo do Mweke (3100 m, 5 ur). (O, ZKV)

18. dan KILIMANDŽARO/dan 6 - ARUSHA. Še kratek sprehod do vrat Mweka, nato pa transfer do Arushe, namestitev v hotel in uživanje v zasluženem udobju. Čas za proslavo in odhod na zasluženo pivo Kilimanjaro. Pravijo, da če ga že ne osvojiš, ga lahko vsaj popiješ…. (H, Z)

19. dan ARUSHA – NAIROBI. Po zajtrku se vrnemo v Kenijo, od koder poletimo preko enega izmed letališč nazaj domov. (letalo)

20. dan NAIROBI – LJUBLJANA. Še let preko enega izmed letališč v Muenchen, ter transfer v Ljubljano in naše potovanje se zaključi.

V določenih terminih je odhod lahko iz Benetk, Dunaja…, organiziran je avtobusni prevoz iz Ljubljane.


Cena na osebo v dvoposteljni sobi: 3290 EUR (razpisna cena)
1
(+1)všeč
tristic9. 04. 2012 08:50:49
@ Irinia

Pozdravljena, mene pa zanima s kom ste to šli.. agencijo, v lastni režiji? Hvala za odgovor!
Lep dan, Tamara
všeč
Irina9. 04. 2012 10:47:57
Prva liga ....Agencija Oskar, Kranj (zaključena skupina).
Tudi tebi lep dan.
všeč
maremarcus9. 04. 2012 11:17:19
hmhm, mi se menimo, da bi šli drugo leto februarja, zaenkrat smo nekak 3-je v skupini, izvedba v lastni režiji.....če je še kdo za, se lahko dogovarjamo.....plan je nekak do 20 dni, zraven Kilija tudi safari pa malo potepa .....
všeč
urarrr9. 04. 2012 15:14:58
Živ..

tud mi planiramo enkrat takrat...mogoce... je bil plan že letos, pa so bile druge prioritete...

kot sem napisal že zgoraj... cene držijo...

problem je edino ta da se ne da dorečt točnega datuma. ker povratna karta za 300-450€ ni vsak dan. ko pa je pa se jo takoj vplača. in to je to. to govorim za let munich mombasa. tam imam znance-delajo na policiji-ni straha za probleme. nas peljejo direkt do meje s tanzanijo. od tam naprej na vrh in nazaj pa nas pelje lokalna agencija za 1000 na glavo. Ko se pride nazaj še kak teden na diany beach...od tam seveda čez safari.. pa nazaj.... menim da je zadeva izvedljiva za cca 2000€.....

Če se odločiš za slo agecijo je zadeva bol tekoča, datumi so znani, vse je skratka malo lažje z našimi agencijami. Se pa to seveda zelo pozna na ceni...

Aja..
priporočljiva ja kaka aklimatizacija že v evropi če je plan iti direktno na kili... Recimo kaka zimska soba na GrossGlocknerju na 3500 bi bila kar ok..

če nam ne uspe me kontaktiraj na ZS... da ti posredujem štivilke od kolegov s kenije... Se da vse zment... so samo ljudje... kateri imajo plačo 50-60€ na mesec za 6 dnevni urinik po 10 ur na dan.... nekaj malega mu daš, plačaš hrano in bo človek s tabo 25 ur na dan....

najdražja stvar je safari... mi smo mu dali 85 ali 90 $ na dan... prevoz vodenje in polnipenzion.. vse je v tej ceni. Se pravi 3 dni safarija 270$ = cca 200€....

lp
všeč
keber19. 04. 2012 15:44:15
Tale cena od Agencije Oskar je kar solidna cena, v lastni režiji bi podobno prišlo kakih 10-20 % manj (torej da si tam vzameš agencijo), kaj več pa že ne.

Ceni safariju za 90$ na dan in vse vključeno pa se lahko samo smejem: uradna taksa (vstopnina) za Lake Manyara je 45$ na osebo. Serengeti te olajša za kake 120$ na osebo za 24 ur, krater Ngorongoro pa je imel takrat 200$ vstopnine za 6 ur. To so uradne državne tarife in kolikor sem videl, se to ne obide kar tako, vstopne točke so kot carina.
So pa tarife za parke v Keniji občutno cenejše.

Višinska aklimatizacija na Grossglocknerju ni potrebna, ker je kratkomalo prenizek. Jaz sem šel en teden pred Afriko na tridnevno turo okoli in na Triglav, pa še to zato, da vidim, ali moje koleno zdrži 2300 m spusta v enem dnevu.
všeč
Tadej Bolta3. 07. 2012 01:55:14
eto. sam sem preživel pol leta v afriki.....za sabo sem imel cca 7 različnih safarijev, zanzibar, potovanje po vaseh afrike, potovanje po nilu, itd itd itd, in seveda tudi vzpon na kilimanjaro.

cena vzpona je 850usd za marangu route (620 usd od te cene gre za vstopnine za v park) in 900usd za machame, po kateri sem šel tudi sam...tukaj treba vedeti, da treba za vsako stvar v tanzaniji doplačat še cca 10% napitnin, torej še cca 90usd napitnin za vodiče.

za agencijo se je najbolje zmenit kar v moshiju. gres v kilimanjaro backpackers hostel v tem mestecu in že tam te usmerijo do agencije. ko se meniš za vzpon zahtevajte da vas je v skupini vsaj trije ali štirje. vodič namreč stane cca 15-20 usd na dan, kuhar cca 12 usd na dan in nosač 10 usd na dan... kolikor vas je več se ti stroški razdelijo, minimalno pa 10% po osebi.... če si edini v skupini oz. če sta samo dva, pa moraš plačati tok več..!

opremo ti priskrbijo sami in ni za doplačat. še zmeraj pa je fajn imeti kake stvari svoje. ni pa treba kupovat alpinistične oprem..!!! nizki gojzerji so čisto ok. sam sem imel pa dakine skejterski ruzak in navadno bundo, pa mi ni nič manjkalo.

vzpon je fizično nezahteven. ok, morda zato ker sem mlad, pa ker malo hodim pri nas.

machame route, 6 dnevna, spanje v šotorih:
- prvi dan hoje 4 ure, vzpona za 1200m, prenoči na 3033m
- drugi dan hoje 4 ure, vzpon za 800m, prenoči se na 3837m
- tretji dan hoje 6 ur (sam sem rabil manj kot 5 ur, turisti so rabili po 8 do 10 ur), vzpon na 4637m (aklimatizacija), prenoči se na 3976m
- četrti dan hoje za 6 ur do baznega tabora na 4673m
- peti dan ob 0:00 start na vrh, cca 7 ur...sam sem rabil 5 ur. zadnjo uro vzpona me je zdelovala višina. omotica, kratki koraki, bruhal celo enkrat...sledi spust v bazni tabor, cca 2 uri. počitek. tekom dneva se premakne v camp 3800m visoko
- šesti dan spust do vznožja

sam sem peti dan po vrhu v baznem taboru počival le eno uro, potem pa se spustil direkt do vznožja.. hodil cca 7-8 ur. ubistvu sva z vodičem zadnji del poti kar tekla.

7-dnevni vzpon se v četrtem dnevu vzpne 4033m visoko in tam prespi še eno noč, v bazni tabor pa gre potem peti dan...tako imajo en dan več za aklimatizacijo. treba vedeti, da je po mojih ocenah za cca 80% ali več turistov to prvi vzpon na kakršnokoli goro sploh v življenju! ja, za prvi vzpon so si izbrali skoraj 6.000m visok vrh! in nabavijo opreme za nekaj 1000 eur...samo gojzerje asolo za 600 eur, itd...

tudi vedeti morate, da te poceni varjante vzpona so malo bolj špartanske.
če plačaš agenciji 2000usd in več (običajno prek interneta ali pred samim potovanjem) imaš:
- wc v privat šotoručku
- velik šotor kjer so mize in stoli za jest
- doplačat moraš za vsak izposojen kos opreme (cca 100 usd za čevlje, 100usd za spalko, itd)
če plačaš v Moshiju direkt eni izmed agencij:
- wc je javni v malih kočicah, na štrbunk
- jedilnica je skala pred tvojim šotorom
- opremo dajo v najem za džabe (0 usd!)


potem pa še glede safarijev...tudi lahko plačate na licu mesta...150usd na dan. torej jezero manyara, ngorongoro, serengeti, za 4 dni, 600usd. ceneje ne gre..! v teh cenah je 50 usd vstopnina za vsakega izmed teh parkov, za ngorongoro pa je še za avto 100usd. ko si rezervirate bodite najmanj trije...

zanzibar...zelo luštno prenočišče je flamingo hotel v samem centru...12 usd po osebi z zajtrkom. čist, prijazen, itd...
za bungalovčke na plažah pa plačate od 40 usd dalje (za 2) preko neta, na sami lokaciji pa lahko najdete po 5-10 usd po osebi...!


slike pa si lahko pogledate na blogu:
tadejbolta.blogspot.com
(+1)všeč
lino18. 07. 2017 15:07:10
Primoza, to je izlet doživet v presežnikih. Srečno še naprej!
všeč
lino19. 07. 2017 20:42:12
Sem zgoraj že hotel vprašat kje je najmlajši? Ubogi Žan, koliko lepih doživetij je zamudil. Ampak on verjetno ne deli tega mnenja z menoj. Trenutno so za njega računalniške igrice "IN". Pa saj je še rosno mlad in je še vse življenje pred njim.
(+1)všeč
dprapr19. 07. 2017 21:38:41
In kakšna fizična pripravljenost je potrebna za takšen vzpon?zmeden
Kolikor vidim po vaših objavah, je kar dobro fizično pripravljen. Seveda je to samo moje razmišljanje in ničesar drugega.
(+5)všeč
turbo20. 07. 2017 06:22:16
Ugibam . . . Ali je možno, da je bilo vsega preveč . . . dopoldan plezanje, popoldan tura . . . vedno višje, vedno težje, vedno . . . in se je fantu enostavno uprlo, ker je bilo tega kar naenkrat preveč ?!?
(+8)všeč
morientess9712. 11. 2017 21:03:46
Pozdravljeni,
z dvema prijateljema planiramo naslednje poletje pohod na Kilimanjaro.
Je sel gdo pred kratkim hodit gor pa bi imel informacije kaksne so okvirne cene za celoten izlet za recimo 7-9 dni, ce se dol najame kaksko cenejso agencijo? Sprasujem pa zato, ker dol cene mocno narascajo, vecina informacij na forumih pa je najbrs ze outdated.

Hvala za pomoc in lp
Tim
(+1)všeč
ZoranV17. 10. 2019 20:16:11
Kilimanjaro, najvišja samostoječa gora na svetu. Sliši se kot nekaj neosvojljivega, a je bila to hkrati ena mojih najlažjih in najtežjih gora. Na višini 5000+ glava vidi položno pot, srce bi se pognalo do vrha, a telo enostavno ne zmore. "Pole pole" je slogan hoje na Kilimanjaro - počasi, počasi v svahiliju! To je tudi edini pravi način, da res zaužiješ te dane trenutke, še posebej kratek spektakel sončnega vzhoda na vrhu Kilimanjara. Nekaj fotografij pripetih, več pa na Facebook povezavi. Mislim da ni potrebno imeti Facebook račun za ogled fotografij. Šla sva po Machame route s povratkem na Mweka gate.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10220566801427866&type=3
Prva dva dni dež in megla.1
Drugo noč se zjasni.2
Čudovito jutro.3
Pod Kilimanjarom.4
Prihod na Stella Point.5
Spektakel jutra na Kilimanjaru - Mawenzi v oblakih.6
Izginjajoči ledeniki ...7
Uhuru peak, najvišji v Afriki :)8
(+21)všeč
Andy197817. 10. 2019 20:54:26
Čestitke za opravljen vzpon. Krasne slike.
(+1)všeč
Stran:123
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki