Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali se s Krima (1107 m), vidi morje?
Glasuj

Joshua Tree, Yosemite, Lake Tahoe - Kalifornija, ZDA

Natisni
anzecokl3. 12. 2014 12:56:34
"Iskreno povedano se mi je ob razmišljanju kaj bi ob srečanju z medvedom storil, še najbolj realna zdela možnost, da bi otrpnil in se posral v hlače. Pa naj me potem požre Balkanca smrdečega, če si upa!"

Izkušnje z medvedi in granitom na zahodni obali ZDA sem končno strnil v FOTOREPORTAŽI
(+21)všeč
carniolus3. 12. 2014 14:23:21
Kapo dol. A life fully lived - dobesedno nasmeh
(+3)všeč
Jovan Cukut3. 12. 2014 17:39:25
'Okmodko', slabo si razumel, tudi malo čustveno napisano, fotoreportažo Anžeta Čokla. Nobenega pljuvanja čez Slovence ne vidim v njej, saj ni prvi, ki je napisal, da so 'zategnjen narod'. In ti si se prav 'obesil' na te dve besedi. Kako bi šele reagiral, če bi o Slovencih bral mnenje od antropologinje dr.Vesne Godine. Ali pa karakteristike vseh balkanskih narodov od svetovno znanega psihiatra dr.Jovana Marića.

Zaradi slabega gospodarskega položaja naše države pa itak vsi vemo, da se čedalje več mladih izseljuje iz nje, tako kot štirje mladi člani njegovega društva.



'Okmodko', kdo se skriva pod tem psevdonimom?
(+15)všeč
viharnik3. 12. 2014 18:47:23
Ja, krasno, sama prvinska narava in to kakšna !
V Kalifornijo - San Francisco sta se preselila tudi dva moja kolega z joge, eden iz Ljubljane, mizar, druga pa s Skopja, Dr.medicine.Oba sta se tam s pomočjo internacionalnih prijateljev Sahaja joge sama dobro znašla in oba dobila dobro zaposlitev.
všeč
anzecokl3. 12. 2014 20:04:55
@carnioulus: oko imaš izostreno, nič čudnega, da rad slikaš nasmeh Zanimivo mi je, da tako redki opazijo ta detajl na fotografiji, ki meni osebno prav v osnovi idealno popiše tokratni "roadtrip". In rad si mislim, da jezero pred očmi subjekta predstavlja široko razvejano in odprto pot tudi vnaprej...

@Okmodko: ne vem zakaj bi kdo dojemal tisto kot pluvanje, razen če o sebi misli to kar je zapisano... Dejstvo je, da smo Slovenci v marsičem posebni in je to (celo pregovorno) znano. Zato sem to tudi zapisal in ne vidim v tem prav nobenega pljuvanja, le primerjalno posebnost z Američani, ki so v tem resnično (vsaj po mojih izkušnjah) pravo nasprotje. Gotovo poznate tisti trapasti občutek v dvigalu, notri se postavi 5 ljudi, ki se medsebojno ne poznajo. Pri nas bi vsi nekaj gledali okrog kot da smo tam sami, buljimo v tleefon in komaj čakamo, da se vrata odpro... no v Ameriki pa te vsi ogovorijo, vprašajo po počutju, zdravju itd. To je pač del kulture in dejstvo je, da smo si narodi drugačni po kulturi in običajih. In v tem ne vidim prav nobenega pluvanja, če se izpostavi znana dejstva kateregakoli naroda...
(+14)všeč
viharnik3. 12. 2014 20:45:13
Brat se je preselil v blokovske Tacenske dvore.Tam se niti na skupnem hodniku, še manj v dvigalu nihče ne pozna, pozdrav jim je pa kot tabula rasa.
Američani so odprt narod, ker na njihovih tleh deluje grlena Visshudi čakra in Lord Krishna, ki je odgovoren za kolektivnost in lep dharmični govor, vodenje.
Pri nas smo v področju Nabbhi (trebušne tretje čakre Manipure), ki zadeva materialno blagostanje, katerega pa kot božjega, ki obdaruje in naj bi vedno krožil, še vedno ne razumemo, smo v skrajnosti tega smisla.
všeč
dprapr4. 12. 2014 08:18:13


Super fotoreportaža, da še tisti uživamo, ki nimamo ravno možnosti, da si v živo to ogledamo.
(+7)všeč
Jovan Cukut4. 12. 2014 11:10:42
Bog dragi, kaj vse človek mora brati na tem portalu. Zaradi dveh blago napisanih besed 'zategnjen narod'. Pa saj itak vsi vemo, da so na tem svetu vsi narodi z dobrimi in slabimi lastnostmi. So dobri in slabi ljudje.

Anže Čokl je nekdo, priznali to ali ne. Ima velike zasluge za ustanovitev in delovanje Športnega društva FreeApproved. Je vrhunski alpinist z mnogimi letnimi in zimskimi vzponi v naših in tujih gorah, sploh pa s poleti s padalom z raznih vrhov. Vreden spoštovanja, občudovanja in posnemanja. Je skromen, miren in pošten človek, vem, sem bil v njegovi družbi, v gorah, kjer se to najbolje vidi. Poleg mnogih objav na spletni strani društva smo mu mnogi na tem portalu hvaležni, da je začel še na njem, sam ali s prijatelji iz društva, deliti svoja doživetja v slikah in besedah. Z vsemi, ki imajo radi ta svet in gore v njem.

In sedaj se najde neki anonimnež, ki se ne zmore še podpisati s polnim imenom in priimkom, anonimnež, ki vse drugače misleče na tem portalu imenuje ničvredneže in celo to, da na njem ni odprtih in dobrih ljudi. Kdo pa si ti 'Bambus', si vse dokazal z blatenjem drugače mislečih. Tudi tebi ni pomoči. Vse kaže, da ti in tebi podobni, ne vstopate na ta portal kot 'Nekdoji' ampak kot 'Nihčeji'. Žal.

A ti, 'Bambus', preberi še kaj o karakteristikah balkanskih narodov in ne samo napisana razmišljanja na spletnih povezavah v tujem jeziku, ki jih prilagaš. V interesu znanja, da ja spet ne boš pisal neumnosti na tem portalu.

Če se je že zgodil bančni, tajkunski in politični rop stoletja na tem planetu, ne dovolimo, da se še zgodi intelektualni rop v naših glavah, pravilno mislimo z njo, berimo in učimo se, v interesu veselja do življenja, ljubezni, odnosov do ljudi, boljšega razumevanja in prijateljstva med njimi. Če tega ne bomo imeli, bo ta svet samo še slabši.

(+27)všeč
GregorC4. 12. 2014 13:39:18
Super reportaža in samo želim si čim več takih.
Ostalo pa žalost.
(+6)všeč
mailman4. 12. 2014 16:24:27
Anže, čestitke tudi z moje strani za odpravo in opis. Bogu hvala, da takšni ljudje lahko to počnejo in to tudi objavijo na tem forumu!!! Jovan, na žalost lahko "dvignem" palec za tvojo objavo samo enkrat, drugače bi jih deset!!! Srečno še naprej...cool
(+2)všeč
viharnik4. 12. 2014 18:38:49
Bistvo Čoklovega sporočila je bila slikovna predstava nepoznanih prelepih predelov naše matere zemlje, ne pa ukvarjati se z balkanci.Vsakdo vedno kaj po svoje doživi in opiše, s tem se pa ni treba obešati prav na vsako besedo ali misel.Preberi in uživaj v tistem, kar te zanima, ti da navdih.
Ljudje pa so vsi različni z različnimi razvojnimi predispozicijami, ki jih prinesejo v naslednja življenja.Velika Mati nam je nekdaj dejala, da je velik čar različnost kvalitet posameznikov, ki si med seboj stojijo ob strani in se tako bogatijo, podobno kot narediti lep šopek rož različnih barv, ki le takrat pride do izraza.
Mislim, da smo zašli s konteksta objave Čokla in bi bil čas za brisanje.
(+6)všeč
GregorC4. 12. 2014 18:56:19
Okmodko, a se ti zavedaš, da s svojimi odzivi tukaj samo potrjuješ Anžetove besede, tiste ki so ti šle najbolj v nos?
(+8)všeč
Jovan Cukut4. 12. 2014 19:36:33
Res je 'Okmodko', zapravljam čas zaradi takih kot si ti in 'Bambus', ki drugače misleče na tem portalu imenuje ničvredneže in da na njem ni odprtih in dobrih ljudi. Tudi tokrat ga bom. Žal, ne gre drugače.

Glede varovanja osebnih podatkov pa to: kaj morem za to, če mi je država (DURS), nekoč kot samostojnemu podjetniku, objavila vse moje osebne podatke na spletu in kaj morem za to, če je državni AJPES objavljal celo mojo bilanco stanja, ne da bi me prej vprašal za to. Da sta še enkrat moj e-naslov in ponekod št. mojega telefona objavljena na portalu Hribi.net in celo v albumih na moji spletni galeriji pa ne sme biti nobena skrivnost. To je normalno, zaradi pogoste komunikacije z vsem, ki hodijo z mano v gore. V Sloveniji, moji drugi domovini, ki jo imam rad tudi zaradi obeh dedov, ki sta se v 1. svetovni vojni borila na njenih zahodnih mejah in ne samo zaradi njenih lepot, živim že 46 let, v svoji stroki sem ji ogromno prispeval, imam ogromno prijateljev v nje in izven nje, z njimi delim lepote slovenskih in drugih evropskih gora, nimam sovražnikom, nisem tajkun, nimam premoženja, nihče mi še ne grozi in nikoli nihče ne bo, nima za kaj, nikomur še nisem nič slabega naredil in se nimam česa bati. In ti poleg vsega zgoraj napišeš: ' Jovan Cukut o tebi vem marsikaj'. A ja, me spremljaš kot kakšen agent in me celo sedaj učiš življenja. Nič ne veš, 'Okmodko'. In kako prav ima 'Zebdi', ko ti odgovori: ' Če si ti normalen...'.

Nekdanja Jugoslavija je bila večinoma na Balkanskem polotoku, tako so nas učili, v svetu največkrat tudi vse njene naslednice prištevajo k balkanskim državam, tako tudi celotno Slovenijo. In nesporno je, da je Balkan zgodovinsko in politično ime. In danes, nekateri nočejo nič imeti z njim, čeprav nas veže ogromno skupnih stvari, zgodovinskih, kulturnih, gospodarskih … Kakšna vzvišenost 'Okmodka', da ne uporabim kakšne hujše besede, ko postavlja kulturne ločnice na tem evropskem prostoru. Tudi Avstrijcev, za katere se začne Balkan onstran Karavank, za Italijane onstran zahodnih Julijcev, za Slovence čez Kolpo in za Hrvate šele na Uni.

In, da se ni začel Balkan še nižje od Karavank, zahodnih Julijcev in na Dinari nad Jadranskim morjem, se lahko zahvalimo nekemu južnjaku, pripadniku mnogokrat osovraženega in zaničevanega balkanskega naroda, ki je leta 1919 pri sošolcu z univerze, takratnemu ameriškemu predsedniku T. W. Wilsonu dosegel, da ZDA ne priznajo Londonskega pakta, s katerim so zavezniki dali Italiji Dalmacijo z otoki in Istro, ves Bohinj, Bled, velik del Julijskih Alp s Triglavom in dolino Triglavskih jezer ter Zgornjesavsko dolino, tudi Kranjsko Goro, Dovje, Gorje, Bohinjsko Srednjo vas in Bohinjsko Bistrico. In na vso srečo je vse to ozemlje pripadlo takratni državi SHS. Ko je član delegacije SHS Dušan Ribarž izvedel za to odločitev, se je menda zjokal od veselja. In ta neki Balkanec, Slovan ter prijatelj Slovencev je šele leta 1934 v avtobiografiji napisal: 'Če v Parizu ne bi bilo Ribarža in drugih delegatov, ne bi Slovenci nikoli izvedeli, da sem ji pridobil Bled in blejski trikotnik s Triglavom, in danes ne bi bil častni občan Bleda'. Nekaj malega iz zanimive zgodovine tega nesrečnega Balkana, 'Okmodko'.

Leta 2008 je takratni predsednik Planinske zveze Slovenije Franc Ekar vladi poslal pobudo, da se blejskemu častnemu občanu postavi nekje na Gorenjskem, morda na Bledu, spominsko znamenje. Kako pa, če so nekateri politiki v njej že zdavnaj javno rekli, da ničesar več ne želijo imeti z jugom, osovraženim Balkanom. Tudi razni anonimneži na tem forumi, ki ne razumejo dobro tega sveta.
Res je, kot je zapisal Ekar v pismu poslano vladi: 'Poleg Jakoba Aljaža je prav Pupin najbolj zaslužen za to, da je Triglav ostal slovenski'. Na to pismo ni dobil nikakršnega odgovora. Žal.

Vem, da vse skupaj zgoraj napisano ne sodi na ta forum, pa vendar urednika prosim naj ne briše komentarjev. 'Naj se vidi kdo je kdo', kot je zadnjič zapisal Juš Avguštin.
(+17)všeč
Branee4. 12. 2014 21:51:36
okmodko pa ti si pravi patriot. Pejd raj na Ljubelj nam linijo drzat saj vidis, da nas hocejo pogermanit velik nasmeh
všeč
Jovan Cukut4. 12. 2014 21:58:37
Slabo si opazil in napačno sklepal, 'Okomodko'. Sem ti napisal samo kratek delček zgodovine Balkana iz leta 1919. Vse drugo pred tem, kaj se je in zakaj zgodilo na njem, kdo se je v kaj spremenil in zakaj, pa je tebi nesmiselno razlagati. Saj itak praviš, da ne boš bral vse to. Ti pa bodi še naprej v stroju svojega 'bataljona' anonimnežev, ki pišejo neumnosti na tem portalu. Kaj drugega, lepšega, ne zmorete in ne znate.
(+2)všeč
sirt15. 12. 2014 10:42:24
Res si opisal žalostni del zgodovine Slovencev! Dokaz so Slovenci severno od Karavank.Ti so imeli srečo, da so po srbjanski zaslugi, po plebiscitu ostali v Evropi, nas pa so potisnili med balkance! Zakaj srbjanski zaslugi? Pred plebiscitom 1920 je bilo javno mnenje močno na strani priklučitvi Sloveniji.Pa so veleumi v Beogradu poslali razcapano kraljevo vojsko na Koroško, najbrž za nadzor.Si predstavljate šok ko je ta srbjanska horda prihrumela na Koroško in s svojim obnašanjem dosegla da se je v trenutku vse spremenilo.Nas pa so potisnili med balkance, čeprav nikoli nismo spadali tja! Slovenija geografsko tudi ni na Balkanskem polotoku!V to se lahko prepriča vsak, ki zna brati zemljevid.
Vsem ki pa tako veselo Jovanu delite pluse malo Cankarja: Za hlapce rojeni, v hlapce vzgojeni- hlapci ste in hlapci boste ostali!
Saj tudi našo ljubo Slovenščino spreminjate v ..............
Slovenci smo vedno imeli-vrnitev;zadnje;izvabiti....
Srbohrvatje-povratak;poslednje;izmamiti....
In še in še bi lahko našteval.
(+3)všeč
SunBurned5. 12. 2014 10:52:47
Ko najbolj kleni Slovenci napišejo Slovenščina (z veliko začetnico)...neprecenljivo. :-D :-D
(+3)všeč
geppo5. 12. 2014 11:09:29
OMG
kam vas je zaneslo..zmeden
izgleda, da vsi depresivni zaradi slabega vremena
malo višje iz in glave ohadit velik nasmehvelik nasmeh
lp
1
(+10)všeč
dprapr5. 12. 2014 11:22:38
Zlatko, sem bil danes, pa se nisem dolgo zgoraj zadrževal, ker so se drevesa kar podirala!
Led je bil pa pretrd, da bi glavo...velik nasmeh
(+3)všeč
Jovan Cukut5. 12. 2014 12:15:39
Tudi anonimnežu 'sirt1' nima smisla razlagati podrobne zgodovine Avstro - Ogrske monarhije ter nekdanjih majhnih državic Srbije in Črne gore. O njej in velikonemški politiki na balkanskem prostoru ter koroškem plebiscitu so že vse povedali zgodovinarji.

In kaj bi bilo na tem tragičnem balkanskem prostoru, če ne bi bilo Bogomilov, Turkov, mnogih vstaj, balkanske vojne, obeh svetovnih vojn, Principa, Pupina ter zadnje državljanske vojne, pa sam 'bog ve'.

O tako kulturnem nivoju, ki ga obvlada 'sirt1', napisanimi neumnostmi in neresnicami, pa ne bi na tem portalu. Z njimi je pokazal kdo je in kam spada.

(+4)všeč
JusAvgustin5. 12. 2014 13:11:51
Mogoče je pa Venet...cool
všeč
Stran:12
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki