Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
  
Anketa
Ali je Košutica višja od 2000 m?
Glasuj
sabotin / Zadnja sporočila

sabotin - Zadnja sporočila

Začete teme:
Komentarji:
sabotin8. 12. 2013 17:38:15
Spoštovana Suzana,vaši prispevki in fotografije so med najboljšimi na tem forumu,zato jih zmeraj spremljam. Vašega današnjega prispevka sem se pa še posebno razveselil.
Mislil sem,da je moj izgubljeni cepin že "dobil noge",pa ga najde poštena
gospa,ga vpikne v sneg in na spletu objavi lokacijo.
Takoj sem šel do Podrtega macesna,kjer sem našel- meni že v drugo podarjeni cepin.

Hvala Vam in še mnogo takih dni v gorah kot je bil včerajšnji.
sabotin19. 07. 2013 19:42:25
Zanimiva je foto.št 12,od gospe Lidije,saj je "živalica"na sliki redek primerek laškega gada. Dom tega gada je severno zahodna Slovenija-Breginjski kot,po lokaciji fotografije pa zgleda ,da je že prešel reko Sočo in se širi proti vzhodu.
Več o laškem gadu pa tukaj-https://sl.wikipedia.org/wiki/La%C5%A1ki_gad
sabotin7. 07. 2013 20:25:12
Snežišče,(slika 11),sem tudi jaz prečkal v soboto,zgodaj zjutraj je bilo zelo spolzko če ne kar ledeno.Priporočam vsem,kateri se odpravite na to pot,da s seboj vzamete cepin.
sabotin26. 04. 2013 20:48:30
Sem bil na Krnu iz Krnskega jezera,25.4. Lep dan-samo sonce plavo nebo.Zavedajte se,da se kljub toplemu vremenu v dolini,podajate v snežne razmere. Do polovice poti iz Lepene proti jezeru je brez snega,nato pa se z vsakim metrom višine večajo snežne razmere.Pri koči je še cca 2 m snega.V zgodnjem jutru se ni prediral in so bile na poti proti Krnu potrebne celo dereze,ob povratku okrog poldneva pa toplo, vodeno in udiranje do ri... Tako,da sem iz zgornje planine do zgornje postaje žičnice potreboval krplje.
Iz Lepene do koče nso potrebne dereze,niti krplje-če hočete kaj višje pa bodite ustrezno opremljeni.
sabotin22. 12. 2011 21:55:58
Zavedajmo se,da bomo 'silvestrovali'v TNP in narava nam bo hvaležna,če se bomo temu primerno tudi obnašali-petarde in ognjemeti ne sodijo sem.
sabotin28. 11. 2011 20:42:51
Tudi jaz sem letos prehodil greben Krnčice.Bilo je lepo kot na zgornjih fotografijah,ni pa bilo na vrhu križa.
Zanima me,kdo in s kakšnjim dovoljenjem postavlja take ideološke simbole na naše vrhove.
Jaz menim,da križi spadajo v sakralne objekte,
na vrhove gora pa pritiče skrinjica z vpisno knjigo.
Zanima me vaše mnenje.
sabotin12. 11. 2011 21:57:57
lepo ste napisali,da helikopter ni avtohton ptič v Triglavskemu narodnemu parku.
Zakon o TNP v 13. členu,40. odstavku določa tole-
40. leteti z zrakoplovi pod 1000 čevlji (304,8 metri) nad najvišjo trenutno točko oziroma oviro med letenjem, razen za potrebe vzdrževanja in oskrbovanja objektov pod pogoji, določenimi v načrtu upravljanja, zaradi zagotavljanja obrambe države, zaščite, reševanja in pomoči ob naravnih in drugih nesrečah, izvajanja policijskih nalog, znanstvenoraziskovalne dejavnosti in meteorološke službe ter s soglasjem upravljavca narodnega parka izvajati geodetsko, filmsko, video in dokumentarno snemanje narodnega parka;

Od uprave TNP prosim odgovor iz katerega zgoraj navedenega razloga je ta helikopter letel in pristalv osrednjem delu TNP.

Obiskovalci gora vemo kalkšen hrup povzroča let takega neavtohtonega ptiča.
sabotin12. 11. 2011 18:39:21
Takih stvari se ne sprašuje,ampak se na turo v visokogorje v času zimske sezone zimsko opremo vzame s seboj.
sabotin5. 11. 2011 19:12:35
Škoda ,da tega niste fotografirali in objavili na forumu,da bi storilci videli kaj so posvinjali,nekulturnim planincem pa bi bile fotografije v poduk kaj se v hribih in tudi drugje ne počenja.
Vam pa pohvala za čistilno akcijo.
sabotin23. 06. 2011 20:14:37
Čestitam vam za drzno idejo,ter Vam želim obilo uspeha pri vaši nalogi,saj boste s tem pripomogli k boljšemu stanju v TNP. pošiljam vam fotografije,ki sem jih zabeležil 1.1.11 pri Krnskem jezeru- so pa posledica organiziranega silvestrovanja v gorah.

Če bom pri naslednjih turah zapazil kaj podobnega pa Vam bom z veseljem poslal.

http://www.hribi.net/trenutnerazmere.asp?slo=1&gorovjeid=10001&id=3207&stran=1

sabotin23. 05. 2011 19:16:14
Lepa tura lepe fotografije-čestitam.
Tisti mlin pa ni mlin,ampak obnovljena Petarinova žaga na potoku Bela.
sabotin13. 01. 2011 16:11:13
Spoštovani gospod Kotel

Vesel sem,da ste oglasil kot" junak" kateri je silvestroval pri Krnskem jezeru.
Da vsa stvar ne bo" nepreverjena neumnost" kot trdite vi,si oglejte iz fotografij samo del tega, kar je ostalo po vašem silvestrovanju v gorah. Vsega se na fotografijah niti ne vidi,saj bi moral prefografirati širše območje. Teorija,da kdor nodvrže zamašek odvrže tudi prazno steklenico,še kako drži-samo steklenica leti bolj daleč.

Vsakoletne proslave,zaradi konca 1.svet.vojne se ne udeležujem,ker smatram ,da take proslave z kolonami ljudi in streljanjem ne spadajo v takšno okolje, zao tega ne morem komentirati,se pa tudi jaz sprašujem,kot vi,kaj ob vsem tem "pompu" takrat počnejo tam živeče živali?

Predlagam vam,da si prečitate tudi zakon o Triglavskem narodnem parku,da boste vedel kakšna globa bi vam pripadala.
Člen 65 se glasi.

(1) Z globo od 1.000 do 5.000 evrov se za prekršek kaznuje oseba, če:

5. uporabi pirotehnična sredstva v naravnem okolju in ne gre za uporabo za potrebe obrambe, zaščite ali reševanja ali eksplozivna sredstva in ne gre za dovoljene namene (52. točka prvega odstavka 13. člena);

Z navedenim zakonom bi bilo dobro, če bi bili seznanjeni tudi oskrbniki koč in njihova planinska društva,saj nekatera organizirajo praznovanja v kočah in bi bile dolžne poučit obiskovalce o teh stvareh.

Vam gospod "Kotel"pa predlagam, da v bodoče ne silvestrujete več v hribih,ampak na trgih in ulicah, kjer boste lahko svinjali,pokali, zažigali petarde in uživali ob dimu od vsemogočih ognjemetov. Naslednji dan pa bo za vami in vsem vam enakimi počistila komunalna služba-tudi na moj račun.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki