Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
  
Anketa
Ali ste že bili na Plačkem vrhu (510 m)?
Glasuj
tristic / Zadnja sporočila

tristic - Zadnja sporočila

Začete teme:
tristic10. 08. 2009 12:15:43
Pozdravljeni!

V soboto sem šla na izlet Krvavec - Veliki Zvoh - Vrh Korena - Kompotela - Mokrica - Planina Koren - Kriška planina. Na strehi sosednjega avta sem pozabila izvod knjige Grintovci - Južni pristopi. Izposojena v knjižnici v Kopru. Verjetno je malo možnosti, da jo bo pošteni najditelj vrnil v Koper, zato bi rada vprašala, če ima kdo kak izvod, ki bi ga lahko odkupila.

Celoten izlet je bil pa zelo lep, pot je enstavna, lepo markirana. Če ni markacij, so stezice vseeno lepo vidne. Ves čas ti delajo družbo krave ali pa njihovo oglašanje in zvonenje v daljavi ter ovce in koze. Med potjo smo srečali tudi kobilo z mladičem, ki je morda pričakovala kak priboljšek. Žal neuspešno nasmeh

Lep dan!
Komentarji:
tristic25. 01. 2013 18:12:05
@ jedriličar
Pozdravljen, danes sem ob 18h klicala v dom na Sviščakih (051/219-799 - pokliči jih za stanje ceste) in pravijo, da gre oskrbnik nocoj gor do koče Draga Karolina na V. Snežniku. Torej, za vikend naj bi bila koča odprta.
Velja pa omeniti tudi pohod ob polni luni, ki bo ju3 (v soboto) zvečer na Snežnik.. kot so mi povedali na Sviščakih. Srečno!
tristic29. 12. 2012 22:33:36
@ Kokta
Zdravo! Lahko na kratko opišeš razmere na poti in od kod je bil štart?

Lep dan,
Tamara
tristic9. 04. 2012 08:50:49
@ Irinia

Pozdravljena, mene pa zanima s kom ste to šli.. agencijo, v lastni režiji? Hvala za odgovor!
Lep dan, Tamara
tristic12. 03. 2010 21:35:51
Pozdravljeni!
Morda kdo ve kako je v teh dneh s tem krogom: Ermanovec-Bevkov vrh (po SPP)-Sovodenj-Ermanovec?
Lep dan želim!
tristic21. 01. 2010 09:55:44
Pozdravljeni!
Mi lahko nekdo pove kako je s potjo od Komne in naprej do Bogatina?
Lep dan, Tamara
tristic20. 01. 2010 21:01:31
17.1.2010, v nedeljo, nas je na vrhu pozdravilo sooonceeee in srebrna medalja Tine Maze velik nasmeh.. kot pravita oba moja predhodnika, pot je pravljična in lepo shojena. Štartali smo od Ivarčkega jezera in sestopili mimo koče na Naravskih ledinah in dol po smučišču nazaj do avta.
tristic20. 01. 2010 10:38:42
@m
ej, vsakmu svoje nasmeh.. bravo ata velik nasmeh
tristic28. 12. 2009 19:45:21
Pozdravljeni velik nasmeh.. za zadnji suh in sončen dan v 2009 sem si izbrala pot Gradišče pri Vipavi-Gradiška tura (po plezalni)-Abram-Konj-izhodišče.. torej, lepo naokrog.. izbira bi težko bila boljša nasmeh
Razmere so bile odlične: do vrha Gr. ture je lepo grelo sonce, do Abrama se lepo hodi po mrzli zemlji in tako ni preveč blatno, snega ni nikjer, v kapelici na Konju pa se je nekdo, ali pa več njih, zelo potrudil z izdelavo jaslic.. prelepe so nasmeh, videla sem gamsa in srne. Pot je v celoti markirana, če že kje kakšna markacija manjka ti je v pomoč shojena pot, za smer Konj se v bistvu držiš markirane poti za Podnanos in malce nad vasjo zaviješ, pri zelo dobro označenemu križišču, proti Vipavi (Gr. turi). Vedno imam zemljevid pri roki in tam je vse lepo zarisano.
Glede hrane pri Abramu pa ne vem, ker je bilo zaprto, saj je danes ponedeljek nasmeh.. zato sem se že v naprej založila z domačimi malimi klobasami.. mmm, njami velik nasmeh
Srečno!
tristic28. 12. 2009 19:29:10
Pozdravljeni velik nasmeh.. za zadnji suh in sončen dan v 2009 sem si izbrala pot Gradišče pri Vipavi-Gradiška tura (po plezalni)-Abram-Konj-izhodišče.. izbira bi težko bila boljša nasmeh.. brezvetrje, čvrsta zajla mežikanje, topel kamen in na vrhu Gr. ture pozdrav soncu.. pa srečno!
tristic3. 08. 2009 12:16:10
Pozdravljeni!
V soboto sva s fantom prehodila pot: Koča pri Savici - Koča pri Triglavskih jezerih - Zasavska koča na Prehodavcih - Tržaška koča na Doliču (po Kanjavčevih policah oz. "Skozi rižo") - Vodnikov dom na Velem polju. Prehojena pot je bila lepa in čez dolino 7 jezer zelo vroča nasmeh.
Zgolj, kot opozorilo za varen korak, naj omenim snežišča, ki so na poti Skozi rižo, od Zasavske to Tržaške koče. Nisva pričakovala, da jih bo ob tem času še toliko, naštela sva jih cca. 5, in nekatera resno otežijo prehod. Ene se da obhoditi od spodaj ali zgoraj, enega sva usekala počez. Par jeklenic se pa tudi že neprijetno ziblje. Vse skupaj niti ne bi predstavljalo nekega zalogaja, če pot ne bi bila tako strma. Svetujem previdnost! Sicer je pa pot lepo označena in lahko samo rečem kapo dol markacistom!
Preostali del poti je bil zelo prijeten, vse je v cvetju, uzrla sva tudi nekaj gamsov, svizci pa so imeli regionalno prvenstvo v žviganju. Pri Koči pri T. jezerih je bilo nekaj gneče, v Zasavski koči priporočam jabolčno pito, v Tržaški koči vsi delajo "na polno" - gradbinci gradijo, oskrbniki strežejo, v Vodnikovem domu pa smo zadnji padalci komaj še ujeli (zelo udobne) zasilne postelje oz. pene nasmeh. Dan se je tako zaključil ob odličnem domačem čaju, zelo prijazne, oskrbnice Francke.

Srečno!
tristic6. 04. 2009 12:59:06
V soboto smo šli na vrh iz Prtovča, čez Razor. Na začetku sta led in blato, potem pa nekako stopaš ob prej omenjeni bob stezi nasmeh. Namreč, kar precej se je vdiralo, sploh pa na poti navzdol.
Vseeno je bil lep izlet in oskrbnik nam je priporočil še ogled, ko bo vse kopno in v cvetju.. lep dan!
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki