Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
  
Anketa
Ali ste že bili na vseh vrhovih, ki jih vidite od doma?
Glasuj
Žan / Zadnja sporočila

Žan - Zadnja sporočila

Začete teme:
Komentarji:
Žan16. 02. 2014 19:48:33
Iz Stahovice do Primoža podrto drevje ni več ovira, višje pa žledoloma sploh ni bilo.
Hvala Petru, ker je poskrbel za čiščenje.
Žan16. 02. 2014 19:44:44
Pot do Primoža je očiščena in normalno prehodna.
Peter, hvala ti.
Žan25. 01. 2014 20:54:07
Vrednost, oziroma ceno nepremičnine določajo trije parametri: lokacija, lokacija in lokacija.
Samo Aljažev stolp ima za par metrov bolj imenitno lokacijo, ampak tega ima za svojega že zavarovalnica Triglav in ni naprodaj.
Staničevo zavetišče se po velikosti lahko primerja z obema Žakljevima bivakoma, hkrati se lahko pohvali z odličnimi temelji in res trdno streho. Njegova konstrukcija je po več kot stoletju solidna kot prvi dan in bo garantirano vse nas preživela. Kaj bi si želeli več? V bistvu manjkajo samo vhodna vrata in notranja oprema in skupinsko slikanje pred obnovljenim zavetiščem.

P.S. Kogar skrbijo smeti, naj ga potolažim. Toliko smeti, kot jih je danes v zapuščeni luknji, jih prav gotovo ne bo, ko bo zavetišče spet sijalo v vsej svoji lepoti.
Žan24. 01. 2014 22:11:51
Eno je govoriti drugo je narediti.
V začetku osemdesetih je bilo vprašanje ali obnoviti Morbegno ali povečati Kredarico. Moje mnenje je, da so se takrat pravilno odločili. Mogoče mislim tako, ker sem Gorenjec.
Danes je težko spremenit odločitve, ki so jih sprejele prejšnje generacije. Obnova Morbegne bi bila v vsakem slučaju velik zalogaj, ki se ga ne more lotiti lokalno planinsko društvo. Za Kredarico je morala prispevati cela država.
Kdor pa misli, da zmore in bi rad napravil kaj koristnega, se lahko loti lažjih a nič manj imenitnih ciljev.
Precej višje od Morbegne, tik pod vrhom Triglava, čaka boljše čase zapuščeno Staničevo zavetišče. Res Slovencem je sramota, da je uboga razvalina.
Deset dedcev znosi eno soboto gor vso opremo, ki je potrebna, da se povrne njegova stara slava. Za pošten likof bi zapravili več, kot bi ta oprema stala. Hribi pika net bi lahko bil častni sponzor, Tadej glavni cenzor, AŽ bi lahko dal kakšen nasvet, mi ostali pa bi z veseljem pomagali.
Povrhu vsega pa je do poletja k sreči še zadosti časa, da si privoščimo obilo govorjenja-tipkanja na to temo.
To je konstruktiven predlog, ki ni od danes in čaka pametnih glav in pridnih rok, da se ga lotijo.
Žan23. 01. 2014 21:40:35
Mogoče zato, ker smo tukaj na forumu sami akademski garači, ki radi veliko govorimo oziroma tipkamo, ko pa se prikažeta kramp in lopata je pa konec veselice.
Tudi za takšne se najde primerno delo. Predlagam, da svojo energijo in napore (ko je slabo vreme in čepimo za računalnikom) vložimo v Wikipedijo. V tej slavni knjigi manjkajo gesla: Morbegna, bivak X, bivak Y, Štedilnik na vrhu Triglava.
To kar smo spotoma napisali o Morbegni tukaj na forumu, bi bilo na wikipediji lahko precej bolj koristno. Dobra stran wikipedije je, da se tam zbirajo samo DEJSTVA, podatki o neki stvari in ne tudi moralne sodbe (do katerih imamo ljudje precej več veselja).
Dajmo, poskusimo! Naj prvi junak odpre novo geslo in objavi izziv.
Žan10. 11. 2013 20:58:29
Kamničani naj kar sami povedo kje živijo. Jaz lahko povem, kako na to gledamo v Komendi. Pri nas se vicem o škrtih Gorenjcih čisto od srca smejimo, res se nam zdijo smešni in tudi sami radi katerega povemo. Če pa kdo reče: "Gorenjska je lepa dežela", pa mi takoj ponosno dodamo: "Ja, pri nas je pa res lepo."
Žan5. 10. 2011 11:14:06
Žal VanSimsovi argumenti ne dosegajo kavlitete potrebne za nadaljevanje debate.
Žan5. 10. 2011 08:44:59
Vem, da tvegam, da dobim slab sloves nepopravljivega špetirarja, pa vseeno.

Tokrat je šlo za prvi pristanek na vrhu Triglava. Torej za enkraten dosežek, ki doslej še ni uspel nikomur. Človek je nekaj naredil prvič! Šlo je za prestavljanje meja mogočega.
Kdo od nas je karkoli naredil prvi na svetu?
Stroj ne bo vsak dan ropotal okrog vrha (tako kot KFORjev helikopter ali turistični panoramski avijonček). Za moje pojme je precej manj škodlijv od motornih sani na Veliki planini. Mogoče bodo znanje in izkušnje, ki si jih je pridobil s tem pristankom še komu kdaj prišle prav.

Pa da ne bo kdo mislil, da ga zagovarjam zaradi osebnih interesov. Stroja sem prvič srečal ta ponedeljek na vrhu Triglava. Ga pa že od prej spoštujem kot inženirja in podjetnika. Seveda tisti vikend na Dobrči pa mu ni v čast.
Žan4. 10. 2011 21:53:55
Če gre samo za problem hrupa, potem je najbolj moteče turistično letalo, ki ponuja panoramske polete okoli Triglava. V lepem dnevu se pojavi vsaj vsako uro in od njega ni nobene koristi.
Žan4. 10. 2011 21:37:55
Ali se Triglavu kaj hudega pozna? Je odpadlo kaj kamenja z vrha? Mar je odpihnilo zastavico s stolpa?

Ne. prav nobene škode ni povzročil.
Kot sem povedal, se je možakar pred pristankom tudi peš povzpel na vrh.
Tudi ni bil edini, ki bi delal dren na nebu okoli Triglava. Tisto dopoldne sta tam okoli letala še vsaj dva druga helikopterja in vsaj eno turistično letalo. Velik vojaški helikopter (KFOR !) je napravil cel krog okoli vrha, precej prepričan sem, da je bil na resni in odgovorni vojaški misiji.
Žan4. 10. 2011 20:27:26
Stroj si takšnega pljuvanja ni zaslužil!
Že zelo veliko je preletel po naših hribih, veliko koristnega pripeljal na razne koče, dvakrat se je prav pošteno stresel - marsikdo bi na njegovem mestu obupal nad letenjem.
Včeraj je zjutraj parkiral svoj helikopter pri Planiki in šel peš na vrh. Tam je vzel meter in prav pazljivo izmeril prostor za pristanek. To je čisto res, ker sem prav začudeno gledal kaj počne dedec z metrom na vrhu Triglava. Glede na natančnost teh meritev sklepam, da ni tako preprosto pristati na vrhu.
Žan28. 09. 2011 10:58:23
Staničeva koča je od ponedeljka zaprta.
Žan23. 09. 2011 14:24:04
Prosim, da me ne obtožujete, da sem pozival na rušenje in podiranje, ker to enostavno ni res.
Še bolj napačna pa je trditev, da bi moral biti komu hvaležen za cesto na Mangartsko sedlo. Komu? Italjanski vojski? Kaj pa imam jaz ali mi vsi skupaj od te ceste in predorov? Avtomobilsko onesnaženje na 2000 metrih!
Potem ko so naredili toliko škode med prvo svtovno vojno, bi jim morali biti mi hvaležni, ker so v dveh desetletjih okupacije naredili nekaj mulater do svojih karavel? Dajte, ljudje, vklopite možgane.
Žan23. 09. 2011 14:07:13
CapreDiem, saj se hecaš, mar ne?
Žan23. 09. 2011 13:41:28
Koristno jo uporablja mojster Žakelj in čisto prav je tako.
V torek imam športni dan in si bom razvaline ogledal od blizu. Kdo ve, mogoče se mi bo bivša kasarna celo zasmilila.
     
Copyright © 2006-2023 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki