Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
  
Anketa
Kje se nahaja Nagnoj (1193 m)?
Glasuj
Žan / Zadnja sporočila

Žan - Zadnja sporočila

Začete teme:
Komentarji:
Žan25. 02. 2024 19:28:26
Ne bo. Saj je privezana.
Žan25. 02. 2024 17:55:39
Spodobi se, da se v imenu vseh uporabnikov zahvalim mojstrom, ki so investirali svoje znanje, čas in vrv, da imamo vsaj za silo prehodne Pasje pečine. Njihova rešitev se je izkazala za izjemno uporabno in praktično.
Žan25. 12. 2023 18:31:38
Nova sedežnica je hitra in prijetno tiha. Polnočnica uspela. Obiska je bilo toliko, da se krščanski človek ni imel kam usesti v gostilni.
Žan27. 09. 2023 11:03:41
Most še vedno stoji. Nisem pa šel preko, samo iz ceste sem ga gledal.
Žan14. 09. 2023 17:13:59
Bom malo blefiral in odgovoril čeprav od poplav za Ušivcem še nisem bil. Cesta od Raka do parkirišča za Ušivcem mora bil dobra, kajti redno jo uporabljajo in tudi popravljajo delavci, ki delajo novo sedežnico.
Srečno in lepo se imejte.
Žan29. 08. 2023 09:45:05
Bom jaz odgovoril.
Cesta do svetega Primoža je sedaj boljša kot je bila nova.
Trikrat hura za bagarista in vse ki so mu pomagali.
Avto pustiš na parkirišču pri Kalcitu in greš lepo po cesti do Primoža. V Apneni dolini ni več steze, ki bi šla naravnost proti planini. Greš malo po svoje ali pa po urejeni poti mimo cerkve. Steza od Primoža do Sušav je normalno prehodna za ljudi in ni nikjer ožja od pol metra. Od Mickine bajte greš naprej po zgornji zimski stezi in do vrha ni nobenih problemov.
Ustaviš se še na Jarškem domu in zmaga je zagotovljena.
Mogoče počakaj še na lepše vreme.
Srečno
Žan20. 08. 2023 20:20:19
Da ne bopomote: planina je lepa in varna. Problem so dostopne poti.
Danes so se pokazali prvi znaki okrevanja.
Ljudski glas ve povedati, da bodo cesto na planino uradno odprli 1. septembara. Še lepše pa je bilo videti bager in par mojstrov, ki so že popravljali pot do Primoža. Videti so spretni in podjetni. Jaz sem optimist.
Žan8. 08. 2023 20:58:46
Razlog je seveda precej bolj banalen. Obe koči se oskrbujeta preko žičnice iz Bistrice.
Žan6. 08. 2023 13:48:43
Huda ura je prizadela tudi pot iz Stahovice na Veliko planino. Že do Primoža je odneslo pot na vsaj treh mestih. Ponujajo se prav filmski prizori. Čez Pasje pečine se po spodnji stezi ne pride, je treba zgoraj po zimski.
Hvala Lidiji, ker tudi v takšnih razmerah lepo skrbi za Jarški dom in vse ki se vanj zatečejo.
Žan16. 02. 2014 19:48:33
Iz Stahovice do Primoža podrto drevje ni več ovira, višje pa žledoloma sploh ni bilo.
Hvala Petru, ker je poskrbel za čiščenje.
Žan16. 02. 2014 19:44:44
Pot do Primoža je očiščena in normalno prehodna.
Peter, hvala ti.
Žan25. 01. 2014 20:54:07
Vrednost, oziroma ceno nepremičnine določajo trije parametri: lokacija, lokacija in lokacija.
Samo Aljažev stolp ima za par metrov bolj imenitno lokacijo, ampak tega ima za svojega že zavarovalnica Triglav in ni naprodaj.
Staničevo zavetišče se po velikosti lahko primerja z obema Žakljevima bivakoma, hkrati se lahko pohvali z odličnimi temelji in res trdno streho. Njegova konstrukcija je po več kot stoletju solidna kot prvi dan in bo garantirano vse nas preživela. Kaj bi si želeli več? V bistvu manjkajo samo vhodna vrata in notranja oprema in skupinsko slikanje pred obnovljenim zavetiščem.

P.S. Kogar skrbijo smeti, naj ga potolažim. Toliko smeti, kot jih je danes v zapuščeni luknji, jih prav gotovo ne bo, ko bo zavetišče spet sijalo v vsej svoji lepoti.
Žan24. 01. 2014 22:11:51
Eno je govoriti drugo je narediti.
V začetku osemdesetih je bilo vprašanje ali obnoviti Morbegno ali povečati Kredarico. Moje mnenje je, da so se takrat pravilno odločili. Mogoče mislim tako, ker sem Gorenjec.
Danes je težko spremenit odločitve, ki so jih sprejele prejšnje generacije. Obnova Morbegne bi bila v vsakem slučaju velik zalogaj, ki se ga ne more lotiti lokalno planinsko društvo. Za Kredarico je morala prispevati cela država.
Kdor pa misli, da zmore in bi rad napravil kaj koristnega, se lahko loti lažjih a nič manj imenitnih ciljev.
Precej višje od Morbegne, tik pod vrhom Triglava, čaka boljše čase zapuščeno Staničevo zavetišče. Res Slovencem je sramota, da je uboga razvalina.
Deset dedcev znosi eno soboto gor vso opremo, ki je potrebna, da se povrne njegova stara slava. Za pošten likof bi zapravili več, kot bi ta oprema stala. Hribi pika net bi lahko bil častni sponzor, Tadej glavni cenzor, AŽ bi lahko dal kakšen nasvet, mi ostali pa bi z veseljem pomagali.
Povrhu vsega pa je do poletja k sreči še zadosti časa, da si privoščimo obilo govorjenja-tipkanja na to temo.
To je konstruktiven predlog, ki ni od danes in čaka pametnih glav in pridnih rok, da se ga lotijo.
Žan23. 01. 2014 21:40:35
Mogoče zato, ker smo tukaj na forumu sami akademski garači, ki radi veliko govorimo oziroma tipkamo, ko pa se prikažeta kramp in lopata je pa konec veselice.
Tudi za takšne se najde primerno delo. Predlagam, da svojo energijo in napore (ko je slabo vreme in čepimo za računalnikom) vložimo v Wikipedijo. V tej slavni knjigi manjkajo gesla: Morbegna, bivak X, bivak Y, Štedilnik na vrhu Triglava.
To kar smo spotoma napisali o Morbegni tukaj na forumu, bi bilo na wikipediji lahko precej bolj koristno. Dobra stran wikipedije je, da se tam zbirajo samo DEJSTVA, podatki o neki stvari in ne tudi moralne sodbe (do katerih imamo ljudje precej več veselja).
Dajmo, poskusimo! Naj prvi junak odpre novo geslo in objavi izziv.
Žan10. 11. 2013 20:58:29
Kamničani naj kar sami povedo kje živijo. Jaz lahko povem, kako na to gledamo v Komendi. Pri nas se vicem o škrtih Gorenjcih čisto od srca smejimo, res se nam zdijo smešni in tudi sami radi katerega povemo. Če pa kdo reče: "Gorenjska je lepa dežela", pa mi takoj ponosno dodamo: "Ja, pri nas je pa res lepo."
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki