Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
  
Anketa
Ali ste že šli po Kremžarjevi poti na Grintovec?
Glasuj
KeyserSoze / Zadnja sporočila

KeyserSoze - Zadnja sporočila

Začete teme:
Komentarji:
KeyserSoze6. 06. 2010 21:12:58
Nedelja, 6.6.

Vzpon na Grintovec, čez Streho.
Do koče brez posebnosti, po par minutni pavzi pri Cojzovi koči pa proti vrhu. Pred Streho je še par zaplat snega, proti vrhu čedalje več.
Sicer je bila zimska oprema v nahrbtniku, vendar je nisem uporabil-namesto po snegu se da vzpenjati po skalah, zraven snežišč, prav do vrha.

Po par razgledih pa nazaj v dolino. Kjer je sneg, se da odteči,oziroma 'odsmučati'.
Če boste upoštevali tale opis-nasvet za sestop, pazljivo.

Od vrha do doline 2 uri.

Cela tura pa je res super, čez nekaj časa zopet, vendar po drugi (npr. čez Kokrsko in Mlinarsko sedlo) poti.

lp
KeyserSoze2. 05. 2010 15:25:53
Petek, 30.4
Vzpon na Stol. Pri koči je mojster pripravljal vse potrebno za kres…Po cesti, skozi gozd, do ruševja brez posebnosti. Pri klopci se res začne sneg, ki je bil v poznih dopoldanskih urah že čisto 'od juga', sicer je shojeno, vendar se še vedno vdira. In tako vse do vrha.(Dereze sem sicer mel nataknjene, zaradi lažje hoje... ).Na vrhu pa je kar pihalo… Je pa potem tolk bolj fino za nazaj v dolino. Do klopce (mogoče celo dlje…) se da odteči po snežiču brez problema(gamaše), potem do koče po isti poti kot gor. Tik pred kočo(20m) pa srečanje z gadom; je ravno prečkal cesto , pa je bil prehiter, da bi ga slikal.
lp
KeyserSoze2. 05. 2010 14:41:54
Sreda, 28.4
Vzpon na Storžič skozi Žrelo. Razmere odlične, sonce, šajba. Na določenih odsekih Žrela je še dosti snežičš (pod njim pa led), tu je treba biti še posebej pazljiv, brez derez + cepina nikar, ni pametno bit preveč hraber… Po prihodu na vrh Žrela, pa naprej 'po vrhovih' ( brez večjih posebnostih, razen previdnost/pozornost zaradi opasti) do vrha Storžiča. V dolino pa po lažji poti (takoj za križem desno, Škarjev Rob se mi zdi, da se reče), … tu pa je res še zelo veliko snega, gamaše pridejo zelo prav. S tem, da je bila ura že nekje 14:00, tako, da se je tudi fajn vdiralo, čeprov se spodnji del poti da preteči.
Koča pa še itak ni odprta, bo nekje od 15.6 naprej, je bil slučajno oskrbnik tam.
lp
KeyserSoze25. 08. 2009 21:33:44
V petek sva s kolegico krenila na Mangart. Odločila sva se, da greva do sedla s kolesoma. Štartala sva malo višje od Loga; vzpon brez večjih posebnosti, poln nahrbtnik z vso opremo, kondicija solidna, vreme super...
Nekje na pol poti se lahko dodatno opremiš s hladno vodo, ki pride kasneje še kako prav. Po premagani poti sva na sedlu kolesi privezala za en znak in se po slovenski poti odpravila proti vrhu. Pot je dobro urejena, varovala so brezhibna, na celotni poti nekaj manjših snežišč. Hitro sva napredovala, potem pa kar naenkrat rafal kamnov (30+),na izpostavljenem delu. Z...... zvok, ko kamni streljajo mimo. Hitro sva 'objela' steno in počakala, da so se stvari umirile. Seveda je bila za kamenje kriva ekipa nad nama, ki pa sva jih srečala šele na vrhu. Vmes pa srečala enega, ki je brez čelade sestopal po isti smeri. Po kratkem postanku na vrhu (že nekaj oblakov)) sva se odpravila po italijanski proti sedlu. Pot ni zahtevna, je pa lahko nevarna zaradi možnosti zdrsov. Na končni postaji ferate sva srečala še 2, ki sta jo ravno uspešno preplezala. Baje naj bi klina in manjkajočo jeklenico (ki jo sedaj nadomešča štrik) končno kmalu zamenjali.
Po prihodu nazaj na sedlo sta bila bicikla še tam, midva pa kaj kmalu v dolini.
KeyserSoze10. 08. 2009 19:46:08
V soboto smo se s prijatelji odpravili na Krn. Vreme super,šajba...Odločili smo se za pot Silva Korena; štartali smo malo nad Drežnico. Kaj kmalu smo prišli do bivaka (prazen), 15 minut za tem pa že bili pred steno. Po prečenju snežišča te že čakajo prve jeklenice. Cela pot je ena izmed lepših-raznovrtstnejših v naših gorah. Hitro smo napredovali po dobro urejenih pomagalih (skobe + jeklenice), in po finih obeh lestvah prišli do Gomiščkovega zavetišča. Od tu pa še par korakov do vrha. Na vrhu sonce, vendar so nam še boljše razglede že kvarili oblaki na sosednjih gorah. V dolino smo se v hitri hoji,teku odpravili po južni poti. Pogled nazaj proti vrhu je razkril že kar veliko 'kapo' na Krnu, kot je za te konce kar značilno (dan prej je bilo podobno), zato se res splača iti čimprej!

v dolini pa priporočam Nadižo in pivo...

KeyserSoze16. 07. 2009 13:16:08
Pozdravljeni!

Vceraj sem bil na Škrlatici(iz Vrat).Razmere res odlične, 'šajba' čista. V gorah je še veliko snega; na poti na Škrlatico kar nekaj snežišč, v včerajšnih razmerah uporaba cepina in derez tu ni bila potrebna, sneg mehek, na poti dol snezišča lahko varno 'presmučas' (vendar v vsakem primeru priporočam , da so cepin in dereze v nahrbtninu;just in case, ziher je ziher!)

@bospav&grom: bivak je bil napol prazen, prejšnji dan prespalo 5 ljudi; ce misli kdo prespati: rabiš le kako spalko, svečo, vžigalnik)

Srečno!
lp,
KeyserSoze25. 08. 2008 12:23:37
@žl 'Mislim ,da z dedkom in babico res ni bilo rečeno v negativnem smislu.Jaz sem razumela pohvalno in veselo.'
-exactly

@ana: ej jej jej, sej bo boljš

lp,
KeyserSoze22. 08. 2008 17:06:52
Včeraj sem ob 6h krenil iz Lj. Namenil sem se na Špik (zapis avtorja v knjigi gre nakako takole: Kdor ne stopi na Špik, tega ne smatram za pravega gornika.)nasmeh
Avto sem parkiral na ovinku na poti na Vršič. Odlocil sem se za pristop cez Gruntovnico - na vrh sem prišel brez vecjih posebnosti(razen te, da sem srečal 75+!!!!letni par - ne hecam se -, ki mi je nadušeno povedal par 'štorij' in infotov...). Vzpon ni zateven, je pa toliko bolj utrudljiv. No, po pol urnem postanku na vrhu sem se odpravil nazaj v dolino. Tik pod vrhom sem se 1x srecal 'dedka in babico' - res sta šla do vrha,thumbs up, po krajsem pogovoru pa po Kačjem grabnu v dolino. Previdnost je potrebna v gozdnem delu, je kar dober naklon in drsi. Malo pred ciljem pa olajšanje - mrzla voda (res je priporočlivo met velik vode s sabo, meni jo je zmanjkalo...)Za cel trip sem rabil 5 ur;dol dobro uro in pol.
KeyserSoze28. 04. 2008 13:59:07
@ggombo1: mel sem cepin in dereze. Rabu pa jih nism glih; je melo par drugih ljudi dreze gor, pa se mi je zdelo, da gre prepocas, ce mas dereze gor. Pa tut nic bolj varno ne bi blo, ce bi jih mel gor - itak se tolk vdira,... Samo ti svetujem, da gres bolj zgodaj kot jaz, bo sneg bolj trd. U glavnm, itak vzem cepin pa dereze s sabo, pa boš pol vidu, kakopakaj.
Drugac pa prides na Vršič brez problema z avtom; ceprov; mislm, da sm su letos zadnjic z avtom do Vršiča; od zdej naprej bom parkiral v Kranjski Gori, pa rajs s kolesom v hribnasmehlp
KeyserSoze27. 04. 2008 18:19:45
Zivjo; danes sem bil na Mali Mojstrovki,po južni; stratal okrog 9ih z Vršiča. Na zacetnem delu, na melišču, je bil sneg že od juga, tako da se kar fajn vdiralo; v pomoc so stopinje(stopničke) od predhodnikov. In tako nekako do sedla. Od tu naprej proti vrhu pa je bil sneg bolj kompakten in sem napredoval dosti hitreje. Na vrhu pa spica; razgled na vse strani brez oblakov nasmeh.Nazaj grede do sedla sem pretekel, po meliscu pa mi je tut bolj al manj uspevalo. Vse skupaj 2uri in pol.
PS. Screcal sem veliko turnih smucarjev in boarderjev; snega je full, se splaca it.lp
KeyserSoze22. 04. 2008 18:04:21
@smrekow; rajs 'skejtaj', bo boljs zate, kot pa da neumnosti delas(ceprov itak ne verjamem tvoji zgodbi...). lp.sas
KeyserSoze22. 04. 2008 17:14:10
Zivjo; v nedeljo sva se s kolegom odpravila na Jalovec. Avto sva pustila v Planici; in se odpravila. Že na pitstopu (beri na čaju) v koci v Tamarju so naju opozorili, da se je prejsni vecer zrusil velik plaz iz sedla in da rezmere niso ravno ugodne. Ker pa je bil fin soncen dan, sva se vseeno odlocila, da poizkusiva. Že po kake pol ure hoje od koče so naju zaceli opozarjati plazovi tako 'z leve, kot z desne', poleg tega se je zacelo kar fajn vdirat - glede na to, da ni blo nobenih stopinj pred nama... No, kmalu za tem sva prgazla do vznozja pod sedlom in vztrajala nekje do polovice,kjer pa se je vdiralo tudi 'cez koleno'; in sva se ob nenehnih plazovih konco obrnila (cepin in dereze ti ne pomagajo prav nic),...Sva pa na poti nazaj srecala par 'smucarjev in borderjev', ki pa so kmalu prav tako obrnili(odsmucali) v dolino...Kljub neosvojenem cilju je bil izlet prav super, Jalovec pa bo moral še malo pocakat. 'Sej ne bo nikamor šu'nasmeh lp
KeyserSoze7. 04. 2008 15:19:45
Vceraj sva s kolegom krenila na Storžič; ubrala sva pot skozi Žrelo. Pot je cisto zasnezena(severna pac), visje celo cisto ledena, tako da je blo kar zanimivopa se naklon je res divji. Brez derez, cepina, celade ne priporocam vzpona niti slucajno!!!(cepin pride se kako prav na zgornjem - ledenem delu - cez kratko steno) Ko sva nekako prilezla (tut po vseh 4-ih) do prelaza, pa je bila pot naprej do cilja res uzivancija...na vrhu pa sonce na polno. Vrnila sva se po vzhodni smeri. Vse skupaj 5 ur in pol.
lp.sas
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki