Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
  
Anketa
Ali se s Krima (1107 m), vidi morje?
Glasuj
dvojnit / Zadnja sporočila

dvojnit - Zadnja sporočila

Začete teme:
Komentarji:
dvojnit3. 09. 2022 15:13:29
Varovala so bila pred kratkim večinoma že obnovljena, markacije pa še ne. Imej app maPZS z vnaprej naloženo potjo za orientacijo v skrajni sili.
dvojnit24. 08. 2022 17:20:27
Še informacije iz prve roke glede situacije na cesti. Včeraj je na kiosku spodaj pri zapornici viselo neko obvestilo, kjer so mi padle v oči ure 7:00-17:00. Predvidevam, da v tem času pobirajo turistično takso v višini 10 €.

V dolino sem se vrnil ob 19:00. Možaka v kiosku ni bilo več, prav tako ne več listka z delovnim časom. Zapornica za it ven je bila dvignjena, zapornica za it gor pa spuščena. Ne vem pa, kaj se zgodi, če po 17.00 zapelješ pred zapornico za it gor. Na tleh pred zapornico je bilo nekaj delano, verjetno je utež za avto, so kamere in neki stebriček z gumbom in displejem. Lahko, da te spustijo zastonj gor, ker kakšnega avtomata za plačilo eko takse izven delovnega časa ni bilo videti. Kaj se zgodi, če se odpelješ gor kar skozi dvignjeno rampo za it ven pa ne vem. Uradno kršiš CPP. Na poti navzdol sem srečal ene 3 vozila, ki so šla takrat gor, torej so se tako ali drugače uspešno spravili skozi.

Za tiste, ki bi se želeli osebno pozanimati, da bo vse legalno in prav, pa je na kiosku objavljeno tole obvestilo: "Prometne informacije ob zaprti zapornici: 051 205 550". Verjetno pa vas ne bodo preveč veseli, če jih pokličete ob 3:00 zjutraj.

Še glede parkinga na vrhu. Parkirati se da samo na spodnjem parkirišču pod kočo, pri koči, ter na manjšem parkirišču pred zadnjim tunelom. Na cesti malo pred podorom je sedaj postavljena zaklenjena zapornica, ki onemogoča napredovanje naprej do parkirišča na zgornjem, krožnem delu. Google pravi, da boste zaradi tega prehodili 1,8 km in opravili 157 m vzpona več kot bi ga sicer glede na opis poti (parkirali boste nekje na okoli 1880 m nmv).
dvojnit19. 08. 2022 12:58:11
Hvala
dvojnit18. 08. 2022 19:31:33
@darinka4 ali kdor koli drug: zanima me, če žig že je na vrhu? Komentarji pri nekaterih opisih pravijo, da ga ni (nikjer sploh več?!).
dvojnit17. 08. 2022 19:02:21
Včeraj prehodil ta odsek. Zgleda, da ga ravno prenavljajo. Jeklenice so v glavnem že vse obnovljene, sledovi dela so praktično še vedno vidni - prah na izvrtinah, kamor so pribijali držala. Par držal in ena jeklenica še čaka na namestitev. Markacisti prenočili v Pogačnikovem domu v soboto in bojda dejali, da je to to zaenkrat. Kakor koli, opravili so že izjemno delo. Markacij še niso uspeli obnoviti in so res zelo obledele, zato je na določenih predelih treba zelo gledati okoli in iskati sledi poti. Precej pomagajo tudi postavljeni možici. V neki točki sem si moral pomagati celo z vrhunskim appom maPZS (samo prej si je treba potegnit dol pot, ker je mobilno omrežje zelo šibko). To ni nasvet, da se lahko že podate po tej poti, samo opis trenutnih razmer! Delo očitno še ni zaključeno, čeprav so vsi težji deli dejansko že zavarovani.
dvojnit11. 08. 2022 15:47:53
@Kegl: prehod od Doliča do Prehodavcev je odprt, prehodil sem ga včeraj v navedeni smeri. Je pa ... adrenalinski in res samo za zelo izkušene gornike. Ozke prepadne police, varovala samo na najbolj kritičnih mestih. Definitivno samo za suho vreme. Rekel bi, da gre iz Doliča proti Prehodavcem lažje, ker se zahtevnost postopno stopnjuje. V obratni smeri te morda zvije že prec na začetku.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki