Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
  
Anketa
Ali ste že šli po Kremžarjevi poti na Grintovec?
Glasuj
pingvini.slo5 / Zadnja sporočila

pingvini.slo5 - Zadnja sporočila

Začete teme:
Komentarji:
pingvini.slo520. 01. 2022 16:34:32
za verigice (ne derezice prosim - ker imamo 10 ali 12 zobe dereze, vse ostalo pa so verigice) pravijo, da so samo za do gozdne meje. sam se tudi s tem ne strinjam, ker če imaš ledeno strmo podlago, se ti zaradi načina pritrjevanja verigic na čevelj (pač eleastična guma) le ta lahko obrne okoli čevlja in ti zato zdrsne. verigice so pač samo za po cesti od planice do tamarja. in to je to. seveda lahko z njimi prideš na viševnik, begunjščico, itd itd. a nesreča se mnogim zgodi samo enkrat. poglejte si na videz varno pot do komne, kako hitro lahko pride do nesreče...

če nimaš opreme, je pač nimaš. tudi iz letala se ne boš vrgel, če nimaš padala. pa četudi ga imaš, prav tako se ne boš vrgel, če nimaš ustreznega znanja!
pingvini.slo527. 02. 2021 19:44:12
pot je markirana, ampak so markacije trenutno pod snegom.
pingvini.slo517. 02. 2021 11:42:31
žolno se nosi pod obleko.
pingvini.slo56. 09. 2020 11:39:28
a dereze ste tut mel s sabo?

pingvini.slo59. 06. 2020 17:12:02
sicer lep vzpon. a ne razumem, zakaj treba tako izpostavljene vzpone delat v tako slabem vremenu, sploh če se (kot je opozoril že predhodnik) ne znate varovat, postavljat sidrišč, itd? stvari gredo v hribih lahko hitro narobe (red bull lahko to potrdi), zato je fajn poznati osnovne manevre in se jih dosledno držati.

severne stene bodo vse počakale do poletja....in tudi na naslednjo zimsko sezono, ko jih bo prekrival konkreten sneg, ne pa gnilc. pomlad je in južne stene ponujajo ogromno možnosti za nove izzive.
pingvini.slo510. 04. 2020 13:58:46
ne vem, ampak eni očitno ne razumete vseh obvestil in prošenj...pa saj niso v kitajščini!

seveda, nesreče v vsakdanjem življenju se bodo zmeraj dogajale. a v takih primerih sta izpostavljena dva reševalca. gore in adrenalinski športi, tam te pa rešuje lahko ogromna ekipa. in v teh časih, ko je vsak ponesrečenec potencialni okuženi, s tem zavestno tvegaš, da boš izpostavil veliko ljudi, ki so nujno potrebni v teh časih.

če si že klovn (kot so razni redbulli in franciji in podobni) da morš hodit v teh časih okoli, bodi vsaj toliko pameten, da ne objavljaš tega. in tudi bodi tiho z zagovarjanjem hoje v visokogorje v teh časih, sploh kak redbull, ki je največkrat reševana oseba v sloveniji, on bi se res lahko vzdržal komentarjev!
pingvini.slo516. 03. 2020 20:03:22
felix, ubistvu je to priporočilo vlade, da nikamor ne greš, če ni nujno. in če se to ne bo spoštovalo, bo uvedena karantena in tudi sprehod psa ne bo opravičljiv razlog izhoda iz hiše, kaj šele razni podvigi po hribih!
pingvini.slo515. 03. 2020 21:51:39
obvestila so po vseh socialnih omrežjih grsz, na strani grs kamnik, po televiziji, fb, itd, itd. treba samo malo spremljat kaj se dogaja okoli tebe.

ampak spet ljudje (še posebej tisti, ki so bili že večkrat reševani) lepo ignorirajo in rinejo v gore, čeprav so trenutno razmere kar opasne. ravno včeraj so pri vikijevi sveči reševali alpinista.

potem druga skupinica - ja skupinica - je danes rinila na triglav. se pravi, čeprav naj se nebi družili, so počeli ravno to + se po nepotrebnem izpostavljali.

retorično vprašanje: del katere FB skupine so vsi ti - skupinica na triglavu, red bull?

nevem, a se ne zavedate, da so poleg zdravnikov trenutno v pripravljenosti civilna zaščita, gasilci, grs, itd itd, in da če se eden izpostavi bolezni, bo morala cela enota v karanteno. ti ljudje pa bodo v naslednjih tednih zelo potrebni! da ne omenjam da se po nepotrebnem obremenjuje tudi zdravstvene delavce.
pingvini.slo517. 01. 2020 18:12:21
ja, kolesarjenje je načeloma prepovedano v TNP. največkrat naprej mečejo razlog, da kolesarji uničujejo naravo. kar se mene tiče pa je glavni razlog predvsem ker pešaki in kolesarji težko sobivajo na istih stezah. ampak v TNP je prepovedano tudi soteskanje, vzletanje in pristajanje s padali, in še bi lahko našteval. TNP trdi, da soteskanje uničuje naravo. lovci trdijo, da zaradi padalcev gamsi skačejo v prepade. a v resnici so zadaj neki starčki, ki furajo politiko, ki je že zdavnaj zastarela. v TNP so dovoljene dejavnosti, ki so tam prisotne že stoletja, npr planinarjenje, alpinizem, lovci, itd, medtem ko športi, ki so se razvili v zadnjih desetletjih, pa so prepovedani. čeprav soteskanje onesnaži gore isto, kot alpinizem. kolesarjenje isto (oz manj) kot trume pohodnikov. zaradi padalcev noben gams ne skoči v prepad, so pa eden najčistejših športov, sploh če primerjaš s panoramskimi poleti iz Lesc do triglava in nazaj, ko ti celo poletje brenčijo propelarčki, a to je pa ok?!?!! tudi lovci so dovoljeni, da odstrelijo, kar so predpisali za odstrel, da valijo skale po pobočjih da plašijo živali in tako pridejo pod njihove puške, itd... ampak ne, stari prdci ki odločajo v TNP so rekli da so lovci ok, padalci pa prepovedani. tudi češki turisti po cele skupine bivakirajo po bivakih po več dni skupaj, postavljajo šotore po TNP, kampirajo na vršiču, itd, pa noben nič. preganjajo pa tistega, ki si je postavil bivak na vrhu gore sredi zime in mu domov pošiljajo kazen. skrajni čas, da TNP stopi v 21. stoletje!
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki