Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
  
Anketa
Ali ste že šli po Kremžarjevi poti na Grintovec?
Glasuj
Tonika / Zadnja sporočila

Tonika - Zadnja sporočila

Začete teme:
Tonika31. 10. 2012 20:25:02
Tale krožna pot me je že dolgo privlačila. Parkirali sva pri odcepu za Hudičev graben, kjer so ravno odstranjevali posledice zadnjega sneženja. Tudi med potjo skozi graben je precej podrtega drevja, ki pa ne dela večjih problemov, vode je kar precej. Pot sva nadaljevali proti Srebotniku. Tu se je začel sneg in zimska idila. Pri sestopu so nama zaradi razmočenega snega zelo prav prišle jeklenice. Jesensko-zimsko idilo sva občudovali tudi med nadaljevanjem poti proti Tolstemu vrhu. Spust proti Celjski koči po zasneženem travniku ena sama uživancija. Kar pa za blatno pot na Grmado ne bi mogla reči, si moral kar paziti, da nisi pristal na nosu. Še na pijačo in "štrudl" na Pečoniško kočo, pa skozi Suhi potok nazaj do izhodišča.Srečali sva kar veliko pohodnikov, vreme pa tako, tako...Priporočam, res sva uživali!
Tonika7. 10. 2012 12:08:42
Včeraj z malo večjo skupino s kombijem do parkirišča Jezerca. Pot je mogoče nadaljevati z avtom do Doma na Gospincu,s plačilo cestnine 5 erov, ki jih vržeš v skrinjico na rampi. Mi pa smo šli preko pašnikov po markirani poti do oddajnika na Krvavcu. Nadaljevali proti akomulacijskem jezeru na Zvohu, čez Škrbino proti vrhu Korena. Pot je lepo označena, pa tudi razgledi na vrhove KSA so bili čudoviti, med tem, ko se je dolina kopala v megli. Na žalost nas je ta megla dohitela med Kalškim grebenom in Kalško goro. Del skupine se je odločil za hiter sestop proti Cojzovi koči, drugi del pa smo se povzpeli na Kalško goro, pa do Cojzove koče kjer smo se okrepčali. Cesta med spodnjim delom tovorne žičnice in Kamniško Bistrico, je lepo urejena( lansko leto,ko je še bila dovoljena vožnja po njej je bila v zelo slabem stanju).
Komentarji:
Tonika24. 09. 2023 19:25:17
Cesta iz smeri Solčava je normalno prevozna.
Pot tudi brez posebnosti.
Lp
Tonika24. 06. 2019 18:20:48
Na celi poti Logarska- Brana niti enkrat ne stopiš na sneg.nasmeh
Lp
Tonika8. 02. 2019 14:46:26
V Turskem žlebu danes narejene stopnice, če jih ne bo zapihalo do jutri, kot je včerajšnjenasmeh
Sneg mehak in se predira. Na Turski gori nobenih razgledov.
Koča na Okrešlju odprta, pot pa deloma drsalnica- prioročam male derezice.
Lp in varen korak
Tonika5. 11. 2018 18:24:44
Zoran imaš Zs
Lp
Tonika22. 07. 2018 16:33:08
Zoprnega snežišča na Tominškovi ni več.
Lp
Tonika11. 06. 2018 15:44:15
Včeraj prehodile isto pot kot MANGRT. Hvala za ,,desno" pod vstopom v Triglavsko škrbino.
Sestopili sva po Tominškovi, ki ima eno sitno snežišče - na katerem sva uporabili zimsko opremo. Opazovali dva Francoza z otrokom, ki sta, ker nista imela cepinov uporabila tam odložene železne palice- ,,jeklenica" če ji lahko tako rečem je bol za psiho cool

Tonika2. 06. 2018 05:09:33
Včeraj po sledljivi- nekoč markirani poti čez Grlo- mokra in strma pot.Proti Škarjah večje snežišče, ki ne dela problemov. Spust po markirani pod Ojstrico- prečiš par snežišč - vršnji del Ojstrice je povsem kopen. Vrh sem imela povsem zase- opazovala sem prelet helikopterja nad Korošico, pozneje je odložil par oseb ob pogorišču koče.
sestop po Kopinškovi- prečenje razmehčanega snežišča pod pod vrhom, kar malo požene kri po žilah cool uporabila sem polno zimsko opremo. Pozneje prečiš še par snežišč, ki ne predstavljajo večjih težav.
Štrudl in pivo na Klemenči jami pa kot vedno paševelik nasmeh
Tonika29. 05. 2018 10:06:54
V soboto smo prehodili to pot. Pot čez Repov kot brez problemov - snežišče pod skokom na Srebrno sedlo.
Do Planjave še eno snežišče, ki se ga da obit.
Spust proti Kamniškem sedlu- prečenje več snežišč- mi smo uporabljali popolno zimsko opremo - gnil sneg.
Sestop po markirani do Jermance.
Cesta je kar v dobrem stanju-so jo očitno po prvomajskih malo popravili. Fajn je met malo višji avto.
Lp
Tonika22. 05. 2018 20:04:47
Skozi Kačji graben
Lp
Tonika26. 04. 2018 10:42:07
Včeraj čez Tirske peči, pogledat kako je s cvetočim avrikljem. Peš iz smeri Rečica ob Savinji, spravilo lesa na Stonu še vedno poteka, vendar je sama pot večinoma očiščena podrtega drevja.
Pozneje še tu in tam malo trimčkanja čez podrtijo.
Grapa suha, polna listja in drobirja, ki se kljub pazljivosti kar hitro skotali navzdol, pazljivo...
Cele Tirske peči so odete v rumeno- avrikelj v polnrm cvetu nasmeh . Veter je nosil cvetni prah smreke, sami alergeni mrk pogled
Zadnja planina cveti, teloh, žafran, tudi kakšna zaplata snega se še najde. Na Treh plotih pa razgledi za dušo.
Sestopila sem po lovski iz Medvedjaka, oziroma po neki grapi, pot je zaradi podrtih smrek povsem neprehodna in nesledljiva. Vesela, da sem bila peš, jekleni konjiček, bi bil samo v napoto sekačem pri spravilu hlodovine.
Priporočam izhodišče pod Belo pečjo.
Lep pozdrav Tonika
Tonika10. 04. 2017 09:30:14
8.4.2017 lepo sobotno jutro, ki kar vabi v naravo. Radovednost me zvabi v Tirske peči in res niso razočarale. Pot suha, vse cveti - teloh v beli in avrikelj v rumeni. Še skok do Treh plotov in spust po lovski čez Travnatnco v dolino. Srečala razen gamsov nisem nikogar. Priporočam.
Lp Tonika
Tonika10. 04. 2017 06:28:31
Včeraj prehodili isto pot kot Metod in se srečali na vrhu Stenarja. Ker pa sva se povzpeli še na Križ se nama je med sestopom čez Sovatno kar pošteno prediralo. Krasen dan!
Tonika10. 08. 2016 07:36:00
Čestitke Dejan- res si sila nasmeh Še veliko takih podvigov! Srečno
Tonika6. 06. 2016 12:44:04
Včeraj Vranček- Hajnževo sedlo- po zavarovani na Veliki vrh in sestop nazaj na sedlo- nadaljevanje na Košutico. Pot kopna, prečiš manjše snežišče, ki ne dela problemov. Je bila pa blatna in mokra in je potrebna previdnost pri sestopu.
Tonika6. 06. 2016 11:59:04
Včeraj zgodnji statrt pri Vrančku- Planina Korošica- Hajnževo sedlo Košutica po vzhodni- lovski poti. Pot bp. Srečali samo nekaj gamsov. Je bil pa sestop iz pašnikov Grunta proti koči na Ljubelju precej blaten in moker, kar malo akrobatski velik nasmeh. Varovala nad prepadom so nova, kot tudi vse jeklenice- odlično poskrbljeno za varnost na najbolj nevarnih mestih.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki