Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Prireditve Vpiši prireditev Arhiv Popravi vnos
Prireditve / Arhiv
 1.7.2020: VOŠCA
IZLET- Veterani! Planinsko društvo Podpeč-Preserje vabi vse veterane in ostale člane v sredo, 1. julija 2020, na Vošco (1737 m). Odhod v sredo zjutraj je: Preserje AP: ob 7. Uri. Ustavili se bomo tudi v Podpeči, Notranjih, Vnanjih Goricah in na Brezovici. Zapeljali se bomo do Gozd Martuljka in na Srednji vrh. Srednji Vrh, ki ga krasi prelestni pogled na Martuljkovo skupino bo naše izhodišče. Mimo domačije Hlebanja, ki sodi med najlepše kmečke stavbe pri nas, ob strugi potoka Jermana in čez Hude hleve bomo nadaljevali do Blekove planine, od koder nas čaka sprehod po razglednem grebenu do vrha. Po krajšem počitku, prigrizku in pripitku se bomo čez Sedlič skozi Železnico spustili do izhodišča. Hoje bo za približno 4-5 ur. Pot tehnično ni zahtevna. Domov se bomo vrnili v popoldanskih urah. Cena prevoza za člane društva je 15 EUR Prijave za izlet zbira Marko Goršič na tel. 3631-175 ali mobi 041 795-006 ( v večernih urah ) Rok za prijave je do ponedeljka, 29.06.2020. VABLJENI Udeleženec pohoda s prijavo za pohod potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo pohoda ter izpolnjuje pogoje za varno sodelovanje na njem. Ima plačano članarino PZS za tekoče leto. Se ravna v skladu s častnim kodeksom slovenskih planincev in mora dosledno upoštevati navodila vodnikov. Vsak udeleženec je dolžan imeti s seboj »Osebni komplet prve pomoči«! PZS jo ponuja za 14,50€. Možno naročilo preko PD Podpeč-Preserje..
 
 26.6.2020: SEVERNI VELEBIT
26.-28.6.2020 Pot nas bo vodila skozi osrčje Nacionalnega parka Severni Velebit. Spoznali se bomo z mojstrovino in lepoto Premužičeve steze ter seveda ne zamudili skoka v morje. Več o programu si lahko ogledate na www.barbara-adventure.si ali pokličete na 031 483 580
 
 26.6.2020: OD KOČE PLANINC NA POHORJU DO RADUHE
Planinsko društvo Podpeč-Preserje vabi vse člane društva od petka 26.6.2020 do nedelje 28.06.2020 po SPP od Koče Planinc na Pohorju do Raduhe. V tem času bomo obiskali: Kočo na Kremžarjevem vrhu, Slovenj Gradec, Poštarski dom pod Uršljo goro, Uršljo goro, Sleme, Smrekovec, Komen, Travnik in ... Odhod v petek zjutraj je: Preserje ob 5. uri. Ustavili se bomo tudi v Kamniku pod Krimom, Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah in na Brezovici. Z Brezovice se bomo odpeljali do Velenja in nato po Mislinjski dolini mimo Slovenj Gradca do Dravograda in nato do Koče Planinc na Pogorju. Od tu dalje bomo šli po SPP. Prehrana in prenočevanje v planinskih postojankah ni v ceni prevoza. Cena prevoza je 35,00 EUR Prijave zbira Marko Goršič telefon 3631-175 ali 041 795-006 (v večernih urah) Rok za prijave je do torka 23. 06. 2020 Izlet bo vodil planinski vodnik Marko Goršič VABLJENI Obvezna oprema : zaščitna maska Pridržujem si pravico do spremembe smeri glede vremenskih razmer ali zaradi organizacije prevoza (korona virus) Udeleženec pohoda s prijavo za pohod potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo pohoda ter izpolnjuje pogoje za varno sodelovanje na njem. Ima plačano članarino PZS za tekoče leto. Se ravna v skladu s častnim kodeksom slovenskih planincev in mora dosledno upoštevati navodila vodnikov.
 
 25.6.2020: SVARUNOVA POT
Na Dan državnosti Slovenije nas vabi turistično društvo Škofljica po lahko označeni SVARUNOVI POTI. Dobimo se na AP v Slovenskih Konjicah ob 5,15 uri, na AP v Novi vasi ob 5.45 uri in na AP v Žalcu ob 6.10 uri in se odpeljemo na parkirni prostor v Škofljici. Peš se odpravimo do naselja Zalog , kjer se bomo spomnili tukaj rojenega Janeza Nepomuka Primica, profesorja in pobudnika ustanovitve stolice slovenskega jezika na graškem liceju, pa tudi Jožeta Privška, skladatelja in dirigenta. Pot nadaljujemo skozi naselji Gorenje Blato in Drenik. Tukaj si bomo ogledali mini razstavo starodobnikov in nekaj lanu, ki raste na tem območju. V naselju Smrjene bo pogostitev v »hiši«, v Gradišču nad Pijavo Gorico, pa nas čaka pod lipo nekaj sladkega in ne pozabimo se ustaviti pri vodnjaku želja. Na Vrhu nad Želimljami si bomo ogledali gotsko cerkev sv. Petra. Nato prispemo v Želimje, kjer nas bo čakala kavica, izvirska voda ter predstavitev F.S. Finžgarja. Tu sledi počitek in malica iz nahrbtnika. Do sem bomo prehodili 15 km in potrebovali tri ure čiste hoje. Za tiste, ki ne bodo želeli nadaljevati poti, pa bodo lahko vstopili na naš avtobus. Ostali bomo nadaljevali še 8 km poti do Pijave gorice. Sledi pogostitev s krofom. Nato naprej pot pod noge do Škofljice, kjer nas čaka Svarunova juha. Za omenjen odsek pa bomo potrebovali še dobri dve uri. Celotna dolžina krožne poti je dolga 23 km in jo bomo zmogli prehoditi v približno petih urah. Višinska razlika je 275 m. Gostitelj je pripravil tudi kulturni program ob 12.30 in ob 14.00 uri, Prijavnina za lastne stroške je 15 €. Organizator izleta je Franjo, prijave na telefonski številki 031 706 509 ali e-pošti franjokunej@gmail.com. VABLJENI ŠE TRETJIČ NA ZANIMIVO LJUBLJANSKO BARJE !
 
 21.6.2020: STENAR

PD Podpeč – Preserje vabi dne  21.06.2020 vse člane društva na 2501 m visok Stenar. To je lep razgledni vrh v Triglavskem pogorju od koder je lep pogled na severno Triglavsko steno, Razor, Škrlatico in…

Odhod v nedeljo zjutraj je ob 04 uri iz avtobusne postaje Preserje. Ustavili se bomo tudi v Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah ter Brezovici. Od tu se bomo odpeljali do Aljaževega doma v Vratih kjer bomo zapustili prevoz in peš nadaljevali v smeri Triglava, Stenarja in Kriških podov, mimo spomenika padlim partizanom gornikom. Nadaljevali bomo skozi bukov gozd do vznožja Sovatne. Od tu naprej je pot vse bolj strma, naprej pa nas pripelje do kratkega, rahlo izpostavljenega dela kjer je posebno v mokrem potrebna večja previdnost. Sledi vzpon po gruščnatem terenu, ki nas pripelje do skalnega skoka preko katerega se povzpnemo s pomočjo varoval. Nad skokom se pot nekoliko položi. V nadaljevanju prečimo melišče od koder imamo lep pogled na okoliške vrhove in dolino Trente. Od tu naprej se pot ponovno strmo vzpne preko skalnatega pobočja, kasneje pa se ponovno položi in od tu imamo še približno 15 min. hoje po vršnem pobočju gore ki nas pripelje na vrh.

Višinska razlika: 1486 m

Višinska razlika po poti:1500 m.

Čas skupne hoje bo približno 10 do 11 ur hoje .

Prijave zbira planinski vodnik Rudi Bevc na tel.: 031 691 891

Rok za prijave: četrtek 18.06.2020

Cena izleta: 15 EUR

Vabljeni

Obvezna oprema : zaščitna maska

 

Pridržujem si pravico do spremembe smeri glede vremenskih  razmer ali zaradi organizacije prevoza (korona virus)

 

Udeleženec pohoda s prijavo za pohod potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo pohoda ter izpolnjuje pogoje za varno sodelovanje na njem. Ima plačano članarino PZS za tekoče leto. Se ravna v skladu s častnim kodeksom slovenskih planincev in mora dosledno upoštevati navodila vodnikov.

 
 21.6.2020: JEZERSKI VRH
V NEDELJO, 21. JUNIJA 2020 OB 7.00 URI Z GLAZIJE NA JEZERSKI VRH Dobimo se na naših že znanih avtobusnih postajališčih, ob 7.00 na Glaziji in ob 7.10 v Žalcu. Odpeljemo se proti Zrečam, na Roglo, do Koče na Pesku. Podali se bomo do Lovrenških jezer, kjer je razgledni stolp. Sprehodili se bomo po lesenih brveh med rušjem do številnih jezerc – barjanskih oken. To je najobširnejše pohorsko barje s šotnim mahom. Od tu se bomo sprehodili preko travnatih planj, skozi gozd se bomo spustili na sedlo Šiklarica (1298 m), se vzpeli na Ribniško jezero ter na Jezerski vrh (1537 m), kjer je spomenik NOB. Od tam je do Ribniške koče le 15 minut. Po počitku in malici v koči, pot nadaljujemo na najvišji vrh Pohorja, Črni vrh (1534m) in naprej do Grmovškovega doma na Kopah, kjer nas bo čakal avtobus. Za omenjeno pot bomo potrebovali štiri ure in pol čiste hoje. Pot ni zahtevna, saj se bomo v glavnem sprehajali po pohorskem grebenu. Oprema: Planinska obutev, pohodne palice, oblačila primerna vremenskim razmeram in ne pozabite na zaščitno masko v avtobusu! Prijavnina za lastne stroške: 15 €. Organizator in vodja pohoda, kateri tudi zbira prijave - vodnik PZS JANEZ, tel.št. 041 494 530. PRISRČNO VABLJENI NA OGLED POHORSKIH BARJANSKIH OKEN!
 
 20.6.2020: DUGI OTOK
Dvotedensko letovanje na Dugem otoku v Božavi s planinarjenjem po Dugem otoku. Obisk Kornatov ter otokov Molat, Ist, Iž...Odhod iz Ljubljane 20.6. z busom do Zadra in transfer z ladjico do Božave. Prihod v Ljubljano 4.7. Vključen je polni penzion za 540 eur. Vsi prevozi od Ljubljane do Zadra, vključno vsi prevozi z ladjico 120 eur. Lepo vabljeni, več info Anica, mobi 031 465 425.
 
 15.6.2020: VISOKOGORSKA KRETA - LEFKA ORI (BELE GORE)
15.-22.6. 2020 Imeli bomo priložnost spoznavati in občudovati različne gorske kotičke Krete. To je treking za gorske sladokusce, ki mu dodamo fotogenične zalive, umetniško izklesane soteske in grške dobrote. Več o programu si lahko ogledate na www.barbara-adventure.si ali pokličete na 031 483 580
 
 14.6.2020: VELIKI VRH in KOROŠICA
Planinsko društvo Podpeč-Preserje vabi vse svoje člane v nedeljo 14. 6. 2020 na Veliki vrh 2110m in Korošico 1808m Odhod je v nedeljo zjutraj: Preserje ob 6-ti uri, ustavili se bomo tudi v Kamniku pod Krimom, Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah ter na Brezovici. Od tu se bomo odpeljali v Podvolovljek in od tam na planino Ravne, kjer bomo zapustili avtomobile in se podali proti vrhu Velikega vrha. Za vzpon bomo potrebovali predvidoma dobri dve uri in 15 min. ure. Po počitku bomo nadaljevali našo pot na Korošico in z nje nazaj na planino Ravne. Skupne hoje bo približno šest ur. Domov se bomo vrnili v večernih urah. Izlet je primeren za vse planince. Rok za prijave je do četrtka 11. 6. 2020 Izlet bo vodil planinski vodnik Marko Goršič Prijave zbira Marko Goršič na mobi 041 795 006 (v večernih urah) ali 01 3631 175 Cena prevoza je 15.00€ Izlet bo vodil planinski vodnik Marko Goršič VABLJENI Udeleženec pohoda s prijavo za pohod potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo pohoda ter izpolnjuje pogoje za varno sodelovanje na njem. Ima plačano članarino PZS za tekoče leto. Se ravna v skladu s častnim kodeksom slovenskih planincev in mora dosledno upoštevati navodila vodnikov. Vsak udeleženec je dolžan imeti s seboj »Osebni komplet prve pomoči«! PZS jo ponuja za 14,50€. Možno naročilo preko PD Podpeč-Preserje..
 
 13.6.2020: 15. MLINARJEV POHOD NA KRIM
PD PODPEČ PRESERJE PRIREJA V SPOMIN NA FRANCA MLINARJA in DRAGA ZORCA POHOD NA KRIM- 1107m - 15. MLINARJEV POHOD NA KRIM- V soboto 13. junija 2020, bo 15. SPOMINSKI pohod na Krim, na goro s čudo­vitim razgledom po Sloveniji. Ob 10. uri bo prijateljsko srečanje pri planinskem Domu, na katerem bomo obudili spomin na našega prijatelja. Pohod in srečanje bo ob vsakem vremenu . Informacije na tel. 041 795-006, ali 01 3631-175 Goršič Izhodišča za spominski pohod na Krim: Preserje – parkirišče pod sv. Ano ob 7. uri UO PD PODPEČ - PRESERJE
 
 13.6.2020: PIJAVŠKA BARJANSKA POT
SOBOTA, 13. JUNIJA 2020, OB 7.00 URI NA GLAZIJI Prisrčno pozdravljeni! Bili smo disciplinirani, upoštevali vsa stroga navodila ter tako pomagali zajeziti corono 19, vsaj upamo tako. Zato se po dolgih štirih mesecih in še malo, zopet oglašamo. Tokrat vas vabimo na lahek pohod, saj smo vsi verjetno nekoliko »kondicijsko podhranjeni«, kar se bo videlo na današnjem pohodu. Navodila NIJZ je treba še vedno upoštevati, zato se lahko žal udeleži našega prvega pohoda le 25 pohodnikov. Dobimo se na že znanih AP: v Slovenskih Konjicah ob 6.15 uri, v Novi vasi ob 6.45 uri in v Žalcu ob 7.10 uri. Odpeljemo se do Lavrice, kjer nas bo na parkirnem prostoru pri OŠ pričakal naš stari znanec Franci, ki nas bo vodil po Ljubljanskem barju in po Pijavški barjanski poti. Peš se odpravimo po ravninskem delu barja. Na poti se srečamo z zgodovinskimi in kulturnimi spomeniki, bogatim rastlinjem ter živalstvom, značilnim za vlažna področja, predvsem metulji, saj jih tukaj domuje kar 89 različnih vrst, kar nam bo povedal tudi vodnik Franci. Sama pot pa je tudi opremljena s tablami, ki opisujejo kulturne, zgodovinske in naravne znamenitosti. V naselju Pijana Gorica nas bo čakal avtobus pri gasilskem domu, kjer se bo tudi končala naša dobra 3 urna pot. Priporočamo pohodne palice, gamaše ter ne pozabite na zaščitno masko v avtobusu! Prijavnina za lastne stroške je 15 €. Organizator izleta pa je Franjo, ki tudi zbira prijave – telefonska številka 031 706 509 ali e-pošta franjokunej@gmail.com. TOPLO VABLJENI NA ZANIMIVO POT PO BARJU!
 
 7.6.2020: SVETA PLANINA (PARTIZANSKI VRH)
Planinsko društvo Podpeč Preserje vabi v nedeljo, 7.6.2020 vse člane društva iz Čemšeniške planine na Sveto planino (Partizanski vrh). Odhod bo v nedeljo ob. 7 uri - AP Preserje. Ustavili se bomo še v Podpeči, Notranjih, Vnanjih Goricah in Brezovici. Peljali se bomo preko Trojan do naselja Čemšenik, od koder se peš podamo na Čemšeniško planino. (cca 1,15 h). Za kratek čas se ustavimo v koči, nato nadaljujemo do Črnega vrha 1204 m in naprej do Zajčeve koče (cca 3 h). Vmes se povzpnemo na Krvavico 909 m. Legenda o Krvavici pravi, da naj bi tukaj umrla Veronika Deseniška, ki naj bi jo vrgli preko čeri. Iz Zajčeve koče se preko sedla Vrhe 886 m povzpnemo na Sveto planino (Partizanski vrh) 1011 m. ( cca 1,15 h), kjer nas bo pri gostišču (verjetno zaprtem) čakal prevoz. Skupna višinska razlika: cca 1200 m. Skupno bo približno 5 in pol ur hoje. Domov se bomo vrnili ob cca 18 uri. Cena prevoza je 15 EUR Prijave zbira vodnik Marijan Božeglav, tel. 041 225 279 (večerne ure), do zasedbe mest. Rok prijave : četrtek, 4.6.2020 Obvezna oprema : zaščitna maska Pridržujem si pravico do spremembe smeri glede vremenskih razmer ali zaradi organizacije prevoza (korona virus). Udeleženec pohoda s prijavo za pohod potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo pohoda ter izpolnjuje pogoje za varno sodelovanje na njem. Ima plačano članarino PZS za tekoče leto. Se ravna v skladu s častnim kodeksom slovenskih planincev in mora dosledno upoštevati navodila vodnikov.
 
 6.6.2020: Treking cvetoča Madeira - potrjen odhod
Termin: 6. - 13. junij 2020 - Program planinskega potovanja po Madeiri in ostale informacije najdete na: info@izimanija.si ali 070 614 784 ali https://www.izimanija.si/treking-potovanje-madeira/
 
 3.6.2020: JELENOV STUDENEC.....
IZLET VETERANI! Sprememba datuma!! Planinsko društvo Podpeč-Preserje vabi vse veterane in člane društva v sredo dne 3.6.2020 na Jelenov studenec, Nagelbihl, Lovsko kočo in Borovec. Zadnji del Kočevske planinske poti. Odhod v sredo zjutraj je :Preserje - 07 uri - pred OŠ Preserje. Ustavili se bomo tudi v Kamniku , Podpeči, v Vnanjih in Notranjih Goricah in na Brezovici. Odpeljali se bomo mimo Ljubljane do Ribnice in nato skozi Kočevje do koče pri Jelenovem studencu. Tu bomo zapustili naš prevoz in odšli po širnih Kočevskih gozdovih do Nagelbihla. Od tam bomo odšli do Lovskega doma in nato skozi Kočevsko reko do Borovca. Tako bomo prehodili še našo zadnjo etapo po Kočevski planinski poti Hoje bo približno 4 ure in 40 minut. Cena prevoza je 15 € Prijave zbira Marko Goršič tel .01 3631-175 ali 041 795-006 v večernih urah Rok za prijave je do ponedeljka 1.6.2020 Izlet bo vodil planinski vodnik Marko Goršič . Udeleženec pohoda s prijavo za pohod potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo pohoda ter izpolnjuje pogoje za varno sodelovanje na njem. Ima plačano članarino PZS za tekoče leto. Se ravna v skladu s častnim kodeksom slovenskih planincev in mora dosledno upoštevati navodila vodnikov. Vsak udeleženec je dolžan imeti s seboj »Osebni komplet prve pomoči«! PZS jo ponuja za 14,50€. Možno naročilo preko PD Podpeč-Preserje..
 
 3.6.2020: TURNO SMUČARSKI PIKNIK
Pri Podutiku bo tudi letos tradicionalni piknik in druženje turnih smučarjev.

Na piknik ste vabljeni vsi, ki turno smučate, ki bi turno smučali, pišete ali berete o turnih smukih, vam je všeč turno smučanje, so vam všeč turne smučarke ali turni smučarji ali ste na kakršenkoli način povezani s turnim smučanjem.

Prosimo vas, da udeležbo na pikniku najavite najkasneje do 1. junija 2020, po elektronski pošti na naslov piknik@turni-klub-gora.si z navedbo imena in priimka udeleženca.

Prispevek, ki ga boste plačali na pikniku, je za posameznika predvidoma 20 evrov.

Do prostora za piknik iz ljubljanske obvoznice zavijete na odcep za Podutik in pri naslednjem semaforju zavijete levo in po makadamski cesti tik ob avtocestnem priključku do cilja. Podrobnejši prikaz poti boste našli na spletni strani: https://piknik.prikozolcu.si/lokacija/

Prostor za piknik je pokrit, zato bo piknik v vsakem vremenu. Poskrbeli bomo za zunanje in notranje razkuževanje in tudi za tiste, ki ne jeste mesa. In seveda bomo na pikniku upoštevali vse nasvete za preprečevanje okužbe z novim koronavirusom (umivali in razkuževali se bomo, kihali in kašljali v rokave in se družili na razdalji dolžine smuči…)

Dodatna pojasnila lahko dobite pri Alešu ali Andreju na naslovu piknik@turni-klub-gora.si in na spletni strani http://www.turni-klub-gora.si/Gora/piknik.html.

Na piknik vas vabimo: Alpsko društvo Stratus, gore - ljudje, Hribi.net, Slovenski gorniški klub Skala, Turni klub Gora

 
 23.5.2020: Vzpon na Elbrus 5642 m - ruski del Kavkaza
Okviren termin: 23. - 31. maj 2020 - Točen termin bo znan ob koncu leta 2019. Letošnji maj smo se imeli super, vreme nam je služilo, tako da že zbiramo informativne prijave za maj 2020. . Program odprave na Elbrus in ostale informacije najdete na: info@izimanija.si ali 070 614 784 ali https://www.izimanija.si/odprava-elbrus/
 
 4.5.2020: GRINTOVEC in JEZERSKA KOČNA
IZLET! Planinsko društvo Podpeč – Preserje vabi vse člane društva v soboto in nedeljo 4. in 5. Julija 2020 na Grintovec 2558 m in Jezersko Kočno 2540 m. Odhod v soboto je: Preserje ob 14 uri - pred OŠ Preserje Ustavili se bomo tudi v Kamniku, Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah in na Brezovici . Odpeljali se bomo do Kamniške Bistrice in se nato povzpeli na Kokrsko sedlo ( hoje je približno 2 ½ ure ). Tu bomo prenočili. V nedeljo zjutraj bomo odšli na Grintovec (cca 2 uri hoje). Z Grintovca se bomo spustili na Mlinarsko sedlo in se nato dvignili na Kočno ( cca 2 uri hoje). S Kočne se bomo nato spustili do Češke koče in nato na Jezersko. Domov se bomo vrnili predvidoma ob 18. uri. Cena prevoza je 20,00€ Prijave zbira Marko Goršič tel . 3631 – 175 in Mobi 041 795 – 006 ( v večernih urah ) Zadnji rok za prijave je do četrtka 2. 7. 2020. Izlet bo vodil planinski vodnik. OBVEZNA VISOKOGORSKA OPREMA ( Čelada, varovalni komplet, dobra obutev…) VABLJENI Udeleženec pohoda s prijavo za pohod potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo pohoda ter izpolnjuje pogoje za varno sodelovanje na njem. Ima plačano članarino PZS za tekoče leto. Se ravna v skladu s častnim kodeksom slovenskih planincev in mora dosledno upoštevati navodila vodnikov. Vsak udeleženec je dolžan imeti s seboj »Osebni komplet prve pomoči«! PZS jo ponuja za 14,50€. Možno naročilo preko PD Podpeč-Preserje..
 
 1.5.2020: AKTIVNA KRETA
1.-8.5.2020 Potepanje za vse, ki želite KRETO odkrivati in doživeti aktivno, na pohodniški pogon, po poteh in zalivih, ki niso prav za vsakogar. Več o programu si lahko ogledate na www.barbara-adventure.si ali pokličete na 031 483 580
 
 29.4.2020: Planinarjenje po Hvaru - prvomajski termin - potrjen odhod
Termin: 29.4. - 3.5. 2020 - Program planinskega potovanja po Hvaru in ostale informacije najdete na: info@izimanija.si ali 070 614 784 ali https://www.izimanija.si/treking-potovanje-hvar/
 
 20.4.2020: LIKIJSKA POT
20.-27.4-2020 Na eni strani hribovita LIKIJA, na drugi spogledljivo Mediteransko morje. Na pohodniški poti pa kozje beketanje, skodelice čaja, sedenje po turško, kopanje, piratski podvigi in še kaj se bo našlo. Več o programu si lahko ogledate na www.barbara-adventure.si ali pokličete na 031 483 580
 
 13.4.2020: LIKIJSKA POT - Turčija, - treking, obvestilo - treking bo organiziran tudi v jeseni (oktober 2020)

POMLADNI TREKING PO LIKIJSKI POTI (z lokalnim vodenjem), ki velja za eno izmed najlepših pešpoti na svetu (z vključenim enodnevnim križarjenjem ob likijski obali) - OD 13.04. 2020 DO 19. 04. 2020. Cena programa: 450 € + letalska karta (doplačilo) cca 200 - 250 €  (odhod z bližnjega letališča). OBVESTILO - TREKING BO ORGANIZIRAN TUDI V JESENI - OKTOBER 2020! LEPO VABLJENI! 

Za informacije pokličite: 041 222 970 in e-naslov: turkey.turcija@gmail.com


Avtor in izvajalec programa "LIKIJSKA POT" je ag. Tribe Travel Tours, Fethiye, Turčija; po Likijski poti nas bo popeljal dober poznavalec poti - lokalno vodenje.

Predstavitev Likijske poti:

LIKIJSKA POT je 540 km dolga pohodna pot, ki se nahaja na jugozahodnem delu Turčije, kjer se razprostira obala turkiznega morja in prepleta gorski svet gorovja Taurus. V deželi, kjer domuje tisočletna zgodovina, ki smo ji priča na vsakem koraku; v deželi, kjer domačini zavoljo dobrih pogojev svoj pridelek poberejo kar trikrat na leto; v deželi, ki slovi po turkizni barvi morja - obiskali bomo likijsko deželo in njeno obmorsko letovišče Fethiye.

Likijsko pot bomo začeli v Fethiye - na vstopni točki v Likijsko pot; od tam nas bo pot vodila po neokrnjeni naravi s čudovitimi panoramskimi razgledi. Prehodili bomo del poti, ki velja za eno izmed najlepših. Ob poti bomo spoznali tudi turško kulturo, tradicijo in kulinariko, predvsem pa uživali v lepotah neokrnjene narave in čudovitimi razgledi.

Program trekinga:

1. dan: ponedeljek (13. 4. 2020) – Slovenija - Turčija Polet z bližnjega letališča proti Istanbulu in nato naprej (notranji let) do letališča Mugla Dalaman. Sledi organiziran prevoz v Fethiye ob Likijski obali; prijava v agenciji Tribe Travel Tours, Fethiye, Turčija, kjer se program tudi prične izvajati. Sledi namestitev v Guesthousu. V večernih urah pa sledi slovensko - turška dobrodošlica in predstavitev programa po Likijski poti.

2. dan: torek (14. 4. 2020): Fethiye – Kayakӧy – Ölüdeniz – Fethiye Zajtrk. Po zajtrku (malico za pot bomo prejeli ob odhodu) sledi prvi del pohodništva (trajanje cca 6 ur) in sicer nas bo pot vodila skozi pinijev gozd do kraja Kayakoy, kjer bomo okusili tudi pravo turško kavo in čaj. Naselje Kayakӧy je danes ohranjeno kot muzejsko naselje in se nahaja pod zaščito UNESCA-a. Do leta 1923 so v njem živeli grški kristjani, od nekdaj živahnega mesteca, pa so do danes ostale le še zapuščene hiše, cerkve, trgi… Ogledamo si muzejsko naselje in se povzpnemo po pohodniški poti, ki se vije skozi naselje, do vrha. Med potjo bomo naredili tudi postanek za malico ter nato nadaljevali do modre lagune Ölüdeniz, ki se upravičeno ponaša z naslovom najlepše plaže Turčije. Postanek za uživanje na plaži, sprostitev ali po želji, kopanje v kristalno čistem morju. Sledi povratek v Fethiye. V večernih urah se bomo odpravili na večerjo v ribiško restavracijo v osrčju kraja Fethiye, kjer bomo uživali ob izbranih morskih jedeh (večerja je vključena v ceno).

3. dan: sreda (15. 4. 2020): Izlet z Goolet ladjo po Likijski obali Po zajtrku se bomo odpravili na celodnevni izlet z ladjo Goolet, po čudovitih zalivih likijske obale; naredili bomo tudi postanke za kopanje, krajše sprehode in fotografiranje. Na ladji bodo za nas pripravili tudi okusno kosilo (kosilo je vključeno v ceno). Zvečer prosto, večerja je možna tudi v Guest housu, ki ponuja okusne azijske jedi, kitajsko, korejsko in indijsko kuhinjo (v tem primeru je večerja doplačilo). Zvečer se bomo lahko odpravili na turški večer, kjer bomo uživali ob turški glasbi in plesom (doplačilo).

4. dan: četrtek (16. 4. 2020): Fethiye – Ovacik – Faralya – dolina metuljev Po zajtrku se bomo odpravili na 3-dnevni treking po Likijski poti. S seboj bomo vzeli manjši nahrbtnik, v katerega bomo dali: majice, hlače ter ostali pribor... po potrebi tudi spalno vrečo. Med potjo bomo naredili postanek za malico, pripravili nam bodo okusne turške palačinke - gozleme. Vseskozi so izviri pitne vode, tako da potrebujemo plastenko vode, ki jo bomo sproti polnili. Vso prtljago, ki jo na poti ne bomo potrebovali bomo pustili v Guest housu. Likijsko pot bomo pričeli na vstopni točki v Likijsko pot, v Ovačiku in nadaljevali vse do Faralye – nad dolino metuljev, ki slovi po enem najlepših razgledov na Likijski poti. Sledi večerja in nastanitev v bungalovih za 2 osebi. Čas trekinga: cca 6-7 ur. (večerja je vključena v ceno).

5. dan: petek (17. 4. 2020): Faralya – Kabak – Alinca Po zajtrku bomo zapustili Faralye in pot nadaljevali do vasice Alinca. Malico za na pot bomo prejeli ob odhodu. V tem delu trekinga se bo pot nekoliko povzepla. Po prihodu v vasico Alinca se bomo najprej naužili prečudovitega razgleda na obalo, ki se nahaja cca 800 m pod nami. Sledi večerja, prijetno druženje in počitek v bungalovih za 2 osebi. Čas trekinga: cca 6-7 ur. (večerja je vključena v ceno).

6. dan: sobota (18. 4. 2020): Alinca – Gey – Bel Po zajtrku bo pred nami še zadnji del trekinga (tudi tu bomo prejeli malico za na pot) in sicer se bomo odpravili do vasice Gey in Bel. Sledi zaključek naše treking poti in prevoz nazaj do letovišča Fethiye. Čas trekinga: cca 6-7 ur. Zvečer prosto, večerja je možna tudi v Guest housu, ki ponuja azijske jedi, kitajsko, korejsko in indijsko kuhinjo (v tem primeru je večerja doplačilo). Zvečer bo možen tudi obisk turške kopeli – hamam (doplačilo za hamam - 10 evrov).

7. dan – nedelja (19. 4. 2020): Fethiye – povratek v domovino Po zajtrku sledi še pakiranje prtljage, v spomin na naše druženje bomo naredili še skupno fotografijo in pot nas bo vodila do letališča. Sledi povratek v domovino.

Dodatne informacije, prijava in plačilo: Likijska pot je lažja pohodniška pot, zahteva nekaj kondicije, za kar je potrebno poskrbeti pred odhodom. Za pohodništvo potrebujete pohodne čevlje, palice (priporočamo), sončna očala in kremo, dnevni nahrbtnik, kratka in dolga oblačila, pokrivalo oz. palerino (priporočamo).

V primeru slabega vremena, bomo program prilagodili.

Za potovanje v Turčijo potrebujete potni list, ki je veljaven še najmanj šest mesecev po prihodu s potovanja.

Prijava vsebuje: ime in priimek, datum in kraj rojstva, kontaktne podatke (telefon, e-mail) ter način bivanja (v sobi za 2 ali 3 osebe). Prijave sprejemamo na e-mail: turkey.turcija@gmail.com.

Rok prijave: 15. 3. 2020 oz. do zapolnitve mest. Zaradi nakupa letalskih kart priporočamo čim prejšnjo prijavo.

Plačilo programa: 450 evrov plača udeleženec ob prijavi v agenciji Tribe Travel Tours, Fethiye, Turčija. Letalska karta je doplačilo - cca 200 - 250 evrov. Nakup letalske karte velja kot prijava. Člani Foto kluba se bomo odpravili na treking v spremstvu; možen pa je tudi individualen odhod (v tem primeru je zbirno mesto Guestehouse v Fethiyah ter nato prijava v agenciji).

Cena programa vključije:
- organiziran prevoz z letališča Mugla Dalaman do Fethiye in nazaj (v primeru skupinskega odhoda),
- vsi prevozi med izvedbo programa Likijske poti,
- 4x nočitev z zajtrkom v 2 ali 3-posteljnih sobah v Guesthousu. Guesthouse je urejen, sobe so čiste in lepo opremljene (priporoča ga tudi Lonely Planet),
- 1x nočitev (z večerjo in zajtrkom ter malico) v Faralyi v 2-posteljnih sobah,
- 1x nočitev (z večerjo in zajtrkom ter malico) v Alinci v 2-posteljnih sobah, - izlet z Goolet ladjo in kosilom,
- 1x malica za po poti (2. dan trekinga),
- 1x malica – turške palačinke gozleme (4. dan trekinga),
- večerja v ribiški restavraciji v Fethiye, - vstopnina v v Kayakoy,
- lokalno vodenje in organizacija.

V ceno programa ni vključeno:
- letalska karta in prevoz do letališča in nazaj,
- hamam - turška kopel - vključuje savno, masažo in pilling (10 evrov),
- zdravstveno zavarovanje v tujini (priporočamo, da si ga uredite),
- vsega, kar ni navedeno pod Cena vključuje.

Prijazno vabljeni, da se nam pridružite!

Foto klub Grosuplje in Tribe Travel Tours, Fethiye, Turčija - Omer & Tanja   

 
 28.3.2020: 27. Pohod po stopinjah Valentina Staniča
Planinsko društvo Valentin Stanič Kanal obvešča, da je 27. Pohod Po stopinjah Valentina Staniča predviden v soboto 28. marca 2020 zaradi nastalih razmer predvidoma prestavljen na soboto 6. junija 2020.
 
 8.3.2020: RATITOVEC
IZLET! Planinsko društvo Podpeč Preserje vabi vse člane v nedeljo 8.3.2020 na Ratitovec (Altemaver) 1678m. Odhod je v nedeljo zjutraj : Preserje ob sedmi uri, ustavili se bomo tudi v Kamniku pod Krimom, Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah ter na Brezovici. Od tu se bomo odpeljali do Železnikov in navzgor do vasi Prtovč. Na vrh se bomo povzpeli čez Povden. Za vzpon bomo potrebovali predvidoma 2 uri. Po počitku in malici iz nahrbtnika bomo sestopili čez Povden nazaj do Prtovča. Domov se bomo vrnili v popoldanskih urah. Izlet je primeren za vse planince. V nahrbtniku naj bodo tudi sončna očala. Cena prevoza je 15.00€ Izlet bo vodil planinski vodnik Marko Goršič, ki tudi zbira prijave na tel. 041 795 006, ali 01 3631 175 (do četrtka 5.3.2019). Obvezna oprema – dereze. VABLJENI Udeleženec pohoda s prijavo za pohod potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo pohoda ter izpolnjuje pogoje za varno sodelovanje na njem. Ima plačano članarino PZS za tekoče leto. Se ravna v skladu s častnim kodeksom slovenskih planincev in mora dosledno upoštevati navodila vodnikov. Vsak udeleženec je dolžan imeti s seboj »Osebni komplet prve pomoči«! PZS jo ponuja za 14,50€. Možno naročilo preko PD Podpeč-Preserje..
 
 4.3.2020: KRAŠKI ROB
IZLET-VETERANI! Planinsko društvo Podpeč–Preserje vabi vse veterane in člane društva v sredo 4. 3. 2020 na izlet po Kraškem robu Odhod je v sredo zjutraj: Preserje ob sedmi uri, ustavili se bomo tudi v Kamniku pod Krimom, Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah ter na Brezovici Z avtobusom se bomo popeljali mimo Postojne , Kozine do Podgorja pod Slavnikom . Tu bomo zapustili avtobus in se odpravili proti Prapročam ( 412 m ) , nato proti Gradišču ( cerkev Marije Snežne – 456 m ) . Tu se bomo razdelili v dve skupini . Prva skupina bo odšla proti Podpeči po lahki poti , druga pa po zavarovani poti . Iz Podpeči nas bo pot vodila do Zanigrada ( sv. Štefan ) in nato pod steno Štrkljevice ( Matejeva polica ) do Hrastovelj. Tu nas bo čakal avtobus . Pot ni naporna , ker ne bomo premagovali velikih višinskih razlik . Skupno bo približno 4 – 5 ur hoje . Domov se bomo vrnili ob 18 uri . Cena prevoza je 15,00€ Prijave zbira Marko Goršič tel . 3631-175 in Mobi 041 795-006 ( v večernih urah ) Rok za prijave je do ponedeljka 2 3. 2020 Izlet bo vodil planinski vodnik Marko Goršič VABLJ
 
 23.2.2020: DEBELA PEČ
PD Podpeč – Preserje vabi dne 23.02.2020 na 2014 m visoko Debelo peč. To je gora ki se strmo dviga nad dolino Krme, na drugi strani pa se položno spušča do pokljuških gozdov. Na vrhu je lep razgled na vrhove Julijcev in Karavank, ob lepem vremenu pa tudi Kamniško Savinjskih Alp. Odhod bo v nedeljo ob 6 uri iz avtobusne postaje v Preserju. Ustavili se bomo tudi v Podpeči, Notranjih in Vnanjih goricah in Brezovici. Od tu se bomo odpeljali mimo Bleda do Medvedove konte na Pokljuki kjer bomo zapustili prevoz in se peš odpravili mimo Blejske koče na Lipanci nadaljujemo nekoliko desno mimo spominske plošče NOB in nato po precej strmem pobočju do sedelca kjer zavijemo levo v smeri Debele peči. Nadaljujemo mimo Lipanskega vrha in Brda do debele peči kjer je vpisna skrinjica in žig. Tu bo krajši počitek za malico, nato pa se po isti poti vrnemo do Blejske koče na Lipanci kjer si bomo privoščili toplo malico. Po počitku se bomo vrnili na izhodišče kjer nas bo čakal prevoz. Pot je lahka in primerna za vse udeležence. Višinska razlika: 604m Obvezna oprema: cepin, dereze in čelada. Prijave zbira planinski vodnik Rudi Bevc na tel.: 031 691 891 Rok za prijave: sreda 20.02. 2020 Cena izleta: 15 EUR Vabljeni Udeleženec pohoda s prijavo za pohod potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo pohoda ter izpolnjuje pogoje za varno sodelovanje na njem. Ima plačano članarino PZS za tekoče leto. Se ravna v skladu s častnim kodeksom slovenskih planincev in mora dosledno upoštevati navodila vodnikov.
 
 16.2.2020: ŽENIKLOVEC
Planinsko društvo Podpeč–Preserje vabi vse člane društva v nedeljo 16. 2. 2020 na Planino Konšco in na Javornik-Ženiklovec. Odhod v nedeljo zjutraj je : Preserje - 07 uri - pred OŠ Preserje Ustavili se bomo tudi v Kamniku in Podpeči . Peljali se bomo skozi Tržič in vasico Lom do vasice Grahovše .Od tu bomo nadaljevali peš do razgledišča Na Borštu od koder je izredno lep razgled na celotno pogorje Košute (cca uro in pol hoje). Od tu bomo odšli na Planino Konšco in z nje na Javornik-Ženiklovec. Z Javornika se bomo spustili do Doma pod Storžičem in nazaj v Grahovše kjer nas bo čakal avtobus. Vse hoje skupaj bo približno 5 ur. Domov se bomo vrnili predvidoma ob 18. uri . Cena prevoza je 15,00€ Prijave zbira Marko Goršič tel. 3631 –175 in Mobi 041 795–006 (v večernih urah) Zadnji rok za prijave je do četrtka 12. 2. 2020 Izlet bo vodil planinski vodnik Marko Goršič. VABLJENI Udeleženec pohoda s prijavo za pohod potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo pohoda ter izpolnjuje pogoje za varno sodelovanje na njem. Ima plačano članarino PZS za tekoče leto. Se ravna v skladu s častnim kodeksom slovenskih planincev in mora dosledno upoštevati navodila vodnikov.
 
 9.2.2020: 10. Zimski pohod na Čičer (726m)
Krajevna skupnost Ročinj – Doblar Vas vabi na: 10. Zimski pohod na Čičer (726 m) nad Ročinjem V nedeljo, 9. februarja 2020, ob 8:30 uri Zbirno mesto "Na placu" v Ročinju, pred cerkvijo SMER POHODA: Ročinj - cerkev sv. Pavla - Čičer - Jazne - Bukovje - Ročinj (Dom Valentina Staniča) ČAS HOJE: 5 ur ZAKLJUČEK: S toplim obrokom in pijačo v Domu Valentina Staniča v Ročinju ŠTARTNINA: 5 € INFORMACIJE: Simon (051-675-270) Hoja na lastno odgovornost !
 
 9.2.2020: SIVKA, BEVKOV VRH, ERMANOVEC
PD Podpeč – Preserje vabi dne 9.02.2020 na Sivko 1008 m, Bevkov vrh 1047m in Ermanovec 1026m. Odhod bo v nedeljo ob 7 uri iz avtobusne postaje v Preserju. Ustavili se bomo tudi v Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah in Brezovici. Od tu se bomo odpeljali mimo Logatca do Idrije in naprej do Ledin kjer bomo zapustili prevoz in peš nadaljevali do vrha Sivke za kar bomo potrebovali približno 45 min. Sledi krajši krajši počitek za žigosanje in fotografijo. Od tu bomo nadaljevali pot do Bevkovega vrha za kar bomo potrebovali približno 3 ure. Sam vrh je poraščen z gozdom, skrinjica in žig pa se nahaja na razglednem pobočju vrha. Tu bo tudi krajši počitek za okrepčilo nato pa bomo pot nadaljevali do zaselka Na Ravan kjer nas bo čakal prevoz. Tu se bomo tudi odločili glede na razmere in čas ali bomo obiskali še Ermanovec. Pridržujem si pravico do spremembe smeri glede vremenskih razmer. Pot je lahka in primerna za vse udeležence. Višinska razlika: cca 600m Prijave zbira planinski vodnik Rudi Bevc na tel.: 031 691 891 Rok za prijave: sreda 6.02. 2020 Cena izleta: 15 EUR Vabljeni Udeleženec pohoda s prijavo za pohod potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo pohoda ter izpolnjuje pogoje za varno sodelovanje na njem. Ima plačano članarino PZS za tekoče leto. Se ravna v skladu s častnim kodeksom slovenskih planincev in mora dosledno upoštevati navodila vodnikov.
 
 5.2.2020: GEOSS - VAČE in ZASAVSKA SVETA GORA
Planinsko društvo Podpeč–Preserje vabi vse veteran in člane v sredo 5. 2. 2020 na Geoss-Vače in Zasavsko sveto goro 846m. Odhod posebnega avtobusa v sredo zjutraj je: Preserje ob 08 uri Ustavili se bomo tudi v Kamniku pod Krimom, Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah in na Brezovici. Z avtobusom se bomo popeljali mimo Ljubljane, skozi Kresnice, do GEOSSA. Od tu bomo odšli do Vač in nato do Zasavske svete gore, kjer bo počitek za obnovo zalog. Po počitku se bomo vrnili do avtobusa, ki nas bo čakal v vasi Sava in nas odpeljal domov. Skupno bo približno 4-5 ur hoje. Povratek bo predvidoma ob 18 uri. Cena izleta je 15,00 EUR Prijave zbira Marko Goršič tel. 3631-175 in 041 795-006 (v večernih urah) Rok za prijave je do ponedeljka 3. 2. 2020 Izlet bo vodil planinski vodnik Marko Goršič VABLJENI Udeleženec pohoda s prijavo za pohod potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo pohoda ter izpolnjuje pogoje za varno sodelovanje na njem. Ima plačano članarino PZS za tekoče leto. Se ravna v skladu s častnim kodeksom slovenskih planincev in mora dosledno upoštevati navodila vodnikov.
 
 2.2.2020: KAMNIŠKO SEDLO
Planinsko društvo Podpeč Preserje vabi vse svoje člane v nedeljo 2.2.2020 na Kamniško sedlo (1903m). Odhod je v nedeljo zjutraj: Podpeč ob 7-i uri, ter naprej po dogovoru. Odpeljali se bomo v Kamniško Bistrico in se po markirani stezi podali proti koči na Kamniškem sedlu, ter naprej proti vrhu. V primeru mraza ali vetra, se bomo okrepčali v zimski sobi. Za vzpon bomo potrebovali predvidoma 3 ure in pol. Po počitku in malici iz nahrbtnika se bomo v dolino vrnili po isti stezi. Domov se bomo vrnili v večernih urah. Izlet je primeren za vse planince, ki obvladajo hojo z derezami in zaustavljanje s cepinom. Obvezna je dobra planinska obutev, nepremočljiva oblačila, čelada, dereze, cepin, sončna očala, ter krema za sončenje. Cena prevoza je 15.00€ Izlet bo vodil planinski vodnik Zlatko Prošič, ki tudi sprejema prijave na tel. 031-399-185 (do 31.1.). VABLJENI Udeleženec pohoda s prijavo za pohod potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo pohoda ter izpolnjuje pogoje za varno sodelovanje na njem. Ima plačano članarino PZS za tekoče leto. Se ravna v skladu s častnim kodeksom slovenskih planincev in mora dosledno upoštevati navodila vodnikov.
 
 26.1.2020: KRNICA
Planinsko društvo Podpeč – Preserje vabi vse člane društva v nedeljo 26. 1. 2020 v Krnico 1113 m . Odhod v nedeljo zjutraj je : Preserje - 08 uri - pred OŠ Preserje Ustavili se bomo tudi v Kamniku in Podpeči . Peljali se bomo do jezera Jasnica v Kranjski Gori. Od tu bomo šli ob desnem bregu Pišnice do planine v Klinu in nato dalje do planinske koče v Krnici. Kočo obkrožajo Razor, Kriška, Škrlatica, Špik .... V koči bo počitek z okrepčilom. Po počitku se bomo vračali po drugo poti mimo Mihovega doma in nato do Jasnice. Domov se bomo vrnili predvidoma ob 18 . uri . Cena prevoza je 15,00€ Prijave zbira Marko Goršič tel . 3631 – 175 in Mobi 041 795 – 006 ( v večernih urah ) Zadnji rok za prijave je do četrtka 23. 1. 2020 Izlet bodo vodili planinski vodniki . VABLJENI Udeleženec pohoda s prijavo za pohod potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo pohoda ter izpolnjuje pogoje za varno sodelovanje na njem. Ima plačano članarino PZS za tekoče leto. Se ravna v skladu s častnim kodeksom slovenskih planincev in mora dosledno upoštevati navodila vodniko
 
 25.1.2020: Treking Kilimanjaro 5895 m - druga skupina - akcijska cena 2870 €
Termin: 25. januarja - 3. februarja 2020 - POLNIMO SKUPINO - Akcijska cena 2870 € / osebo – Program treking odprave na Kilimanjaro in ostale informacije najdete na: info@izimanija.si ali 070 614 784 ali https://www.izimanija.si/treking-odprava-kilimanjaro/ Potrjen odhod s slovenskim vodnikom! Pohvalimo se lahko s 100 % uspešnostjo ob osvojitvi vrha ;)
 
 25.1.2020: Pohod po Evropski pešpoti E 12: Kaštelir-Poreč

Pohod po Evropski pešpoti E 12, v soboto 25. januarja 2020, na relaciji Kaštelir-Poreč (17 km, 5 ur hoje)

 
 19.1.2020: TAMAR
PD Podpeč – Preserje vabi dne 19.01.2020 v prekrasno dolino pod Poncami od koder je prelep pogled na Ponce in Jalovec, če pa bodo razmere dopuščale, pa si bomo ogledali še slap Nadižo. Odhod bo v nedeljo ob 7 uri iz avtobusne postaje v Preserju. Ustavili se bomo tudi v Podpeči, Notranjih in Vnanjih goricah in Brezovici. Od tu se bomo odpeljali skozi Kranjsko Goro in Rateče do Planice kjer je nordijski smučarski center. Od tu se bomo peš odpravili po cesti v smeri Tamarja za kar bomo potrebovali približno dobro uro za vzpon do slapa Nadiže pa še slabo uro. V koči si bomo nato privoščili okrepčilo nato pa se bomo vrnili nazaj v Planico po drugi pot razen če ne bo tam speljana tekaška proga. Pridržujem si pravico do spremembe smeri glede vremenskih razmer. Pot je lahka in primerna za vse udeležence. Višinska razlika: cca 300m Prijave zbira planinski vodnik Rudi Bevc na tel.: 031 691 891 Rok za prijave: sreda 16.01. 2020 Cena izleta: 15 EUR Vabljeni Udeleženec pohoda s prijavo za pohod potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo pohoda ter izpolnjuje pogoje za varno sodelovanje na njem. Ima plačano članarino PZS za tekoče leto. Se ravna v skladu s častnim kodeksom slovenskih planincev in mora dosledno upoštevati navodila vodnikov.
 
 12.1.2020: DRAŽGOŠE
Planinsko društvo Podpeč–Preserje vabi vse člane društva v nedeljo 12. 1. 2020 v Dražgoše Odhod posebnega avtobusa v nedeljo zjutraj je: Preserje ob 08 uri na avtobusni postaji. Ustavili se bomo tudi v Kamniku, Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah in na Brezovici. Z avtobusom se bomo popeljali mimo Ljubljane, skozi Škofjo Loko do Železnikov. V Železnikih se bomo ustavili na jutranji kavici. Iz Železnikov se bomo odpravili peš v Dražgoše (tisti, ki bodo hoteli, cca 2 uri hoje ), ostale pa bo avtobus odpeljal v Dražgoše. V Dražgošah bo ob 12. uri proslava. Po proslavi se bomo vsi skupaj odpeljali proti domu. Po dogovoru bi se ustavili za kosilo. Cena prevoza je 15,00€ Prijave zbira Marko Goršič tel. 3631-175 in Mobi 041 795-006 (v večernih urah) Rok za prijave je do četrtka 9. 1. 2020. Bolj zahtevne pa obveščam, da se bomo v primeru zadostnega števila udeležencev in primernih vremenskih razmer, odpravili na nočni Pohod po poteh partizanske Jelovice. To je od Pasje Ravni do Dražgoš ( cca. 10 ur večino nočne hoje ). Zaradi organizacije prevoza vas prosim, da pokličete Gorana Šehoviča (041 502-897) do srede 8. januarja 2020. Takrat se bomo pogovorili tudi o vseh podrobnostih. VABLJENI Udeleženec pohoda s prijavo za pohod potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo pohoda ter izpolnjuje pogoje za varno sodelovanje na njem. Ima plačano članarino PZS za tekoče leto. Se ravna v skladu s častnim kodeksom slovenskih planincev in mora dosledno upoštevati navodila vodnikov.
 
 8.1.2020: GORA OLJKA
Planinsko društvo Podpeč–Preserje vabi vse člane društva v sredo 8. 1. 2020 na Goro Oljko 725 m in na Vimperk. Odhod v sredo zjutraj je : Preserje ob 08 uri Ustavili se bomo tudi v Kamniku, Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah in na Brezovici. Peljali se bomo pod Trojanami do Velenja in nato do Polzele Od tu se bomo podali preko Vimperka do vrha Gore Oljke in se po drugi poti vrnili v dolino. Do doma bomo hodili približno eno uro in pol, prav toliko pa bomo potrebovali tudi za povratek v dolino. V Domu na Gori Oljki si bomo lahko privoščili kosilo in zasluženi počitek. Domov se bomo vrnili predvidoma ob 18. uri. Cena izleta je 15,00 EUR Prijave zbira Marko Goršič tel. 3631–175 in 041 795–006 (v večernih urah) Zadnji rok za prijave je do ponedeljka 6. 1. 2020 Izlet bo vodil planinski vodnik Marko Goršič . VABLJENI Udeleženec pohoda s prijavo za pohod potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo pohoda ter izpolnjuje pogoje za varno sodelovanje na njem. Ima plačano članarino PZS za tekoče leto. Se ravna v skladu s častnim kodeksom slovenskih planincev in mora dosledno upoštevati navodila vodnikov.
 
 5.1.2020: DOBRČA
Planinsko društvo Podpeč-Preserje vabi vse svoje člane v nedeljo 5.1.2020 na Dobrčo (1634m). Odhod je v nedeljo zjutraj: Podpeč ob 7. uri, ter naprej po dogovoru. Odpeljali se bomo do Tržiča, ter navzgor do vasice Brezje pri Tržiču, kjer bo naše izhodišče. Za vzpon bomo potrebovali predvidoma dve uri in pol. Z vrha se bomo spustili do koče. Po počitku in malici iz nahrbtnika se bomo po dogovoru vrnili v dolino po isti stezi ali pa obiščemo še Lešansko planino. Domov se bomo vrnili v večernih urah. Izlet je primeren za vse planince. Obvezna je dobra planinska obutev, topla in nepremočljiva oblačila, dereze in sončna očala. Cena izleta je 15.00€ Izlet bo vodil planinski vodnik Zlatko Prošič, ki tudi sprejema prijave na tel. 031-399-185 (do 3.1.). VABLJENI Udeleženec pohoda s prijavo za pohod potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo pohoda ter izpolnjuje pogoje za varno sodelovanje na njem. Ima plačano članarino PZS za tekoče leto. Se ravna v skladu s častnim kodeksom slovenskih planincev in mora dosledno upoštevati navodila vodnikov.
 
 2.1.2020: 20 pohod po Kulturni poti Ivana Potrča in Matije Murka
Start pohoda ob 9.00 uri na dvorišču Študijske knjižnice Ivana Potrča na Ptuju.
Pot bomo nadaljevali proti Potrčevi rojstni hiši ter mimo Herbensteinove viničarije do rojstne hiše Matije Murka. Pohod bomo zaključili pri Okrepčevalnici Lacko v Drstelji.

Več informacij na spletni strani  www.pdptuj.si
 
 26.12.2019: Tradicionalni božično novoletni pohod na Donačko Goro
Start: v četrtek, 26.12.2019 ob 7.45 uri na avtobusni postaji Ptuj
Trasa pohoda: Žetale-po Poti Jožeta Žetalskega na vr Donačke Gore. Spust do doma pod Donačko Goro ter potem nadaljevanje proti Turistični kmetiji Darinek Kodrič v Kočicah, kjer je zaključek pohoda z zaključkom.
Vrnitev na Ptuj v večernih urah.

Strošek izleta zanaša 22 EUR.
Več informacij na spletni strani; www.pdptuj.si
 
 22.12.2019: JAVORNIK
Planinsko društvo Podpeč-Preserje vabi vse svoje člane v nedeljo 22. 12. 2019 na Javornik 1156 m in Čelkov vrh 1106 m Spominski pohod! Odhod posebnega avtobusa v nedeljo zjutraj je: Preserje AP ob 07 uri Ustavili se bomo tudi v Kamniku pod Krimom, Podpeči, Vnanjih in Notranjih Goricah in na Brezovici. Z avtobusom se bomo peljali mimo Godoviča do Strmeca. Tu bo tudi končna postaja. Iz Strmeca se bomo odpravili preko Čelkovega vrha do planinske koče na Javorniku . Hoje bo cca. tri ure. Pot ni težka, saj se ves čas zmerno dviga po gozdu do Čelkovega vrha in nato do koče na Javorniku . Deloma pa gre tudi po gozdnih cestah. Na Javorniku bo krajši počitek in srečanje s pohodniki, udeleženci tradicionalnega zimskega pohoda na Javornik. Po počitku se bomo preko Kanjega dola vrnili na Strmec. Cena prevoza je 15,00 € Prijave zbira Marko Goršič tel.3631-175 ali MOBI 041 795 – 006 v večernih urah Rok za prijave je do četrtka 19. 12. 2019. Izlet bo vodil planinski vodnik Marko Goršič Udeleženec pohoda s prijavo za pohod potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo pohoda ter izpolnjuje pogoje za varno sodelovanje na njem. Ima plačano članarino PZS za tekoče leto. Se ravna v skladu s častnim kodeksom slovenskih planincev in mora dosledno upoštevati navodila vodnikov.
 
 21.12.2019: 15. NOČNI POHOD NA KUM
Kulturno društvo Podkum vas vabi na tradicionalni 15. NOČNI POHOD NA KUM, ki bo v SOBOTO 21.12.2019. Zbor pohodnikov je OB 16.URI, pri LOVSKEM DOMU PODKUM. Pohod je na lastno odgovornost in bo v vsakem vremenu, zato svetujemo pohodniško obutev, primerna oblačila, palice in svetilke. Pohod je voden od Lovskega doma Podkum do Kuma, nazaj se pohodnice in pohodniki vračajo sami. Na Malem Kumu je prva postojanka na Izletniški kmetiji Baron. Na Kumu vsak dobi pohodniški čaj in sladico. Ob povratku na Podkum pa vse pohodnike v gostišču Pr˙Čop čaka prežganka in čaj. Zaradi lažje organizacije se bodo pri Lovskem domu Podkum (iščite po naslovu Podkum 10), delili boni za pohodniški čaj in sladico. Na voljo bodo SAMO na tem mestu med 15.30 in 16.30. uro. Z njimi boste lahko na Kumu dobili pohodniški čaj in sladico. Boni so brezplačni in so namenjeni samo za lažjo organizacijo pohoda. VABLJENI! Več informacij na naši spletni strani: https://sites.google.com/site/kulturnodrustvopodkum/ ali pa pokličite na številko 031 545 548 (Mateja)
 
 15.12.2019: Odprava Aconcagua 6962 m - polnimo skupino
Termin: 15. december 2019 - 4.januar 2020. Program odprave na Aconcaguo in ostale informacije najdete na: info@izimanija.si ali 070 614 784 ali https://www.izimanija.si/treking-odprava-aconcagua-6962-m/ - Skupina je praktično že polna, ampak če ima še kdo veliko željo se nam morda lahko priključi ;)
 
 15.12.2019: VREMŠČICA
PD Podpeč – Preserje vabi dne 15.12.2019 na 1027 metrov visoko Vremščico Odhod bo v nedeljo ob 7 uri iz avtobusne postaje v Preserju. Ustavili se bomo tudi v Podpeči, Notranjih in Vnanjih goricah in Brezovici. Od tu se bomo odpeljali do vasi Volčje kjer bomo zapustili prevoz in se peš odpravili na lepo razgledno goro Vremščico. Sestopili bomo po drugi poti v Senožeče kjer nas bo čakal prevoz proti domu. Spotoma se bomo ustavili še nekje za okrepčilo. Pridržujem si pravico do spremembe smeri glede na vremenske razmere. Pot je lahka in primerna za vse udeležence. Višinska razlika: 427 m Višinska razlika po poti: približno 1427 m Prijave zbira planinski vodnik Rudi Bevc na tel.: 031 691 891 Rok za prijave: sreda 11.12. 2019 Cena izleta: 15 EUR Udeleženec pohoda s prijavo za pohod potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo pohoda ter izpolnjuje pogoje za varno sodelovanje na njem. Ima plačano članarino PZS za tekoče leto. Se ravna v skladu s častnim kodeksom slovenskih planincev in mora dosledno upoštevati navodila vodnikov.
 
 8.12.2019: KUM
PD Podpeč – Preserje vabi dne 8.12.2019 na 1220 metrov visok »zasavski Triglav« Kum po malo drugačni a zanimivi poti. Odhod bo v nedeljo ob 7 uri iz avtobusne postaje v Preserju. Ustavili se bomo tudi v Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah in Brezovici. Od tu se bomo odpeljali do Zidanega Mosta, kjer bomo nekoliko pred Zidanim Mostom zapustili prevoz in s cicko prečili Savo, nato pa nadaljevali pot skozi Škratovo dolino do našega cilja, za kar bomo potrebovali približno tri ure. V domu na vrhu si bomo privoščili počitek in okrepčilo. Za sestop bomo uporabili krajšo pot, če pa bo kdo omagal pa lahko kombi pride tudi na vrh. Pridržujem si pravico do spremembe izhodišča glede na vremenske razmere. Višinska razlika: 1019 m Višinska razlika po poti: približno 1019 m Prijave zbira planinski vodnik Rudi Bevc na tel.: 031 691 891 Rok za prijave: četrtek 5.12. 2019 Cena izleta: 15 EUR Udeleženec pohoda s prijavo za pohod potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo pohoda ter izpolnjuje pogoje za varno sodelovanje na njem. Ima plačano članarino PZS za tekoče leto. Se ravna v skladu s častnim kodeksom slovenskih planincev in mora dosledno upoštevati navodila vodnikov.
 
 8.12.2019: 20. Miklavžev pohod na Krasji vrh
8.12.2019: 20.Miklavžev pohod na Krasji vrh (1772m) Planinsko društvo Kobarid vas v nedeljo 8. decembra vabi na 20 Miklavžev pohod na Krasji vrh. Zbor pohodnikov bo ob 8.00 uri pri koritu nad vasjo Drežniške Ravne. Vzpon bo dolg okoli tri ure. Ob vrnitvi vas bodo pogostili s pijaco in jedaco. Najmlajše bo obiskal tudi Miklavž s spremstvom. Informacije: 041 667 780 Danilo
 
 8.12.2019: 20. tradicionalni Miklavžev pohod na Krasji vrh (1773m)

PLANINSKO DRUŠTVO KOBARID

vabi na planinski izlet,

KDAJ: Nedelja 08. decembra

URA ODHODA: ob 8h

ČAS HOJE: 3h

KRAJ ZBIRANJA: parkirni prostor nad Drežniškimi ravnami, pri koritu

PREVOZ: lasten

OPREMA: NORMALNA PLANINSKA, V PRIMERU SNEGA POPOLNA ZIMSKA!!!

Ob povratku je poskrbljeno tudi za pijačo in jedačo.

Najmlajše bo obiskal tudi Miklavž s spremstvom približno ob enih.

Info: 051/688/684

KRASJI VRH (1773 m.n.m.)… VEČ >>


OPIS POTI: Krasji vrh je najvišji vrh Polovnika in njegov najbolj obiskan gorski vrh. Izhodišče je nad vasjo Drežniške Ravne, pohod poteka po jugovzhodnem grebenu po
slabo vidni mulatieri na vrh. V primeru snega je potrebna zimska

 
 4.12.2019: SOCERB-TINJAN-ANKARAN
Planinsko društvo Podpeč–Preserje vabi vse veterane in člane društva v sredo 4. 12. 20119 na Socerb–Tinjan-Ankaran Odhod posebnega avtobusa v sredo zjutraj je: Preserje - 07 uri - pred OŠ. Ustavili se bomo tudi v Kamniku pod Krimom, Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah in na Brezovici. Z avtobusom se bomo popeljali mimo Postojne, Kozine do Črnega Kala. Tu bomo zapustili avtobus in odšli na grad Socerb 389 m. S Socerba se bomo spustili v Osp 53 m in se nato zopet povzpeli na zadnji hrib Slovenske planinske poti Tinjan 374 m. S Tinjanja bomo odšli na Spodnje Škofije. Nato bomo odšli do končnega cilja Ankarana. Pot ni naporna, ker ne bomo premagovali velikih višinskih razlik. Skupno bo približno 4 ure hoje. Pri povratku se bomo ustavili za pozno kosilo. Domov se bomo vrnili ob 18 uri. Cena prevoza je 15,00 EUR Prijave zbira Marko Goršič tel. 3631-175 in Mobi 041 795-006 ( v večernih urah ) Rok za prijave je do ponedeljka 2. 12. 2019. Izlet bo vodil planinski vodnik Marko Goršič Udeleženec pohoda s prijavo za pohod potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo pohoda ter izpolnjuje pogoje za varno sodelovanje na njem. Ima plačano članarino PZS za tekoče leto. Se ravna v skladu s častnim kodeksom slovenskih planincev in mora dosledno upoštevati navodila vodnikov.
 
 1.12.2019: SNEŽNIK
PD Podpeč – Preserje vabi dne 1.12.2019 na 1796 metrov visok Veliki Snežnik. Odhod bo v nedeljo ob 7 uri iz avtobusne postaje v Preserju. Ustavili se bomo tudi v Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah in Brezovici. Od tu se bomo odpeljali do Sviščakov, kjer bomo zapustili prevoz in peš nadaljevali na vrh Snežnika, za kar bomo potrebovali približno 2 uri. Če je vreme jasno, je od tu razgled skoraj na celo Slovenijo. V koči si bomo privoščili tudi okrepčilo. Vrnili se bomo po isti poti. Pridržujem si pravico do spremembe izhodišča glede na vremenske razmere. Pot je lahka in primerna za vse udeležence. Višinska razlika: 554 m Višinska razlika po poti: približno 600 m Prijave zbira planinski vodnik Rudi Bevc na tel.: 031 691 891 Rok za prijave: četrtek 28.11. 2019 Cena izleta: 15 EUR Udeleženec pohoda s prijavo za pohod potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo pohoda ter izpolnjuje pogoje za varno sodelovanje na njem. Ima plačano članarino PZS za tekoče leto. Se ravna v skladu s častnim kodeksom slovenskih planincev in mora dosledno upoštevati navodila vodnikov.
 
 28.11.2019: 
 
 24.11.2019: Lubnik
PD Podpeč – Preserje vabi dne 24.11.2019 vse člane na 1025 m visok Lubnik Odhod bo v nedeljo ob 7 uri iz avtobusne postaje Preserje. Ustavili se bomo tudi v Podpeči, Notranjih in Vnanjih goricah in Brezovici. Od tu se bomo odpeljali do Škofjeloškega gradu kjer bomo zapustili prevoz in se odpravili peš preko razglednih travnatih pobočji do razgledne plošče in nato nadaljevali do razvalin prvega Škofjeloškega gradu. Naprej nas bo pot peljala po grebenu do vrha Lubnika kjer bo počitek z malico. Po počitku se bomo odpravili mimo cerkve svetega Tomaža do vasi Praprotno, kjer nas bo čakal prevoz. Za pot bomo potrebovali približno 4 ure in 30 min. Pridržujem si pravico do spremembe smeri glede na okoliščine. Višinska razlika: 670 m Prijave zbira planinski vodnik Rudi Bevc na tel.: 031 691 891 Rok za prijave: sreda 20.11.2019. Cena izleta: 15 EUR Udeleženec pohoda s prijavo za pohod potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo pohoda ter izpolnjuje pogoje za varno sodelovanje na njem. Ima plačano članarino PZS za tekoče leto. Se ravna v skladu s častnim kodeksom slovenskih planincev in mora dosledno upoštevati navodila vodnikov. Vabljeni
 
 17.11.2019: Ostri vrh, Baba, Zavrate, Govško Brdo
Planinsko društvo Podpeč–Preserje vabi vse veterane in člane društva v nedeljo 17. 11. 2019 na Ostri vrh, Babo, Zavrate in Govško brdo. “Vsi ti vrhovi spadajo v greben, ki vodi od Mrzlice do Laškega. Na eni strani je dolina reke Savinje, na drugi dolina Rečice, ki se v Laškem zliva v Savinjo. Iz te doline vodijo poti na Bohor, Mrzlico, Tolsto, Gozdnik...” Odhod v nedeljo zjutraj je: Preserje ob 07 uri. Ustavili se bomo tudi v Kamniku pod Krimom, Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah in na Brezovici. Ob Savi se bomo odpeljali v Hrastnik in nato do našega izhodišča na Kalu pod Mrzlico. Od tu se bomo preko Ostrega vrha podali na Babo, nato v Zavrate in naprej na Govško Brdo. Tu se bomo odločili po kateri varianti se bomo odpravili proti dolini. Za pot do Govškega Brda bomo potrebovali približno 3 ure. Za spust v dolino pa bomo potrebovali od 1- 2,5 ure, odvisno za katero varianto se bomo odločili. Cena izleta za člane je 15,00 EUR Prijave zbira Marko Goršič tel. 3631–175 in 041 795–006, v večernih urah. Rok za prijave je do četrtka 14. 11. 2019. Izlet bo vodil planinski vodnik Marko Goršič . Udeleženec pohoda s prijavo za pohod potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo pohoda ter izpolnjuje pogoje za varno sodelovanje na njem. Ima plačano članarino PZS za tekoče leto. Se ravna v skladu s častnim kodeksom slovenskih planincev in mora dosledno upoštevati navodila vodnikov.
 
 10.11.2019: Nanos
PD Podpeč – Preserje vabi dne 10.11.2019 vse člane na 1240 m visok Nanos Odhod bo v nedeljo ob 6 uri iz avtobusne postaje Preserje. Ustavili se bomo tudi v Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah in Brezovici. Od tu se bomo odpeljali do Razdrtega, kjer bomo pred nadvozom čez avtocesto parkirali in se odpravili do Vojkove koče na Nanosu in sicer po strmi poti. (priporočljiv samovarovalni komplet). V koči bo počitek za malico in žigosanje, nato pa se bomo odpravili preko vrha Nanosa in mimo cerkvice svetega Brica do vasice Strane kjer nas bo čakal prevoz. Za vzpon in povratek bomo potrebovali približno 5 ur zmerne hoje. Pridržujem si pravico do spremembe smeri glede na okoliščine. Višinska razlika: 650 m Prijave zbira planinski vodnik Rudi Bevc na tel.: 031 691 891 Rok za prijave: sreda 31.10.2019 Cena izleta: 15 EUR Udeleženec pohoda s prijavo za pohod potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo pohoda ter izpolnjuje pogoje za varno sodelovanje na njem. Ima plačano članarino PZS za tekoče leto. Se ravna v skladu s častnim kodeksom slovenskih planincev in mora dosledno upoštevati navodila vodnikov. Vabljeni
 
 10.11.2019: 21. pohod po Vitovski krožni poti
Planinsko društvo Nova Gorica, Planinska skupina Šempas organizira v nedeljo, dne 10. novembra 2019,  21. pohod po Vitovski krožni poti. Start pohoda je ob 9. uri v vasi Vitovlje. Pohod traja 3,30 do 4,00 ure.  Zaključek  je ob cca 13. uri. Pohodnikom bodo za pet oz. deset opravljenih pohodov  podeljene medalje in priznanja. V primeru slabega vremena pohod odpade.

Za več informacij pokličite Slavko Murovec, tel. 041 774 249. VABLJENI !

 
 9.11.2019: Bele in Samarske stene (1335m)
Vzpon na Bele in Samarske stene je za nekatere najatraktivnejši vzpon na Hrvaškem, kjer je narava ustvarila pravo galerijo kraških oblik. Znani tako imenovani prsti (ozke koničaste stene) so eno od glavnih planinskih atrakcij. Več na https://www.jerpoh.com/?jpoh_upcoming_events=bele-in-samarske-stene-1335m. Prijave info@jerpoh.com ali 041 479 274 (Matej) - Odhod zagotovljen!
 
 9.11.2019: 8. Pohod po Slovenjegoriški planinski poti

Planinsko društvo Ptuj v soboto, 08. novembra 2019, organizira 8. pohod po Slovenjegoriški planinski poti.

 

Program 8. pohoda po SGPP:

S parkirišča pred železniško postajo Ptuj bo ob 8. 30 uri in 9.00 uri odpeljal posebni avtobus v Juršince.

 

Start pohoda bo pred gostiščem Kavčič, Juršinci, med 8.30 in 10. uro.

Pohodnike bo pot najprej vodila do Aleluje  (kapelica na vrhu Dragoviča),  KT 1. Z nje je enkraten pogled  na dolino Pesnice, Pohorje, Boč in Donačko goro. Sledi spust skozi naselje Hvaletinci (mogoče postanek) ter nato v Vitomarce, kjer bo KT 2 (pri Cobra baru je tudi kontrolna točka  SGPP). Pot potem nadaljujemo mimo turistične kmetije Marte Druzovič do Vinotoča Janeza Druzoviča, kjer bo KT3. Sledi samo še spust po ravnici zraven potoka Pesnice do Trnovske vasi, gostišče Siva Čaplja, kjer je KT4. Cilj pohoda na katerem bo poskrbljeno za toplo hrano ter veseli zaključek.

 

Iz Trnovske vasi  bo odpeljal avtobus nazaj v Ptuj ob 15.00 uri  ter po potrebi.

 

Startnina znaša: 10 € (prevoz, čaj, topla malica) ali 7 € (čaj, topla malica)

Prijave večjih skupin na GSM 040 754 499 (Jože Dajnko).

 
 6.11.2019: Pugled pri Starem Logu
IZLET- VETERANI! Planinsko društvo Podpeč-Preserje vabi vse veterane in člane v sredo 6. novembra 2019 na Pugled pri Starem Logu 640 m. Odhod posebnega avtobusa v sredo zjutraj je: Preserje ob 7. uri Ustavili se bomo tudi v Kamniku pod Krimom, Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah in na Brezovici Z avtobusom se bomo popeljali mimo Ljubljane, do Žužemberka in od tam do Starega Loga. Od tu gremo po obširnih gozdovih do porušene vasice Pugled pri Starem Logu. Za pot bomo potrebovali približno 2 uri, in za povratek nekaj manj. Ob prijavi se bomo dogovorili, kje in kako si bomo privoščili malo sv. Martina. Domov se bomo vrnili predvidoma med 18. in 19. uro. Cena prevoza je 15 EUR Prijave zbira Marko Goršič tel 3631-175 in mobi 041 795-006 (v večernih urah) Rok za prijave je do ponedeljka 4. 11. 2019. Izlet bo vodil planinski vodnik Marko Goršič. VABLJENI
 
 3.11.2019: Lepenatka in Veliki Rogatec
PD Podpeč – Preserje vabi dne 3.11.2019 vse člane na Lepenatko in Veliki Rogatec. Odhod bo v nedeljo ob 6 uri iz avtobusne postaje Preserjue Ustavili se bomo tudi v Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah in Brezovici. Od tu se bomo odpeljali do Kranjskega Raka oziroma do prelaza Volovljek, kjer bomo zapustili prevoz in se odpravili proti Lepenatki, po gozdni cesti,ki se zložno vzpenja do križišča poti Na Kalu, kjer se desno odcepi steza na Kranjsko Reber, naravnost pelje pot na Črnivec, mi pa se usmerimo levo v smeri Lepenatke. Pot se najprej zmerno spušča, kasneje pa pridemo na vzpenjajoč kolovoz. Sledi še rahel spust, nato pa preidemo na strm greben Lepenatke. Proti vrhu se pot položi in po nekaj minutah dosežemo vrh kjer bo krajši počitek za žige in prigrizek. Po krajšem premoru se spustimo do bivaka Na Kalu od koder imamo še približno 1 uro delno plezalne poti na Veliki Rogatec. Tu bo daljši počitek za fotografijo in malico ter žige, nato pa se bomo spustili čez Zgornji Špeh do Svetega Lenarta, kjer nas bo čakal prevoz. Pridržujem si pravico do spremembe smeri glede na okoliščine. Višinska razlika: 647 m Višinska razlika po poti: približno 820 m Prijave zbira planinski vodnik Rudi Bevc na tel.: 031 691 891 Rok za prijave: sreda 31.10.2019 Cena izleta: 15 EUR Udeleženec pohoda s prijavo za pohod potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo pohoda ter izpolnjuje pogoje za varno sodelovanje na njem. Ima plačano članarino PZS za tekoče leto. Se ravna v skladu s častnim kodeksom slovenskih planincev in mora dosledno upoštevati navodila vodnikov.
 
 27.10.2019: MACESNOVEC
PD Podpeč – Preserje vabi dne 27.10. 2019 vse člane društva na 1926 m visoki Macesnovec, s katerega je lep razgledni vrha. Odhod v nedeljo zjutraj je ob 05 uri iz avtobusne postaje Preserje. Ustavili se bomo tudi v Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah ter Brezovici. Od tu se bomo odpeljali po avtocesti do Jesenic, kjer bomo zapustili avtocesto in nato nadaljevali v dolino Kot, kjer bomo zapustili prevoz in peš nadaljevali po zelo zahtevni poti na vrh, za kar bomo potrebovali 3 do 4 ure. Prvi del poti že poznamo od vzpona na Rjavino in sicer do studenčka ob poti. Takoj za studenčkom zavijemo levo navzgor na nemarkirano pot, ki se vzpenja skozi macesnov gozd in ruševje, kasneje pa pridemo do velikega melišča po katerem se enakomerno vzpenjamo. Proti vrhu preidemo na drugo stran grebena in gledamo na dolino Krme. Vrh je skalnat, na njem pa ni žiga. Na vrhu bo krajši počitek za malico in fotografiranje. Vrnili se bomo po isti poti. Pot je zahtevna in primerna za izkušene planince. Višinska razlika: 976 m. Čas skupne hoje bo približno 10 ur . Obvezna čelada. Prijave zbira planinski vodnik Rudi Bevc na tel.: 031 691 891 Rok za prijave: četrtek 24.10. 2019 Cena izleta: 15 EUR Vabljeni
 
 24.10.2019: LIKIJSKA POT
24.10. - 31.10.2019 Na eni strani hribovita LIKIJA, na drugi spogledljivo Mediteransko morje. Na pohodniški poti pa kozje beketanje, skodelice čaja, sedenje po turško, kopanje, piratski podvigi in še kaj se bo našlo. Več o programu si lahko ogledate na www.barbara-adventure.si ali pokličete na 031 483 580
 
 20.10.2019: BOGATIN
PLANINSKI IZLET NA BOGATIN Planinsko društvo Podpeč-Preserje vabi vse svoje člane, na planinski izlet, v nedeljo, 20. 10. 2019 na Bogatin. Odhod posebnega avtobusa je v nedeljo zjutraj ob 7. uri iz Preserja. Avtobus bo ustavljal tudi v Kamniku pod Krimom, Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah ter na Brezovici. Z posebnim avtobusom se bomo peljali do Slapa Savice, kjer bomo zapustili avtobus in se preko Komne in Bogatinskega sedla podali na Bogatin. Hoje bo skupaj dobrih 9 ur, z počitki tudi 10 ur.Tura je kondicijsko nekoliko zahtevnejša. Malica iz nahrbtnika, po dogovoru, če bo večina udeležencev to želela, se bomo nazaj grede ustavili v kakšni gostilni in tam šli na nedeljsko večerjo. Priporočam, da ima vsak udeleženec standardno opremo: gojzarje, močne hlače, termo flis, vetrovko, kapo in rokavice. Domov se bomo vrnili v večernih urah. Cena izleta za člane PD Podpeč-Preserje je 15 evrov. V ceno ni vračunana hrana, ampak samo prevoz. Prijavite se lahko do četrtka, 17. 10. 2019 na tel. številko 041 502897 GORAN Izlet bo vodil planinski vodnik Goran Šehovič. Vabljeni!
 
 13.10.2019: KRETA ZA AKTIVNE UŽIVAČE
13.10. - 20.10.2019 Potepanje za vse, ki želite KRETO odkrivati in doživeti aktivno, na pohodniški pogon, po poteh in zalivih, ki niso prav za vsakogar. Več o programu si lahko ogledate na www.barbara-adventure.si ali pokličete na 031 483 580
 
 13.10.2019: NA MOŽEH
Planinsko društvo Podpeč Preserje vabi vse svoje člane v nedeljo 13.10.2019 na kamnite stolpe nad Zelenico, imenovane Na Možeh (1784m). Odhod je v nedeljo zjutraj: Podpeč ob 6-ti uri, ter naprej po dogovoru. Odpeljali se bomo na mejni prehod Ljubelj (1058m).Pot bomo nadaljevali proti Domu na Zelenici. Kdor bo želel se lahko po lažji ferati povzpne na Spodnji Plot, ostali pa nadaljujejo proti Trianglu, kjer se dobimo. Nadaljevali bomo po grebenu na vse stolpe. Za vzpon bomo potrebovali predvidoma 4 do 5 ur, odvisno od varovanja. Po počitku in malici iz nahrbtnika bomo po brezpotju sestopili na Zelenico in nato nazaj v dolino (2 uri).Domov se bomo vrnili v večernih urah. Izlet je primeren za izkušene planince, ki jih ne motijo brezpotja in obvladajo plezanje druge stopnje. Obvezna je dobra planinska obutev, nepremočljiva oblačila, plezalni pas, ter čelada. Cena izleta je 15.00€ Izlet bo vodil planinski vodnik Zlatko Prošič, ki tudi sprejema prijave na tel. 031-399-185 (do 11.10.). VABLJENI
 
 13.10.2019: Srečanje planincev pod Ježo
Vabimo vse planince, planinke ter vse ljubitelje gora, da se v nedeljo 13.10.2019 udeležite našega tradicionalnega srečanja planincev pod Ježo. Srečanje bomo začeli s pohodom ob 8,00 uri pri Planinskem domu pod Ježo, pot bo potekala od Planinskega doma do Očne, na Ježo ter povratek nazaj do Planinskega doma pod Ježo. Pohod bo trajal tri ure, zanj se primerno letnemu času obujte in oblecite. Tu sledi kratka prireditev, pozdrav gostov ter ob 12.00 uri ogled prvič predvajanega filma, ki sta ga Planinsko društvo Valentin Stanič Kanal in Ivo Saksida uredila in posnela, ob obletnici 25. pohoda po stopinjah Valentina Staniča in ob 40. obletnici delovanje društva Valentin Stanič Kanal. Takoj po ogledu filma bomo za udeležence srečanja in pohoda poskrbeli tudi za topel obrok ter druženje. Prijavnina na pohod v katero je vključen topel obrok je 5 €. Zaradi lažje organizacije srečanja vas naprošamo, da vašo prisotnost najavite, na tel. št. 031 697 642. PRIDRUŽITE SE NAM PLANINSKO DRUŠTVO VALENTIN STANIČ KANAL
 
 13.10.2019: 17. pohod po odseku Evropske pešpoti E7 - Poti Mare Rupena

17. pohod po odseku Evropske pešpoti E7 - Poti Mare Rupena

Vabimo vas na 17. pohod po odseku Evropske pešpoti E7 - Poti Mare Rupena, ki ga organizira Kulturno turistično društvo Dobrnič: v nedeljo, 13. oktobra 2019 ...

 
 12.10.2019: Treking Madeira
Termin: 12.-19. oktober 2019 - Program trekinga in ostale informacije najdete na: info@izimanija.si ali 070 614 784 ali https://www.izimanija.si/treking-potovanje-madeira/ - - trenutno polna skupina; čakalna lista če bo odpoved
 
 12.10.2019: 19 POHOD PO STOPERŠKI PLANINSKI POTI
V A B I L O PD Donačka gora Stoperce vas vabi na 19. Pohod po Stoperški planinski poti - Prvi del v soboto 12. 10. 2019 ŠTART: od 8 do 8.30 ure ( pred trgovino Litož ) PREVOZ: organiziran nazaj v Stoperce OPREMA: planinski čevlji, ustrezna oblačila (vetrovka ), palice po lastni želji. PRIHOD V STOPERCE: iz smeri Rogaška slatina 15 km Iz smeri Ptuja 25 km ČAS HOJE: 4-5 ur Startnina : 3 € , komplet – malica, pečen kostanj 10 € PRIJAVE: za večje skupine Lorber 031/ 320 /325 Email: pd.donackagora@gmail.com Planinski pozdrav !
 
 12.10.2019: 19 POHOD PO STOPERŠKI PLANINSKI POTI
V A B I L O PD Donačka gora Stoperce vas vabi na 19. Pohod po Stoperški planinski poti - Prvi del v soboto 12. 10. 2019 ŠTART: od 8 do 8.30 ure ( pred trgovino Litož ) PREVOZ: organiziran nazaj v Stoperce OPREMA: planinski čevlji, ustrezna oblačila (vetrovka ), palice po lastni želji. PRIHOD V STOPERCE: iz smeri Rogaška slatina 15 km Iz smeri Ptuja 25 km ČAS HOJE: 4-5 ur Startnina : 3 € , komplet – malica, pečen kostanj 10 € PRIJAVE: za večje skupine Lorber 031/ 320 /325 Email: pd.donackagora@gmail.com Planinski pozdrav !
 
 12.10.2019: Dve špici/Due Pizzi (2046m)
V soboto 12.10. vas vabimo na Dve špici/Due Pizzi (2046m). Več si lahko pogledate na https://www.jerpoh.com/?jpoh_upcoming_events=dve-spicidue-pizzi-2046m. Prijave info@jerpoh.com!
 
 6.10.2019: GRINTOVEC
PLANINSKI IZLET NA GRINTOVEC Planinsko društvo Podpeč-Preserje vabi vse svoje člane, na planinski izlet, v nedeljo, 6. 10. 2019 na Grintovec. Odhod posebnega avtobusa je v nedeljo zjutraj ob 6. uri iz Preserja. Avtobus bo ustavljal tudi v Kamniku pod Krimom, Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah ter na Brezovici. S posebnim avtobusom se bomo peljali do Konca malo nad Kamniško Bistrico, kjer bomo zapustili avtobus in se mimo Cojzove koče na Kokrskem sedlu podali na Grintovec. Hoje bo skupaj dobrih 9 ur, z počitki tudi 10 ur. Tura je kondicijsko nekoliko zahtevnejša. Malica iz nahrbtnika, po dogovoru, če bo večina udeležencev to želela, se bomo nazaj grede ustavili v kakšni gostilni in tam šli na nedeljsko večerjo. Priporočam, da ima vsak udeleženec standardno opremo: gojzarje, močne hlače, termo flis, vetrovko, kapo in rokavice. Domov se bomo vrnili v večernih urah. Cena izleta za člane PD Podpeč-Preserje je 15 evrov. V ceno ni vračunana hrana, ampak samo prevoz. Prijavite se lahko do četrtka, 3. 10. 2018 na tel. številko 041 502897 GORAN Izlet bo vodil planinski vodnik Goran Šehovič. Vabljeni!
 
 5.10.2019: Treking otok Mljet & Dubrovnik
Termin: 5.-10. oktober 2019 Program in ostale informacije najdete na: info@izimanija.si ali 070 614 784 ali https://www.izimanija.si/treking-potovanje-mljet/ - - - trenutno polna skupina, čakalna lista
 
 4.10.2019: VISOKOGORSKA KRETA - LEFKA ORI (BELE GORE)
4.10. - 11.10. 2019 Imeli bomo priložnost spoznavati in občudovati različne gorske kotičke Krete. To je treking za gorske sladokusce. Ne bomo pa spregledali niti fotogeničnih zalivov, umetniško izklesanih sotesk in grških dobrot.
 
 4.10.2019: Ferate Gardsko jezero
Petek - Sobota (04. – 06.10.2019). V bližini Gardskega jezera se nahaja veliko zavarovanih plezalnih poti s pogledom na jezero. Odpravili se bomo po nekaterih z oznakami (C, B/C). Več info info@jerpoh.com ali https://www.jerpoh.com/?jpoh_upcoming_events=ferate-gardsko-jezero! Odhod zagotovljen!
 
 4.10.2019: Otvoritev Brezovške krožne planinske poti
PD Podpeč – Preserje v okviru praznovanja občinskega praznika Občine Brezovica vabi v petek, 4.10.2019 na svečano otvoritev Brezovške krožne planinske poti, imenovane »Pentlja«. Zbor pohodnikov bo ob 13. uri na parkirnem prostoru pred občinsko stavbo na Brezovici. Začeli bomo s pozdravnim nagovorom. Po njem bomo del obhodnice skozi Lukovico, preko Brezoviškega hriba vse do balinišča v Radni prehodili. Za pot bomo predvidoma potrebovali 2 uri. Na balinišču je ob 15. uri predviden zaključek s pogostitvijo. Prisrčno vabljeni vsi planinci in ostali občani, ki vas veseli nova občinska pridobitev in hoja v naravi. UO PD Podpeč - Preserje
 
 2.10.2019: VRH KRVAVCA, ZVOH in VRH KORENA
Planinsko društvo Podpeč Preserje vabi vse svoje člane v sredo 2.10.2019 na Vrh Krvavca, Zvoh in Vrh Korena. Odhod v sredo zjutraj je: Preserje ob 6. Uri.Ustavili se bomo tudi v Kamniku pod Krimom, Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah ter na Brezovici Od tu se bomo odpeljali proti Krvavcu. Naše izhodišče bo na planini Jezerca. Odpravili se bomo proti Vrhu Krvavca, z njega na Zvoh in naprej na Vrh Korena. Za vzpon bomo potrebovali predvidoma 3 ure. Po počitku in malici iz nahrbtnika bomo sestopili na planino Jezerca. Domov se bomo vrnili v popoldanskih urah. Izlet je primeren za vse pohodnike. Cena prevoza je 15.00€ Izlet bo vodil planinski vodnik Marko Goršič. Prijave zbira do ponedeljka 30.9.2019 na tel. 041 795 006 (v večernih urah). VABLJENI
 
 29.9.2019: Pohod - Po poteh Rapalske meje - Soriška planina


datum

nedelja, 29.september 2019


potek

¬ ura : 8.30 - 9.00
¬ zbor : Soriška planina, Litostrojska koča (1307 m)
¬ zahtevnost : lahka pot, 4-5 ur, primerno za vse starosti!
¬ S seboj prinesite svetilke (rovi, bunkerji,...).

Pohod po meji

Pohod v prijetnem vodstvu lokalnega turističnega in planinskega vodnika Jožeta Dakskoblerja, poznavalca zgodovine in skritih zgodb takratnega dogajanja, vas bo vodil po poteh čudovitih panoramskih razgledov, ter stare meje med Jugoslavijo in Italijo iz časov med obema sv. vojnama.
Na poti je možno videti veliko ostankov starih urtdb, vojašnic in ostalih objektov, ki so služili za nadziranje meje. Vse to bo obogateno z zgodovinskimi podatki in dogodki iz tega časa.

VABLJENI!

V ponudbi je vključeno strokovno vodstvo pod budnim očesom našega vodnika, kava ali čaj, aperitiv, enolončnica po izbiri. Cena 15€, najavljene skupine možnost popusta.

organizira :
Litostrojska koča
www : http://www.litostrojska-koca.si/
info : 041 879 267, Marjan
 
 29.9.2019: Krofička
IZLET ! Planinsko društvo Podpeč Preserje vabi vse svoje člane, ki jih ne motijo brezpotja in obvladajo plezanje druge stopnje, v nedeljo 29.9.2019 na Krofičko 2083m čez Ute. Odhod je v nedeljo zjutraj: Podpeč ob 6-ti uri, ter naprej po dogovoru. Odpeljali se bomo v Logarsko dolino, kjer se bomo podali proti Klemenči jami. Pot bomo nadaljevali po markirani stezi do odcepa proti Strelovcu. Zavijemo levo in čez kake pol ure prispemo na sedlo, kjer se začne zahtevni del. Tu si nadenemo čelade in pl. pasove. Prečenje grebena zahteva kaki 2 uri plezanja. Po počitku in malici iz nahrbtnika bomo sestopili po markirani stezi nazaj do Klemenče jame in Doma planincev v dolini. Domov se bomo vrnili v večernih urah. Izlet je primeren za izkušene planince. Obvezna je dobra planinska obutev, nepremočljiva oblačila, plezalni pas ter čelada. Cena izleta je 15.00€ Izlet bo vodil planinski vodnik Zlatko Prošič, ki tudi sprejema prijave na tel. 031-399-185 (do 27.9.). VABLJENI
 
 28.9.2019: Tečaj gibanja po zahtevnih poteh
TEČAJ VARNEGA GIBANJA PO ZAHTEVNIH POTEH Vipava (Gradiška Tura) – Dolina Glinščice (28.09. – 29.09.2019) Cena: 110€ Cena vključuje: Organizacija in izvedba tečaja, 1x nočitev (za hrano in pijačo poskrbi vsak sam) Prijave: Matej Jeram (041 479 274) ali info@jerpoh.com Več si lahko pogledate na naslednjem linku: https://www.jerpoh.com/?jpoh_upcoming_events=osnovni-tecaj
 
 21.9.2019: Severni Velebit
IZLET! Planinsko društvo Podpeč–Preserje vabi vse člane društva v soboto 21. septembra in nedeljo 22. septembra 2019 na pohod po Severnem Velebitu Odhod posebnega avtobusa v soboto zjutraj je: Preserje ob 5. uri - pred OŠ Ustavili se bomo tudi v Kamniku pod Krimom, Podpeči, v Notranjih in Vnanjih Goricah in na Brezovici. Z avtobusom se bomo odpeljali mimo Postojne, Ilirske Bistrice in nato preko mejnega prehoda Jelšane do Rijeke. Tu nas bo čakala naša vodnica Mirjana. Z Rijeke se bomo odpeljali mimo Senja v Jurjevo in od tu na Zavižan kjer bomo zapustili avtobus. Od tu bomo po Primužičevi poti odšli proti Alanu in se vmes povzpeli še na Gromovaču 1676m in Crikvenu 1641m. Za pot od Zavižana do planinske koče Alan bomo potrebovali približno 6 ur. V koči na Alanu bomo prenočili. Priporočljiva je spalna vreča. Naslednji dan bomo pot naredili krožno pot od koče na Alanu do prelaza Veliki Alan in nato naKitu in Zečjak 1622m. Z Zečjaka se bomo vrnili k planinski koči Alan, kjer nas bo čakal naš prevoz. Cena prevoza je 45,00€. Prenočevanje, hrano, pijačo, vstopnino v NP plača vsak sam, ker to ni zajeto v ceno prevoza. Prijav zbira Marko Goršič tel . 3631-175 in Mobi 041 795-006 (v večernih urah) Rok za prijave je do ponedeljka 9. 9. 2019. Izlet bo vodil planinski vodnik Marko Goršič in Mirjana Brumnjak iz Opatije, vodnica pri PD Ilirska Bistrica. Nekaj splošnih informacij: Cena prenočevanja-polpenzion (spanje, večerja in zajtrk) znaša 110,00 kun Vstopnina v NP Severni Velebit je 45,00 kun Cena pijače v koči: pivo 15,00 kun, sok 10,00 kun, kava, čaj 8,00 kun POZOR! OBVEZNO MORATE IMETI POTNI LIST ALI VELJAVNO OSEBNO IZKAZNICO
 
 15.9.2019: 39. Tradicionalni družinski pohod na Krim
PD PODPEČ PRESERJE VABI NA 39. TRADICIONALNI DRUŽINSKI POHOD NA KRIM - 1107 m V nedeljo 15. septembra 2019, bo potekal 39. tradicionalni več generacijski družinski pohod na Krim, na goro s čudo­vitim razgledom na vso Sloveniji. Dostopi na to 1107 m visoko goro nad Ljubljanskim barjem, so možni z več strani. Vse poti so markirane. Za pot boste potrebovali od 1,5 do 2,5 ure hoje, odvisno od štartnega mesta. Do parkirišča pod planinskim domom se je možno pripeljati tudi s kolesi ali avtomobili. Ob 10.30 uri bo pri planinskem domu družabno srečanje z zabavnim tekmovanjem. Čakajo vas dobro vzdušje, sladke nagrade mladim zmagovalcem in dobra družba. Pohod in srečanje bo ob vsakem vremenu. Informacije na tel. 041 225 279 M. Božeglav. Možna izhodišča za vzpon na Krim : Preserje, Podpeč, Jezero, Rakitna in Lovska koča nad Gorenjo Brezovico. Pohod je vključen v akcijo Slovenija planinari. Vljudno vabljeni in srečno pot. Marijan Božeglav za UO PD Podpeč – Preserje
 
 14.9.2019: Triglav
PLANINSKI IZLET NA TRIGLAV Planinsko društvo Podpeč-Preserje vabi vse svoje člane, na planinski izlet, v soboto, 14. 09. 2019 in nedeljo 15. 09. 2019 na TRIGLAV. Odhod posebnega avtobusa je v soboto 14. 09. 2019 zjutraj ob 5-ti uri iz Preserja. Avtobus bo ustavljal tudi v Kamniku pod Krimom, Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah ter na Brezovici. Z posebnim avtobusom se bomo peljali do Pokljuke, natančneje poldrugi kilometer od Rudnega polja, kje bo izhodišče za turo. Od tu se bomo po razgibani poti mimo Vodnikove koče, preko Studorskega prevala podali do Planike, kjer bomo prenočili. Drugi dan se bomo po zajtrku, predivoma ob pol sedmih, podali na Triglav. Po drugi strani se bomo spustili na Dolič in se po krožni poti vrnili pod Vodnikovo kočo in preko Studorskega prevala, mimo Konjšice nazaj na Pokljuko. Prvi dan je približno 6 ur hoje, drugi dan pa dobrih 10 ur hoje. Tura je za dobro fizično pripravljene planince. Glede tehnične opreme je obvezna čelada, plezalni pas in samovarovalni komplet. Priporočam, da ima vsak udeleženec standardno opremo: Gojzarje, močne hlače, termo flis, vetrovko, kapo in rokavice. Domov se bomo vrnili v nedeljo večernih urah. Cena izleta za člane PD Podpeč-Preserje je 30 evrov (prevoz v obe smeri). Vsak udeleženec naj s seboj ima še nekaj denarja ( prenočišče in nekaj obrokov hrane ter pijačo po kočah). Obvezno s seboj imeti tudi osebno izkaznico in planinsko kartico z plačano članarino za tekoče leto. Prijavite se lahko do srede, 11. 09. 2019 na tel. številko 041 502897 GORAN Izlet bo vodil planinski vodnik Goran Šehovič. Vabljeni!
 
 11.9.2019: Pohod po Evropski pešpoti E6 od mejnega prehoda Radelj do Radelj, v sredo, 11. septembra, 2019

Pohod po Evropski pešpoti E6 od mejnega prehoda Radelj do Radelj, v sredo, 11. septembra, 2019, ob 12. uri

Ob otvoritvi jubilejne konference PROSILVA EVROPA, ob 30. letnici od 11. do 14. 9. 2019, z naslovom "Gozdovi za prihodnost - od znanosti do ljudi" in 50. letnici evropskih pešpoti ...

 
 11.9.2019: Begunjščica
IZLET-VETERANI! Planinsko društvo Podpeč–Preserje vabi vse veterane in člane društva v sredo 11. 9. 2019 na Begunjščico 2060m. Odhod v sredo zjutraj je :Preserje - 6 uri - pred OŠ Preserje Ustavili se bomo tudi v Kamniku, Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah in na Brezovici. Peljali se bomo do Tržiča in nato do mejnega prehoda Ljubelj. Od tu se bomo povzpeli do Koče na Zelenici, kjer bo krajši počitek. (cca 1-1,5 ure hoje) Z Zelenice se bomo nato podali na vrh Begunjščice (cca.2,5 ure). Z vrha se bomo spustili na Roblek (možnost za enolončnico). Z Robleka se bomo preko planine Preval in po Bornovi poti vrnili na Ljubelj (baterije-predor). Domov se bomo vrnili predvidoma ob 18. uri. Cena izleta je 15,00 EUR Prijave zbira Marko Goršič tel . 3631 – 175 in Mobi 041 795 – 006 (v večernih urah) Zadnji rok za prijave je do ponedeljka 9. 9. 2019. Izlet bo vodil planinski vodnik Marko Goršič VABLJENI
 
 8.9.2019: REIBKOFEL
IZLET! Planinsko društvo Podpeč–Preserje vabi vse člane društva v nedeljo 8. Septembra 2019 na Reißkofel 2371 m. Odhod v nedeljo zjutraj je: Preserje ob 05 uri - pred OŠ Preserje, ustavili se bomo tudi v Kamniku, Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah in na Brezovici. Peljali se bomo skozi Kranjsko Goro in nato na gorski prelaz Podkoren. Z njega se bomo mimo Beljaka odpeljali po dolini Zilje do Reisacha in nato skozi Reißkofelbad do Jochalm-a. Tu bomo zapustili naš prevoz in se podali na Reißkofel. Za hojo bomo potrebovali cca. 3 ure. Po krajšem počitku se bomo vrnili na izhodišče in se odpeljali proti domu. Cena izleta je 25,00 EUR Prijave zbira Marko Goršič tel. 3631–175 in Mobi 041 795–006 (v večernih urah) Zadnji rok za prijave je sreda 4. 9 2019. Izlet bo vodil planinski vodnik Marko Goršič. Pot je zahtevna. Obvezna sta čelada in SVK. VABLJENI OPOZORILO! Možna je sprememba datuma. O morebitni spremembi datuma vas bomo obvestili.
 
 31.8.2019: Razor in Škrlatica
PD Podpeč – Preserje vabi dne 31.8. in 1.9. 2019 vse člane društva na 2601 m visok Razor in 2740 m visoko Škrlatico. Odhod v nedeljo zjutraj je ob 05 uri iz avtobusne postaje Preserje. Ustavili se bomo tudi v Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah ter Brezovici. Odpeljali se bomo preko Vršiča do 50 serpentine, kjer zavijemo na stransko cesto v Zadnjico in po nekaj sto metrih zapustimo prevoz .Odpravimo se do Pogačnikovega doma na Kriških podih, kjer bo krajši počitek za okrepčilo, nato pa bomo nadaljevali na vrh Razorja. Z Razorja se bomo vrnili do koče, kjer bomo prespali in se drugo jutro odpravili preko Križa na Škrlatico. Z vrha Škrlatice se bomo spustili v Vrata kjer nas bo čakal prevoz. Pot je zelo zahtevna in primerna za izkušene planince. Priporočena čelada in samovarovalni komplet. Prijave zbira planinski vodnik Rudi Bevc na tel.: 031 691 891 Rok za prijave: sreda 28.8. 2019 Cena izleta: 30 EUR
 
 31.8.2019: Monte Peralba (2694m)
Monte Peralba je mogočna gora, ki se dviguje severno od izvira reke Piave. Odpeljali se bomo do Cima Sapadda in se mimo koče Calvi po ferati Sartor vzpeli na vrh. Sobota (31.08.2019) Več informacij na info@jerpoh.com ali https://www.jerpoh.com/?jpoh_upcoming_events=monte-peralba-2694m Odhod zagotovljen!
 
 25.8.2019: Kanin in Prestreljenik
PD Podpeč – Preserje vabi dne 25.8. 2019 vse člane društva na 2587 m visok Kanin in Prestreljenik. Odhod v nedeljo zjutraj je ob 04 uri iz avtobusne postaje Preserje. Ustavili se bomo tudi v Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah ter Brezovici. Od tu se bomo odpeljali preko Predela do Bovca, kjer bomo pri spodnji postaji kabinske žičnice zapustili prevoz in se z njo odpeljali do D postaje na Kaninu. Od tu se bomo povzpeli najprej na Prestreljenik nato pa po krajšem počitku nadaljevali naprej na Visoki Kanin, kjer bo počitek za malico in fotografiranje. Vrnili se bomo do doma Petra Skalarja kjer bo možnost za topli obrok, nato pa se bomo peš vrnili v Bovec kjer nas bo čakal prevoz. Vrnili se bomo mimo po isti poti. Pot je zelo zahtevna in primerna za izkušene planince. Čas skupne hoje bo približno 10 ur . Priporočena čelada. Pridržujem si pravico do spremembe ture. Prijave zbira planinski vodnik Rudi Bevc na tel.: 031 691 891 Rok za prijave: četrtek 22.8. 2019 Cena izleta: 15 EUR
 
 24.8.2019: Treking Kirgizija 2019 - 3. skupina
Termin: 24.8. – 6. 9. 2019 (14 dni) Program trekinga po Kirgiziji in ostale informacije najdete na: info@izimanija.si ali 070 614 784 ali www.izimanija.si -Zbiramo prijave!
 
 17.8.2019: Sauleck
PD Podpeč – Preserje vabi dne 17.08. 2019 vse člane društva na 3086 m visok Sauleck, Avstrija. Odhod v soboto zjutraj je ob 05 uri iz avtobusne postaje Preserje. Ustavili se bomo tudi v Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah ter Brezovici. Od tu se bomo odpeljali po avtocesti do Jesenic in nato skozi Karavanški predor po avtocesti do Spitala. Od tu bomo nadaljevali z vožnjo do Mallnitza in naprej do planine Dsner Alm. S planine dalje bomo šli peš do koče Artur von Schmid (cca 3 ure hoje). Od koče do vrha pa še približno 3 ure. Prenočili bomo v tej koči. Ali bomo šli v soboto na vrh ali ne, se bomo odločili glede na razmere. Rok za prijave do torka 13.08. 2019 na 041 795 006 ali 01 3631175 Cena izleta je glede na avstrijsko vinjeto in oddaljenost 40 EUR.
 
 11.8.2019: Veliko Špičje
PD Podpeč – Preserje vabi dne 11.8. 2019 vse člane društva na 2398 m visoko Veliko Špičje, s katere je lep razgled na dolino Triglavskih jezer in okoliške vrhove. Odhod v nedeljo zjutraj je ob 04 uri iz avtobusne postaje Preserje. Ustavili se bomo tudi v Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah ter Brezovici. Od tu se bomo odpeljali po avtocesti do Radovljice, kjer bomo zapustili avtocesto in pot nadaljevali do Bohinja in naprej do planine Blato kjer je naše izhodišče. Od tu bomo nadaljevali mimo planine Pri jezeru čez Štapce do koče pri Triglavskih jezerih in naprej na najvišji vrh Lepega Špičja. Vrnili se bomo mimo po isti poti. Pot je zelo zahtevna in primerna za izkušene planince. Višinska razlika: 1251 m Višinska razlika po poti 1525 m. Čas skupne hoje bo približno 11 ur . Priporočljiva čelada in samovarovalni komplet. Prijave zbira planinski vodnik Rudi Bevc na tel.: 031 691 891 Rok za prijave: četrtek 11.8. 2019 Cena izleta: 15 EUR
 
 4.8.2019: Rjavina
PD Podpeč – Preserje vabi dne 4.8. 2019 vse člane društva na 2532 m visoko Rjavino, s katere je lep razgled na okoliške gore kot so Triglav, Cmir, Škrlatica in druge. Odhod v nedeljo zjutraj je ob 04 uri iz avtobusne postaje Preserje. Ustavili se bomo tudi v Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah ter Brezovici. Od tu se bomo odpeljali po avtocesti do Jesenic, kjer bomo zapustili avtocesto in nato nadaljevali v dolino Kot, kjer bomo zapustli prevoz in peš nadaljevali po zelo zahtevni poti na vrh, za kar bomo potrebovali 5 do 6 ur. Na vrhu bo krajši počitek za malico in fotografiranje. Vrnili se bomo mimo Staničeve koče v dolino Vrata, kjer nas bo čakal prevoz. Pot je zelo zahtevna in primerna za izkušene planince. Višinska razlika: 1610 m Čas skupne hoje bo približno 10 ur . Obvezna čelada in samovarovalni komplet. Prijave zbira planinski vodnik Rudi Bevc na tel.: 031 691 891 Rok za prijave: četrtek 1.8. 2019 Cena izleta: 15 EUR
 
 3.8.2019: Treking Kirgizija 2019 - 2. skupina
Termin: 3. – 16. avgust 2019 (14 dni) POLNO- čakalna lista. Program trekinga po Kirgiziji in ostale informacije najdete na: info@izimanija.si ali 070 614 784 ali www.izimanija.si -Zbiramo prijave!
 
 2.8.2019: Treking Črna Gora
Obiskali bomo več kot 10 najvišjih vrhov Durmitorja, ledeniška jezera, ledenik in ledeno jamo, preizkusili novo postavljeno ferato, občudovali mogočne stene najglobljega kanjona v Evropi – kanjon Tare, v večernih urah pa uživali ob dobri domači črnogorski hrani. Več na https://www.jerpoh.com/aktivnosti/treking/treking-crna-gora/ - Odhod zagotovljen!
 
 25.7.2019: Zugspitze (2962m)
Zugspitze je najvišji vrh gorske skupine Wetterstein in tudi najvišji vrh Nemčije. Od 25. - 27.07.2019. Več info na info@jerpoh.com ali 041 479 274 (Matej).Podrobnosti o sami turi si lahko pogledate https://www.jerpoh.com/?jpoh_upcoming_events=zugspitze-2962m
 
 21.7.2019: Pohod Breginj – Sv. Marjeta – Stol (1673 m)
Planinsko društvo Kobarid odsek Breginj organizira pohod za praznik Sv. Marjete, ki je zavetnica cerkvice pod Stolom, ki bo v nedeljo 21.07.2019 Zbor planincev bo pred starim vaški jedrom v Breginju ob 06.00h Pohod bo potekal po lepo urejeni planinski poti mimo izvira Bele, in Svete Marjete vse do našega najvišjega vrha Stola (3h hoje), ki je tudi najvišji vrh pogorja Stola ter najdaljši greben v Julijskih Alpah ki meri kar 34km. Ob sestopu iz Stola bo sveta maša pri Sv. Marjeti ob 11.00h Po končani maši bo poskrbljeno tudi za pijačo in jedačo pod Sv. Marjeto “Na plesišču”. Oprema: pohodniška te dobra volja! Več inf. na: igor.breginj33@gmail.com GSM: Igor Baloh: 031792375 Lep planinski pozdrav!
 
 21.7.2019: KAMNITI LOVEC
PD Podpeč – Preserje vabi dne 21.07. 2019 vse člane društva na 2071 m visok Kamniti lovec, ki se nahaja nad znamenitimi Sv. Višarji od koder je čudovit razgled na Karnijske Alpe in seveda tudi na Višarje. Odhod iz Preserja bo ob 5 uri. Ustavili se bomo še v Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah ter na Brezovici. Od tu se bomo odpeljali mimo Jesenic, preko mejnega prehoda Rateče do Trbiža,kjer bomo kmalu za njim zapustili prevoz in se peš po dokaj lahki poti napotili do Višarskega sedla in nato po malo bolj zahtevni poti na vrh Kamnitega lovca. Iz Kamnitega lovca se bomo spustili do Sv, Višarij kjer bo počitek za ogled in fotografijo,nato pa se bomo nazaj najverjetneje odpeljali z .gondolo. Pot je lahka in le v zadnjem delu vzpona zahteva nekaj plezalnih sposobnosti. . Višinska razlika: 1213 m Višinska razlika po poti: 1220 m. Čas vzpona je približno 4 ure, za sestop do Višarij pa dobro uro. Obvezna oprema: planinska obutev in čelada. Prijave zbira planinski vodnik Rudi Bevc na tel.: 031 691 891 Rok za prijave: četrtek 18.07. 2019 Cena izleta: 20 EUR
 
 20.7.2019: KAČKAR - TURČIJA
20.7. - 27.7.2019 To so kraji, kjer življenje teče vzporedno z naravo. Kjer otroški smeh in igrivost odmevajo v pogorju KAČKARJA, ki ga bomo prehodili. Primerno za vse gorske "sladokusce". Več o programu si lahko ogledate na www.barbara-adventure.si ali pokličete na 031 483 580
 
 13.7.2019: JALOVEC
Planinsko društvo Podpeč–Preserje vabi vse člane društva v soboto in nedeljo 13. in 14. julij 2019 na Jalovec 2645 m. Odhod v soboto je: Preserje- 14 uri - pred OŠ Preserje Ustavili se bomo tudi v Kamniku, Podpeči, Notranjih in Vnanjih goricah in na Brezovici. Peljali se bomo skozi Kranjsko Goro in nato na gorski prelaz Vršič. Od tu bomo odšli do Zavetišča pod Špičko, kjer bomo prenočili. Hoje bo približno 4 ure. Zjutraj bomo odšli na Jalovec . Hoje bo približno 3 ure . Na Vršič se bomo vračali po isti poti . V Tičarjevem domu se bomo malo oddahnili in se nato odpeljali domov. Domov se bomo vrnili predvidoma ob 20. uri. Cena izleta je 25,00 EUR Prijave zbira Marko Goršič tel . 3631 – 175 in Mobi 041 795 – 006 ( v večernih urah ) Zadnji rok za prijave je do četrtka 11. 7. 2019. Obvezna oprema: čelada dobra obutev Izlet bo vodil Marko Goršič
 
 6.7.2019: GRINTOVEC in JEZERSKA KOČNA
Planinsko društvo Podpeč – Preserje vabi vse člane društva v soboto in nedeljo 6. in 7. 7. 2019 na Grintovec 2558 m in Jezersko Kočno 2540 m. Odhod v soboto je: Preserje ob 14 uri - pred OŠ Preserje Ustavili se bomo tudi v Kamniku, Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah in na Brezovici . Odpeljali se bomo do Kamniške Bistrice in se nato povzpeli na Kokrsko sedlo ( hoje je približno 2 ½ uri ). Tu bomo prenočili. V nedeljo zjutraj bomo odšli na Grintovec (cca 2 uri hoje). Z Grintovca se bomo spustili na Mlinarsko sedlo in se nato dvignili na Kočno ( cca 2 uri hoje). S Kočne se bomo nato spustili do Češke koče in nato na Jezersko. Domov se bomo vrnili predvidoma ob 18. uri. Cena prevoza je 20,00€ Prijave zbira Marko Goršič tel . 3631 – 175 in Mobi 041 795 – 006 ( v večernih urah ) Zadnji rok za prijave je do četrtka 4. 7. 2019. Izlet bo vodil planinski vodnik. OBVEZNA VISOKOGORSKA OPREMA ( Čelada, varovalni komplet, dobra obutev…)
 
 3.7.2019: RADUHA
Planinsko društvo Podpeč–Preserje vabi vse veterane in člane društva v sredo 3. julija 2019 na Raduho 2062 m. Odhod v sredo zjutraj je: Preserje -06 uri- AP Preserje Ustavili se bomo tudi v Kamniku, Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah in na Brezovici. Peljali se bomo čez Černivec do Luč in nato v Solčavo. Od tu dalje se bomo peljali po Solčavski razgledni cesti do najvišje ležeče kmetije v Sloveniji-Bukovnik. Od tu bomo nadaljevali peš do Koče na Grohatu (½ ure hoje). Po krajšem počitku bomo odšli na vrh Raduhe (približno 2 uri hoje). Z vrha se bomo vračali po isti poti. Pot na Raduho ni zahtevna. Domov se bomo vrnili predvidoma ob 18. uri. Cena izleta je 15,00 EUR Prijave zbira Marko Goršič tel. 3631–175 in Mobi 041 795–006 (v večernih urah) Zadnji rok za prijave je do ponedeljka 3. 7. 2018. Izlet bo vodil planinski vodnik Marko Goršič .
 
 30.6.2019: JEREBICA
PD Podpeč – Preserje vabi dne 30.06. 2019 vse člane društva na 2126 m visoko Jerebico, ki se nahaja na meji z Italijo in sicer med Možnico in Jezersko dolino. Z vrha je lep razgled na večji del Julijskih Alp in okoliške gore. Odhod v nedeljo zjutraj je ob 04 uri iz avtobusne postaje Preserje. Ustavili se bomo tudi v Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah ter Brezovici. Od tu se bomo odpeljali po avtocesti do Kranjske Gore in nato preko mejnega prehoda Rateče do Trbiža in naprej do Rabeljskega jezera in Nevejskega prevala. do doline Belega potoka kjer bomo zapustili prevoz in se odpravili proti Jerebici. Do vrha bomo potrebovali približno 3 ure in 30 min. Na vrhu bo počitek za malico iz nahrbtnika in fotografiranje. Vrnili se bomo na slovensko stran v dolino Možnice kjer nas bo čakal prevoz za kar bomo potrebovali približno 5 ur. Pot je zahtevna in primerna za izkušene planince. Višinska razlika: 1528 m Višinska razlika po poti: 1540 m. Čas skupne hoje bo približno 9 do 10 ur . Prijave zbira planinski vodnik Rudi Bevc na tel.: 031 691 891 Rok za prijave: četrtek 27.06. 2019 Cena izleta: 15 EUR
 
 
Copyright © 2006-2020 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki