Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že bili na Plačkem vrhu (510 m)?
Glasuj
Gorovja / Strojna, Košenjak, Kozjak in Slovenske gorice / Razgledna točka Kapela / Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela (čez Piramido)

Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela (čez Piramido)

Natisni
Izhodišče: Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) (225 m)
Širina/Dolžina: 46,67482°N 15,98968°E
Ime poti: čez Piramido
Čas hoje: 3 h 30 min
Zahtevnost: lahka neoznačena steza
Višinska razlika: 87 m
Višinska razlika po poti: 300 m
Zemljevid: Turistična karta Štajerska 1:50.000
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima):
Ogledov: 224
 1 osebi je objava všeč
Število slik: 109
Število komentarjev: 0
Dostop do izhodišča:
a) Pomursko avtocesto zapustimo na izvozu Lenart v Slovenskih goricah, nato pa sledimo cesti v smeri Gornje Radgone. Ko prispemo v Gornjo Radgono, v središču mesta zavijemo desno v smeri avtobusne postaje, pokopališča in osnovne šole. Za avtobusno postajo se cesta prične vzpenjati, mi pa se po njej peljemo do večjega parkirišča med osnovno Šolo Gornja Radgona in pokopališčem Gornja Radgona.
b) Zapeljemo se v Radence, nato pa sledimo cesti proti Gornji Radgoni, kjer v središču mesta zavijemo ostro levo proti avtobusni postaji, osnovni šoli in pokopališču. Za avtobusno postajo se cesta prične vzpenjati, mi pa se po njej peljemo do večjega parkirišča med osnovno Šolo Gornja Radgona in pokopališčem Gornja Radgona.
Opis poti:
S parkirišča nadaljujemo po cesti oz. pločniku naprej, kjer gremo mimo znamenja z Jezusom in Marijo, le malo naprej pri tabli z napisom "Prepovedana hoja po opornem zidu" pa gremo rahlo desno na stransko cesto, na bližnjem križišču pa gremo še enkrat desno.
Ko desno pod nami vidimo mestno pokopališče, pa gremo pred tablo Radgonska ranina levo skozi vrata, kjer stopimo med vinograde. Pot naprej nas vodi po travnatem kolovozu, ki se ob vse lepših razgledih vzpenja med vinogradi, na razpotjih pa sledimo poti, ki se nadaljuje navzgor. Višje prispemo ob rob gozda, malo naprej pa še do bližnje hiše, katero obidemo po levi strani, takoj za hišo pa gremo desno in stopimo na cesto. Po cesti gremo levo navzdol do manjšega sedelca, kjer stoji še nekaj hiš.
Tu zapustimo cesto, ki zavije levo navzdol in nadaljujemo naravnost, hiše pa obidemo po levi strani. Sledi še nekaj minut rahlega vzpona in prispemo do vpisne skrinjice na Piramidi.
Piramido obidemo po levi strani ter se ob robu gozda spustimo do mesta, kjer na desni opazimo vrata v ograji skozi katera gremo na drugo stran in se nato spustimo skozi gozd, na razpotju pa gremo ostro desno. Sledi nekaj spusta po markiranem brezpotju, nato pa dosežemo stezo, kateri sledimo v levo. Malo naprej stopimo iz gozda, kjer stopimo na cesto in kjer gremo mimo nekaj hiš. Na tem delu se nam odpre lep pogled proti Golici / Koralpe, iz bližnjega križišča pa gremo desno navzdol na gozdno cesto. Kratek čas se lahkotno spuščamo, nato pa gremo s ceste levo navzgor na markirano pot, ki preči pas gozda, nato pa nas pripelje do njive, ob kateri nadaljujemo. Pot naprej nas vodi ob še eni njivi, mi pa sledimo oznakam Pomurske planinske poti. V nadaljevanju nekaj časa hodimo po zaraščenem kolovozu, le ta pa se pri zaselku najprej razširi, nato pa spremeni v cesto, kjer sledimo markacijam. Čez čas dosežemo nekoliko širšo cesto, kateri sledimo navzgor (če nadaljujemo navzdol dosežemo Lomanoše), mi pa se skozi pas gozda vzpnemo do manjšega prevala, kjer je križišče.
V desno se nadaljuje markirana pot, ki vodi proti Apačam, mi pa gremo levo ter se vzpnemo po cesti, ob kateri je nekaj lokalnih markacij. Sledi prečni vzpon po makadamski cesti, na manjšem križišču pa gremo ostro desno. Pot naprej nas vodi še mimo nekaj hiš, nato pa po asfaltni cesti v nekaj minutah spusta prispemo do označenega razpotja, kjer se priključimo nekoliko krajši poti, ki vodi čez Norički Vrh.
Tu gremo desno, malo naprej pri stop znaku pa gremo rahlo desno, še nekoliko naprej pri transformatorju in večji kapelici pa levo. Na naslednjem križišču, kjer je na stop znaku nekoliko dvoumno postavljena markacija gremo levo in s potjo nadaljujemo po asfaltni cesti, ki preide v gozd (desno turistična kmetija Roškar in Anina klet). Ko gozd zapustimo sledi prečenje razglednih pobočij, ko se vrnemo na neizrazit greben pa prispemo v vas Zbigovci.
V Zbigovcih gremo na manjšem neoznačenem križišču rahlo levo, tako da nadaljujemo po Trstenjakovi poti. Nekaj časa nato nadaljujemo naravnost, iz nekoliko večjega križišča pri znamenju in informativni tabli Nature 2000 pa gremo levo. Ponovno sledi nekaj manjšega spusta, ko se nam z leve priključi še ena cesta iz Gornje Radgone oz. Črešnjevcev pa gremo rahlo desno. Pot naprej se približa razglednemu stolpu, ki je v zasebni lasti in katerega obidemo po levi strani (desno Rodmošci in Trstenjakova pot). Sledi še nekaj lahkotne hoje in prispemo do naselja Orehovski Vrh, kjer nadaljujemo naravnost. Sledi nekaj spusta, oznake za Pomursko planinsko pot pa nas hitro usmerijo desno proti manjšemu zaselku, kjer hiše obidemo po desni strani. Pot naprej nas vodi po kolovozu, ki preide v gozd, po nekaj minutah vzpona pa gozd zapustimo in mimo bližnje hiše dosežemo makadamsko cesto, po kateri se strmeje vzpnemo do asfaltne ceste. Cesti sledimo v levo (desno Stavešinski Vrh) in s hojo nadaljujemo skozi naselje Ptujska Cesta. Malo za gostilno Ajda zapustimo asfalt in gremo rahlo desno na makadamsko cesto, ki nas vodi desno od bližnjih hiš.
Pri gostilni, piceriji in pivovarni Kostanj dosežemo nekoliko širšo cesto, mi pa ji sledimo v desno. Ko omenjena cesta zavije nekoliko v desno, jo zapustimo in mimo kapelice stopimo v občino Radenci. Nadaljujemo med posameznimi hišami in vinogradi, markacije pa nas z glavne poti usmerijo levo na stransko cesto, pred bližnjo hišo pa gremo desno. Kratek čas nadaljujemo po makadamski cesti, nato pa se vrnemo na asfaltno cesto, kjer iz križišča nadaljujemo levo (desno Očeslavci). Pot naprej nas vodi skozi Janžev Vrh, od koder se nam odpirajo lepi razgledi.
Sledi nekaj križišč, kjer sledimo markacijam oz. oznakam za Kapelski Vrh, v rahlem spustu pa nato dosežemo vas Kobilščak. Še naprej sledimo markacijam in nekoliko naprej prispemo v vas Radenski Vrh, od koder pa se nam že odpre lep pogled proti cerkvi sv. Marije Magdalene oz. razgledni točki Kapela.
V nadaljevanju mimo igrišča Kapela dosežemo cesto Radenci - Sveti Jurij ob Ščavnici, mi pa ji sledimo v desno. Pot naprej nas vodi po pločniku, malo naprej pa jo na prehodu za pešce previdno prečimo.
Na drugi strani ceste se lahkotno vzpnemo, nato prečimo še stransko cesto, na drugi strani pa gremo desno in nato takoj levo na strmejšo ožjo asfaltno pot, po kateri se ob vse lepših razgledih vzpnemo do cerkve sv Marije Magdalene na 312 metrov visokem hribu.
Izhodišče - Piramida 0:25, Piramida - razgledna točka Kapela 3:05.
Opis in slike se nanašajo na stanje marca in maja 2021.
zemljevid poti - Razgledna točka Kapela
Ob poti: Piramida (nad Gornjo Radgono) (310m), Police (317m), Zbigovci (298m), Orehovski Vrh (269m), Ptujska Cesta (304m), Janžev Vrh (297m), Kobilščak (292m), Radenski Vrh (300m)
Priporočamo: izleti z istega izhodišča, podobni izleti
Slike:
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela1
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela2
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela3
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela4
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela5
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela6
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela7
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela8
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela9
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela10
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela11
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela12
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela13
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela14
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela15
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela16
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela17
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela18
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela19
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela20
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela21
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela22
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela23
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela24
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela25
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela26
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela27
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela28
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela29
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela30
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela31
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela32
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela33
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela34
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela35
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela36
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela37
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela38
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela39
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela40
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela41
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela42
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela43
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela44
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela45
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela46
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela47
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela48
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela49
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela50
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela51
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela52
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela53
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela54
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela55
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela56
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela57
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela58
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela59
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela60
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela61
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela62
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela63
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela64
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela65
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela66
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela67
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela68
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela69
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela70
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela71
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela72
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela73
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela74
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela75
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela76
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela77
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela78
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela79
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela80
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela81
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela82
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela83
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela84
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela85
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela86
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela87
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela88
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela89
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela90
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela91
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela92
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela93
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela94
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela95
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela96
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela97
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela98
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela99
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela100
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela101
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela102
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela103
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela104
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela105
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela106
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela107
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela108
Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela109
Diskusija o izletu Gornja Radgona (OŠ Gornja Radgona) - Razgledna točka Kapela (čez Piramido)
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki