Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Seznam gora Iskanje izletov
gorovja / Pohorje in ostala severovzhodna SlovenijaTojzlov vrh / Zgornja Kungota - Tojzlov vrh
  

Zgornja Kungota - Tojzlov vrh

 
Izhodišče: Zgornja Kungota (280 m)
Izhodišče Širina/Dolžina: 46,6388°N / 15,6155°E
Cilj: Tojzlov vrh (703 m)
Ime poti: -
Čas hoje: 2 h 30 min
Zahtevnost: lahka neoznačena steza
Zahtevnost smučanja: ni podatka
Višinska razlika: 423 m
Višinska razlika po poti: 450 m
Zemljevid:
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima):
Avtor: DanijelL
Ogledov: 700
Ocena: 4 glasov
Število slik: 32
Število komentarjev: 0
Dostop do izhodišča:

a) Iz smeri Šentilja, ko prispemo v Zgornjo Kungoto nadaljujemo pot po tej cesti vse do križišča, ki v levo vodi do Pesnice in v desno vodi do Avstrije. Pred križiščem bomo videli na desni strani ceste parkirišče in tam tudi parkiramo. Na levi strani ceste pa je lekarna, sladoledar itd...
b) Iz smeri Pesnice, ko prispemo v Zgornjo Kungoto v križišču pred mostom zavijemo desno v smeri Šentilja. Na levi strani vidimo parkirišče in tam tudi parkiramo. Na desni strani ceste pa je lekarna, sladoledar itd...

Opis poti:

S parkirišča gremo do križišča, kjer poteka glavna cesta. V križišču zavijemo desno in prečkamo most ter pridemo do naslednjega križišča. V križišču zavijemo levo v smeri Jurija. Sledimo tej poti do naslednjega razpotja. Zavijemo levo v smeri proti Gaju in sledimo tej cesti čez most ter mimo hiš do naslednjega razpotja, kjer gremo naravnost po cesti. Cesta preide po nekaj metrih z asfaltne v makadamsko. Hodimo po makadamski cesti približno 900 metrov dokler ne pridemo do starejše hiše na desni strani ceste. Od te hiše nadaljujemo po makadamski cesti še približno 30 metrov. Pred levim ovinkom bomo zagledali na levi strani slabši kolovoz, ki poteka v gozd.
Zavijemo v levo na kolovoz in mu sledimo do razpotja. Tu se začne kolovoz vzpenjati in poteka skozi gozd, kjer moramo paziti na izruvana drevesa. Pri naslednjem razpotju gremo naravnost in sledimo kolovozu dokler ne dosežemo gozdne ceste. Ko prispemo na gozdno cesto tej sledimo v desno smer. Ceste ne zapuščamo do naslednjega večjega razpotja. Pri tem razpotju gremo po lepši cesti naravnost. Ta cesta se rahlo vzpenja in zavija v levo smer. Pridemo do naslednjega razpotja, kjer gremo naravnost po cesti. Cesta postaja vedno bolj urejena, a še vedno je makadamska. Na naslednjem razpotju cesti sledimo v levo smer, na kar prispemo do asfaltne ceste, ki ji sledimo v desno smer. Po nekaj metrih hoje prispemo do križišča, kjer gremo naravnost oziroma v smeri Gaj nad Mariborom. Hodimo po tej cesti vse do naslednjega večjega križišča. Zavijemo v levo smer in ostanemo na asfaltni cesti. Gremo mimo teniškega igrišča, ki je na levi strani ceste. Cesta je od teniškega igrišča naprej makadamska. Cesti sledimo do kmetije na levi strani, kjer imajo manjše konjičke. Od teniškega igrišča do kmetije prehodimo približno 1,4 kilometre. Od kmetije še gremo približno 20 metrov naprej po cesti dokler ne zagledamo na desni strani gozdno cesto, ki poteka skozi gozd.
Zavijemo v desno na to cesto in ji sledimo v gozd. Ceste ne zapuščamo do naslednjega razpotja. Na pol poti bomo zagledali prve markacije, ki jim sledimo. Pri razpotju zavijemo v desno na slabši kolovoz in tudi markacije vodijo v to smer. Sledimo markacijam vse do konca gozda. V gozdu prispemo do razpotja, ki mu sledimo v levo smer (sledimo markacijam). In nato še pri naslednjem razpotju v desno smer (ponovno sledimo markacijam). Ko prispemo iz gozda sledimo kolovozu, ki poteka naravnost čez travnik. Zgoraj vidimo kmetijo in asfaltno cesto. Kolovoz nas pripelje do asfaltne ceste, ki ji sledimo v levo smer. Tu se lepo vidi Sveti Urban, Maribor ter druga okolica. Cesti sledimo do razpotja, kjer zavijemo desno v smeri Tojzlovega vrh. Po približno desetih minutah prispemo do Planinskega doma na Tojzlovem vrhu.
Če pogledamo v desno smer od planinskega doma zagledamo stezico, ki vodi v gozd in na Tojzlov vrh (sledimo markacijam). Po petih minutah dosežemo po tej stezici Tojzlov vrh.

zemljevid poti
Priporočamo: podobni izleti, izleti z istim ciljem
Dodaj v:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit
Slike:
Zgornja Kungota - tojzlov_vrh1
Zgornja Kungota - tojzlov_vrh2
Zgornja Kungota - tojzlov_vrh3
Zgornja Kungota - tojzlov_vrh4
Zgornja Kungota - tojzlov_vrh5
Zgornja Kungota - tojzlov_vrh6
Zgornja Kungota - tojzlov_vrh7
Zgornja Kungota - tojzlov_vrh8
Zgornja Kungota - tojzlov_vrh9
Zgornja Kungota - tojzlov_vrh10
Zgornja Kungota - tojzlov_vrh11
Zgornja Kungota - tojzlov_vrh12
Zgornja Kungota - tojzlov_vrh13
Zgornja Kungota - tojzlov_vrh14
Zgornja Kungota - tojzlov_vrh15
Zgornja Kungota - tojzlov_vrh16
Zgornja Kungota - tojzlov_vrh17
Zgornja Kungota - tojzlov_vrh18
Zgornja Kungota - tojzlov_vrh19
Zgornja Kungota - tojzlov_vrh20
Zgornja Kungota - tojzlov_vrh21
Zgornja Kungota - tojzlov_vrh22
Zgornja Kungota - tojzlov_vrh23
Zgornja Kungota - tojzlov_vrh24
Zgornja Kungota - tojzlov_vrh25
Zgornja Kungota - tojzlov_vrh26
Zgornja Kungota - tojzlov_vrh27
Zgornja Kungota - tojzlov_vrh28
Zgornja Kungota - tojzlov_vrh29
Zgornja Kungota - tojzlov_vrh30
Zgornja Kungota - tojzlov_vrh31
Zgornja Kungota - tojzlov_vrh32
Diskusija o izletu Zgornja Kungota - Tojzlov vrh ()
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Avtoprijava:
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati
Copyright © 2006-2020 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki