Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že šli po Kremžarjevi poti na Grintovec?
Glasuj

Ormož - Kog

Natisni
Izhodišče: Ormož (218 m)
Širina/Dolžina: 46,40868°N 16,15096°E
Čas hoje: 3 h
Zahtevnost: lahka označena pot
Višinska razlika: 98 m
Višinska razlika po poti: 250 m
Zemljevid:
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima):
Ogledov: 84
 1 osebi je objava všeč
Število slik: 55
Število komentarjev: 0
Dostop do izhodišča:
Zapeljemo se v Ormož, kjer se ob krožišču z oznakami za Hrvaško, Središče ob Dravi, Ljutomer, Litmerk, Hardek in center prične opisana pot. Parkiramo na enem od parkirišč v središču ali obrobju mesta.
Opis poti:
Od mesta, kjer smo parkirali se sprehodimo do krožišča omenjenega v dostopu do izhodišča, nato pa se usmerimo na markirano cesto proti Humu pri Ormožu. Pot nadaljujemo po Ljutomerski cesti, ko prispemo do trgovine Spar pa se usmerimo na Opekarniško cesto, tako da s hojo še naprej nadaljujemo proti vzhodu. Pot naprej nas vodi še skozi industrijsko cono, za industrijsko cono pa preidemo na pot namenjeno pešcem in kolesarjem. Nekoliko naprej prispemo do glavne ceste, katero na prehodu za pešce previdno prečimo, nato pa nadaljujemo do železniške postaje Pušenci, kjer nas pot vodi skozi podhod pod železniško progo. Pot naprej se vrne do glavne ceste, kjer gremo še mimo avtobusne postaje, za katero se pločnik konča, nas pa markacije usmerijo levo na pešpot, ki preči pas gozda, nato pa se ob njivi spustimo do potoka, katerega prečimo po mostičku. Sledi krajši vzpon po travnati poti, nato pa dosežemo asfaltno cesto, kjer gremo mimo nekaj hiš. Ko le malo naprej dosežemo prednostno cesto pa nadaljujemo preko omenjene ceste na markirano pešpot, ki se vzpne čez travnik, višje pa preči nekaj pašnih ograj, pri mlaki pa se vrnemo na asfaltno cesto, kateri za kratek čas sledimo proti levi. Malo naprej nas markacije usmerijo desno na stransko cesto, ki nas vodi skozi bližnje dvorišče, nato pa deloma nadaljujemo po asfaltni cesti, deloma pa pešpoti ob hišah. Višje ponovno hodimo po asfaltni cesti, na manjšem križišču pa gremo levo ter hitro prispemo do vpisne skrinjice in cerkve na Humu pri Ormožu.
Cerkev na vrhu obidemo po levi strani ter se pričnemo spuščati ob nekaj hišah. Sprva se nam še odpirajo lepi razgledi, nižje pa so le ti omejeni na bližnji gozd, kjer gremo sprva levo, nato pa desno, obakrat v smeri markirane poti. Ko smo že v dolini prečimo manjši potoček, nato pa se lahkotno vzpnemo do nekoliko širše ceste, kjer gremo levo, po nekaj korakih pa desno na kolovoz. Kolovoz se med njivami razcepi, mi pa izberemo rahlo desni kolovoz, ki se nižje spusti v pas ozkega gozda, kjer se markirana steza izgubi, mi pa nadaljujemo do bližnje hiše, katero obidemo po levi strani. Ko za hišo dosežemo asfaltno cesto gremo desno ter prečimo potok Libanja. Na naslednjem križišču gremo ostro levo, ko mimo bližnje hiše prispemo ob rob gozda pa nadaljujemo po desni markirani in asfaltirani cesti, ki po levi strani obide bližnjo domačijo. Asfalt se nekoliko naprej pri zadnji hiši konča, za njo pa se pot spremeni v kolovoz, ki preide v gozd. Skozi gozd sledimo markacijam, pot pa se nadaljuje z nekaj rahlimi vzponi in spusti. Ko zapustimo gozd Črnec kratek čas nadaljujemo med gozdom in njivo, nato pa sledimo kolovozu med njivami. Pri bližnji domačiji se kolovoz razširi v asfaltno cesto, nekaj minut naprej pa gremo iz križišča desno, še 100 m naprej pa levo navzdol na cesto, ob kateri so oznake za vino Munda. Sledi nekaj spusta, nato pa gremo levo v vas Lačaves. Le malo naprej izberemo desno cesto, ki se prične vidneje vzpenjati ter nas vodi mimo več hiš. Ko se višje cesta položi gremo za avtobusno postajo in kapelico levo v smeri Jeruzalema, ob tabli, ki označuje pričetek naselja Kog pa gremo desno v smeri pokopališča. Pot naprej nas vodi še mimo vpisne skrinjice do bližnje cerkev sv. Bolfenka.
Ormož - Hum pri Ormožu 1:10, Hum pri Ormožu - Kog 1:50.
Opis in slike se nanašajo na stanje marca in decembra 2023.
zemljevid poti - Kog
Ob poti: Hum pri Ormožu (300m)
Priporočamo: izleti z istega izhodišča, podobni izleti
Slike:
Ormož - Kog1
Ormož - Kog2
Ormož - Kog3
Ormož - Kog4
Ormož - Kog5
Ormož - Kog6
Ormož - Kog7
Ormož - Kog8
Ormož - Kog9
Ormož - Kog10
Ormož - Kog11
Ormož - Kog12
Ormož - Kog13
Ormož - Kog14
Ormož - Kog15
Ormož - Kog16
Ormož - Kog17
Ormož - Kog18
Ormož - Kog19
Ormož - Kog20
Ormož - Kog21
Ormož - Kog22
Ormož - Kog23
Ormož - Kog24
Ormož - Kog25
Ormož - Kog26
Ormož - Kog27
Ormož - Kog28
Ormož - Kog29
Ormož - Kog30
Ormož - Kog31
Ormož - Kog32
Ormož - Kog33
Ormož - Kog34
Ormož - Kog35
Ormož - Kog36
Ormož - Kog37
Ormož - Kog38
Ormož - Kog39
Ormož - Kog40
Ormož - Kog41
Ormož - Kog42
Ormož - Kog43
Ormož - Kog44
Ormož - Kog45
Ormož - Kog46
Ormož - Kog47
Ormož - Kog48
Ormož - Kog49
Ormož - Kog50
Ormož - Kog51
Ormož - Kog52
Ormož - Kog53
Ormož - Kog54
Ormož - Kog55
Diskusija o izletu Ormož - Kog
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki