Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Alpske živali

Novice

Trenutne razmere

Seznam gora

Iskanje izletov

Panorama

Video

Mali oglasi

Skupaj v hribe

Vpisna knjiga

Prireditve

Alpske živali

Cvetje

Kviz

Zemljevid

Vreme

GPS sledi

Spletne kamere

Slike

Anketa

Kje se nahaja Končnikov vrh (2109 m)?

Na Peci

Na Raduhi

Na Begunjščici

Na Dleskovški planoti

Ne vem

Alpske živali / Gams (Rupicapra rupicapra)
 Gams (Rupicapra rupicapra)

Gams, ki spada v družino votlorogov zraste do največ 100cm, ponavadi do 80cm, tehta pa do 30kg. Prepoznamo ga po majhnih močno zakrivljenih rogovih in ponavadi po beli bradi. Življenjsko prostor gamsa je v poletnem času nekoliko nad gozdno mejo (v pred alpskem hribovju tudi nižje), v zimskem času pa se spusti precej nižje. Gamsi so družabne živali, ki so aktivne zjutraj in zvečer. Gamsi se parijo v novembru in decembru. Breja samica po približno pol leta skoti 1 do 2 mladiča, ki se že po dveh urah postavi na noge. Gamsi so plen volkov in risov, najpogosteje pa za svojo smrt poskrbijo kar sami s padci v prepad. Veliko število gamsov pogine tudi zaradi snežnih plazov in garij.

Slike:
Gams (Rupicapra rupicapra) Gams (Rupicapra rupicapra) Gams (Rupicapra rupicapra) Gams (Rupicapra rupicapra) Gams (Rupicapra rupicapra) Gams (Rupicapra rupicapra) Gams (Rupicapra rupicapra) Gams (Rupicapra rupicapra) Gams (Rupicapra rupicapra) Gams (Rupicapra rupicapra) Gams (Rupicapra rupicapra) Gams (Rupicapra rupicapra) Gams (Rupicapra rupicapra) Gams (Rupicapra rupicapra) Gams (Rupicapra rupicapra) Gams (Rupicapra rupicapra) Gams (Rupicapra rupicapra) Gams (Rupicapra rupicapra) Gams (Rupicapra rupicapra) Gams (Rupicapra rupicapra) Gams (Rupicapra rupicapra) Gams (Rupicapra rupicapra) Gams (Rupicapra rupicapra)
Video:
KAMNIK v Savinjski dolini - Posebnež z alpskimi značilnostmi Boskovec - Gamsi pod Alpskim vrtom. Gamsi pod Storžičem - preplašil sem gamse
 
Copyright © 2006-2020 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki