Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje
seznam forumov / Slovenija / Pohorje in ostala severovzhodna Slovenija / 1. planinski pohod na Partizanko ob dnevu upora proti okupatorju, 27. april 2011
 1. planinski pohod na Partizanko ob dnevu upora proti okupatorju, 27. april 2011
27.4.2011 - Hribovc88
Na dan upora proti okupatorju se nas je 50 planincev in planink PD Mislinja ter PD Slovenj Gradec podalo na 1. planinski pohod na Partizanko ob dnevu upora proti okupatorju. Štart je bil ob osmi uri zjutraj pri turistični kmetiji Plesnik-Rotovnik na Zg. Legnu. Po treh urah hoje smo prispeli do Partizanskega doma, kjer smo si malce odpočili ter okrepčali. Bilo je kar hladno, ponekod v senčnih legah je še vedno moč najti kakšno fliko snega. Okoli poldneva smo krenili proti dolini po drugi poti, saj smo šli namreč po krožni poti. Na poti proti dolini smo si ogledali tudi t.i. "Pavčkove bolnice", katere so zelo dobro skrite v mogočnih zahodnopohorskih gozdovih.
Na splošno nam je vreme še kar dobro služilo, bilo je sicer oblačno, na vrhu pri Partizanskem domu tudi malce megleno, cca. pol ure pred koncem pohoda pa se je ulilo, v presledkih je nato deževalo vse do cilja (tur. kmetija Plesnik-Rotovnik), do koder smo s Partizanke pravtako potrebovali tri ure hoda.

Fotografije:
https://picasaweb.google.com/110923433743609005746/1PlaninskiPohodNaPartizankoObDnevuUporaProtiOkupatorju27April2011#
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2020 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki