Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Kje se nahaja Nagnoj (1193 m)?
Glasuj

Bračičeva pot - Haloze

Natisni
aditaker22. 01. 2014 15:58:52
Ja res je ukvarjama se z logistiko kje boma pustila avto, ker spala bova pa na turisticni kmetiji Kozarcan oz gospod Rosker je lastnik te kmetije, ki je pa oddaljena 2 km iz cirkulan in je v Pristavi 28a. Tako da sva si zracunala da bi hodila ce startama pri slatini 40 kjer je kt4 pa grema naprej na kt5 in tako dalje do cirkulan je to 6.5 ur hoje in se pol ure hoje nekje do te kmetije kjer boma prespala in drud dan dalje se preostanek poti nekje 5,5 ur hoje da zakljucima, zato pa naju zanima kako se pripeljat iz ptuja do slatine 40 z avtom kjer je kt4 in kjer bi potem nekje parkirala in pustila avto ce se bo dalo?
všeč
čarli.si22. 01. 2014 17:09:38
Kmetija Kozarčan je samo cca 5 min (300 m)od Bračičeve. Peš po bližnjici, proti tisti anteni na hribu.
Samo predlog, če začneš v Cirkulanah, si tu nekje na pol poti mežikanje.
Wifi pa tu ne bo problem je zelo dobro pokrito in free. velik nasmeh velik nasmeh:cool
Kozarčan1
Med ograjama je prehod, vsaj bil je na mojo srečo  Bračičeva pot poteka po vrhu mimo stolpa  in vremenske postaje Slatina.2
Kapitalec v ogradi3
Cirkulane iz Slatine (od antenskega stolpa).4
:D5
všeč
aditaker26. 01. 2014 17:26:31
Pozdrav vsem, danes sma v celoti po dveh dneh hoje prehodila in zakljucila Bracicevo planinsko pot. Moram povedat da je bilo vseskozi okoli 30 cm snega in sma morala dobesedno gaziti na dolocenih delih sploh tam ko je bil gozd sma se zelo namucila ker sva delala svezo gaz. prvi dan sva hodila z postanki vred, ki jih je bilo res malo 7,45 ur in drug dan pravtako isti cas samo malo vec postanka je bilo vmes. skupaj sva torej porabila 15 ur hoje v snezenih in ledenih razmerah za celotno traso in ene trikrat sva tudi skrenila malo z poti in sma morala iskati markacije ker jih je sneg prekril, ampak drugace sma se pa imela super in sva oba srecna in zadovoljna da nama je uspelo. Zdaj pa malo pocitka potem posljeva izpolnjene dnevnike na planinsko drustvo cirkulane da nama posljejo potrjenega z znacko nazaj in nato novim pohodnim podvigom naproti. Pa hvala vsem za koristne informacije glede logistike. Za na konec bi se pa se rad zahvalil prijaznim ljudem ob poti ki so nama pomagali v negotovosti in iskanju poti ko nisva nasla markacij in pa predvsem druzini, mislim da je bilo to nekje pri naselju Gradisca preden sva se vzpela na sleme hriba ob Dravi od koder sva se nato zacela spuscati proti Dolanam. Je naju gospa ki je tudi planinka povabila v hiso in nama skuhala odlicno kuhano vino in naju malo pogrela. Ce bodo kaj brali ta forum bodo ze vedeli koga mislima. lp. Rok in Helena
(+2)všeč
felix27. 01. 2014 07:03:36
Pozdravljena predhodnika!
Naša druščina, bilo nas je 6 je v soboto prehodila polovico poti, od Cirkulan do pekarne. Hvala vama za delno nadelano gaz, na mestih, kjer sta vidva zgrešila pot, smo jo tudi mi, trikrat smo se namučili z iskanjem in povpraševanjem, vendar smo vseeno prišli do cilja. Bil pa je krasen zimski dan, prijeten za hojo. Mi bomo drugi del poti naredili v kratkem. Lep pozdrav.
1
2
3
4
5
6
7
všeč
aditaker27. 01. 2014 08:32:29
Aha super felix, da vam je vsaj malo pomagala najina gaz. Ja midva sva v soboto tudi zacela v Cirkulanah in sla na Gruskovski hum in naprej proti Paradizu in Slatini kjer ste vi pri Blanki Arnecic zakljucili ampak midva sva morala prehoditi se malo vec kot vi ker sma morala od pekarne priti se do kmetije Kozarcan kjer sva prespala, to je pa ravno tam ko je dal zgoraj en post carli.si na drugi sliki ko se vidi stolp vremenske postaje, kozarcan je pa res ene 300 m pod njim ce se spustis skozi vinograd. In drug dan se pravi vceraj pa sva se povzpela nazaj teh 300 m do tega stolpa da sva prisla nazaj na bracicevo pot in jo nadaljevala naprej proti gradiscam in dolanam preko velikega vrha nazaj v Cirkulane, kot sem ze omenil vsega skupaj sva imela 15 ur hoje v dveh dneh. Najine Slike pa se sledijo.
všeč
felix27. 01. 2014 10:27:47
Iz vajinega opisa ne morem točno razbrati, kje sta šla na Gruškovski Hum, namreč na poti proti Brezovcu (fotka 2)ni bilo videti vajinih gazi (mi smo namreč šli točno po trasi Bračičeve poti. Lp
všeč
čarli.si27. 01. 2014 11:31:31
Res je ta pot v nekaterih delih malo težka za orientacijo. Delno zato ker se poti križajo(Brezovec, Gradišča Hum-Arnejčič) in si mimogrede na HPP in greš malo drugam-preizkušeno. Nekaj dreves z markacijami pa je končalo v drvah (Paradiž). V takšnih razmerah kot vi pa je še nisem prehodil, bi pa bila malo težka v enem dnevu.
(+1)všeč
aditaker27. 01. 2014 11:46:30
Felix midva sva šla tudi skozi točno po Bračičevi planinski poti, skozi sva se držala markacij in tabel za Bračičevo pot, razen do Gruškovskega huma na začetku poti od Cirkulan sva pa šla po malce bližji poti, ko nama je en domačin povedal za bližnjico in sva šla tam ko je bila tabla za Florijan v tisto smer in potem čez kakih 800 metrov sva zavila po cesti levo v breg in sva se skozi vzpenjala po cesti do vrha edino na vrhu pri skrinjici z žigom sva se malo zmotila in šla nazaj dol do ceste po istem bregecu kot sva gazila gor do skrinjice, morala bi pa od skrinjice z žigom na vrhu iti kar na drugo stran dol po snegu ampak sva potem pac sla po cesti okoli par metrov in sva spet bila pri markacijah. Od tukaj naprej pa do konca pa sva se točno držala markacij in tabel za Bračičevo pot in več nisma šla stran od nje.
1
2
3
4
5
6
7
8
(+1)všeč
felix27. 01. 2014 12:09:00
Aditaker, ravno tisti prvi del sem mislil, je kar velik ovinek. No po tistem "bregecu" smo tudi mi šli po vajinih stopinjah. Želim vama še obilo lepih poti, pridita mogoče kdaj na našo Šentiljsko pot, več o njej na PD Paloma. Lp
všeč
aditaker27. 01. 2014 14:27:18
Felix ravno sma si nabavila in dobila pred parimi dnevi po pošti tudi dnevnike Šentiljske planinske poti in jo bova v kratkem tudi obhodila, zato nama lahko podas kaksne koristne informacije ali kak namig za lažjo pot. Oziroma ce nama lahko vsaj poves za kaksno dobro restavracijo tam na poti.?
všeč
felix28. 01. 2014 06:51:24
Aditaker, poslal sem ti ZS, lp.
všeč
aditaker28. 01. 2014 14:13:00
Felix tudi jaz sem ti nazaj odpisal na ZS in bi sedaj ti kar tam nadaljeval z vprasanji.
všeč
aditaker5. 02. 2014 18:38:05
Felix še eno ZS sem ti napisal.
všeč
felix24. 02. 2014 12:48:57
Opravili smo tudi 2. del Bračičeve poti, sicer ne v takšnem vremenu, kot je bila napoved, ampak v dežju. Kjer se ta pot križa s Haloško potjo, še vedno ni na vseh mestih popolnoma jasno, v katero smer vodi katera pot. Hvala Lajčiju za spremstvo, nismo se rabili obremenjevati z orientacijo, saj ima on vse v malem prstu.
1
2
3
4
5
6
všeč
navdušena16. 01. 2019 06:05:35
Zdravo, v vodniku ne piše za vse KT, kje se nahahajo. Kje so žigi v naseljih Slatina, Gradišča in Veliki vrh?
všeč
navdušena19. 05. 2019 21:49:02
Tale vikend smo se štirje podali na Bračičevo pot. Prespali v Dravcih pri Korpiču. Zelo priporočam!!
Od prve do druge točke smo prehodili skoraj 9 km. Je to normalno? In skoraj 2 uri in pol. Nekaj problemov smo imeli z iskanjem poti, na srečo je bilo povsod polno prijaznih domačinov, ki so nam povedali, kam naj gremo, z veseljem pa so nam ponudili tudi, da se pri njih odžejamo. Predvsem tam, kjer gre pot preko travnika, je malo težje, ker je skorajda ne vidiš!
Razgledi niso bili najboljši, bilo pa je lepo. Za konec nas je danes še malo namočilo... Ampak v Haloze bomo še prišli!
(+2)všeč
Stran:123
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki