Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje
 Konj
24.9.2007 - Rok
Danes sem šel iz Kamniške Bistrice čez Presedljaj na Konja. S Konja sem nato šel še na Rzenik. Direktna pot je preveč zaraščena, zato sem se spustil do planine Rzenik in od tam nadaljeval na Rzenik. Tudi po tej poti je treba nekaj metrov plezati čez ruševje.
Z Rzenika sem se spustil do planine Dol in od tam po nemarkirani poti v Kamniško Bistrico. Ta pot je v zgornjem delu tudi malo izpostavljena, na poti pa je tudi nekaj jeklenic in klinov.
LP Rok.
Konj Konj.1
Konj Velika planina.2
Konj Rzenik.3
Konj Grintovec, Skuta, Brana4
Konj Rzenik.5
Konj S palicam podprta skala.6
Gost     
25.9.2007
Na Rzenik se da lepo krožno po obžagani poti. Sestopil pa si verjetno po Martinj stezi. Lepo, Rok. nasmeh
Stane
andrej jerina     
12.9.2008
Tudi jaz sem se danes povzpel čez sedlo Presedljaj na Konja. Pot je lepo označena, mogoče do sedla malce dolgočasna, pa vendar lepa. Od sedla naprej sem si nadel čelado in kmalu imel čudovit občutek, saj sem gledal na Kranjskem Dedcu gamsa, kako je prožil kamenje v dolino. Varovala so v dobrem stanju ( mislim, da je ena jeklenica strgana oz. je ni več. Za sam vzpon po grebenu priporočam čelado, samovarovalni komplet pa skorajda ne pride v poštev. Ni za vrtoglave! Kratka plezalna, a zato sladka pot. LP Andrej
Konj Koča na planini Rzenik1
Konj Pogled na grebensko prečenje od sedla Presedljaj proti Konju2
Konj Strm vzpon čez kamin3
klavdipo     
26.9.2008
Pozdravljeni!
Zaradi razmer, ki vladajo na Skuti in okolici, se bom raje povzpela na Konja čez Presedljaj ter nato proti Vel.Planini.
Prejšnjo sredo sem z Kamniškega vrha ujela vrh Konja, ki ni bil pobeljen. Verjetno je še zdaj tako, če pa je kdo v kratkem kaj hodil v bližini, se pa priporočam za informacije!!
LP
Konj1
karlin     
9.1.2009
Pozdravljeni!

Mene pa zanima, če kdo ve, kakšna je kaj pot iz Kamniške Bele do Presedljaja in naprej do Konja in nato povratek proti planini Dol?

Koliko je kaj snega- je zgaženo, koliko je pot zahtevna v zimskem času?

Hvala!

Lp, Luka
medo*     
5.2.2009
Ne vem kakšno je stanje s snegom sedaj, a ravno 9.1. sem šel iz Kopišča na Planino Dol. Bilo je 10 cm pršiča na 40 cm zmrzjenega snega. Obvezne dereze in cepin. Sicer pa pozimi nekateri odsvetujejo hojo čez greben med Presedljajem in Konjem, kjer je še poleti priporočljivo samovarovanje in ni za vrtoglave. Tako je verjetno bolje iti na Konja iz Kopišča ali Velike planine in po isti poti nazaj.
Konj1
Konj2
Konj3
Konj4
Konj5
Konj6
Konj7
Konj8
Konj9
podgana     
6.2.2009
Dve leti nazaj sem šel na konja decembra(smer Kam. bistrica-presedljaj-konj). Za to smer pozimi toplo odsvetujem, ker se poti ne vidi in varoval tudi ne, zato je velika možnost zdrsa v prepad. Takrat je bilo 30 cm snega, sedaj so pa razmere še slabše
fpetel1     
6.2.2009
Mislim, da je tale debata malo mimo - za trenuten obisk mislim. Snega je v hribih ogromno - nevarnost plazov je povsod 4. stopnje - in potem debate sploh ni. V hribe - ali na kakšno nižjo planino - Vel. Planina, ali predgorje. Že tale pot mimo planine Dol se mi zdi potencialno nevarna za plaz - no bil sem samo poleti. Pot po grebenu pa ... (Na Krvavcu 3m snega, na Vel. Planini 2m, na Zelenici skoraj 5m - torej pričakujem na Konju blizu 3m - pri odjugi se vdira do riti).
Drugače pa Medo lepe slike - sam za obisk teh krajev bo treba še nekaj časa počakati.
lovro     
9.6.2009
Ojla!

Jutri bi šel na Konja (Kamniška Bistrica - Presedljaj - Konj - Planina Dol - Kamniška Bistrica). Je na tej poti še kaj snega? Hvala za odgovor.
matic4     
10.6.2009
lovro ,če še nisem prepozen: pot je kopna. Pa srečno.
lovro     
11.6.2009
Enmal prepozno a nič zato. Obiskal smo Menino, ki je krasna. Na podlagi odgovora je cilj za nedeljo Konj. Najlepša hvala.
stankoju     
18.6.2009
Danes iz Kamniške Bistrice preko presedljaja na Konja in naprej na planini Dol in nazaj v Kamniško Bistrico.Vreme prečudovito idealno za v hribe, motil je edino hrup treh vojaških helikopterjev, ki so baje imeli vaje.Tura je kar kondicijska proti vrhu pa še malo adrenalinska pa ni prehudo, en klin ki drži zajlo je sicer izpuljen je pa na takšnem mestu da ni težav, ostale pa so ok.Res lepa tura jo priporočam, ni pa najbolj za vrtoglave.Pa veliko užitkov.
Konj1
Konj2
Konj3
Konj4
Konj5
Konj6
Konj7
Konj8
Konj9
klavdipo     
30.10.2009
Je kaj zasneženo na grebenu od Presedljaja do vrha?
Saten     
30.10.2009
Včeraj sem bil na Kamniškem dedcu. Kolikor sem videl, ni na Presedljaju in potem proti Konju nobenega snega. Seveda pa ne vem, kako je na osojni strani. Če mi bo uspelo, bom priložil fotografijo.
Konj Presedljaj, Konj, Rzenik in Velika planina1
klavdipo     
30.10.2009
Hvala za info. Grem jutri gor!
LP
tol     
30.10.2009
Bil na Konju v sredo in ni nobenega snega oz niti sledu o snegu..
Žiga Šubic     
30.4.2010
Danes sem šel s Kopišča na Planino Dol in naprej na Konja. Pot je razen nekaj zaplat snega v zadnjem delu poti popolnoma kopna, prav tako je kopen vrh. Vreme pa je bilo čudovito, prav tako razgled nasmeh
Konj1
Konj2
Konj3
Konj4
Konj5
gj     
19.5.2010
Bil na Konju in naprej na Rzenik iz Kamniške bele, na poti nobenega snega.Lp
petruša     
19.5.2010
Mi lahko bolj natančno poveš kje si štartal.Ker mi bi šli v soboto in bi radi štartale pred Belo v smeri Presedljaja in nevemo če še je na tej poti kaj snega. Nebi radi zašli v sneg, ker nimamo opreme za sneg. hvala ti že v naprej. lp
gj     
19.5.2010
Ja proti Presedljaju iz Bele po markirani poti, snega na poti ni. Srečno, lp.
garmont     
6.6.2010
Od parkirišča na Ušivcu ( 9.00 ura ) preko Velike planine, planine Dol na Konja ( 13.30 ).Povratek preko Velike planine ( 16.45 ).
Vreme čudovito, kakšnih dvajset obiskovalcev , razgledi s Konja pa...
Konj Rumeno, rumeno...1
Konj Planina Dol2
Konj Vrh Konja 3
Konj Vpis v knjigo obiskovalcev - zahtevno !4
Konj Severna stena Rzenika5
Konj Pogled za umret6
Stran: 1 2 3 ... 12 13 14      
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2021 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki