Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje
 Okrešelj
sens     
29.1.2020
Že iz vidika vzdrževanja je zasnova zgornjega projekta slaba.. preveč izpostavljenega lesa katerega bo veselica barvati vsakih par let tam gor.. sploh ob dejstvu, da ni nobenih napuščev in se ti voda prosto cedi po fasadi - fleki garantirani + cena fancy lesenih fasadic ni majhna..
ločanka     
29.1.2020
Les bi moral biti macesen.
Lukito     
29.1.2020
Glede na pretekle izkusnje bi bilo najbolje da lesa sploh ni.
felix     
29.1.2020
Jao, jao, kje bodo počasi naše stare, dobre koče!
primoza     
29.1.2020
Verjetno na britofu.zavijanje z očmi
@rekar     
29.1.2020
Te skice mi niso prav nič všeč in ne paše v hribe, kočo je treba zgradit planinam in planincem prijazno, ne dovolite, da se arhitekti kar nekaj igrajo
primoza     
29.1.2020
Meni pa bo dom po novem veliko lepši. Upajmo tudi, da bo funkcionalno zasnovan in ničelno energijski.
andrej.bg     
29.1.2020
Če upoštevam recimo bivake, ki so zadnje čase zgrajeni v visokogorju, je predlagani videz nove koče na Okrešlju v istem slogu in bi rekel, kreacija istega avtorja. Človek bi pomislil, da avtorji teh, v osnovi lepih in modernih poslopij, nikoli niso zašli v hribe, ne priznajo tradicijo, vzdušje in jim ni mar za harmonijo z naravo, ekstremne pogoje vzdrževanja in podobno. Nisem siguren če bi večina gornikov sploh želela ali si upala vstopiti v takšen objekt.
špik81     
29.1.2020
Kaj naj rečem? Stili se spreminjajo,za nami prihajajo novi bolj sodobno naravnani rodovi. Tudi za bivake pod Skuto,Grintavcem in na Kotovem sedlu se je govorilo, da ne spadajo v gorsko okolje ampak če pogledamo nazaj smo jih po večini lepo sprejeli.Deležni so velikega obiska in prenekatero sliko. Pač nekaj novega,drugačnega.Tudi če pogledamo čez mejo naše domovine vidimo veliko zanimivih zgradb pa se nam ne zdijo čudne? Seveda ker so v tujini. Upajmo na funkcionalnost in energetsko učinkovitost. Meni osebno ni ravno najlepša,vrjamem pa da jo bom z veseljem obiskal.
Daaam     
29.1.2020
Bom še jaz pristavil lonček v to debato... Meni osebno je bistvo koče oskrbnik in kako "fura" svoje poslanstvo.. Seveda pri mnogih krojijo smernice P.Društva ki jih je že davno povozil čas, ampak to ni stvar te debate.Meni so naše tipične koče arhitekturno všeč ne upam pa trditi da so vse funkcionalne v današnjem času. To so koče ki so bile zgrajene za veliko manj obiskovalcev kot so jih sedaj deležne. In če se načeloma v visokogorju ne gradi novih koč, podpiram idejo da tako kot v primeru Okrešlja in Korošice, da se zgradi kočo v sodobnejši različici.. Funkcionalne bodo sigurno bolj kot stare, za vsebino se bodo pa morali odgovorni potrudit.. Nekaj je skupina drugo pa vsebina.. V nobenem primeru pa zunanji izgled ne bo nikoli vsem všeč. Tako kot ni najlepše punceeek tudi najlepša koča ne obstaja
velik nasmeh
Daaam     
29.1.2020
*besedo skupina zamenjate za lupina velik nasmeh .j..ti telefoni mežikanje
jax     
29.1.2020
Dajmo si bit glede nečesa na jasnem. Kar se tiče naših planinskih koč, še zlasti pa v KSA, nikdar ni obstajala kaka "tipična" ali tradicionalna arhitektura. Vsaka od koč je bila zrcalo svojega časa in vizije tistih, ki so jo gradili. Ja, npr. zasnova Češke koče izrazito sledi estetiki planšarij, kar pa že za sosednjo Kranjsko kočo sploh ne velja. Pa sploh ne moremo rečt, da je Češka koča "boljša" ali "bolj domačna" od Kranjske. Tako tudi zasnova koč na Kamniškem sedlu ali nesrečni Korošici sploh ni sledila zgledom planšarij in se je približevala modernim trendom časa nastanka. Pa so to ravno tako prijetne koče (oz. Korošica je bila), ki služijo svojemu namenu. Kako bodo služile, pa je itak bolj odvisno od oskrbnika kot od arhitekture. Da ne govorim o bivakih. Vsi omenjajo le tistega pod Skuto. Ampak bivaki, že vse od jeseniške Enke naprej, so bili vedno izključno funkcionalistične zasnove in se niso v čisto ničemer zgledovali po primerih pretekle gradnje v gorskem svetu. Vsi, ne le tisti pod Skuto.
Ergo, koče so bile vedno različne in vedno zrcalo svojega časa. In v tem kontekstu se mi zdi tale ideja Okrešlja čisto korektna in nikakor ne gre za nepotrebno pretiravanje s prestižem.
lijaneja     
5.4.2020
Kakršna bo, pač bo. Samo čim prej naj se začne z gradnjo. Tako mikavna, kot je bila videti s KS ne bo nikoli več.
Okrešelj  4. 6. 20191
nickolas16     
18.5.2020
a kdo kej ve, če se že da brez zimske opreme (nadzorovano) spustit iz Kamniškega sedla na Okrešelj?
redbull     
19.5.2020
Zanimiva neznanka, upam, da se kdo potika tam, da sporoči zadevo
bongo     
19.5.2020
Slabih 10 dni nazaj ni slo brez, sneg in led okrog 100m pod vrhom. Bolj svezih info zal nimam. Srecno
lijaneja     
19.5.2020
Vsaj cepin le vzemi, bo vsaj občutek boljši. Po mojem mnenju moraš prečit sneg samo še dvakrat. Tudi slika z Mrzle gore, 12 dni stara ni več merodajna, saj je bilo v tem obdobju kar toplo in precej dežja. Bodi pa pozoren na rolerje na skalah, ki so zgodaj spomladi lahko zelo zahrbtni.
Okrešelj Pot je videti večinoma kopna, vendar je oddaljenost le prevelika. (7. 5., Mrzla gora)1
dRM     
19.5.2020
Slikano včeraj iz Štajerske rinke, če kaj pomaga.
Okrešelj1
nickolas16     
19.5.2020
hvala vsem za uporabne odzive
zokipoki     
26.5.2020
Joj ta Okrešelj.
V nedeljo sem šel po meni zelo ljubi poti na Mrzlo goro od Okrešlja. Bilo je lepo, samotno, čista uživancija. Med hojo so misli skakale sem in tja o marsičem in večkrat sem se spomnil ali bi sploh to napisal ali ne, ali se sploh splača reagirati, javno težiti o osebnem pogledu na nekaj, kar se me odkrito rečeno ne tiče...no, po treh dneh prebliskov sem se odločil, da to kar me moti napišem sem.
Že v soboto sem na fb opazil fotografijo, ki jo je objavil prijatelj in moja prva reakcija je bila katastrofa! Ne vem, mogoče sem nor, ampak zase sem prepričan, da takšne garniture ne sodijo na planino. Okrešelj ni kafana! Razumem pojem kapitalizma in to, da je treba zaslužiti nekaj denarja, pa vendar menim, da je tole preveč, še več, izgleda prav grdo. Ne vem kdo je to postavil in me niti ne zanima. Okrešelj je odlično izhodišče, prelepa krnica, ki ne rabi pretirane komercializacije.
Foto sem ukradel prijatelju, jaz nisem fotografiral, nisem hotel biti očiten.
Lp, srečno!
Okrešelj Kafana na Okrešelju1
Stran: 1 2 3 ... 17 18 19 20       
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2020 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki