Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje
 Okrešelj
@rekar     
6.12.2019
To kar se pa dogaja na Okrešlju pa več nisem v dvomih, da koča ni bila namerno požgana, tistega, ki pa je vlomil v kočo od GRS naj ga bo pa sram, da jim je odnesel vso reševalno opremo, ki jo za reševanje v gorah nujno potrebujejo. Nisem hudoben, ampak temu bi pa privoščil, da ostane nekje v skalah, ali bo imel srce, da pokliče reševalce. Tistega, ki je izvedel ta grd podvig, če ima dušo in kaj srca, ga naprošam da to opremo vrne reševalcem.
miri     
6.12.2019
Jaz pa mislim,da tak lopov nekoč,nekje dobi svojo "porcijo".
mosovnik     
6.12.2019
@miri:se takoj podpišem pod tvojo izjavo in upam, da se temu hudodelcu tam nekje nad Okrešljem (ker verjetno to področje pozna)utrga štrik,popusti metulj....itd in da rešvalci,ki ga bodo reševali, prepoznajo svojo ukradeno opremo.
VanSims     
6.12.2019
>> ostane nekje v skalah, ali bo imel srce, da pokliče reševalce. <<

Bo, brez skrbi. Taki se ne ženirajo niti malo.

Saj jih srečujemo tudi v vsakdanjem življenju. To so tisti, ki mislijo, da lahko delajo kar čjo, komur čjo,... in jih ni sram potem še pogledati žrtvam v oči ali jih celo še prositi za kako uslugo. Vsak kakega takega pozna.

@mosovnik: čisto možno, da sploh ni alpinist, še planinec vprašanje. To opremo bo preprodal naprej, vprašanje če bo kaj sam rabil.

Morda ne bi bilo napak, da bi malo admina (ali pa GRS Celje) gledala na male oglase, kaj se bo kaj znašlo na njih.
julius     
6.12.2019
Mogoče, ampak res mogoče, bi povezali te tri dogodke.
- Nepojasneno pogorela brunarica GRS na Okrešlju
- Ne dovolj pojasnen vzrok požara v koči
- Tatvina opreme iz brunarice GRS
Vse skupaj izgleda kot maščevalen pohod. Dogodki v zadnjem času me napeljujejo na to (še vedno niso našli notoričnega maščevalca, ki je uničeval silo-kombajne).
p.s. Ob zadnjem obisku Logarske doline smo opazili ogromen agregat iz zapuščine JNA. Glede na to, da vem kje je "izginil" ravno tak, se sprašujem koliko je ta revež prehodil, da je prišel v dolino in je sedaj na milost in nemilost prepuščen vremenskim neprilikam.
Gost     
6.12.2019
"Glede na to, da so brunarico oropali že drugič v zadnjih treh letih (po drugem ropu so jo zavarovali proti kraji), so se včeraj v društvu odločili, da se bodo v prihodnje zaščitili s postavitvijo varnostne kamere ali hišnim alarmom."

Ne zaščititi zgolj z varnostno kamero ali hišnim alarmom, temveč kar z obema!! Poleg tega je potrebna povezava preko wifi, ali kako drugače z dolino(lokalnim PD, gasilskim društvom ali celo s policijo). Tudi prometna kamera na vstopu v Logarsko dolino lahko zabeleži vozila, ali pa kamera na parkirišču. Malce pozno razmišljajo o varnosti. To bi lahko zagotovili že zdavnaj. Vitel in statične vrvi ter pripomočki za vrtanje....ta je točno vedel, po kaj je prišel.
VanSims : kradli so, kradejo in še bodo kradli, vsi, od politikov, gospodarstvenikov, županov, cerkve....vse do navadnega smrtnika. Če ne drugega, imamo dober zgled.
piotr     
28.1.2020
In nov Frischaufov dom se na ogled postavi.nasmeh
Seveda le eden od projektov.
Okrešelj1
Okrešelj2
Okrešelj3
Okrešelj4
zokipoki     
28.1.2020
Meni tale skica ni ravno všeč.
lijaneja     
28.1.2020
Tudi meni ne. Mislim, da je pri planinskih objektih pomembna funkcionalnost, ne pa estetika.
5Xum     
28.1.2020
Estetika in funkcionalnost nista medsebojno izključujoči. Meni se zdi stavba lepa, in stik zidanega in lesenega dela primeren za kočo, ki stoji ravno na stiku gozdov in skalnatih sten.
Lukito     
28.1.2020
Nisem strokovnjak za gradnjo, zanima pa me ce je res potrebno podreti vse do tal. Stene so ostale, izgleda da je bilo narejeno z debelimi kamni in ne z zidaki.

Ce lahko ze na obstojeco strukturo postavijo les in streho bo gotovo hitreje in veliko ceneje zadevo postaviti.

Financiralo naj bi se iz drzavnega denarja in prispevkov. Upam da ne bo tako kot z ostalimi drzavnimi projekti - vse razen postene in smotrne uporabe sredstev.
ejti     
28.1.2020
Uf, ne bi rekla. Novembra sem pomagala pri čiščenju pogorišča in mislim, da so zidovi preveč poškodovani, da bi se nanje še kaj postavljalo.
exwannabe     
28.1.2020
Upam, da nikoli. Tako "brezdušna" kot pa tale hiša zgleda. A je res potrebno s temi kvazi modernimi slogi še po hribih "strašit". Ali bi bilo res preveč, če bi se postavila enostavna t.i. alpska hiša, če že res koča mora bit.
Že če bi postavili tako kot je bilo, seveda z izboljšavami kar se tiče boljših materialov, okoljske sprejemljivosti in večje energetske učinkovitosti bi bilo tisočkrat bolje.
Okrešelj1
mirank     
28.1.2020
Kakšnega urbanizma ali arhitekture, ki bi slonela na lokalnih posebnostih žal ni več. Koliko bodo takšna skrpucala koštala izvedbeno in potem tudi za vzdrževanje v tamkajšnjih vremenskih pogojih se takšni arhitekti (sam jim pravim smetarji) nikoli ne vprašajo.
Becar     
28.1.2020
Denar se je zavohal, zdaj pa ga je treba razdelit med razne ˝umetnike˝, 1001 študijo itd... Na koncu bo cena kot bi bil iz zlata in bi lahko za isti denar naredili več prijetnih preprostih koč z občutkom domačnosti. Tako to gre v tej državi. No pa naj me le presenetijo, če ne bo tako.
čebejla     
28.1.2020
Becar, se strinjam. Naj kr ostane tko kot je, tisti pir al pa kafe si bom pa s sabo nesel. Pa še manj cirkusa bo v sezoni nasmeh
jprim     
28.1.2020
Kolikor mi je znano, govorila sem z nekdanjo kuharico na Korošici, sedaj pomaga v domu na Smrekovcu, da bodo gradili dom na Okrešlju prej kot pa na Korošici. Okrešelj je kar aktualna točka, tudi iz vidika zaslužka. To kar se cirkusa tiče ...zavijanje z očmi
Lp!
redbull     
28.1.2020
Edino pravilno
Janezs     
28.1.2020

Kar koli bodo zgradili, samo, do bo odprto čim več dni v letu. Sploh v zimskem času.
zokipoki     
29.1.2020
Janezs se strinjam!
Stran: 1 2 3 ... 16 17 18 19 20       
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2020 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki