Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje
 Okrešelj
sens     
29.1.2020
Že iz vidika vzdrževanja je zasnova zgornjega projekta slaba.. preveč izpostavljenega lesa katerega bo veselica barvati vsakih par let tam gor.. sploh ob dejstvu, da ni nobenih napuščev in se ti voda prosto cedi po fasadi - fleki garantirani + cena fancy lesenih fasadic ni majhna..
ločanka     
29.1.2020
Les bi moral biti macesen.
Lukito     
29.1.2020
Glede na pretekle izkusnje bi bilo najbolje da lesa sploh ni.
felix     
29.1.2020
Jao, jao, kje bodo počasi naše stare, dobre koče!
primoza     
29.1.2020
Verjetno na britofu.zavijanje z očmi
@rekar     
29.1.2020
Te skice mi niso prav nič všeč in ne paše v hribe, kočo je treba zgradit planinam in planincem prijazno, ne dovolite, da se arhitekti kar nekaj igrajo
primoza     
29.1.2020
Meni pa bo dom po novem veliko lepši. Upajmo tudi, da bo funkcionalno zasnovan in ničelno energijski.
andrej.bg     
29.1.2020
Če upoštevam recimo bivake, ki so zadnje čase zgrajeni v visokogorju, je predlagani videz nove koče na Okrešlju v istem slogu in bi rekel, kreacija istega avtorja. Človek bi pomislil, da avtorji teh, v osnovi lepih in modernih poslopij, nikoli niso zašli v hribe, ne priznajo tradicijo, vzdušje in jim ni mar za harmonijo z naravo, ekstremne pogoje vzdrževanja in podobno. Nisem siguren če bi večina gornikov sploh želela ali si upala vstopiti v takšen objekt.
špik81     
29.1.2020
Kaj naj rečem? Stili se spreminjajo,za nami prihajajo novi bolj sodobno naravnani rodovi. Tudi za bivake pod Skuto,Grintavcem in na Kotovem sedlu se je govorilo, da ne spadajo v gorsko okolje ampak če pogledamo nazaj smo jih po večini lepo sprejeli.Deležni so velikega obiska in prenekatero sliko. Pač nekaj novega,drugačnega.Tudi če pogledamo čez mejo naše domovine vidimo veliko zanimivih zgradb pa se nam ne zdijo čudne? Seveda ker so v tujini. Upajmo na funkcionalnost in energetsko učinkovitost. Meni osebno ni ravno najlepša,vrjamem pa da jo bom z veseljem obiskal.
Daaam     
29.1.2020
Bom še jaz pristavil lonček v to debato... Meni osebno je bistvo koče oskrbnik in kako "fura" svoje poslanstvo.. Seveda pri mnogih krojijo smernice P.Društva ki jih je že davno povozil čas, ampak to ni stvar te debate.Meni so naše tipične koče arhitekturno všeč ne upam pa trditi da so vse funkcionalne v današnjem času. To so koče ki so bile zgrajene za veliko manj obiskovalcev kot so jih sedaj deležne. In če se načeloma v visokogorju ne gradi novih koč, podpiram idejo da tako kot v primeru Okrešlja in Korošice, da se zgradi kočo v sodobnejši različici.. Funkcionalne bodo sigurno bolj kot stare, za vsebino se bodo pa morali odgovorni potrudit.. Nekaj je skupina drugo pa vsebina.. V nobenem primeru pa zunanji izgled ne bo nikoli vsem všeč. Tako kot ni najlepše punceeek tudi najlepša koča ne obstaja
velik nasmeh
Daaam     
29.1.2020
*besedo skupina zamenjate za lupina velik nasmeh .j..ti telefoni mežikanje
jax     
29.1.2020
Dajmo si bit glede nečesa na jasnem. Kar se tiče naših planinskih koč, še zlasti pa v KSA, nikdar ni obstajala kaka "tipična" ali tradicionalna arhitektura. Vsaka od koč je bila zrcalo svojega časa in vizije tistih, ki so jo gradili. Ja, npr. zasnova Češke koče izrazito sledi estetiki planšarij, kar pa že za sosednjo Kranjsko kočo sploh ne velja. Pa sploh ne moremo rečt, da je Češka koča "boljša" ali "bolj domačna" od Kranjske. Tako tudi zasnova koč na Kamniškem sedlu ali nesrečni Korošici sploh ni sledila zgledom planšarij in se je približevala modernim trendom časa nastanka. Pa so to ravno tako prijetne koče (oz. Korošica je bila), ki služijo svojemu namenu. Kako bodo služile, pa je itak bolj odvisno od oskrbnika kot od arhitekture. Da ne govorim o bivakih. Vsi omenjajo le tistega pod Skuto. Ampak bivaki, že vse od jeseniške Enke naprej, so bili vedno izključno funkcionalistične zasnove in se niso v čisto ničemer zgledovali po primerih pretekle gradnje v gorskem svetu. Vsi, ne le tisti pod Skuto.
Ergo, koče so bile vedno različne in vedno zrcalo svojega časa. In v tem kontekstu se mi zdi tale ideja Okrešlja čisto korektna in nikakor ne gre za nepotrebno pretiravanje s prestižem.
Stran: 1 2 3 ... 17 18 19       
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2020 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki