Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje
 Kopitnik
6.1.2009 - bizmbazm
V nedeljo 4.1., zadnji prosti dan razmišljam kam se naj odpravim v hribe, saj sem nameraval it na Konmo, pa kolega ni uspel it, sam pa tut ne grem. No pa se odločim kar za bližnji Kopitnik. S seboj pa vzamem še padalo, saj so pogoji, da se spustim z njim v dolino dobri. Startam iz Rimskih Toplic mimo cerkvice Lurd. Vreme je brez oblačka, jasno, brez vetra in mrzlo. Po dobri uri sem že na startu, ki je malo naprej od koče proti vrhu Kopitnika. Snega je okoli 10-15 cm. Takoj razgrnem padalo za vzlet, ter veselo odletim v dolino, kjer me že čaka moja Uršika.
Kopitnik Na Izari1
Kopitnik2
Kopitnik Koča poleti3
rozka     
8.3.2010
V soboto "sprehod" na Kopitnik, iz Rimskih Toplic, izpred cerkvice. pot BP, vreme ok, malo mraz, zgoraj pa še kar bela zima...nasmeh
grega_p     
28.10.2010
Jutro je najlepše zjutraj pravijo. Sicer premražen sem se z vlaka, ki je ob 3h zjutraj zapeljal na železniško postajo Zidani most, odpravil na Kopitnik, 910m. Gor čez Širje ob polni luni in čez Gore ob centimetru snega na vrh kakšno uro pred sončnim vzhodom. Dol pa direktno čez Veliko Širje na vlak ob 10h.

Dan je popolnoma drugačen.
(Here comes the sun sem pel na -5°C:-)

Lepo vandrajte!
Grega
Kopitnik1
Kopitnik poleg Bohorja je nekaj vzšlo2
Kopitnik Žareča topolota3
Kopitnik Koritnik 910m4
bizmbazm     
5.12.2010
Lepe slikice, ni kaj!

Tole sem pa slikal v petek 3.12.

Blo lepo...
Kopitnik1
Kopitnik2
Kopitnik3
savinjcan65     
8.1.2012
Danes sledi ogledna tura, ker ponovno sledijo društvene obveznosti. Ker ni dovolj časa si ogledam le del poti med Kopitnikom in Gorami.
Kopitnik začetek poti1
Kopitnik smerokazi ob poti2
Kopitnik kam pa sedaj3
Kopitnik drevored4
Kopitnik Raduha5
Kopitnik proti opuščeni kmetiji6
Kopitnik le kaj nas gleda7
Kopitnik vodnjak iz leta 19388
Kopitnik skupaj družno druga z drugo pot spominov NOB in planinska pot9
Kopitnik del poti po cesti10
Kopitnik Kum11
Kopitnik pogled v dolino Save12
Kopitnik še zadnji pogled13
savinjcan65     
13.1.2012
Včeraj, pred službo opravim še drugi del ogledne ture na Kopitnik iz Zidanega mosta preko Velikega Širja. Pot me vodi čez Mali in Veliki Graben in imam na začetku poti pri kamnolomu kar nekaj težav, da najdem začetek poti zmeden, pa tudi na nekaj odsekih poti markacije kar nekam izginejo ali pa so tako obledele, da jim je starost težko določiti. Kljub manjšim tržavam si ogledam vso pot do vrha Kopitnika in moram priznati, da je pot lepo speljana v ssstrmino, a prijetna za hojo. Razen gamsov v stenah Kopitnika ta dan ne srečam nikogar.
Kopitnik1
Kopitnik2
Kopitnik3
Kopitnik4
Kopitnik5
Kopitnik6
Kopitnik7
Kopitnik8
Kopitnik9
Kopitnik10
Kopitnik11
Kopitnik12
Kopitnik13
Tadej     
10.4.2012
Včeraj sva se z Esther iz Rimskih Toplic odpravila na Kopitnik. Na vrh sva se povzpela po poti, ki vodi mimo cerkve Lurške Matere Božje v Ogečih (Lurd), sestopila pa sva po poti, ki vodi mimo zaselka Borovo. Obe poti sta normalno prehodni, le na nekaj mestih sta zaradi dežja v preteklih dneh nekoliko bolj blatni.
Lp Esther in Tadej
Kopitnik Na začetku poti.1
Kopitnik Cerkev Lurške Matere Božje v Ogečih.2
Kopitnik Ob poti.3
Kopitnik Koča na Kopitniku.4
Kopitnik Pot na Kopitnik.5
Kopitnik Na vrhu Kopitnika.6
Kopitnik Pogled na Veliko Kozje.7
Kopitnik Ob poti.8
Kopitnik Ob sestopu v dolino.9
Kopitnik Pogled na Kincl.10
jprim     
30.4.2012
Kopitnik - 27. 4.
Res, ne čisto sveže informacije, ampak toliko v vednost, na tem območju videla tega dne sveže sledove medveda, malo adrenalina, tako da sva kar s hitrim tempom spremenila smer hojevelik nasmeh, namesto proti domu hitro najprej na vrh.
Kar se pa označb tiče, pa spet zgodba zase.nasmeh
LP!
Kopitnik vrh Kopitnika1
Kopitnik proti Šmohorju in Maliču2
Kopitnik bi naj pisalo Kopitnik3
klavdy6     
16.9.2012
Na Kopitnik sva se odpravila z vasi Širje. Na začetku sva sledila označbam za smer Gore, nato pa sva se na dobro videnem razcepu usmerila proti Kopitniku. Pot je ves čas dobro označena, strma pa le na začetnem delu poti. Najprej sva se povzpela na vrh, nato pa sva se ustavila še pri koči, ki je zelo lepo urejena.
Kopitnik Koča1
Kopitnik Ob poti2
Kopitnik Vas Širje3
Kokta     
5.5.2013
Včerajšnji Kopitnik. Na vrhu poleg lepega razgleda še grmenje v daljavi nasmeh
Kopitnik z vrha Kopitnika1
Kopitnik Veliko Kozje2
Kopitnik vpisna skrinjica3
Kopitnik spust z vrha4
Kopitnik5
Kopitnik6
Kopitnik gozd diši po čemažu :P7
Kopitnik8
Kopitnik luštne so te Rimske toplice :)9
bruny     
16.6.2013
Rimske Toplice - Hrastnik: Jutro je bilo mežikanjepravo, še nekaj nočnega hladu, 4:52 Poljčane & ob 5:45 je bil v Rimskih Toplicah nov dan. Še zaspano naselje in železniška postaja seveda prvi stik s krajem pod mogočnim masivom Kopitnika. Razpoložena najstnika - predvidevam, da nenaspana tudi izstopila iz vlaka…in midva s kolegom Vinkom novim izzivom in povezavam med Savinjo in Savo nasproti…Pot preko Lurda na Kopitnik in pravi izziv v jutru, ki ga je sonce neumorno klesalo vse bolj v dan. Utrinki/prebliski duhovnosti in tišine ob lurški cerkvi a vendarle klen korak proti koči v strmino ob pogovoru o ,,tem in onem,, na Kopitniku in vrhu seveda za - višino dneva. Razgled z vrha je bil odličen., še nekaj meglic v dolini. V nadaljevanju podaljšek do doma v Gorah in bolj o planinsko – pohodniških temah je tekla nit pogovora. Seveda do podružnične cerkvice Sv. Jurija župnije Dol pri Hrastniku, ki je bila prijetno v siju zemeljsko - nedeljskega miru in nekakšen vrhovni duhovni zavetnik je Sv. Jurij, krajev bližnje in širše okolice…

V nadaljevanju nekje del poti, ki me je najbolj zanimal in je bil v celoti noviteta . V svet proti Dolu pri Hrastniku sva zastavila korak in v pogovoru prešla na temo o težki in naporni rudarski/knapovski tradiciji in skromni in trdo prigarani skorji kruha. Knapovstvo nekje zaznamujejo te kraje, žal vse bolj v preteklem času. V tem delu poti sta bila vezna člen vsekakor Rovškov hrib in Kovk, ki še dodatno predstavljata ta svojevrsten in nekoliko samosvoj svet med Dolom in Hrastnikom. Še vedno prijetne Krnice nad Hrastnikom in na hitro sva padla v Hrastnik – enega od treh glavnih stebrov knapovske tradicije in ponosa. Bilo je še nekaj časa in zastavila sva nekoliko korak proti Kumu po poti preko Matice do konca večjegatravnika nekje v osnovni spoznavi začetka poti. 11:45 ura, ki je pomenila zaključek in tudi odhod iz rudarskih revirjev.

Trasa:Rimske Toplice - Hrastnik, 16.06.2013

Vreme koledarju primerno, poti suhe. Stari dobri Kopitnik z okoliškimi točkami vedno predstavlja svežino in je pravo merilo za turo po meri in okusu, ne prekratko in ne predolgo, bi rekel – ta pravo. Pohodniško aktivnost sva nekoliko razvlekla s potjo preko Lurda in Rovškovega hriba/ Kovka seveda načrtno, da sva dobila še nekoliko širši vpogled v prostor med Rimskimi Toplicami in Hrastnikom. Še zanimiv zapis na postaji Hrastnik nekje v stilu - ,,Imamo vas radi hrastniški huligani,, in nekje vračam sporočilo v stilu ,,Zanimivi so to kraji, se vrnemo in rudarski Srečno. Zaključek. 12:57, Poljčane. Lp Bruno/bruny

bruny     
17.6.2013
Planinska pot je v delu med domom na Gorah in odcepom za Dol pri Hrastniku nekoliko slabše označena - potrebno bi bilo obnoviti predvsem markacije medtem ko je na poti naprej skozi Kovk in Zavrate do stika s potjo iz Hrastnika označitev še bolj pomanjkljiva oziroma je v obliki rdečih peterokrakih zvezd, ki so že močno zbledele saj je to tudi pot NOB. Ta pot je tudi po videnem veliko manj obiskana, kar je tudi logično, ker nekje ubiramo bližnje variante in jo uporabljajo predvsem domačini. V predpripravi na turo sem to nekje pričakoval in me tudi v praksi ni presenetilo. So pa domačini izredno prijazni, pripravljeni pomagati z informacijami...Lp
otiv     
7.4.2014
Danes smo bili na lovu za botaničnim zakladom,
se gibali celo nad prepadom,
da zagledali bi dišeči cvet,
ki krasi tudi Kopitnikov svet.

Blagajev volčin zaščitena je roža,
vse preveč občutila je rezilo noža,
tako da človek pošteno napenja svoje oči,
da razveselil bi se cveta, ki naravo krasi.

Naš najdeni volčin na žalost krasil je človeka domovanje,
mislim da to ni, najlepše lastnika dejanje.Kopitnik Na Gorah sonce v dolini megla1
Kopitnik Sv. Jurij2
Kopitnik Češenj je vse polno3
Kopitnik Le še gobica manjka4
Kopitnik Ni bilo divjih živali5
Kopitnik Mrzlica in Gozdnik ob slabi vidljivosti6
Kopitnik Zajček7
Kopitnik Poti so lepo označene8
Kopitnik Jasa pred kočo na Kopitniku9
Kopitnik Koča10
Kopitnik Mali Kopitnik- za šalo11
Kopitnik Malo pred vrhom12
Kopitnik Vrh je pošteno skalnat13
Kopitnik Korak dva ali tri in smo na vrhu14
Kopitnik Za varnost so poskrbeli...15
Kopitnik ...in za zbiralce žigov tudi16
Kopitnik Pogled navzgor je bil lepši,kakor v dolino17
Kopitnik Blagajev volčin18
Kopitnik Lepo je kadar vse cveti19
Kopitnik In gremo nazaj v Gore20
Kopitnik Onkraj smo bili21
Kopitnik Megla se je razkadila22
Kopitnik Al bo češenj23
Kopitnik Rožce so moje veselje24
Kopitnik Vasica Turje25
francimedved     
7.4.2014
Otiv odlično si tole prikazal in napisal.
ales28     
7.4.2014
Ati se je zopet potepalvelik nasmeh
otiv     
7.4.2014
Franci hvala! Se trudimo za vse nas, da lepši je večerni čas. nasmeh


Sinko, tudi na tvoj konec pridemo.nasmeh
gmirko     
1.5.2014
Gore - Kopitnik, danes dopoldne čudovito sončno in suho..
Kopitnik Ob poti...spomin na nedeljska jutra1
Kopitnik Levo , pot je lepo označena2
Kopitnik Prvo do koče..3
Kopitnik ...in od koče....4
Kopitnik na vrh Kopitnika.5
janez.novak     
25.7.2014
Planinec, ki gre za en teden v toplice ne more brez hribov. Medtem, ko se je žena kopala v Rimskih Termah, sem sam dvakrat šel na Kopitnik (po dolini Ogeškega potoka in mimo Lurda), ki je visok le 914 m, višinska razlika pa je okoli 700 m, tako da vsaj nisem čisto ven padel iz planinstva. Poti potekajo po gozdu, na vrhu je tudi nekaj jeklenic.
pika     
5.4.2015
Kopitnik iz smeri Zidanega mosta. Potepanje v zavetrju kamnitih stolpov, mimo bivaka Orlovo gnezdo do vrha in povratek po markirani poti. Lepo preživeto dopoldne z atraktivnimi razgledi.
Kopitnik pod stenami1
Kopitnik2
Kopitnik bivak3
Kopitnik4
Kopitnik razgled proti Velikemu kozju5
Kopitnik skulpture6
Kopitnik7
Kopitnik kamniti stražar8
Kopitnik vrh Kopitnika9
Kopitnik včerajšnji sneg10
geppo     
2.3.2016
Kopitnik/Gore
Pred 8 uro parkiramo v Zidanem Mostu zraven železniške postaje. V megli se napotimo proti Kopitniku. Pri cerkvici Sv. Marija v megli komaj vdenemo za Gore. Potem se odločimo, da gremo "po svoje". Strmo v bukovem gozdu pridemo na greben. Pojma nimamo, kje smo prišli ven...?
Malo pa travnikih,med cvetjem, v soncu, blatu prekrevsljamo mimo koče proti vrhu ( KOPITNIKU 914m ). Malo se razgledamo in proti koči. Malicamo in naprej proti Planinskemu domu v Gorah. Če smo prej krevsljali po blatu, sedaj po asfaltu. Na Gorah mimo cerkvice Sv. Jurij in spust proti Hrastniku. Končno, konec ceste in prijetna potka v dolino. Sava se že lepo vidi. Po cck.20km, 5:30ure hoje smo na postaji. Vlak imamo čez 15 minut.
Tura je bila prijetna, samo za nas vajene brezpotij je bilo malo preveč ceste...zavijanje z očmi
lp
Kopitnik Zidani Most1
Kopitnik2
Kopitnik Sv. Marija3
Kopitnik Megla4
Kopitnik Pajčevina5
Kopitnik Kar gor:  pravi Milan6
Kopitnik Goba7
Kopitnik Gasilski ključ..??8
Kopitnik Le kje smo...??9
Kopitnik10
Kopitnik Proti vrhu Kopitnika11
Kopitnik Tu je menda Pika hodila..??  mi nismo...12
Kopitnik Vrh13
Kopitnik Vrh14
Kopitnik Koča15
Kopitnik Kaj bomo malicali..?16
Kopitnik17
Kopitnik18
Kopitnik Gore19
Kopitnik20
Kopitnik Sv. Jurij21
Kopitnik Spust proti Hrastniku22
Kopitnik23
Kopitnik Včasih sneg, drugič listje24
Kopitnik Jetrnik25
Kopitnik Končno postaja na vidiku26
Kopitnik Žel. postaja27
Kopitnik Fanta delata analizo...28
Kopitnik analiza29
pika     
2.3.2016
Sedaj, ko ste se naužili cest, se mi pa kdaj pridružite pri moji varianti. Nemara se nam pa uspe tudi zgubiti, da cela zadeva ne bo prekratka mežikanje.
Stran: 1 2 3       
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2020 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki