Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje
 Stegovnik
Dr.Stane     
19.7.2019
koliko časa je potrebno od pastirske koče na Dolgi njivi do Stegovnika in naprej do dom-a pod Storžičem.
hvala za odgovor
Janez Seliškar     
19.7.2019
Za cel dan hoje je to.
Dr.Stane     
19.7.2019
hvala za odgovor se mi je zdelo ko sem pregledoval zemljevid imam namen narediti Tržiško planinsko pot lepo počasi sicer pa v enem zamahu 5-6 dni
Janezs     
21.7.2019
Ja zanimiva je Tržiška-24.
Parkeljc     
6.10.2019
Danes sprva cincava in okoli 10ih se odločiva, da greva. Po novem je vožnja od rampe naprej v Medvodju prepovedana. Baje, da lovci in gozdarji fotografirajo vozilo, ki je puščeno naprej od rampe in jo pošljejo organom pregona. Le-ti lastniku vozila na dom pošljejo "lepe pozdrave" v obliki 15mestnega števila TRRja, na katerega je potrebno odgovoriti v zakonskem določenem roku (nakazati 200.- EUR). Če ne plačate v roku, je kazen 400.- !!!
Pot se od rampe pa do mesta, kjer se je dalo nekoč parkirati, zares vleče.
S seboj sva imela opis poti v obliki posnetkov zaslona slik iz opisa poti na tem portalu (http://www.hribi.net/izlet/medvodje_stegovnik_po_cesti_in_skozi_okno/11/442/4176). Na ključnem mestu, kjer pot-kolovoz ostro zavije v desno, sva nadaljevala naravnost. Po 15ih minutah sva se znašla v slepi "ulici". Vrnila sva se do ključnega ostrega odcepa in ujela pravi kolovoz, kateri se je kmalu spremenil v neoznačeno dobro vidno pot. Po nekoliko bolj strmem vzponu pridevo do mesta, kjer tudi poti ni več in od tukaj, tako kot je napisano v opisu, po krajšem strmem brezpotju po nekaj minutah ujameva označeno pot z Močnikovega sedla, Javornika ali pa z Jezerskega konca (kanonir).
Nadaljevanje skozi okna do vrha je bilo manj zanimivo oz. za naju, ki se raje umikava markiranim potem, pač predvidljivo.
Vrh je bil precej obiskan, srečala sva kak ducat ljudi.
Temperatura je bila prijetno jesenska, bi pa rekel, da je bila inverzija, saj naju na vrhu ni zeblo, ko sva pa sestopala, naju je v Medvodju kar pošteno zazeblo.Stegovnik prvi razgledi - Veliki vrh Košute..1
Stegovnik eno izmed oken..2
Stegovnik predvrh, zadaj levi del grebena Košute..3
Stegovnik ..in desni del..4
Stegovnik na vrhu5
Stegovnik proti KSA6
Stegovnik Kočne7
Stegovnik na Kofcah vse polno..8
Stran: 1 2 3 4 5       
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2020 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki