Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje
 Trupejevo poldne
30.10.2007 - Gost
V nedeljo 4.11.07 nameravamo na Trupejevo poldne. Kakšne so razmere oz. bodo?Je že kaj snega in če je ali je kaj nevarno? Vsi gremo prvič.
Hvala za odgovore
Gost     
30.10.2007
Sneg verjetno bo saj danes sneži. Če ni večje količine snega ni nevarno, le zadnji metri poti potekajo po grebenu. Če ni sledi je težavna orientacija. Srečno, J.
ninc     
30.10.2007
Če bo sneg (ne le pobeljeno) in ne bo shojeno se mogoče raje ustavite že na Malovškem poldnevu, saj ja ravno preden pridete na vrh Trupejevega zožen del, ki je izpostavljen, da ne bi kdo zdrsnil - boste videli kako bo.
Kriška     
28.9.2008
Kar precej obiskovalcev gora nas je danes nasedlo vremenarjem, tudi na Trupejevo poldne se nas je vzpelo kar precej. Tisti, ki smo vajeni bolj zgodaj vstati in priti na cilj vsaj nekako do sredine dneva, smo ga krepko polomili (žal smo bili v večini) - kamor je seglo oko je bila gosta plast oblakov, nič ni kazalo, da bi se lahko kaj kmalu zjasnilo. Pol ure za tem, ko sem zapustila vrh, se je hitro začelo jasniti, še pol ure zatem pa je bilo nad nami modro nebo brez oblačkazmeden. No ja, vsaj pot navzdol je bila zato lepša, sploh s postankom na travniku s svizci. Malo kasneje pa je sledilo še eno malo manj prijetno srečanje - tudi kače še lahko srečate v goraheek.
Macesni se v zadnjem delu poti že rahlo oblačijo v jesenske barve.

Poleg ne najlepšega vremena na vrhu pa bi rada omenila še eno precejšnjo neprijetnost, ki je doslej v opisih nisem našla: vrh je na debelo prekrit z ovčjimi iztrebki, pozabite na to, da boste lahko tam sedli, uživali v razgledu in morda malicali ...
Trupejevo poldne razgled s Trupejevega poldneva proti Kepi1
Trupejevo poldne križ na vrhu2
Trupejevo poldne tik pod vrhom3
Trupejevo poldne čisto rahel nadih jeseni4
Trupejevo poldne niso šli še spat5
Trupejevo poldne ... pa tile tudi ne!6
GITA     
15.11.2008
Bil kdo danes gor? Domnevam namreč, da je sigurno že nekaj snega in ker grem prvič, me zanima, če me že čaka sled? zmeden
jaz     
5.1.2009
Včeraj je bil še eden od dni kateri budijo domišljijo. Povzpel sem se z Srednjega vrha po železnici na ta čudovit razglednik. Vmes sem skočil še na bližnji Lepi vrh. Razmere odlične, pršič. Od višine 1400 m precej topleje kot v dolini. Na vrhu brezveterje, razgledi enkratni, obiskovalcev srečal manj kot je prstov na dveh rokah. Vrnil sem se po isti poti. Lp!
Trupejevo poldne dobro te je zamedlo1
Trupejevo poldne po železnici2
Trupejevo poldne navzgor3
Trupejevo poldne pogled proti vrhu4
Trupejevo poldne križ in zvonček na vrhu5
Trupejevo poldne ve se kdo je kralj6
Trupejevo poldne Dobrač7
Trupejevo poldne Koroška8
Trupejevo poldne Kepa9
Trupejevo poldne Lepi vrh10
Trupejevo poldne Špikova skupina11
Trupejevo poldne zadnji sončni žarki12
hribi     
6.1.2009
Joj, kakšne lepe slike, to pa je bil užitek v takem vremenu. Ker nameravam na Trupejevo poldne enkrat spomladi ali poleti, me zanima kaj je ta omenjena "železnica" in katero jezero jezero na Avstrijskem Koroškem je na osmi fotografiji in koliko časa se približno porabi do gor s Srednjega vrha. Nekje pa sem slišala, da se na Trupejevo poldne pride tudi s Korenskega sedla desno in še nekaj časa z avtom po gozdu. Ali kdo pozna to pot? Hvala za odgovore in srečno v letu 2009 vsem, ki obiskujeta ta zares dober portal.
fpetel1     
6.1.2009
Jezeru se reče po slovensko Baško jezero, po nemško pa nekaj kot Facken see (naj me popravi nekdo, ki zna nemško). Ob jezeru leži tudi kraj Bače (za jezerom). Nekoliko levo od slike leži mesto Beljak. Jaz sem šel pozno jeseni z manjšo skupino iz Srednjega vrha čez Hladnik do Kresišča, Maloškega in Trupejevega poldneva čez Blekovo planino na Železnico in mimo Jureževe planine nazaj na Srednji vrh. Nobena pot ni markirana, vendar so vse lepo nadelane in lepo prehodne. Na železnico se pride iz ceste Podkoren - Korensko sedlo, na višini nekaj nad 1000m - mislim, da je makadama dobrih 10km, do višine nekaj čez 1500m. Zanimiv je tudi polurni ovinek do Blekove planine.
geppo     
6.1.2009
Faaker See - Baško jezero

Lp
heinz     
26.2.2009
Danes- 26.2.09.:
Shojeno, pomrznjeno- hoja po vrhu, skoraj brez udiranja, brez kakšne nevarnosti plazov, na vrhu kar vetrovno, snega ogromno, smučarjev nič, en planinec.
Nikjer nobene nevarnosti, vreme o.k., razgledi čudoviti.
Priporočam!!
Trupejevo poldne snega kar dosti1
Trupejevo poldne soseda2
Trupejevo poldne panorama od Špika do Mangarta3
Trupejevo poldne na vrhu4
Trupejevo poldne shojena pot5
Trupejevo poldne Špikova grupa ob povratku6
Klin     
20.3.2009
Kakšne so kaj razmere iz Srednjega vrha ali Belce?
rant     
28.3.2009
27.03.2009
Začetek iz Srednjega vrha čez Železnico kjer je pot dobro shojena, vendar se zaradi otoplitve proti vrhu sled izgubi. Orientacijsko nezahtevno. Sestop na drugo stran mimo koče za Lepim vrhom, ter cca 4km gozdne ceste ob Hladniku do izhodišča. Za pomoč vidne sledi turnih smučarjev.
Sneg predelan, tako da je hoja dokaj stabilena.
Trupejevo poldne1
Trupejevo poldne2
Trupejevo poldne3
Trupejevo poldne4
Trupejevo poldne5
Trupejevo poldne6
Trupejevo poldne7
Trupejevo poldne8
Trupejevo poldne9
Trupejevo poldne10
kalix     
20.4.2009
zanima me, kakšne so razmere iz Srednjega vrha čez Železnico. Se da le v čevljih ali se preveč udira? potrebujem dereze, gamaše? šel bi v sredo, ko bo lepo. hvala
vesnica     
25.5.2009
kakšne so razmere iz belce na trupejevo poldne?Sneg?
tadeya     
26.5.2009
Trupejevo poldne - vem samo to, da tisti, ki hoče čez Železnico iz Korenskega sedla, cesta je precej uboga, po 6-7 km je tudi podor kamenja, tako, da sploh ni prevozna. Škoda.
fpetel1     
24.4.2010
Sredi maja vodim izlet na Trupejevo poldne, pa me zanima koliko snega je še kaj tam okoli in kaj lahko pričakujem za 15 maja?

Hvala za odgovor!
Franci
viharnik     
24.4.2010
Snega je tudi v zahodnih Karavankah že precej pobralo.Nekaj ga bo verjetno ostalo še v zatrepu zg.Železnice,nad L.K.Sedanja slika snežnih razmer Trupejevega poldneva pa pove z Vrtaškega vrha.
Trupejevo poldne Levo Trupejevo Poldne,v sredini Visoki kurji vrh,zadaj Kresišče 1
fpetel1     
25.4.2010
Hvala za odgovor. Mogoče grem pa v prihodnjem tednu, ko imamo dopust malo v tisti konec pogledat.

Lp. Franci
keber1     
25.4.2010
Glede na izkušnje s (skoraj) sosednje Dovške babe pred enim tednom, ki ima podobno višino, se omembe vredna snežna oddeja začne nekje od 1500 m naprej, več snega pa od 1700 m naprej (na 1900 m ga je bilo kak meter). Ampak glede na trenutno in napovedano vreme pričakujem, da bodo južna pobočja zahodnih Karavank zelo hitro ostala brez snega, okoli 15. maja pa še posebej.
Irina     
21.5.2010
Pozdravljeni!
V nedeljo (23.5.) se odpravljamo na Trupejevo in Maloško poudne. Je bil kdo pred kratkim na isti turi?
Lep pozdrav. Vesna
dj12     
22.5.2010
Danes sva kljub spremenljivim vremenskim razmeram obiskala Trupejevo poldne (1931 m),potem sva šla dalje na Maloško poldne (1823 m) na Avstrijski strani, potem pa še na Kresišče (1839 metrov visoko ).Na poti iz Srednjega vrha se seveda pojavi še na nekaterih senčnih straneh sneg, ki pa ne predstavlja težav.Na koncu pa je naju še malo zmočilo.Super tura brez markacij - potrebna dobra orientacija !!LP
Trupejevo poldne1
Trupejevo poldne2
Trupejevo poldne3
Trupejevo poldne4
Trupejevo poldne5
Trupejevo poldne6
Trupejevo poldne7
Trupejevo poldne8
Trupejevo poldne9
Trupejevo poldne10
Stran: 1 2 3 ... 7 8 9      
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2020 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki