Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje
seznam forumov / Slovenija / Karavanke / Vajnež - Stol (krožna pot)
 Vajnež - Stol (krožna pot)
3.9.2007 - Gost
V soboto smo se stirje hodci pripeljali na Potosko pl.kjer smo pri vodnem zajetju Urbas parkirali avto.Ker je bila ura ze pol osmih smo pohiteli z obveznim ogrevanjem si oprtali nahrbtnike in jo mahnili po nemarkirani potki ki je na zacetku prav prijetna, tako da smo sproti pogledavali se za morebitne jurcke.Kasneje se pot zacenja strmeje vzpenjati,tako da smo na gobe kar pozabili in posteno grizli kolena in brisali pot.Po dobri urci smo pri bivaku kjer se odzejamo, pot nadaljujemo po brezpotju cez pasnike polno glasnih ovac preckamo markirno pot in v tricetrturce smo na vrhu M.vrha.Nadaljujmo po grebenu, ob cudovitih razgledih smo v pol urci na Vajnezu kjer tudi srecamo prve planince.Po malici nadaljujemo pot cez Vajnezevo sedlo in Potoskega stola na vrh Stola, katerega osvojimo po urci hoje.Vrh se zavije v meglice, zato smo prav hitro v Presernovi koci ob toplem caju.Po obilni malici kar tesko odrinemo v dolino,gremo cez Zirovnisko planino ki je polna vzpenjajocih planincev.Malo pred Valvazorjem nas pokaplja dezek, zato gresti punci v koco, midva po poti naprej do avta, kjer se v potocku osveziva in hajd na
kozla v Valvazorja.Prijetna razgledna krozna tura za prihajajoce jesenske dni,mi smo zaokrozili v sedmih urcah.P.S.OPROSCAM SE, KER MI JE USEL NENAPISAN OPIS V OBJAVO, sem zacetnik.
iztok.maltar     
2.6.2008
Včeraj sva šla od Urbasa, do bivaka in na Mali vrh, z njega pa lepo po grebenu do Vajneža, ki ima prelepo odejo zelene trave in rožic, ker so ovce vse lepo pognojile na vrhuvelik nasmeh.Ker nama je bilo to premalo, sva se preko Potoškega Stola povzpela na kralja Karavank, ki pa je imel cel dan kapo na glavmrk pogled.Pri povratku naju je malo močil dež, kar pa je popravilo toplo sonce pri bivaku na Belščici. Super pohod, ker srečaš zelo malo ljudinasmeh.
Vajnež - Stol (krožna pot) Vajnež1
Vajnež - Stol (krožna pot) še zadnji košček veselja pod vrhom2
Vajnež - Stol (krožna pot)3
legenda     
2.6.2008
lani jeseni sva tudi midva s soprogo prehodila omenjeno krožno pot.Začel sva pri Valvazorjevem domu,nadaljevala preko Potoške planine,se povzpela na greben in po njem na Vajnež.Nato preko Potoškega stola na Stol in Prešernovo kočo,od tam pa spust po južnem pobočju preko Zabreške in Žirovniške planine do izhodišča.Tura je res lepa,v poznem jesenskem času,praktično celodnevna.Zelo priporočava.
Vajnež - Stol (krožna pot)1
Vajnež - Stol (krožna pot)2
Vajnež - Stol (krožna pot)3
Vajnež - Stol (krožna pot)4
Vajnež - Stol (krožna pot)5
rozka     
27.6.2008
Pozdravljeni,zanima me ali je pot od Potoške planine pa do grebena, glede na to,da je omenjeno,da ni markirana,težko najti,ali obstaja še kaka druga markirana pot? Hvala za odgovor.zadrega
Tadej     
27.6.2008
Če ni megle je orientacija razmeroma lahka.
Opis poti Potoška planina (Urbas) - Vajnež http://www.hribi.net/pot.asp?gorovjeid=11&id=376&potid=522
rozka     
27.6.2008
Hvala za odgovor in upam,da ne bom odkrila kakega svojega brezpotja,hahahha nasmeh
rozka     
27.6.2008
Aja,pa še to,koliko pa je približno ur hoje?
Tadej     
27.6.2008
Potoška planina - Vajnež 2:30, Vajnež - Stol 2:00, Stol - Valvasorjev dom 2:00, Valvasorjev dom - Potoška planina 30 min. Časi so približni.
rozka     
7.7.2008
Tako,pot je uspela!Kljub temu,da ni markacij od Potoške planine naprej,res ni težko najti,ker je pri studencu Urbas tabla za Belščico in najlepše je,ko prideš iz gozda in se cel svet odpre.Potem pa mimo ovčk,ki jih je bilo neskončno,čez Vajnež in Potoški stol, kjer pa je začel pihati hladen veter in spremljale so ga meglice,ki prikrivajo in odkrivajo pogled na sosednje vrhove.Potem še vzpon na Stol in obvezen postanek na Prešernovi koči,kjer pa sta oskrbnika neverjetna in res same pohvale za njiju!Nato pa še spust do Valvazorjevega doma. Tadej še 1x hvala za opis poti,ki je res lepa in priporočljiva! nasmeh
andrej jerina     
6.10.2008
Danes opravljena zgoraj opisana tura. Pot poteka do planine Belščica po gozdu, kateri je kopen in na poti ni bilo nobenih težav. Od bivaka proti pastirskemu stanu in naprej proti Malemu vrhu je sonce že naredilo svoje. Sneg se je lepo prediral in je bil mehak, le na zametih sem pošteno gazil (nekajkrat tudi preko kolen). Pot sem nadaljeval ves čas po grebenu, kar se je izkazalo za boljšo varianto, saj je bil sam greben več ali manj spihan in skoraj brez snega. Sneg se je preobražal iz minute v minuto, tako da je bila hoja res enkratna. Pot sem nadaljeval do Stola in potem po Žirovniški poti do Valvazorja in zatem Urbasa. Kar dolga tura, vendar vredna truda. LP Andrej
Vajnež - Stol (krožna pot) Pod Vajnežem1
Vajnež - Stol (krožna pot) Vrh Vajneža2
Vajnež - Stol (krožna pot) Proti Malemu vrhu3
fpetel1     
6.10.2008
Sem bil gor pred dvema tednoma. Pa bom šel še letos, če mi bo znesl. Ko enkrat mal nameče snega - pa seveda ni prevelike nevarnosti plazov. Lepe fotke. Po slikah sodeč ne bo prehudo jutr, če grem na Križevnik in Veliki vrh v Kamniških jutr?
Trobec     
13.2.2020
V nedeljo do Stola in naprej na Vajnež. Vmes je sicer bilo rahlo poslabšanja, je pa bila količina padavin majhna, tako da bistvenih sprememb na poti predvidevam da ni.

https://trobec.blogspot.com/2020/02/stol-in-vajnez-1122020.html
Vajnež - Stol (krožna pot)1
Vajnež - Stol (krožna pot)2
Vajnež - Stol (krožna pot)3
Vajnež - Stol (krožna pot)4
Vajnež - Stol (krožna pot)5
Vajnež - Stol (krožna pot)6
Vajnež - Stol (krožna pot)7
Vajnež - Stol (krožna pot)8
Vajnež - Stol (krožna pot)9
Vajnež - Stol (krožna pot)10
Vajnež - Stol (krožna pot)11
Vajnež - Stol (krožna pot)12
Vajnež - Stol (krožna pot)13
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2020 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki