Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje
seznam forumov / Slovenija / Turno smučanje / Turnosmučarske GPS poti
 Turnosmučarske GPS poti
4.12.2012 - Slavc51
Morda veste za kakšen internetni naslov kjer bi našu kakšne turnosmučarske GPS sledi po Sloveniji, Avstriji, Italiji.
Hvala, Slavc
IgorZlodej     
4.12.2012
Za sledi ne vem, niti me ne zanimajo. Vem pa, da je bistvo turne smuke v tem, da greš po svoje, ker vedno zaradi razmer tudi ni možno po neki poti. Okvir ti sled sicer lahko da, ampak to je bolj za prostranstva, ki pa jih pri nas ni ravno na izbiro. Seveda pa velja splošno pravilo za obiskovanje zimskih gora, da je treba najprej poznati letne poti, pa varne zimske prehode, ki so običajno izven označenih poti, pa še ti se lahko glede na razmere spreminajo.
Slavc51     
5.12.2012
Ja se popolnoma strinjam, ti pa taka sled lahko veliko pomaga naprimer v slabem vremenu, megla.
jožka     
5.12.2012
Gps je brezvezna naprava ampak le za brezveznike. Funkcija 'back track' te v megli in vetru, ki zamede tvojo gaz, varno vrne po prehojeni poti. Tudi koordinate so v težavah pomemben podatek. Po GPS se ravna zračni, morski in kopenski promet, v hribih pa je res vse nekoliko 'relativno'. Vaša Jožka
dprapr     
5.12.2012
Res je, da nas nekatere muči EMŠO, ampak kaj pa v primeru, ko "tehnika" odpove, mi pa smo se zanašali na njeno brezhibnost. Še vedno je človeški faktor tisti, ki v večini primerov odloča v težkih trenutkih.
Čar hoje v gore je ravno v tem, da se ne zanašamo preveč na tehniko, ampak nam je samo v dodatno pomoč, če je potrebno.
ljubitelj gora     
5.12.2012
Je imel soplaninec GPS in smo pozimi s pomočjo te naprave iskal letno pot, saj če si šel malo po svoje si se hitro udru do pasu, zaradi rušja pod snegom. Se pa da navigacijo tud naložit na telefon, ampak men te ˝igračke˝ niso všeč.
oldtimer 55     
5.12.2012
Slavc 51 poglej,na volanter.net.Klemen Volanter verjetno ti bo lako največ povedal o GPS napravah,GPS sledeh in uporabi le teh.nasmehMen je GPS že pomagal.Pa varen korak in pa srečno.
korl     
7.12.2012
Eni gps uporabljajo drugi ne, kakor komu drago. Eni pravijo da so proti tehniki, ampak telefon pa vedno vzamejo s seboj. A to pa je kaj?
Samo na tehniko se nikoli ne smeš zanesti, apriori jo odklanjati pa je večinoma posledica nepoznavanja ali znak da je nekoga povozil čas. Taki hodijo večinoma na ene in iste vrhove v neskončnem ponavljanju. Za 400x, 500x na isti hrib ti dejansko ni treba ne karte ne gps, samo malico v ruzaku in frej dan.
dprapr     
7.12.2012
Ja, ene je res povozil čas - čas potrošniške mrzlice in kreditov!
Pa brez zamere!
IgorZlodej     
7.12.2012
Da ne bo nesporazuma, GPS je odlična naprava, ki lahko tistemu, ki jo obvlada reši tudi življenje, tako kot prenosni telefon. Ne gre pa se v vseh primerih zanašati na te pridobitve civilizacije. Še posebej v gorah so mesta, kjer lahko pride pri GPS napravah do večjih odstopanj, baterije naprave pa lahko v mrazu tudi odpovedo. Tudi gorskim reševalcem so v veliko pomoč pri iskanju pogrešanih in reševanju.
Kam, kdaj in kolikokrat pa kam grem je pa seveda moja stvar, vsak naj se briga zase in konca življenja mu ne bo dolgčas.
Žajtam     
9.12.2012
Slavc, stric Google najde, kar češ!
Ena povezava za začetek:
GPS-Tour.info

Sam sicer spadam med tiste, ki GPS napravo nosijo s seboj predvsem zaradi arhiviranja poti. Ne pravim, da je nikoli ne uporabim, gledam pa, da so ti primeri kar se da redki. To, da bi po hribih hodil s pogledom, uprtim v elektronsko škatlico, se mi upira. Kot bi jedel plastično hrano. Del doživetja v gorah, predvsem na brezpotjih, kamor seveda spada tudi turna smuka, je tudi iskanje prave poti s svojo glavo!
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2020 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki