Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje
 Smetenje v hribih in čiščenje
8.9.2011 - keber1
Še vedno planinci radi odvržejo plastenko ali pločevinko v grmovje (ali pa še tako daleč ne), saj potem ko so polno nosili celo pot, je pa le preveč, da bi izpraznjeno dostavili v dolino. Pač pujsi, fuj in fej.

Me pa zanima, a drugi kdaj pospravite za drugimi tako večjo reč? Recimo danes sem na Kriški gori pobral večjo plastenko, odvrženo med smreke ter pločevinki zraven poti. Imel sem občutek, da niso bile odvržene ravno danes, in da je šlo mimo njih kar precej ljudi, ki jih "niso videli" (na cilju je na voljo več kontejnerjev za embalažo). Resno imam občutek, da ljudje "ne vidijo" smeti, ker se jih ne tičejo, to mi je potrdilo tudi, ko sem letos ob poti na Kamniško sedlo pobral prazno kanto motornega olja ob poti, ki je tam ležala že od leta poprej (glede na odtis v tleh), pa je ni nihče "uspel" opaziti.
Smetenje v hribih in čiščenje Plastenka pijače iz Lidla na poti med Tolstim vrhom in kočo na Kriški gori1
Smetenje v hribih in čiščenje Pločevinki energijske pijače iz Mercatorja pri eni od klopic2
Smetenje v hribih in čiščenje Zapuščena kanta motornega olja ob poti na Kamniško sedlo3
Karletto     
9.9.2011
ti ma res.. Jaz tudi ne razumem, kako nekateri 'pozabijo' celo odlepljen podplat od gojzerjev. eek Sigurno je čutil/-a, ko se je odlepil. zmeden
ljubitelj gora     
9.9.2011
Moram reči, da so naše gore res lepo počiščene, večina planincev redno svoje smeti nosi nazaj v dolino in tam sprazni ali pa jih nesejo domov.
keber1     
9.9.2011
Saj zato mi pa ni jasno, kako pol leta nihče ni "videl" kante od olja ob množično obiskani poti.
bostjanp     
11.9.2011
Ne razumem ljudi, ki hodijo v hribe in jih niti malo ne peče vest, ko odvržejo smeti kamor jim paše. Nekateri se celo kopajo in žajfajo po Triglavskih jezerih in s tem uničujejo favno!!! Beseda pujsi je prelepa za take planince/gornike. Ni noben problem piksno/plastenko zmečkat in stlačit nazaj v rugzak, kjer pa zasede mnogo manj prostora in teže, kot pa na začetku. Mogoče se pa nekaterim gnusi, da bi nosili smeti nazaj dol... Folk, hribi in gore niso smetišče, tam je življenjski prostor premnogih živih bitij, planinci smo le njihovi obiskovalci in vedite se kot obiskovalci. Ste kdaj šli k komu na obisk in mu smetili po stanovanju/hiši? Sem prepičan, da siguno niste.
neph     
11.9.2011
Jaz mislim, da so naše gore glede na obiskanost precej čiste. Veliko planincev tudi počisti za tistimi, ki kaj odvržejo.
joža x     
11.9.2011
Jaz velikokrat poberem odpadke,na katere naletim na pl.poteh in jih odnesem v dolino,mi je vseeno kdo jih odvrgel in zakaj.Bi pa rekel,da ljudem ,ki smetijo po hribih,ne moreš reči planinci/gorniki,so kvečjemu brezvezni turisti,ki ne vedo kaj bi z časom in denarjem.
bostjanp     
11.9.2011
Se strinjam s tabo, joža x, tisto o turistih.
Ja, pa še tole mi ne gre v račun. Zakaj neki so izginjali, in še, žigi na vrhovih poleg vpisnih knjig? To mi nikoli ne bo jasno, kaj neki kdo rabi žig doma???
neph     
11.9.2011
Nekateri imajo izkrivljen okus glede spominkov s svojih dogodivščin...
jprim     
11.9.2011
O čistih delih naših gora, neke svin.... res še nisem videla na naših poteh, proti Avstrijcem - izhodišče za Stol, še otroške plenice ob poti pa ...
Andrej5     
4.3.2012
Ali bomo 24.3. čistili naše hribe v okviru akcije očistimo Slovenijo?
katty     
4.3.2012
Fajn bi blo, če bi se organizirali v tej smerinasmeh. Pobuda je sicer izredno zanimiva, ob primernem številu ljudi bi se je še jz udeležila.
Flora1     
4.3.2012
offtopic: Andrej5 - imaš ZS.
Hribovc88     
4.3.2012
OČIŠČEVALNA AKCIJA

Planinsko društvo Mislinja vabi v soboto 24.03.2012 na Slovensko očiščevalno akcijo "OČISTIMO SLOVENIJO"

Več pa na: http://www.pdmislinja.si


lynx     
5.3.2012
Če bo s snegom ostalo, kot je, potem tudi čiščenje višje ležečih poti ne bi smelo biti tak problem.
heinz     
5.3.2012
Je pa možno tudi z našimi digitalci narediti kaj koristnega. Fotkaš, pošlješ na ustrezen naslov (krajevne novice, ekologi brez meja ipd) in se morda kaj premakne.. Ravno danes sem šel mimo mesta na katerem je bila odvržena desetletja stara avtomobilska školjka (ena od poti na Jelenkamen), katero sem poslikal in fotke poslal na določen naslov. V manj kot mesecu dni po objavi v krajevnih novicah, je bila zadeva naposled sanirana. (v spodnejm levem kotu se nahaja manjša fotka, ki ponazarja današnje - trenutno stanje, večja je bila posneta prejšnji mesec..)
Smetenje v hribih in čiščenje1
Andrej5     
6.3.2012
Naše gore niso tako onesnažene, gričevje Slovenije pa kar. Če je kakšna organizirana akcija za v hribe se mogoče pridružim. Lahko se vsak sam loti pobiranja smeti. Manjših pvc papirčkev, pokrovčkov, deli palic se bi pa našlo.
Tadej     
16.11.2019
Ob izgradnji novega kolovoza so se ob začetku Bornove poti pojavile te "cvetke"...
Smetenje v hribih in čiščenje1
Smetenje v hribih in čiščenje2
Smetenje v hribih in čiščenje3
Smetenje v hribih in čiščenje4
Smetenje v hribih in čiščenje5
Smetenje v hribih in čiščenje6
Smetenje v hribih in čiščenje7
Tadej     
22.1.2020
Na Cerkljanskem...
Smetenje v hribih in čiščenje ...1
Smetenje v hribih in čiščenje ...2
Smetenje v hribih in čiščenje Le nekaj korakov stran pa tak razgled3
rok.si     
22.1.2020
Uf, včasih je bilo po gozdovih rjastih pralnih strojev, fičkov, odsluženih hladilnikov... zdaj pri nas tega k sreči skoraj ne vidim več, je pa žal plastenk in pločevink od piva ogromno, iz domačega Boča sem jih znosil že lepo količino, pa dvomim, da jih bo kmalu zmanjkalo... Gozd pa mi je hvaležen in mi občasno pred noge postavi kakšno gobo, malino ali jagodo nasmeh
Visokogorje pa bolj cenimo in spoštujemo, smeti tam gor so redkost.
serajko     
22.1.2020
Tadej zgoraj je slika embalaže za mleko. Ali slučajno kdo ve pred koliko leti se je uporabljala :Mislim , da je že blizu 50let. Sedaj vidimo kako obstojna je plastika
Stran: 1 2       
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2021 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki