Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Kje se nahaja Nagnoj (1193 m)?
Glasuj

Zadnjica

Natisni
SPIDER18. 08. 2012 10:23:44
Če dajo rampo nemore folk gor.Posledično ni kazni, ni keša .Niso oni butli.
všeč
tine.sl18. 08. 2012 11:34:18
Ni mi jasno zakaj se zdaj ne sme parkirat pri rampi kot dolgo let do zdaj? Je pa res da je tam parkirišče majhno in potem posledično parkirajo tudi mal nerodno in tako ovirajo dostop kao domačinom, nikogar pa ni ki bi obstoječe parkirišče uredil ker najlaže je pobirat kazen pa tudi najbolj dobočkonosno.
In ne ga srat , naprimer pri povratku z Triglava se makadam vleče kot kurja čreva.
všeč
turbo18. 08. 2012 14:08:44
Pri zapornici je vodovarstveno območje, vodni vir, vodovod. Bojijo se onesnaženja in zato so parkirišče prestavili nižje v dolino.
(+5)všeč
mirjam6719. 08. 2012 17:31:23
Letos sem bila dvakrat v Zadnjici, obakrat sem parkirala na parkirišču, obakrat je mimo mene peljalo vsaj pet avtomobilov, ki so me ovili v oblak prahu (jaz pa sem se šla nadihat svežega zraka!)Pri rampi je bilo parkiranih približno 20 avtomobilov, noben ni imel nobenega listka za brisalci, je pa res, da sem bila obakrat med tednom, mogoče "kasirajo" le ob vikendih? So pa sedaj postavili znak prepovedano za ves promet in delo na cesti na koncu parkirišča, kolikor sem videla so začeli graditi malo HE. (nekaj na to temo najdete tudi pod opisano turo Zadnjica-Kriški podi)
(+1)všeč
VanSims19. 08. 2012 18:11:40
Ne vem zakaj v tujini(Italija, Avstrija) ni nikoli problema s parkiranjem. Tako kot je napisano za izhodišča tukaj npr. na portalu ali kje drugje(verjetno že pred štiri, pet leti) je še danes. Nikjer nobenih problemov. Vedno se parkira lepo tam kjer je napisano. Ponavadi zastonj, sicer pa je že na netu napisano da je za plačati.

Samo pri nas se moramo stalno obveščati preko neta: tam so postavili nek znak, tam se sme parkirati samo na P parkiriščih pa bog ne dej ob cesti tudi če ne moti nobenega, tam so uvedli parkirnino, tam vklepajo v lisice(kar delajo samo še na Balkanu)...

To je zato ker pri nas lahko vsak lokalni šerif si karkoli izmisli, ker ima občina premalo profita od turistov, ga hočejo dobiti na ta način,... Skratka vsak lahko dela kar hoče, pri takih banalnih stvareh kot je parkiranje pa tudi stvareh pomembnejših za državo, družbo in gospodarstvo.

In ravno zato ta država tone iz dneva v dan v vedno globlji drek!
všeč
GregorC19. 08. 2012 18:32:52
Mogoče zato, ker so kot vozniki bolj kulturni kot Slovenci in parkrajo tako kot se zagre. In ko je parkirišče polno je polno in se poišče drug parking. Pri nas pa vsi parkirajo podolgem in počez brez reda. Pa to velja povsod ne samo v hribih. Žal se tudi na parkiriščih kaže folklora iz cest. Tako da imam velikokrat občutek, da so redarji še premal zoprni.
všeč
tine.sl19. 08. 2012 18:49:52
Kaj dobro cesto je treba povleči do Kredarice pa lepo cestnino v stilu mangartske pa bo biznis. Bomo vidli pol kolk jih bo šlo peš na Kredarico.
Sicer me bolj zanima če smem z kolesom nimo znaka za prepoved in do konca zadnjice do mostu mislim.
všeč
VanSims19. 08. 2012 19:23:23
GregorC: Problem je ravno v tem ker se kaznujejo v glavnem tisti ki samo formalno narobe parkirajo(ali pa še to ne npr. Bohinj) tisti ki pa res parkirajo tako da ovirajo promet ali parkiranje drugih ali še kaj pa jo največkrat odnesejo brez kazni.

Pa razno nastavljanje parkirnih zank, neobjavljanje prepovedi parkiranja na vidnih mestih(Bohinj, TNP), postavljenje kar se da dvoumnih, dobro prikritih znakov,... vse z enim samim namenom, da se kasira čim več kazni. To je balkansko!

Parkiraj v Avstriji tam kjer se ne sme pa da ne boš ni kogar oviral. OK morda boš tudi dobil kazen, ne rečem da ne, največkrat pa ne, ker tam imajo organi druge opravke kot pa se sprehajati okoli in kaznovati samo da se kasira.

Pa parkiraj tako da boš koga zaparkiral ali kako drugo zmedo povzročil - takoj boš imel kazen.

Pri nas je pa ravno obratno in to je tisto kar je narobe.
(+3)všeč
pinkerton19. 08. 2012 20:07:15
Pišejo kazni, preverjeno, a morda res samo za vikende ko je povečana gužva (v Trenti sem bil cel teden).

Gre namreč za krasno zanko, ko ne veš kako in kaj, če nisi ravno birokratsko natančen pri upogibanju hrbta pred vsemi paragrafi.

Na začetku doline je tabla, da se ne sme parkirati in tam je veliko parkirišče. Lepo in prav.
Toda cesta je prevozna do rampe, kjer smo navajeni parkirat skozi vsa leta odkar rampa obstaja. In tam seveda še vedno parkirajo. Nihče od njih ni imel listka, RAZEN tistih, ki so parkirali "ob vozišču" če si to predstavljate, torej tisti ki so bili v notranjosti so bili za redarja kao OK, ostali ob robu med cesto in vzdolž struge pa so kao ovirali promet (čeprav ga sploh niso). Verjetno je to zapisano tudi v paragrafu na položnici.

Žalostno, če si nadzornik TNP ki je zadolžen za Zadnjico služi plačo iz proračuna na tako beden način, da napiše par kazni in se sam s službenim terencem 3x na dan popelje od začetka do konca doline, pa spotoma poklepeta s svojimi znanci iz Bovca in okolice, ki cesto tudi sami veselo uporabljajo na svojih hribovskih izletih, pa še hvalijo se s tem naokoli.

Če že rampa je, naj bi jo postavili na začetku in noben razen njega in frendov ne bi peljal skozi dolino. Ampak listki bi mu ostali neponucani in norme ne bi dosegeljezen
(+4)všeč
VanSims21. 08. 2012 20:32:49
Če je na začetku tabla in seveda dobro vidna in še parkirišče potem ni problema.

Je pa res, da je ponavadi v tujini zapornica tam do kamor se lahko gre z avtom. Pa ni problemov!

Pri nas pa kjer problem mora obstajati(če ne se pa izmisli nekega fiktivnega in se ga naivnim slovenčkom predstavi kot pomembnega), da določeni ljudje(ki bi sicer lahko delali za družbo kaj bolj koristnega) živijo od njega in ravno zato nobenemu od pristojnih ni v interesu, da se odpravi - je pa pač tako.

Sistem take, ki na fiktivnih problemih služijo še podpira, podpira tudi tiste, ki ...no glej zadnji stavek dva moja posta nazaj.
(+1)všeč
Zebdi22. 08. 2012 08:07:09
Je tabla in je dobro vidna. Za kulturne ljudi je to popolnoma dovolj, za ostale je pa včasih še rampa premalo zadrega
(+6)všeč
urbancek22. 08. 2012 14:01:14
Bravo Zebdi, res jemežikanje.
(+3)všeč
VanSims22. 08. 2012 21:35:27
@Zebdi: A potem se še naprej od rampe peljejo?
Le kako to lahko?
všeč
potočan22. 08. 2012 22:00:49
Ja naprej od rampe se vozi par domačinov, kateri tam živijo in vikendaši, pa njihovi prijatelji in od prijateljev prijatelji, v glavnem z LJ tablicami, tako da je cesta do konca kar prometna.
všeč
Zebdi23. 08. 2012 08:36:21
@VanSims: tole ni letelo neposredno na Zadnjico, sem pa že videl, ja, da se je kakšen heroj spravil obvoziti spuščeno rampo.
všeč
Stran:12
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki