Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že bili na Plačkem vrhu (510 m)?
Glasuj

Poziv policistom - štirikolesniki in cross motorji

Natisni
heinz24. 03. 2009 21:51:35
Nedoraslo pač.
Kolesniki me spominjate na malčke v pleničkah ki veselo poganjajo svoje 3-cikelčke. Buci, buc!! Ko vam bodo mamice kupile nove igračke se boste pač vrgli na drug poligon. Buci, buci, buc,buc !!
všeč
4kolo24. 03. 2009 21:52:21
teabag, povprašali smo že poleg letališča, v zapuščenih kamnolomih, na bivših smetiščih, pod elektišnimi vodi ... torej na vseh možnih slabih in živemu bitju neprimernih lokacijah, pa nas niso uslišali. Če pa je predovedano voziti se na vseh omenjenih ombočjih in tudi gozdu, potem pa raje izberem gozd, saj je kazen za vožnjo na zapuščeni MX progi ob letališču, na zapuščenem smetišču ali v narodnem parku ENAKA! Torej vožnja v gozdu ni naša prva izbira.
všeč
4kolo24. 03. 2009 21:53:57
Ja ja Heinz, tvoji posti so pa odrasli. Najbrž si računalničar zaposlen v državni ustanovi. Buci, buci, buc.
všeč
heinz24. 03. 2009 21:57:51
Madonca, kako si me pogruntal??

všeč
quad24. 03. 2009 22:00:36
@teabag - dobr nick, si mar mislil čajno vrečko ali tisto pozo, ko ženski umakaš jajčka v usta?

Glede na prefinjenost in izostrenost sluha, živali slišijo tudi tvoje stokanje in prdce, ko se mučiš po lokalnih hribih, si se morda zamislil in ob včerajšnji fižolovki raje izpustil sprehod po gozdu, seveda v dobrobit živali?
Hvala za dobro željo glede poligona, tudi jaz ti želim, da bi od sedaj naprej le tihomirje spuščal...ali imajo morda tudi izostren in prefinjen vonj? Potem pa raje ne...


všeč
hmmm24. 03. 2009 22:04:03
@teabag

a ko gre pa 100 žensk na Triglav pa živali uživajo ob frekvencah zborovskega petja, ki mimogrede tudi ni prijeten za prav vsaka ušesa? Da ne govorim o vriskanju in jodlanju in itd...
Ampak jaz vem, da od teh frekvenc ni še nobena živalca umrla. Ti pa očitno ne veš, da motornega hrupa tudi ni še nobena živalca umrla. Živalce se , za razliko od nekaterih predstavikov človeške vrste, za tistih nekaj trenutkov umaknejo. Brez večjih psihičnih pretresov. Ali bo mi morda kakšen od vas Dr.Doolitllov in Ace Ventur dokazal nasprotno.
@teabag - Veš koliko srn, zajcev, ježov pa dejansko umre na cestah, ki jih verjetno tudi ti koristiš? Se zaradi tega tudi sekiraš? Se? Verjetno za kak trenutek. Ampak verjetno še dalje uporabljaš svoj avto in ceste, ki TEBI odgovarjajo, ki pašejo v tvoj predal, ki zadovoljujejo tvoje potrebe. Kajne?
Ali pa živali deliš na prvo in drugo razredne? Ne po moje so samo pretveza za nemoteče uživanje tvojega hobija.....
všeč
Zalas24. 03. 2009 22:07:50
Tako pač je na svetu vsak svoje kvazi, jst se pa veselo smejim saj ste začeli že vice govorit. HA HA HA!!!!!!!! Obstaja nekdo ki hoče obe strani zadovolit a s tem še podžge debato. STE PA RES OTROČJI ENI IN DRUGI A NE VETE DA NE BO PRIŠEL NOBEN NOBENEMU DO DNA STE PREVEČ OSKOGLEDI!!!!!!!!!!!
všeč
hmmm24. 03. 2009 22:10:27
Heinz - tvoja reakcija je tipična za demagoge, nestrpnže in ozkogledne osebke. Ko nimaš več argumentov, se omejiš na klicanje na pomoč in žaljivke.
všeč
quad24. 03. 2009 22:12:25
vemo Zalas, še prekleto vemo, le da se ob tem nekateri zabavamo...se vidimo na Mrzlici - Kalu...
všeč
4kolo24. 03. 2009 22:15:18
@flapho, heinz, zalas, teabag ... : no dejte vi "stealth" pohodniki z vsemi kolesci meni eno stvar povedat: koliko EUR letno vam država odmeri katastrskega dohodka od gozda, da ste tolk pametni in govorite kdo je kdaj s čim lahko kje?
všeč
teabag24. 03. 2009 22:15:39
quad, fižolovke ne jem, tako, da s tem nimam težav ne jaz, ne živali okrog mene.. sicer pa primerjati zvoke prebavnih vetrov z zvokom štirikolesnika se mi zdi milo rečeno ... kateri izraz se že zadnje čase zelo pogosto uporablja? a ja, etično in moralno nehigiensko.
všeč
Zalas24. 03. 2009 22:16:38
ADMINISTRATOR Prosim da takoj zapreš to temo in pustiš normalnim ljudem da uživamo v naravi ne pa da beremo burlesko, ki je brezvezna. Naj ostane ta url namenjen izletom in ljudem, ki radi preberemo kaj novega in uživamo v tem branju hribolazniško uživanje, saj vsak post, ki je opisan in poslikan pusti neko sanjarjenje, ko si v pisarni in si vzameš čas med malico in prebereš kako se je imel negdo v hribih in si zamisliš sebe tam. Do sedaj je bil čar te strani ravno v tem. A ta post je nekaj drugega. Skozi se pojavlja v ospredju in ćčloveka bode v oči. ko pa kaj od tu prebereš je pa brezveze še kaj brati. Pdločil sem se da se ne berem več vaših člankov dokler se ne pojavi kaj bolj zanimivega!!!!!!

L.P.
Milan
všeč
4kolo24. 03. 2009 22:18:37
Milan, koliko EUR letno ti država odmeri katastrskega dohodka od gozda?
všeč
flapho24. 03. 2009 22:20:19
U R E D B A
o prepovedi vožnje z vozili v naravnem okolju

1. člen

Na območju Republike Slovenije je v naravnem okolju prepovedano voziti, ustavljati, parkirati ali organizirati vožnje z vozili na motorni pogon in s kolesi.
Naravno okolje iz prejšnjega odstavka so vsa območja zunaj ureditvenih območij mest, vasi in drugih naselij, infrastrukturnih objektov republiškega ali lokalnega pomena in rudarskih operacij med izvajanjem rudarskih del, ki so določena v skladu s predpisi o urejanju prostora, in zunaj nekategoriziranih cest ter drugih prometnih površin, ki so namenjene za vožnjo, ustavljanje in parkiranje v skladu s predpisi o cestah in predpisi o varnosti cestnega prometa.

2. člen

Ne glede na določbo prvega odstavka prejšnjega člena je dovoljeno ustavljanje ali parkiranje vozil na motorni pogon in koles v pasu 5 m izven vozišča, če je ustavljanje ali parkiranje v skladu s predpisi o varnosti cestnega prometa in če temu ne nasprotuje lastnik zemljišča.

3. člen

Prepoved iz 1. člena te uredbe ne velja za:
1. službene vožnje pri opravljanju lovske in ribiške čuvajske, naravovarstvene, zdravstvene, reševalne in veterinarske službe, inšpekcijskem nadzoru, delu preiskovalnih sodnikov in državnih tožilcev, vojske, policije ter gasilcev,
2. gospodarjenje z gozdovi,
3. opravljanje kmetijskih del,
4. opravljanje geodetskih del,
5. opravljanje geoloških del,
6. urejanje vodotokov in hudourniških območij,
7. vzdrževanje infrastrukturnih objektov,
8. pomoč pri reševanju v primeru naravnih in drugih nesreč,
9. pripravo in vzdrževanje vseh vrst smučarskih prog na zasneženi površini.

4. člen

Na gozdnih cestah in na cestah z makadamskim voziščem v gozdnem prostoru ter na cestah v območjih, ki so zavarovana s posebnimi predpisi (naravni in gozdni rezervati, narodni, regijski in krajinski parki, vodni rezervati, varovalni gozdovi, gozdovi s posebnim namenom) je prepovedano organiziranje voženj z vozili na motorni pogon ali njihova uporaba za testne in kros vožnje, športne, tekmovalne in reklamne vožnje ter njim podobne oblike uporabe.

5. člen

Nadzor nad izvajanjem te uredbe opravljajo inšpektorji za varstvo okolja in policija, na gozdnih in kmetijskih površinah tudi inšpektorji za gozdarstvo in kmetijstvo in na zavarovanih območjih tudi pooblaščeni nadzorniki za varstvo parkov in drugih zavarovanih naravnih znamenitosti.

6. člen

Z denarno kaznijo najmanj 500.000 tolarjev se kaznuje za prekršek pravna oseba ali posameznik, ki stori prekršek v zvezi s samostojnim opravljanjem dejavnosti, če:
1. organizira vožnje z vozili na motorni pogon ali s kolesi v nasprotju s prvim odstavkom 1. člena te uredbe,
2. organizira vožnje z vozili na motorni pogon v nasprotju s 4. členom te uredbe.
Z denarno kaznijo najmanj 50.000 tolarjev se kaznuje tudi odgovorna oseba pravne osebe ali fizična oseba, če stori prekršek iz prvega odstavka tega člena.

7. člen

Z denarno kaznijo najmanj 50.000 tolarjev se kaznuje za prekršek fizična oseba, če:
1. vozi, ustavlja ali parkira vozilo na motorni pogon v nasprotju s prvim odstavkom 1. člena te uredbe,
2. uporablja vozilo na motorni pogon v nasprotju s 4. členom te uredbe.
Z denarno kaznijo najmanj 20.000 tolarjev se kaznuje za prekršek fizična oseba, ki ustavlja ali parkira vozilo na motorni pogon v nasprotju z 2. členom te uredbe.
Z denarno kaznijo najmanj 10.000 tolarjev se kaznuje za prekršek fizična oseba, ki vozi, ustavlja ali parkira kolo v nasprotju s prvim odstavkom 1. člena te uredbe.

8. člen

Ta uredba začne veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
všeč
Zalas24. 03. 2009 22:20:30
4kolo mene si pa res preveč zraven štel, če ti ni dovolj da se človek zate potegne potem pa pojdi v r... Sedaj sem malo nesramen a si me dal v neprimeren koš.
všeč
Zalas24. 03. 2009 22:22:16
4kolo prosim beri nekaj postov nazaj potem pa piši, ker se zelo zabavaš ko takole ljudi jeziš. Očitno ti je zelo dolgčas!!!!!!!!!
všeč
4kolo24. 03. 2009 22:22:41
Sami "zastonjkarji" pa še pametni za povrh. Tud enga EUR na leto ne plačate za hosto ali pa za živali ali pa za urejanje gozda ali gozdnih poti, pa ste kle najpametnejši. Vse kar ste naredil ste une rdeče-bele krogce (upam da so vsaj barve eko) po drevesih naflikal, da se pol ne izgubite ko se pijani vračate!!! Najprej kaj prosševajte pol pa pametujte, banda pokvarjena zastonjkarska!!! Tukile neki predavate o naravi pa ne vem še kaj, kukr da vam je kej zato. In to men, k sem lastnik gozda pa dop njega ne smem s preglasim motorjem, ane. Pol mi vi tam jagode pa kostanj robutate!!!
všeč
4kolo24. 03. 2009 22:23:40
Ja Zalas, se ti opravičujem, tebe sem ponesreči vrgel v koš s temi ekofighterji. Sori še enkrat.
všeč
heinz24. 03. 2009 22:24:24
Delam družbo Zalas-u
všeč
4kolo24. 03. 2009 22:24:51
flapho, sej vemo da ti dela copy/paste. Kje si pa to najdu? A maš kej tolarjev za zmenat?
všeč
Stran:12345
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki