Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že bili na Plačkem vrhu (510 m)?
Glasuj

Poziv policistom - štirikolesniki in cross motorji

Natisni
4kolo24. 03. 2009 20:31:41
Ha, ha, j.... ste k gestapo, ma kaj gestapo, ko partizani!!! velik nasmehvelik nasmehvelik nasmeh Vsaka čast, tako se komunicira, če nisi z nami - izgini; pa ti Heinz (a ne delajo oni koncenrata paradižnikove mezge - zelo naravno in zdravomrk pogled) si tud mal nestrpen in ksenofoben, glede na to, da ne sprejemaš drugačnih in drugače mislečih od sebe.

Pa saj se noben ne vozi po gorah, tam se ne sme. Mi se samo po gozdu (v mislih).
všeč
4kolo24. 03. 2009 20:34:39
Zalas, bravo. Se strinjam, več takih kot si ti na obeh straneh in strokovnjaka ki piše zakone, ne pa znanca, ki je komaj zdelal šolo pa bo! nasmehnasmehnasmeh
všeč
jprim24. 03. 2009 20:34:46
... in psi so lajali, karavana pa je šla dalje ...
všeč
6kolo24. 03. 2009 20:35:07
heinz

Najboljše je potem da prepovemo vse povrsti. Tudi avtomobile. Vse pohode itd. Pa nebomo uničevali nič. Jaz osebno ne tišim s 4kolesnikom v gore. Veliko več hrupa in nesnage povzročajo tisti, ki se v moj kraj pripeljejo z avtomobili (živim v enem bolj obiskanih paninsko turističnih distinacij v slo)iz čist drugega konca Slovenije in s svojo pločevno prilezejo tik pod vrh, in zabašejo slehrno prosto mesto v gozdu, kot jaz, ki imam prvo vlako na svojem pa uradno ne smem na njo. Strinjam se pa s tabo, da je treba narvo ohraniti. Če pa že kaj naša ljuba država prepoveduje, naj pa to prosim velja za vse enako. Pa še to tudi vožnja gorskim kolesarjem je po planinskih poteh prepovedana, pa se nihče ne pritožuje.
všeč
6kolo24. 03. 2009 20:40:46
Zalas

Hvala za edini pametni komentar z druge strani.
všeč
flapho24. 03. 2009 20:40:58
Motokros na lastnem zemljišču


Imam eno vprašanje v zvezi s organiziranjem motokros vožnje po naravnem okolju. Po uredbi je prepovedana vožnja ali organiziranje vožnje s motornimi vozili po naravnem okolju, ki so hitrejša od hitrosti pešca. Zanima me če se lahko vožnje organizirajo tudi na svojem zemljišču, ki pa je v naravnem okolju?



Določbe uredbe o prepovedi vožnje v naravnem okolju glede organiziranja motokros voženj veljajo ne glede na lastništvo. To pomeni, da v naravnem okolju niso dovoljene, kljub morebitnemu dovoljenju lastnika.

4kolo
Na spletni strani ministrstva za okolje in prostor si lahko prebereš še več LOL.
všeč
4kolo24. 03. 2009 20:46:16
Ja in kdo govori o organiziranih motokros vožnjah? Organizirana vožnja je vse kar je več kot 3. Ne smeš se vozit organizirano v naravnem okolju četudi si sam lastnik polovice Slovenije. To je vse res. Pa saj to ni nič novega.

Ponovno k problemu. Problem je v tem, da v Sloveniji ni poligona (beri recimo zemljišča velikosti 10 Ha), ki bi bil namenjem vožnji s takimi ali drugačnimi motornimi vozički, s tem pa bi lahko dejansko povečali nadzor in izvajanje sankcij nad kršitelji, ki bi kljub temu še vedno raje dirjali po gozdovih.
všeč
Zalas24. 03. 2009 20:55:44
Ne rabim nobene hvale sem pač človek, ki se v naravi umakne vsakemu, ki rabi svoj prostor. Pa ne samo v naravi tudi na cesti obstajajo ljudje, ki se sprehajajo po cestah brez pločnika in se niso v stanju umakniti avtomobilu. In taki uveljavljajo svoja načela in je škoda z njimi razglabljati. Potem pa pride do nesreče je pa problem a je kriv on v vozilu ko se ni umaknil al on ki je prehitro vozil v resnici sta pa oba kriva.

V življenju je veliko takih primerjav in vsak ima svoje mnenje. Zato ne razglabljati tako na veliko, ker ste vsi trmasti in vsak vleče na svojo stran. Ja vsak ima svoj prav. Če nebi bilo tega nebi bilo zanimivo življenje! A razmislite a se splača kregati a ni škoda stresnih stvari zaradi narave a ni boljše če uživamo v naravi in ima vsak nekaj od tega.
všeč
hmmm24. 03. 2009 20:59:04
Vprašanje vsem, ki trdijo, da 4kolesniki ogrožajo živalski svet:
Pred 4kolesniki, živali bežijo, se jih bojijo. Res je. Ampak pred planinci pa ne ali kako? Planince pa čakajo in jim jedo iz rok? Menda ne. In če bi, bi bilo ravno s tem nekaj narobe. Torej - s 4kolesniki vsekako nihče ne ogroža nobene živalske vrste bolj kot jo ogrožajo pohodniki. Mravlje pa v obeh primerih trpijo, res je.
Čudi me pa, da ti isti pohodniki, ki kričijo v nebo o žalostni usodi živali zaradi voženj naravi, ne kričijo ko se gradijo nove avtoceste, novi hipermarketi, nove industrijske cone....Takšni projekti pa dejansko jemljejo življenski prostor živalim. Ampak ne, ti isti pohodniki (seveda ne vsi, ne želim posploševat) takrat kričijo ker projekti tečejo prepočasi, ali ker so premalo iztržili pri prodaji svojega podedovanega travnika....kakšna dvoličnost. In da ne bo pomote, ne zagovarjam tega, da bi takrat morali kričati. Pač ljudje moramo od nečesa živeti kajne? Gospodarska kriza je še bolj moteča kot tuji hobiji (npr. offroad vožnja)kajne? In ko smo že pri tujih hobijih: res je tipično slovensko razmišljanje "jaz uživam v mojem hobiju, in bog ne daj da bi kdo drug v svojem, če s tem moti mojega." Vprašanje pa je, kaj ga pri tem, če sploh, tako zelo moti. O zaščiti in skrbi za naravo raje nebi.... Po moje je razlog v hm....faušiji, ozkoglednosti, egoizmu.
Za konec mojega prvega in edinega posta na tem forumu: tudi sam imam rad naravo, hribe, neokrnjenost. In NIMAM slabe vesti ko se peljem s 4kolesnikom v naravi, ker vem da ji ne delam nič več škode kot vsi tisti pohodniki ki so se z avti pripeljali do izhodišča. Kvečjemu manj, ker se trudim ne puščati odpadkov v naravi, kot jo znajo nekateri občasni pohodniki....Da bi pa moral imeti slabo vest ker motim vaš ego, dragi planinci...ne, ne. Ali jo imate morda vi?
všeč
Marco-Slo24. 03. 2009 21:03:41
Ej!!
Pa napisu sem vam da bo to 1 taka stvar v Sloveniji.
Kolega že 4 leta zbira vsa dovoljenja od tega pa unga ministrstva.
Zakoni so pisani neumno, nerazumljivo, nesmiselno, nepopolno in še kaj bi se lahko reklo.
Vsak naj na prvem mestu poskrbi za svojo varnost in varnost ostalih!!!
Pa ne kregajte se tukaj!!!
všeč
heinz24. 03. 2009 21:06:29
Nestrpen, ksenofoben, kaj še vse?
Zahtevajte spremembo ali razveljavitev zakona. Pa mislite da vas bo kdo upošteval?
Preveč nas je, ki smo "nestrpni".
Podpiram zakon in pozivam policijo, da prične resno nadzorovati njegovo izvajanje/kršenje.
Če sem prav razumel se naslov glasi "Poziv policistom", ne vam 4-kolesniki.
všeč
hmmm24. 03. 2009 21:08:56
Najprej se opravičujem, ker bom sam sebe dematiral s tem ko bom objavil še en post. Ampak žal zadnjega ne morem dopolnit.
Še eno vprašanje glede uničevanja flore, podrasti.
Kaj je večji poseg v naravno okolje, puščanje sledi človeka:
- vožnja štirikolesnika po že itak od gospodarjenja z gozdovi razriti vlaki, po že itak shojeni utrjeni gozdi poti
ali
- markirana utrejna planinska pot (ponekod že skoraj avtocesta)kjer se podrast prav tako ne bo nikoli več obnovila in je nastala izključno zaradi vašega hobija

No to je pa ne glede na morebitne replike vse z moje strani.
Obilo užitkov v naravi vsem! nasmeh
všeč
heinz24. 03. 2009 21:14:57
Pomembno naj bo zgolj izvajanje zakona. (očitno nismo poklicani da bi razlagali njegov pomen) Ponavljam:gre za POZIV POLICIJI.
všeč
4kolo24. 03. 2009 21:20:22
Heinz, zdej se pa bojim in ne bom več pisal. Ja pa ja. Kar ti pozivaj policijo, jaz jo tudi. Najprej pa naj začne s pisanjem kazni zaradi narobe parkiranih avtomobilov, s katerimi ste se vi pripeljali tja.

A da si na tem forumu moraš v gore hodit? zadrega

Sicer pa te ne poznam tako dobro da bi lahko ocenil, ali se poleg nestrpen in ksenofoben še kaj. Mislim da, ampak raje ne napišem. Mislim pa tudi, da lastnik gozda zagotovo nisi. Najbrž živiš v kaki mali garsonjeri v glasni soseski in si z izleti v tih ogromen gozd zdraviš kak kompleks, ob pogledu na glasen premikajoč objekt pa ponoriš in skupaj z flapho-tom nastavljaš zajle. coolcoolcool
všeč
quad24. 03. 2009 21:23:14
heinz - v kočoooooo!!

Mrzlica - Čemšeniška - Kal očitno ste zasavčani neki nestrpni ratal...
Raje pojdite demonstrirat in otresat svoje veleumnosti pred Lafarge bi vsaj res kaj pametnega naredil...
V Trbovljah je cross proga, dokaj odmaknjena od centra(hrup ni ovira), narave pa v Trbovljah itak ni, da bi jo s crossi in 4kolesniki uničevali...
Kar se tiče poligona, vem, kako se odgovorni na dotični progi mučijo, da bi dobili vse ustrezne dokumente, da bi se lahko vsaj 3krat na teden v popoldanskih urah brez sitnarjenja občanov vozili po urejeni cross progi...in s tem vsaj za ščepec ostalih krosistov in 4kolesnikov navdušili nad progo in takorekoč zmanjšali vožnjo po gozdu...jih kdo podpira?! pridite jih vi, planinci kremeniti...
Marco-Slo verjetno misliš Boltijo...
všeč
Marco-Slo24. 03. 2009 21:30:46
Ja
všeč
flapho24. 03. 2009 21:37:06
4kolo
Tebi narava ni dala kolesca v glavo ampak pod rit.
všeč
hmmm24. 03. 2009 21:38:41
Kesm se, kesam - moj 3. post. velik nasmeh

Heinz
- ne skrivaj se za represivnimi organi in zakoni, ki so zastareli, in očitno zlobirani s strani pohodniškega lobija (ki pa je, priznam, zelo močan in pri koritu zavijanje z očmi)
- ne prodajaj mi tvojega hobija pod pretvezo naravovarstva. (razen če živiš v gorah, gol in bos v sožitju s favno in floro)
- lahko ti prodam jaz svojega pod pretvezo hm...recimo socialnega in gospodarskega razvoja. Vsi kupimo nov avto , nov motor, novo 4kolo, da pospešimo gospodarski razvoj in ustvarimo delovna mesta....BUTASTO

Saj si tudi jaz, in mislim da večina mojih "sotrpinov" ne želim vsesplošnega divjanja po naravi. Samo en del prostora za naš hobi, nič več in nič manj. In to bi moral biti skupen cilj. Tudi, če ne celo predvsem, s pomočjo vašega lobija. Pomagajte nam zagotovit svoj prostor. Vsekakor ne z klicanjem policije na pomoč. Učinek bo ravno nasproten.
všeč
4kolo24. 03. 2009 21:46:36
@flapho, heinz ... : dej ti pohodnik z vsemi kolesci za napenjanje zajl meni povej eno stvar: koliko EUR letno tebi država odmeri katastrskega dohodka od gozda, da si tolk pameten in govoriš kdo je kdaj s čim lahko kje?
všeč
teabag24. 03. 2009 21:48:26
4kolo, tudi če bi bila slovenija 130% pokrita z gozdovi bi bilo mnenje nespremenjeno. živali imajo veliko bolj prefinjen in izostren sluh od človeka. slišijo frekvence, ki jih mi niti v sanjah ne. hrup, ki ga s svojimi motorji povzročate, je že za človeka neprijazen, kaj šele za živali.
te pa razumem, da si želite svoj poligon. želim vam, da ga dobite čimprej in to daleč stran od živega sveta.
všeč
Stran:12345
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki