Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že bili na Plačkem vrhu (510 m)?
Glasuj

Poziv policistom - štirikolesniki in cross motorji

Natisni
4kolo24. 03. 2009 16:41:58
@Stolar: Ja kaj pa je z živalmi? Bodo končno saj malo tekale okoli, ne pa vse zavaljene čakale strela lačne lovce, da jih pokončajo. A to je pa humano?

@flapho: A znaš tudi kaj napisati ali samo copy/paste limat?
všeč
flapho24. 03. 2009 16:49:22
4kolo
Tvoj odnos do narave in ostalih, ki se normalno obnašajo v njej je nenavaden. Tako kot praviš, da se lahko voziš kjer hočeš ne drži. Obstajajo pravila in zakoni, ki se jih je treba držati. Če se jih ti nočeš držati si zaslužiš ZAJLO čez pot, pa ko boš ostal brez glave bodo drugi mislili namesto tebe.
ČE IMAŠ DENAR ZA 4KOLO SI KUPI POLIGON IN SE PO MILI VOLI VOZI PO NJEMU.
všeč
5kolo24. 03. 2009 16:49:44
"ali če lastnik zemljišča, preko katerega poteka planinska pot, opravlja vožnje za lastne
potrebe."
Kaj ko bi najprej preverili ali je bil to lastnik zemljišča in njegov sin, preden mirite svoje poškodovane živce.
všeč
4kolo24. 03. 2009 16:56:36
No vidiš flapho, ti bi zajlo nastavlu in me trajno poškodoval ali celo umoril in jaz imam nenavedan odnos. Pa ti si navaden kriminalec! Take kot si ti je potrebno zapreti in zaradi takih kot si ti poklicati policijo in ne zaradi nas. KRIMINALEC! Upam, da se v življenju nikoli nikoli ne razplodiš in ne rodiš ali ustvariš še kake dodatne bande, potomci takih kot si ti so ponavadi zelo zelo neuravnovešene osebe!
všeč
flapho24. 03. 2009 17:20:45
4kolo
Vaša je toliko kot naša in če se hočemo se bomo tudi z motorji tam vozili, pa če se na glavo postavite.

To kar si ti lastiš še ne pomeni, da je vaše ali naše.
Poti so od vseh, ki se držijo reda in spoštujejo pravila in zakone in se na njih pravilno obnašajo.
Edini si, ki si prišel na ta forum katerega uporabljajo planinci in pohodniki in jih hočeš učiti pameti.
Pojdi na 4kolesni forum in tam modruj in pametuj.
Če ti kaj ni jasno pojdi na policijsko postajo predn se usedeš na 4kolo in ti bodo oni povedali kaj smeš in kaj ne smeš.
všeč
4kolo24. 03. 2009 17:47:55
1. Nič si ne lastim, razen svojega gozda in bog ne daj, da te vidim kdaj tam!!!

2.Če bom šel na policijo bom šel zaradi tega, da prijavim tebe, ker mi groziš z umorom in to naklepnim.

3. Jaz sem prišel na forum ... A si ti mal ksenofob? A tud "bosance" podiš dol s hribov ker malo drugače govorijo?

4. Glede na par stvari, katere sem videl na forumu in nekaj veleumnih anket in odgovorov bi marsikoga lahko veliko naučil. Ni edino sožitje tisti z naravo mežikanje bebo
všeč
4kolo24. 03. 2009 18:03:57
"ČE IMAŠ DENAR ZA 4KOLO SI KUPI POLIGON IN SE PO MILI VOLI VOZI PO NJEMU"

Motor stane 3-6 tišoč EUR, če mi daš za tak denar poligon kupim še tvojo garsonjero velik nasmeh
všeč
aljazzz24. 03. 2009 18:48:26
ne bom se spuščal v ta prepir, povedal bom samo kako se sam rešim tega hrupa..
poiščem tiste kozje stezice ki so najmanj obiskane, na katerih ni šans da bi srečal motorista, najmanj onesnažene, najbolj odročne, NAJLEPŠE.nasmeh
všeč
jprim24. 03. 2009 18:54:00
No, pa smo spet pri mlatenju prazne slame. Očitno 4kolo ne pozna niti enega predpisa, kajti potem bi vedel, da če si tudi lastnik gozda, ne moreš nekomur prepovedati HOJE po gozdu, nabiranja plodov ... razen če ti dotična oseba v gozdu ustvarja škodo. Ampak imam občutek, da ti sploh ne razumeš, kaj beseda škoda pomeni. Toliko o tem, drugače pa škoda besed in slabe volje. Pa LP!
všeč
6kolo24. 03. 2009 18:54:18
Nekaj mi ni jasno, zakaj ne moremo najti neke srednje poti. Jaz hodim v hribe in imam 4kolesnik. Pač me tudi privlačo offroad vožnja, dober je pa tudi kakšen sprehod po naravi. S takšnim besedam in neumnimi komentarji tako na eni kot na drugi strani nebomo dosegli ničesar, le večji razkorak med nami, ne večjega mira v naravi, in ne dovoljene vožnje po nekatirih območjih. To da se nekatiri izmed nas vozijo pa planinskih poteh tud jaz ne razumem. Jaz se teh poti nadaleč izogibam, nočem imet konfliktov, pa tud ne veseli me da bi dirkal med ljudmi. Če me pa že zanese na takšno pot, po kateri pa je v večin primerov dovoljena vožnja, pa obvezno palec z gasa. Samo potem so pogledi vsi čudni čež:"kaj se pa ti voziš tukaj" čeprav se je sam pred 5min. peljal po isti cesti z avtom. Po drug strani pa ne morem razumeti tudi ne druge strani, ki so oh in sploh neki kvazi planinci in nabiralici gozdnih sadežev, ki niti priblžno ne upoštevajo tuje lastnine, in se podajajo v hribe tudi po kakšni "bljižnici" in naredijo s tem 10krat več škode, kot naprimer jaz, ko se zapodim po kakšni vlaki, katera ja vsa razrita od težke gozdne mehanizacije. Kar vprašajte kakšnega kmeta, kako je vsel, ko mu pa kakšnih obilnih nenapovedanih obiskih ostane napol podrta ograja, pohojena trava in parkirani avtomobili v vsaki možni luknji itd. Tu je po moje največ kriva država, nekatirim je dovoljeno vse, drugi skupini, ki pa je priznajmo še zmeraj v manjšini pa prktično ničesar. Tukaj tako pravite, kako se naj spravimo na kakšen poligon - kako? saj jih ni. Kjerkoli v SLO so bile pobude za poligon so bili vsi proti, če je pa že bil kakšen odprt, so ga pa kaj hitro zaprli pod pritiskom okolice.
Država, bi morala dovolit nekatira območja kjer bi bila dovoljena vožnja za štirikolesnike. Seveda stran od palaninskih poti, da si nebi bili v napoto.
Malo več kulturnega dialoga na obeh straneh, pa sem prepričan da lahko dosežemo kakšen kompromis. Med nami lastniki štirikolesnikov je včina takšnih ki smo pripravljeni nanj, ste nanj pripravljeni tudi vi?
všeč
pipi24. 03. 2009 19:16:43
Ali se je že kdo vprašal kako imajo to urejeno v tujini?(Avstrijci dirkajo po Jelovici....Verjetno doma ne smejo!!!???...je predrago!!!!)velik nasmeh
všeč
Marco-Slo24. 03. 2009 19:41:59
Jaz vem za poligon (za vse terenske motorje).
Uradna otvoritev bo v roku meseca ali dva.
Bo pa to proga z vsemi uradnimi dovoljenji za obratovanje (tega trenutno nima nobena proga v Sloveniji).
Na njej se bojo odvijale tudi dirke za državno prvenstvo v vseh kategorijah.
Proga je v bližini Litije.
Zaenkrat toliko.
Če po bo koga zanimalo kaj več, pa naj pošlje zasebno sporočilo.
Lep pozdrav vsem.
všeč
4kolo24. 03. 2009 19:42:56
Točno jaz vem, da se vstop v gozd ne sme prepovedati nikomur, ne vem pa od kod vam pravica, da boste v gozdu, ki ni ne vaš ne naš meni prepovedovali vožnjo in nastavljali zajle? Če sem s tem jaz v prekršku sem zavestno, tako kot predvidevam ti ali kak tvoj prijatelj lovec, ko se pijan vsede v terenca in se po gozdni vlaki in cesti odpelje domov.

Beseda škoda?! Res ne vem. Morda mi je škoda to, da sem prej počel to kar je napisal 6kolo, torej da smo se po gozdu peljali daleč stran od peš-obiskovalcev gozda ali znanih pohodniških poti, v primeru srečanja z njimi popolnoma upočasnili vožnjo, se na njihovo željo celo ustavili ... In s takim upoštevajočim načinom nismo dosegli nič, ker poligona še vedno ni in obiskovalci gozda še vedno posplošujete stvari zaradi izjem. To je tako, kot bi mi rekli, da ste vsi pohodniki pijanci, če vidiš 3 planince ko nekje na vrhu pijejo pivo!

In zato mi je sedaj postalo popolnoma vseeno, če peljem mimo koga v gozdu s polnim gasom in 300 decibeli ali pa popolnom počasi. Rezultat pri vas je ital enak, saj sem s kakršnokoli vožnjo ubil 3 mravlja in uničil pol ekosistema. zmeden
všeč
4kolo24. 03. 2009 19:45:01
"Bo pa to proga z vsemi uradnimi dovoljenji za obratovanje (tega trenutno nima nobena proga v Sloveniji). Na njej se bojo odvijale tudi dirke za državno prvenstvo v vseh kategorijah. Proga je v bližini Litije."

Marko, daj se še enkrat pozanimaj koliko dirk za državno prvenstvo se bo tam organiziralo in kako ogromen poligon bo to.
všeč
heinz24. 03. 2009 19:54:32
Moram reč, da me osebno (posebej na visokogorskih pl. poteh) motijo celo gorski kolesarji. Le ti včasih (ne vedno) z glasnim vpitjem oz. medsebojnim komuniciranjem motijo ne le mene pač pa mir ki ga potrebujejo živali.Celo tihi obiskovalci so nekaterim živalim kot vsiljivci, no pa tudi naši psi, pa čeprav disciplinirani.
Če spoštljivosti do planin ne bomo ohranili, kaj nam bo ostalo? Uničili smo si vodo in zrak, temo in mir, in to želimo narediti zdaj še tišini gora in gozdov, a prizadeti ne nameravamo le svoje vrste, pač pa kar celotno stvarstvo.
In kaj nameravamo zapustiti za seboj? Najbrž smo tako zaljubljeni v izdelke oz. sredstva ki nam jih kot nek užitek ponujajo tisti, ki jim enako niti najmanj ni mar za tisto kar ima resnično neprecenljivo vrednost, da nas to vprašanje sploh ne briga. A pravo vprašanje naj bi se glasilo edino tako: Si sploh zaslužimo imeti ta čudovit dom imenovan Zemlja? Ali si res zaslužim uživanja v lepih romantičnih razgledih vrh gora, če sem tja pridrvel na povsem neromantičen, hrupen, strah zbujajoč način?
Kje se bodo vozili tisti s 4,5, ali 10 kolesniki oz. podobnimi sredstvi ki jih je izumil "bistroumni" človek in jih še namerava "iz- umiti"? Mar je to tisto žgoče, pomembno sporno vprašanje?
Topla greda in ozonska luknja pa sta sami po sebi dokaz da je to kar je za človeka "umnost", v resnici NE-UMNOST !
všeč
4kolo24. 03. 2009 20:01:34
Seveda Heinz, imam že solze v očeh in srce se mi trga. Na Brniku, 200 metrov stran od letališke piste je bila včasih MX proga in je sedaj zaprta, ker "ne spada" zraven in ker je hrup in umazanija!!! 200 METROV STRAN OD LETALIŠČA!!! Zdej boste pa men govorl kako pa kaj. Če se ne smemo vozit 200 metrov stran od letališča, kjer bi motilo 1000% najmanj možno ljudi, potem pa ne vem več?

Tebe Heinz pa motijo že kolesarji in psi! Pa kaj ti človek misliš, da si bil prvi na svetu? A ti in tvoj deda-sapiens pa ni pobil mamutov, pa ne vem kolk drugih živalskih in rastlinskih vrst? Zakaj, a so ga motili? Ne pametuj o planetu Zemlja ... ker tudi ti ješ špricano solato, gensko spremenjeno koruzo ... J... ga, naravno-umetna selekcija.
všeč
Marco-Slo24. 03. 2009 20:03:22
Lahko ti povem, da to udejanja moj kolega in je 3km od mene.
Pravi pa da se bo odvijala tudi dirka za pokal Akrapovič.
Ima tudi urejeno za 4 kolesnike.
Velik poligon, tudi z namakanjem proge.
Pa sem napisal, da za kaj več na zasebna sporočila, ker to ni pravi portal za tako klepetanje.
všeč
4kolo24. 03. 2009 20:12:49
Saj zato, samo ne zavajaj gozdnih obiskovalcev. Pokal Akrapovič ni državno ampak pokalno prvenstvo, četudi bi imel 100 kategorij. Tak poligon je približno enako, kot bi vsem slovenskim pohodnikom dal na razpolago Šmarno goro. zavijanje z očmi
všeč
heinz24. 03. 2009 20:20:02
Ne briga me kje naj bi se ti igračkal s svojim vozičkom.. Skratka v gorah ne bi smelo bit prostora za tako zabavo.
Torej je zakon kar u redu, le izvajat in nadzorovat ga bo treba.
Dodam naj še to, da na teh straneh tudi ni prostora za uničevalce gora, zato pozivam administratoraja k ukrepanju. Hvala!
všeč
Zalas24. 03. 2009 20:26:14
No vidim da nekatiri zelo pretiravate. Eni ali drugi. Sam sem pohodnik in neizmerno uživam v naravi. V hoji po gozdu in naravi je veliko samozadovoljstva. Nekajkrat sem že srečal štirikolesnike v gozdu. Ti štirikolesniki ustvarjajo določen hrup s čimer se lahko človek pravočasno umakne s poti in ni toliko nevarna pot. Obstajajo pa načela pri nekaterih, ki se enostavno nočejo umakniti in objavljajo svoja načela in mislijo da so tam lahko samo oni in nihče drug. Mene je nekoč zelo motilo, ko sem po tej isti gozdni poti, kot je razvidno s te slike odhajal na Mrzlico in se je za mano pojavila horda jahačev, ki je v polnem galopu galopiralo mimo mene. Sam sem ostal med temi jahači en z leve drug z desne. Ustrašil sem se tako da sem še pol ure trepetal. A usoda je hotela, da sem dve leti pozneje tudi sam okusil to pot z konjskega hrbta. A v naši skupini je bilo drugače in ko smo videli skupino ljudi smo se ustavili in v hodu odjahali mimo ljudi jih veselo pozdravili, še kdo kaj spregovoril z njimi. a ko smo bili vsi mimo, naprej v polni galop. In smo uživali mi in konji. Pa nikogar nismo ovirali z tem.

Za zaključek naj povem da gledam na to stvar tako:
Kdor koli se pojavi v naravi naj poskrbi za svoj hobi tako, da ne bo škodoval drugim, da bo njegovo početje v naravi odgovorno in varno. Če vidi v naravi druge prisotne žive stvore jih naj upošteva in se temu primerno obnaša. Naj ne bo preveč divji in samozadovoljiv. Če vidiš žival se ustavi in pusti živali da se prosto umakne od tebe, če vidiš človeka zmanjšaj hitrost in se v normalni hitrosti pelji mimo njih.

Mislim da so to ukrepi, ki ne smejo motiti nikogar v naravi. Prav tako smo lahko pohodniki v naravi, kot štiricikli, kot jahači, kot delavci z traktorji samo bodimo vsi obzirni do narave.

Več pa res nebi komentiral ker se ne splača!!!!!!!!
všeč
Stran:12345
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki