Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje
seznam forumov / Slovenija / Splošni pogovori / Kam v naslednjih dneh?
 Kam v naslednjih dneh?
21.1.2009 - fpetel1
Zanima me kam v Karavankah bi se dalo v naslednjih dneh, glede na to, da je na zahodu padlo veliko snega in dežja. Kje v Karavankah ni nevarnosti snežnih plazov? (mislim zahodno od Kepe - Vošca?, Trupejevo poldne?, mogoč pa kaj vzhodneje okoli Stola)

Hvala za odgovore!
Tadej     
21.1.2009
Vošca ali pa Ptičji vrh.
fpetel1     
21.1.2009
Ja hvala - nadaljevanje proti Jerebikovcu po grebenu ni priporočljivo? Mislim Kamnati vrh, Bavha, ...
Tadej     
21.1.2009
Do Grpišce bi šlo, za naprej pa ne vem.
Triglavček1990     
21.1.2009
Lahko se odpraviš na dovško Babo eden najlepših turnih smukov v zahodnih karavankah!!nasmeh
fpetel1     
21.1.2009
Baba je dobra ideja. Lani sem bil gor - pa bi blo letos sigurn bolje kot lani februarja, ker je tako veliko snega (na Kredarici se mi je zdelo res veliko - sedaj je že dobre 3 metre mežikanje)
Klin     
22.1.2009
Če bi rad velik snega pa pejt po romarski na sv. Višarje.
Triglavček1990     
22.1.2009
Ja se strinjam,da je bilo lani bolj skromno s snego na Babi,letos je zagotovo boljše nasmeh
Zanima kdaj si bil na kredarici in če lahko prosim malo opišeš pot,kajti tutdi jaz imam veliko željo iti na kredarico.
Hvala lepa za odgovor,ki mi ga lahko posreduješ po elektronski pošti:
plezalec_jony@hotmail.com
fpetel1     
22.1.2009
Prejšnji teden (v soboto gor, v nedeljo dol)smo šli iz doline Krme na vrh. Pot je za uro in pol daljša kot poleti, ker cesta zadnjih 7km do parkirišča (Štale) ni plužena. Razmere so bile ugodne, snega veliko. Vdiralo se je od 0 do ca. 20cm. Za dol je bila gaz zametena, ker je pihalo. Naslednji teden varen obisk Kredarice ne bo možen, ker je pot izpostavljena plazovom. Pod bivakom namreč hodimo po plazišču! Pot iz Krme ni pretirano zahtevna. Možnost poledice spodaj, pod vrhom večja strmina in tudi nevarno za zdrs, tako da sta cepin in dereze v zimskem času obvezna spremljevalca. Vzpon na vrh Triglava je resno alpinistično dejanje (najzahtevnejši je prvi del poti na Mali Triglav)
fpetel1     
22.1.2009
Aja sama pot je pa v prvem delu skoraj po ravnem (tistih 7km), potem se v naslednji uri nekoliko vzpnemo po gozdu(tukaj je včasih ledeno). Kmalu (tam na kakšnih 1400m) pridemo iz gozda na obsežna plazišča in po dokaj položnem svetu proti bivaku. Pred bivakom nas čaka še strmina. Od bivaka se dvignemo na Konjski preval. Do vrha Kredarice nas čaka še dolg proti vrhu vedno strmejši del poti(pobočja), kjer srečamo veliko smučarjev. Ko smo z močjo že čisto na koncu pridemo pa do Kredarice.
Zaradi višinske razlike, višine cilja in nevarnosti na poti izlet nikakor ni lahka, pač pa vsaj zahtevna zimska tura (kljub temu da tehničnih težav v normalnih razmerah ni)
triglavski     
22.1.2009
Od Pastirskega stanu (bivak) ni potrebno na Konjsko sedlo-preval, ker se gre od tam na Planiko, pa še skozi Kurico je nevarno za plaz, se pa da seveda od tam tudi na Kredarico, toda zakaj bi delali tak ovinek pa še shojeno ni, če ravno ne gre Žakelj gor na svoj dom. No meni se običajno na Kredarici šele dobro ogreje motor, moči pa je običajno še dovolj za vzpon na vrh in še isti dan v dolino.
turbo     
23.1.2009
fpetel1 je napisal:
..."Ko smo z močjo že čisto na koncu pridemo pa do Kredarice."...
To ni ravno najbolje. Nekaj rezerve mora ostati, bodisi za vzpon na vrh bodisi za sestop (smuko) v dolino. Če si res čisto na koncu, ko si na koncu, je bolje izbrati kaj krajšega (lažjega). Vsaj mislim, da je temu tako ?!

fpetel1     
23.1.2009
Če greš mal trekinga (hitre hoje) zadnjo uro te strmina utrudi. Sicer smo pa pozno štartali tako, da smo šli v soboto v kočo in tam tudi prespali. Tura sama pa spet ni tako huda, da se nebi dalo v enem dnevu, kakor je napisal triglavski. Samo zgodaj je treba štartat - če imaš do izhodišča več kot dve uri z avtom potem je to že kar hudo. Tista hoja po ravnem je, posebej navzdol, zelo mukotrpna.
michael66     
23.1.2009
Ja fantje in dekleta,je treba vsak dan mal trenerat.Mi poštarji vsak dan hodimo po 4 ali pet ur,pa naj bo sonce dež ali sneg,ha,ha...velik nasmeh
Kam v naslednjih dneh? kmal bodo takile1
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2020 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki