Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje
 Spletne kamere
24.10.2008 - furioso
En komentar:

spletna kamera ali kamera nasploh je namenjena temu da prikaže dejansko stnanje.
Na tem page-u pa kliknem na Triglav in mi pokaže pač nekaj kar ni Triglav,..mežikanje pa še nekateri linki so taki,....

Dej admin to mal poštimaj, če pa ni varijante pa raje dej dol s spletne strani.


Hvala za razumevanje.

nasmeh
Tadej     
25.10.2008
Furioso, zadeva je popravljena.
klavdipo     
28.12.2008
Zadnje čase se ne odpirajo spletne kamere s Pohorja. Moderatorja bi prosila, če se da to popravit.
Hvala!
Tadej     
28.12.2008
Kamere s Pohorja se sedaj normalno odpirajo.
marko1     
18.6.2009
Zanimivo vprašanje?A ne bi bilo bolj logično ,če bi bila kamera na Kredarici usmerjena proti malemu Triglavu.kaj menite?Tako bi se videle razmre na Triglavu.ne pa da vidiš prostor pred domom.Ki nič ne veš, zakaj gre.
turbo     
18.6.2009
Ne, ne, kamera je že prav postavljena. To je zato tako, da se postaviš pred kamero, pa mahaš in v mobitel tuliš: a me vidiš, a me vidiš ?!?! zmeden
pegas43     
18.6.2009
Po svoje ima prav , ampak ne da se dereš češ poglej me . Bolj zanimivo je če ti nekdo arhivira posnetek kamere ko si res tam ,z datumom , ki je na sliki za spomin
totalcek     
18.6.2009
jaz tut mislim da bi bilo bolje da bi bila usmerjena proti Triglavu da bi vsak lahko vidu kake so razmere. Za v telefon tulit pa zdaj obstajajo tut taki telefoni da lahko tuliš in slkaš zravn.
skrajnik     
19.6.2009
je pa vendarle ena kamera postavljena v podobno smer ...

in sicer na mobitel planet, vreme, spletne kamere, kredarica mežikanje mežikanje

dostopno le prek mobilca&mobitel planet

preveri
janik     
19.6.2009
Če te zanima kako zgleda vreme na Triglvu si le to lahko ogledaš na spletni kameri od smučišča Vogel, ki prav lepo pokrije celoten Triglav.
marko1     
7.10.2009
Kdor koli upravlja s spletnimi kamerami,za moje pojme nekatere niso dobro postavljene.Primer:Pogled na Planjavo,če bi jo nekdo obrnili malo navzgor bi se videl vrh Planjave.Tako pa samo pol gore.Ali pogled na Visoko Ponco katastrofa,obrnjena v žičnico.Na Kredarici je ubrnjena v smeri Tosca.Ostale,pa se mi zdi,da so kar uredu postavlene.Pohvalno Kvavec,Vogel,Sv.Višarje,Soriška PL.,ITD.
ugn     
7.10.2009
to so kamere last upravljalcev smučišč namenjene prikazovanju razmer na smučiščih zato so usmerjene primerno svoji namembnosti.
Igorij     
9.10.2009
Že kar nekaj časa me na tem nasovu moti ažurnost t.i. spletnih kamer - razgledov oz. panoramskih pogledov "v živo" !?
Zanima me, ali se sploh s tem kdo posebej ukvarja, kajti nekaj ur ali celo nekaj dni stare panorame pač nikomur ne koristijo.
Razen kamere na Bledu in Višarjah, so ostale praktično neaktualne, tudi tista na Kredarici, ki bi se jo dalo, (mimogrede namesto pogleda na Tosc), tudi veliko bolje obrniti.
marko1     
9.10.2009
To sem jaz že zdavnaj opazil,pa zgleda ,da se za te kamere nobeden ne briga.Na Kredarici pa bi jo lahko uskrbniki obrnili proti Triglavu.Bi vsaj videli kakšne so razmere na Triglavu.
Tadej     
9.10.2009
Spletne kamere so last lastnikov, katerih povezava je pod sliko.
Npr: Spletna kamera na Kredarici je last Agencije RS za okolje. Obrnjena je proti Toscu oz. Spodnjim Bohinjskim goram z namenom, da opazujejo vreme.
Večina spletnih kamer je v lasti smučišč in zaradi tega obrnjene nekoliko navzdol (da se vidijo razmere na smučišču).
Lp Tadej
marko1     
31.8.2010
A slučajno kdo ve kdo je postavil kamero na Zgornjem Jezerskem.Če bi jo kdo obrnil na vzgor za par cm,bi se videle tudi Alpe.Ne pa avtobusna postaja in cesta.In še zmerom ,bi se videlo Jezersko.Pa lep pozdrav!
Tadej     
31.8.2010
Kamera je last Prometno informacijskega centra oz. Direkcije RS za ceste, zato je obrnjena proti cesti in ne proti goram.
Bizy     
20.11.2010
S pomočjo spletne kamere lahko sedaj s Kredarice vidimo tudi proti KSA. Je to novost le na portalu hribi.net? Na meteo.si nisem zasledil, čeprav kot kaže so oni ponudniki, da nam približajo pogled še v drugo stran visokogorja.
Bomba. cool
Hribovc88     
20.11.2010
Tudi jaz sem zasledil to kamero samo na portalu Hribi.net, na sami spletni strani ARSO ter na meteo ARSO portalu pa slike nikjer ne zasledimzmeden
panda     
5.8.2011
Vprašanje postavljam moderatorju strani: Zakaj spletna kamera iz letališča na Brniku kaže pogled na Grintavec zmeraj z 2 urno zamudo? Npr. kamera na Veliki Planini včasih tudi ? Malo smešno, če planiraš izlet, pa je slika stara dve uri? Hvala za odgovor. LP
Tadej     
5.8.2011
Na spletni kameri z letališča Brnik (pogled na Grintovec) je uporabljen čas UTC (pozimi 1 ura razlike, poleti 2 uri razlike). To pomeni, da je slika stara le nekaj minut in ne dve uri.

Še razlaga:
UTC - koordinirani čas (Universal Time Coordinated)
V Sloveniji je v uporabi srednjeevropski pasovni čas CET (Central European Time). Razlika med časoma CET in UTC je ena ura. Primer: kadar je ura poldne (12:00) po UTC, je ura ena (13:00) po CET. In obrnjeno: kadar je ura poldne (12:00) po CET, je ura enajst (11:00) po UTC.
V času veljavnosti poletnega časa je razlika med lokalnim časom CEST (Central European Summer Time) in UTC dve uri. Primer: kadar je ura poldne (12:00) po UTC, je ura dve (14:00) po CEST. In obrnjeno: kadar je ura poldne (12:00) po CEST, je ura deset (10:00) po UTC.

Povzeto s spletne strani ARSO. ARSO tudi upravlja omenjeno spletno kamero.

Večina upravljavcev spletnih kamer si želi, da bi bile slike vedno ažurne, a to s tehničnega vidika ni vedno možno. Tako je tudi s spletno kamero na Veliki planini.

Lp, Tadej
Stran: 1 2 3 ... 10 11 12      
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2020 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki