Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje
 Viševnik
primoza     
28.3.2020
Spremljam sicer le del debate. Morda bi si bilo dobro v miru pogledati tale video:
https://hudo.com/si/2020/03/23/video-ki-je-vreden-pozornosti-slovenski-imunolog/?fbclid=IwAR1m8IuOutMvcdlWYrx9MOMXm0jgom4UmLJ3RsDbRIZvhXMXgXQ4kH9IUkQ
V njem je na enostaven način razpoložen pomen zdravega načina življenja in kaj to sploh je.
Za izolacijo ostani doma veljajo okvirno te točke:
https://siol.net/novice/slovenija/koronavirus-kaj-v-resnici-pomeni-navodilo-ostati-doma-20tock-521036
Se pravi nivo aktivnosti je potrebno spustiti na nižjega kot v običajnih razmerah. Kaj pa ta nivo je pa se ne more potegniti uravnilovke. Razen, če ne bomo disciplinirani še naprej. Kaj sem konkretno izvedel včeraj: zame je Viševnik po dosegu sprehod. Pri sprehajanju pa sem izvajal vse ukrepe, to je hodil sem počasi in previdno, se držal varnostne razdalje do drugih posameznikov in družin in uporabljal razkužilo. Poleg tega konkretno nisem bil v klasični trgovini že tri tedne. Našel sem poti za spletno dostavo, kjer pa je zaradi racionalnosti potrebno dovolj veliko naročilo. Posledično imam tudi osnovna živila na zalogi, ki ni ne vem kako velika. Trgovine so še vedno največji problem okužb. Zdaj ugotavljajo kako se lahko domnevno virus širi preko prezračevalnih sistemov. In mi še na kraj pameti ne pride iti v klasično trgovino. Tako dobivam vse na dom in vsi v družini pazimo na vzdrževanje kondicije. Tu se morajo tudi v prihodnje outdoorovci razkropiti po različnih točkah in ne okupirati le nekaterih. Seveda ob upoštevanju svojega dosega varnega izvajanja aktivnosti, kjer si je potrebno pustiti večkratnik rezerve. Ne obiskujemo nikogar, še posebej pa že več kot en mesec nismo v fizičnem stiku z našimi starši. Tako, da ne razumem povsem, kaj delamo narobe. Seveda pa se bo lahko epidemija širila naprej, ampak ne zaradi nas. Povem primer. Edini obisk trgovskega prostora bencinske črpalke sem izvedel z rokavicami in ffp3 masko. Notri sta bili še dve osebi, brez maske in rokavic. Zraven sem imel še i-propanol s katerim sem razkuževal rokavice, ročko za tankanje ipd. Manjše pakete, ki jih dobim dam ravno tako v razkuževanje ali v dvodnevno karanteno. Nato jih odprem nekje zunaj embalažo takoj zavržem stvari pa uporabim.
Ker živimo v demokratični državi se seveda nekateri lahko poslužite tudi take rigorozne karantene:
https://www.vecer.com/video-nasvet-ostani-doma-vzela-zelo-resno-psa-na-sprehod-peljala-tako-da-ga-je-spustila-z-balkona-10146933

Pa veliko sreče pri skrbi za svoj imunski sistem.

Climber91     
28.3.2020
Problem, ki ga jaz vidim je ta, da s takšnimi objavami spodbujaš tudi druge k podobnemu dejanju in na Pokljuki se že tako rada naredi gneča. Tu se vidi, da se gre očitno res samo za tvoj ego. Na Viševnik premagaš 700 m.n.v. Podoben, če ne boljši trening lahko izvedeš tudi v Kamniku. Če pa že moraš na Viševnik, potem vsaj objavi ne, da ne bo naslednji dan gor 100+ avtomobilov. Več ljudi na kupu poveča možnost prenosa okužbe in vsi, ki še migamo vemo, da je VELIKO takih, ki se ti ne bo umaknil, se niti potrudil ne bo da bi se. Ampak ja ti si seveda nekaj posebnega, je treba vsako s.ranje objavit. Posledično lahko to vodi k večjim omejitvam gibanja.

Kako naj blokiram tega človeka? zmeden
tinky     
28.3.2020
Virusa se verjetno rešimo, primoze pa bolj težko.
primoza     
28.3.2020
Ja to je pa srednjeročno čisto res. Glede na to, da hodim v hribe že 30 let v bližnji prihodnosti ne bom izbral kakega drugega hobija.
ljubitelj gora     
28.3.2020
Izkušeni bo že zmogu, ampak po objavi na internetu in FB se v naslednjih dneh aktivirajo te brezglave ovce, ko gredo po isti poti, brez potrebne opreme, v supergah in s palcam. Kar posledično pomeni aktiviranje GRS v teh težkih časih...saj nato opozarjajo že leta pa te ovce ne izuči nič.
primoza     
28.3.2020
Saj zato pa sem napisal, da si mora vsak sam zastaviti nivo, ki ga lahko izvaja v teh razmerah. Tisti, ki hodi le na Šmarno goro mora preiti na Golovec ipd.
djimuzl     
28.3.2020
Torej - himalajci naj se v tem obdobju raje odpravijo v npr. Pamir? velik nasmeh

Pilatovsko umivanje rok narcističnih egoistov, ki se v teh časih vozijo na drugi konec Slovenije za obisk visokogorja ter o teh "dosežkih" še javno poročajo, nato pa "podučujejo" druge, kaj je "prav".. zmerjanje z brezglavimi ovcami pa kaže na očitno neodgovornost tistih, ki jim v tem časih "kažejo pot" ter tistih, ki takšno početje odobravajo..

"Spremljam le del debate?" Dobro ti vse vidiš, le delaš se, da ne.. velik nasmeh
SamoK     
28.3.2020
>"Spremljam le del debate?" Dobro ti vse vidiš, le delaš se, da ne..

Mislim, da se glede tega vendarle motiš. To je človek, ki mora VEDNO imeti zadnjo besedo, ker je pač najpametnejši na svetu.
Če bi bral, ne bi zdržal.
Ne, ne, nas je kar zbrisal, hvala bogu.
djimuzl     
28.3.2020
Če nisi prijavljen, vidiš prav vse objave, ne glede na to, koga blokiraš. Spletna selektivna demenca velik nasmeh
julius     
28.3.2020
Mislim, da tole paše sem.

https://www.gore-ljudje.net/novosti/152668/

SamoK. Imaš prav. Samo še eden tako pameten kot je on je bil v Ameriki. Žal pa se je na njega podrl "sekrezt".
Se oproščam za zadnjo besedo, je pa v legendi tako napisano.
michael66     
28.3.2020
Ne vem,kaj je Primož naredil narobe. Samo v hribe je šel in objavil,kakšno je stanje poti.Namesto zahvale za to, plaz kritik.
exwannabe     
28.3.2020
A si ti prespal zadnji mesec?
palček plezalček     
28.3.2020
Michael66, v drugi povedi si si kar sam odgovoril.
michael66     
28.3.2020
Ne nisem prespal. Vsak dan obiščem 450 gospodinjstev,odprem na desetine vrat,tlačim v nabiralnike na 1000 reklam brez katerih ne morete,dostavim na 100 paketov brez katerih tudi ne morete v teh dneh,v hodnikih blokov srečam na desetine strank. Vse te reklame,paketi in pisma gredo preko nešteto rok. In zdaj naj bi se jest bal okužbe na enem kuclju,kjer srečaš par ljudi,ki se jim lahko izogneš na 10.metrov? Pametni bodite.
palček plezalček     
28.3.2020
Michael66, kapo dol pred takimi, ki opravljate dela, ki omogočajo še kolikor toliko normalno funkcioniranje družbe. A stvar je taka, da lahko ravno tisti, ki so bolj izpostavljeni virusu, le-tega prenesejo drugim (npr. nasproti hodeči pohodnik se nima kam umakniti na ozki poti), poglavitno pa je to, da je z obiski visokogorja povezana večja verjetnost nesreč, kar pomeni dodatno obremenjevanje zdravstvenega kadra in drugih, ki so v procesu reševanja in zdravljenja udeleženi.
michael66     
28.3.2020
Ja,se strinjam s tem. Samo lažji hrib kot je Viševnik je pa že teško najti. Se bolj bojim Velike planine, ker je bilo gor več smrtnih žrtev kot pa na Jalovcu in Mangartu skupaj.Pa srečno in zdravo vsem,tako tistim v hribih kot tistim doma.
djimuzl     
28.3.2020
Ta "lažji hrib" je v visokogorju.
drdivx     
28.3.2020
Hahahaha, kaj vas primoza nateguje. Vrže kost med hijene in se smeji.
Mene osebno ne moti, napiše, priloži kako sliko in to je vse.
bo_zl     
28.3.2020
Zdaj pa dost nasmeh samo tole bom rekel: vsakemu še tako izkušenemu se lahko zgodi nesreče, padec.... in to na najbolj položnem in nedolžnem delu poti. Ne v visokogorju že v sredogorju. In potem bo zlom in bomo klicali reševalce, GRS, morda helikopter.... pa kaj je to res enim tako težko dopovedat. Pa ne mislit Primoza in somišljeniki, da vam pa se že ne bo zgodilo. Dvakrat sem prehodil celotno transferzalo, letos 5 januarja pa padel skoraj na ravnici na Menini planini. Ne nisem potreboval reševalcev, sam sem sestopil, se pripeljal domov. Zvečer bolečine vse hujše in pot na urgenco. K sreči samo hud udarec. ampak zdaj boste vi obremenjevali že tako obremenjeno urgenoco in zdravstvene delavce. In ker skrbite samo za svoje riti, mogoce v razmislek. Kaj če bo na urgenci tudi kdo s korono ki še ne ve. Torej je res treba za vsako ceno sedaj riniti v hribe. Pa tudi če samo Viševnik. Ostanite doma. in ostanite zdravi.
julius     
28.3.2020
Primoza in njemu podobni, hvala vam!

"Virus ne izbira. Pamet v roke in tudi hormone za nekaj časa na stran. Bodimo disciplinirani do sebe in drugih," je v video nagovoru izpostavil vladni govorec Jelko Kacin in dodal, da ljudje namreč še vedno ne spoštujejo navodil in ukrepov. Napovedal je, da bo vlada omejila izhode iz stanovanj le na najnujnejše. Nadzor bi lahko vršila mestna in občinska redarstva.
Stran: 1 2 3 ... 56 57 58 59       
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2020 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki