Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje
 Na Triglav?
Bandzo     
17.2.2021
Veter z vrhov in grebenov odnasa sneg zato visina tam ni relevantna. Mislim da imajo tocno dolocene tocke, ki so manj dovzetne za vplive naravnega okolja, kjer se meri snezna odeja.

LP,
Ben
turbo     
17.2.2021
Meter v širino, meter v dolžino, meter v globino in meter v višino. Enostavno kot pasulj velik nasmeh
mosovnik     
17.2.2021
Tokrat:bravo Dejan, tako se poroča o turi in velik SREČNO za v naprej,kjerkoli že boš in seveda,vedno uporabi pred vzponom svoje izkušnje iz preteklosti.
ppegan     
17.2.2021
And1 pričakovat, da bomo sedaj zaradi te nesreče vsi doma na kavčih pred TV-jem, je utopija. Jaz osebno takih zimskih podvigov, kot jih objavlja Dejan, nisem sposobna, ker mi manjka kondicije, poleg tega se bojim za lastno rit in mi na misel ne pade, da bi v takem rinla na Triglav, saj je dovolj le en napačen korak, da se odpelješ par 100 metrov nižje. Raje se držim nižjih hribov in gora, trenutno od 1500 do 1700 m, in za katere vem, da ni nekih posebnih nevarnosti. Ko bodo razmere boljše, bom šla pa tudi višje. Občudujem Dejana, da to zmore in si upa. Predvidevam pa, da so predhodno preučili razmere in izbrali najbolj "varno" smer vzpona.
Pa še tole, Zelenica je bila za vikend nabito polno, kljub vetru in 3. stopnji za plazove (koča pa seveda odprta), pa tudi ni tako nedolžna, saj plaz lahko prileti z Begunjščice ali Plota. Po servisni cesti, ki je uradno zaprta, so se sankali s 3-letnim otrokom. In ko jih je GRS-jevec opozorili, da to ni varno, mu je oče nazaj zabrusil, da naj bo tiho, kaj pa on ve. Ljudje se streznijo šele, ko jih osebno doleti kaka tragedija, prej ne oz. nekateri še takrat ne.
ms_primoz     
17.2.2021
ppegan - odlično, zelo dobro si napisala zadnjo poved. To še kako velja za te super zakon svetovno znane alpiniste s slik (16.2.2021).
mpp     
17.2.2021
> Razmere več kot odlične.

Ste naredili test snežne odeje ali kristalna krogla? zavijanje z očmi
pingvini.slo5     
17.2.2021
žolno se nosi pod obleko.
ljubitelj gora     
17.2.2021
Daleč od odličnih razmer, na Vršiču takole:
https://www.facebook.com/Zdru%C5%BEenje-gorskih-vodnikov-Slovenije-273532062711631
velocy     
18.2.2021
Dejan, ali je po tvoji oceni še kje tveganje plazu med Krmo in Kredarico?
redbull     
18.2.2021
Zjutraj ni tveganja, popoldne se pa to tveganje malce poveča. Vzrok so precej višje temperature, ki prihajajo v naslednjih dneh. Še nekaj je najbolj važno glede vzpona na vrh! Druga prečka ni več tako stabilna kot je bila v torek(temperatura pod ničlo). Zgoraj vidna napoka, ki je bila dobro vezana. Dan po tem(sreda popoldan) se je tam že slišalo pokanje(obrnil nekdo po informacijah). V takem drugega ne preostane kot, da se obrne, drugače je ruska ruleta. Celoten drugi teren do vrha je BP
srečno
Na Triglav? o tem delu govorim1
velocy     
18.2.2021
Hvala ti za informacije. Sam o vrhu niti ne razmišljam, morda bi šel naslednji teden le s turnimi na Kredarico.
Srečno tudi tebi še naprej.
Lunatixz     
18.2.2021
S prihodnjim torkom bo na Kredarici vsak dan sončno in že ob 8:00 zjutraj okoli 10 stopinj, ponoči pa nad nulo. To pomeni, da bodo lavinske razmere izredno slabe in se bo sigurno spontano plazilo iz vseh (predvsem pa prisojnih) pobočij.

Jaz bi ti smuko v prihodnjem tednu odsvetoval in rajši počakal na ohladitev, katera bo (upajmo) sledila po tej odjugi.mizakaši     
22.2.2021
Me zanima kako je te dni z potjo do Kredarice iz Krme.
grega_z_brega     
22.2.2021
"s potjo"
Glede na temperature, nič ugodnega.
lijaneja     
23.2.2021
Zahtevna je tudi 'pot' do poti, zaradi parkinga v Mojstranivelik nasmehvelik nasmeh
redbull     
23.2.2021
Najbolje kar Franja vprašati, kje je bližnjica iz Mojstrane k Očakumežikanje
MiMo     
25.2.2021
Zdravo, ima kdo informacije kakšna je pot po dolini Krme? A se da z smučkami po dolini. Do kje je pot kopna, če je, in kdaj se začne sneg.

Hvala lp
lijaneja     
25.2.2021
Mislim, da si malce mimo!nasmehnasmeh
redbull     
25.2.2021
Pot po dolini Krme je vedno lepa, s smuckami se da drsat, lahko jih pa tudi neses. Od Mojstrane do Radovne kopna cesta, sneg se prične "zares" v Radovni. Upam, da so nasveti koristni, zdaj pa lahko greš nazaj v malo šolo.
Eno stran nazaj bi kliknil bi vse zvedel
Srečno
GregorM     
26.2.2021
Današnje razmere:
Cesta po dolini Krme je dolga, ker štartaš v Radovni velik nasmeh. Cesta je splužena samo do konca vasi, tam so pa naredili prostor za vsega par avtov.
V gozdu nad poletnim parkiriščem se pešakom udira, zaenkrat ni neke konsistentne gazi (enih 5 ljudi vsak po svoje iskalo prehode).
Od Prgarce dalje sem nataknil dereze in lepo hodil po trdi podlagi, sem bil pa zelo zgoden. Turne smučke so bolj elegantna izbira.
Za na vrh je dobro imeti 2 cepina, ker ni shojena običajna avtocesta, ampak posamezne stopinje. Nekaj varoval gleda ven, nekaj snežnih prečk je treba preplezat. Sneg je bil ob 11h precej mehak in sem dobro zabijal noge v podlago.
Stran: 1 2 3 ... 395 396 397 398       
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2021 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki