Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje
 Na Triglav?
garmont     
14.9.2020
Včeraj popoldan iz Zadnjice čez Komar na Dolič...spanje. Danes pa sončni vzhod na Triglavu.nasmeh Neke gužve ni bilo.
Sestop opravim na Planiko in pod Rjavcem nazaj na Dolič. Potem pa mulatjera v dolino.mežikanje
Komar.., no, ja strm vseskozi. Varovala so v redu. Večina poti okoli Triglava pa je na novo markirana. Pohvalno.mežikanje
Lp
Na Triglav? Odcep za Komar hitro spregledaš.1
Na Triglav? Pot čez Komar.2
Na Triglav? Lepo zavarovano.3
Na Triglav? Na polici...zadaj Pihavec.4
Na Triglav? Proti Doliču, kjer smo prespali.5
Na Triglav? V Škrbini ponoči.6
Na Triglav? Tik pod vrhom.7
Na Triglav? Čakamo...8
Na Triglav?9
Na Triglav? Razgledi.10
Na Triglav? Zbudil se je.11
Na Triglav?12
Na Triglav? Nobene gneče zjutraj.13
Na Triglav?14
Na Triglav? Planika s poti na Dolič.15
Na Triglav? Nekdo si je dal duška.16
Na Triglav? Nove oznake, jeklenice..17
Na Triglav? Dolga pot  v dolino.18
seinfeld     
16.9.2020
Včeraj iz Krme skozi škrbino na Triglav. Pot od Planike se mi sploh ni zdela hudo krušljiva, je povsem normalno prehodna, tudi za nazaj. Midva sva se vračala proti Kredarici. Kljub torku nas je bilo ogromno. Medtem, ko sva bila skozi škrbino sama, so se po grebenu vile kolone in se je pot podaljšala vsaj za pol ure. Vse skupaj se je nabralo 2000 višinskih metrov, 20km razdalje v 9,5 ure.
jbs     
16.9.2020
Seinfeld, ja, včeraj smo gnečo očitno naredili vsi tisti, ki smo si za vikend rekli, da v tako gnečo pa ne gremo. eek Ta letošnji porast obiska visokogorja je res zanimiv stranski učinek korone.

Jaz sem peljal našo najmlajšo, ker me je prosila, da si že letos želi gor. Zato sva izkoristila včerajšnje popolno vreme. Sva bila kar atrakcija, ker je tamala tako navita. Sem tudi sam razmišljal, da bi šla zaradi gneče raje gor po Gorjanski, vendar je za tistega, ki gre prvič, pogled, ko stopi na Mali Triglav in se pred njim odpre greben do glavnega vrha, neprecenljiv.

Opomba k razmeram: na vertikali pod Malim Triglavom, nad zgornjo prečko s smeri Kredarice, je kar precejšenj del jeklenice potrgan in prosto visi (že kar nekaj časa, sem opazil že pred tedni), tako da so zgolj stebrički. Za tiste, ki se zelo zanašajo na samovarovanje, zna biti nekoliko problematično.
Na Triglav? Jutro nad Krmo1
Na Triglav? Nad Kurico se pokaže Očak2
Na Triglav? Že nad Planiko3
Na Triglav? Proti Malemu Triglavu4
Na Triglav? Ko se odpre pogled vzdolž grebena...5
Na Triglav? Takole smo se postavili v vrsto...6
Na Triglav? Še nekaj korakov...7
Na Triglav? ...8
Na Triglav? Spust lepo počasi, v takem vremenu se res ne mudi.9
Na Triglav? Potrgan del jeklenice pod Malim Triglavom (slikano pred tednom dni)10
Na Triglav? Veselje na Kredarici11
Na Triglav? Spust v dolino...12
Na Triglav? Za piko na i pa še osvežitev na Bledu13
seinfeld     
16.9.2020
Še enkrat čestitke tvoji najmlajši, v ničemer ni zaostajala za ostalimi, ravno nasprotno. Če bi jaz peljal svoji dve(15 in 19 let) v enem dnevu gor in dol, me ne pogledata več.
primoza     
16.9.2020
Tudi jaz bi pohvalil najmlajšo pa tudi odgovorno osebo za vzpon. Odlično je opremil otroka in poskrbel za zgledno varovanje. Čestitke.
redbull     
16.9.2020
Čestitke
panda     
16.9.2020
bravo obema. nasmeh
ppegan     
16.9.2020
Palce gor za take atije in pridne hčerke, ki v enem dnevu opravijo s Triglavom, res ni veliko takih otrok nasmeh Bravo nasmeh
brett     
16.9.2020
jbs, če ni skrivnost, koliko pa je stara hčerka? 7-9?
Sam imam 4 1/2 staro hčerko in čakam, da se mi pridruži na kakšni bolj visokogorski...
Zaenkrat je v zadnjem letu "obdelala" npr. Krnsko jezero, Slemenovo špico, Kofce, Kriška gora (koča), Velika planina, Blegoš, notranjske hribe, ipd. In komaj čaka zajle in golo kamenje; kjer je mogoče in varno, že sedaj plezari po skalah, namesto po potehjezik
MarkoS     
16.9.2020
Kapo dol!
jbs     
16.9.2020
@brett 6 je stara, ampak je od rojstva vsak vikend po hribih, pri treh letih samostojno na Šmarno in podobne hribčke, potem pa vsako leto postopoma po 400 višincev več. Ključ je v postopnosti in konstantnosti. Na ta način pride 6-letnik do vztrajnosti, vzdržljivosti, kondicije, koordinacije in regeneracije, ki mu omogoča samostojno osvojiti Triglav v enem dnevu, ne da bi bil to zanj pretiran napor. Vzpon na Triglav, če je razdeljen na segmente po dnevih, za majhnega otroka niti ni poseben problem, večji izziv je to strniti v en dan, saj mora biti dovolj hiter in vzdržljiv, da zmore in prenese 2000vm v desetih urah. Sicer pa ima hči zgled v starejšem bratu in sestri, ki sem ju peljal v enem dnevu na Triglav pri 7ih letih. Moja praksa je bila, da sem vse otroke pri 6ih najprej peljal do Kredarice, naslednje leto pa na vrh. No, ko smo bili vsi skupaj letos junija na Kredarici, pa najmlajši potem ni dalo miru in je hotela še letos do vrha. In sem ji obljubil, da bova šla jeseni, samo midva, ko bo vreme.
mukica     
17.9.2020
Bravoooo vaši najmlajši in vsem vam lepe turem vztrajnost.Lahko ste zgled mnogimnasmeh
čebejla     
17.9.2020
Jbs, bravo in čestitke hčerki, smo vas srečali malo pod Triglavom, je punca šla bolj suvereno gor, kot marskigdo drug po poti. Se je vidlo, da ima že kar nekaj km prehojenih. nasmeh
bos     
18.9.2020
Čestitke, neprecenljiv spomin.
dprapr     
18.9.2020
Podpišem, bos. Če zamudiš predšolska leta, si zamudil vse. Pozneje itak odidejo po svoje.
Kar jim daš v mladosti, dobivaš nazaj v starosti.
bos     
18.9.2020
Drago, upam, da res ... to o starosti!
MarkoS     
18.9.2020
Ne strinjam se, da če zamudiš predšolska leta, da si zamudil vse... Vsekakor dobro je, da je otrok (kot tudi pri marsikateri drugi stvari) že v tem času seznanjen z naravo, hribi, gorami in lahko na tem gradi svoj razvoj.

Tej družini še enkrat kapo dol in očitno kontrolirano v izogib poškodbam usmerjeno peljejo stvari ter pri tem pač otroci dejansko uživajo. Ampak osebno pri svoji družini tega ne prakticiram, že ker dan ima 24 ur in teden 7 dni. Pa vseeno opažam, da imajo moji otroci pri svoji starosti čisto dovolj hribov, da jih vlečejo, ob sočasnem pridobivanju širine tudi na drugih področjih življenja.

Skratka letvice pri otrocih menim, da ni nujno tako visoko postaviti, niti ni neobhodno za pretiravat v predšolskem obdobju.

dprapr     
18.9.2020
Bos, pri meni drži tisto o starosti... V dobrem pomenu. Mislim, da pri tebi ne bo drugače. Samo popuščati je potrebno v pravem času oziroma "trgati popkovino".
MarkoS, niso bile mišljene samo gore, ampak tudi vse ostalo. Ko gre otrok v šolo, si precej manj z njim in ti ga deloma že drugi vzgajajo. Z vstopom v srednjo šolo pa imajo že drugo družbo. Menda ne bodo več hodili s starši naokoli.nasmeh
Se pa strinjam, da se zahtevnejši vzponi z vstopom v šolo komaj začnejo.
Toni29     
18.9.2020
Zdravo sprašujem ali gre kdo na Triglav v soboto s Pokljuke?

Lp Toni
primoza     
18.9.2020
Menim, da je posebej pomembna navada preživljanja prostega časa od mladih nog. Po mojih izkušnjah se kljub kakim zapletom, slej ko prej vrnejo h koreninam.
Stran: 1 2 3 ... 393 394 395 396 397 398       
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2021 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki