Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje
 Krn
Flora     
16.7.2009
Glede Velikega Kuntarja nisem bila čisto prepričana...lahko da sem res kakšno napako naredila, ker sem gledala po zemljevidu, kjer poti niso popolnoma natančno narisane. In očitno je bilo tisto res Batogniško sedlo. Se opravičujem za napake.
Glede fotk pa obljubim, da bodo naslednjič večje mežikanjenasmeh
Flora     
16.7.2009
Aja pa lepe fotke!!!mežikanjenasmehnasmeh
marko55     
25.7.2009
Cez dva tedna nameravam iti po SPP od Krnskega jezera na Krn in nato naprej proti planini Razor. Vi recete in tudi na slikah je veliko snega na severni strani Krna. Malo snega je v redu, ce le ni v strminah. Ali mislite, da je mogoce iti po tistem snegu brez zimske opreme? Hvala za odgovor.
viharnik     
25.7.2009
Za strmejša pobočja,kamor spada tudi vzpon na Krnsko škrbino,je bolje imeti s seboj vsaj cepin.Pri zdrsu navzdol,zna biti na izteku v skalovje,veliko bolj"neudobno",kot pozimi.
strelec1954     
27.7.2009
Prav lep dan za potepanje,sonce meglice za ohladitev in še malo snega kar je za ta čas pod Krnom kar malo nenavadno.
Še ovcam je malo drselo, ko so prčile ostanke snega.nasmeh
Krn1
Krn2
Krn3
Krn4
marko1     
1.8.2009
Danes sva z kolegom naredila pohodno turo iz Lepene na Krn.Kolikor sem videl planince je pot primerna za vsakogar.Na poti ni nič posebnosti,še ta tri snežišča so bila južna.Mogoče priporočam le pohodne palice.in dobro obutev.
Krn Dom v Lepeni1
Krn Molatjera proti domu pri Krnskih jezerih2
Krn Pot proti domu3
Krn4
Krn Pl. Duplje5
Krn Proti Krnskemu jezeru6
Krn Krnsko jezero7
Krn Jezero8
Krn Ovčke se vračajo v hlev9
Krn Snežišče, ki pa ni nič posebnega10
Krn Pl. na Polju11
Krn Novo snežišče, nazaj sem se podričal12
Krn13
Krn Pogled na prehojeno pot14
Krn Proti vrhu Krna15
Krn Vrh Krna16
Krn Pogled na jezero17
Krn In še Gomiščkovo zavetišče pod Knom18
panoramik     
6.8.2009
Zanima me če,kdo ve kakšna je pot iz Krna mimo Batognice ,jezera v Lužnici ter spust izpod Stadorja do planine Leskovca. Je markirana in koliko traja? Hvala.
rober     
6.8.2009
Vse je odvisno,koliko te zanima soška fronta,lahko si pa v dveh urah in pol na planini Leskovca.Ne splača se hiteti,ker je vseskozi zelo zanimivo.
Krn S pl.Kuhinja mimo Kožljaka na Krn 1
Krn Jezero v Lužnici2
Krn Jezero v Lužnici3
Krn Jezero v Lužnici...desno pot z (na )Batognico4
Krn Pl. Stador pod nami5
Krn Krn z Batognico6
gabi     
6.8.2009
Na Krnu sem bila sicer nazadnje že nekaj časa nazaj, a kolikor se spomnim je pot z vrha Krna proti sedelcu, od koder nadaljuješ proti Batognici, markirana. Od sedelca naprej na Batognico pa pot ni markirana, je pa lepo razvidna in uhojena. Hodi se namreč po poteh, ki so jih uporabljali vojaki na soški fronti. Na nekaj mestih je treba biti previden. Od Batognice navzdol proti Lužnici in naprej je pot povsem normalna.

Žal se ne spomnim, koliko časa smo hodili, šla sem z društvom in je to bila celodnevna tura.

Je pa to zanimiv izlet, ker vidiš na poti kupe železja iz 1. sv. vojne, strelske položaje sredi najbolj nemogočih skal, objekte zgrajene sredi ničega. Nekje sem slišala, da je bila prej Batognica višja od Krna, nato pa so njen vrh med soško fronto razstrelili in je sedaj nižja. Dejansko se na vrhu nahaja večji krater. V vsakem slučaju pa se človek zamisli, kako so se tu vojaki borili, še posebej v zimskih razmerah.

Vsekakor ta tura združuje spoznavanje zgodovine in hribolazenja. Prepričana sem, da se vam bo tisti konec tam dopadel.
poldka     
6.8.2009
Hojla,omenjeno pot smo prehodili danes in smo hodili okrog sedem ur.Večinoma markirana,kjer pa ni,je lepo vidna.nasmeh
mistirje     
10.8.2009
Bil sem na dopustu v Posočju. Dne 6.8.2009 sem šel na Krn. Štartal sem v Drežnici in šel po plezalni poti Silva Korena. Pot je zelo dobro varovana in zelo strma. Nazaj sem se vračal po južni poti.
panoramik     
10.8.2009
Včeraj 9.8.2009 sem bil na Krnu.Pot sem začel na planini Kuhinja,se povzpel na Krn,Batognico mimo jezera v Lužnici,ter spustil med Maselnikom in Stadorjem proti planini Leskovca in zaključil krožno pot spet na izhodišču.Pot je v dobrem stanju,dobro označena z lepimi razgledi.Edino kar je potrebno je iti zgodaj na pot zaradi močnega sonca - nikjer na poti ni sence.Za pot sem porabil dobrih 6 ur.
Krn začetek poti na planini Kuhinja1
Krn pogled nazaj na prehojeno pot2
Krn pogled proti Drežnici spodaj desno3
Krn levo po grebenu poteka plezalna pot 4
Krn na vrhu Krna5
Krn Krnsko jezero6
Krn pogled na soško dolino7
Krn spust proti krnski škrbini8
Krn Batognica9
Krn strma pot na Batognico po stopnicah10
Krn na vrhu je polno rovov in ostankov bunkerjev iz prve svet. vojne11
Krn vrh Batognice12
Krn cilj poti planina Kuhinja daleč spodaj13
Krn pogled na Krn z Batognice14
Krn spust proti Pragu nad njim pa Vrh nad Peski 15
Krn spust proti Lužnici16
Krn stražar visoko na skali17
Krn poletna osvežitev za ovce18
Krn pogled nazaj po dolini19
Krn jezero v Lužnici20
Krn še spust med Maselnikom in Stadorjem21
Krn Maselnik22
Krn zadnji spust do planine Leskovca23
Krn še enkrat Krn in Batognica24
KeyserSoze     
10.8.2009
V soboto smo se s prijatelji odpravili na Krn. Vreme super,šajba...Odločili smo se za pot Silva Korena; štartali smo malo nad Drežnico. Kaj kmalu smo prišli do bivaka (prazen), 15 minut za tem pa že bili pred steno. Po prečenju snežišča te že čakajo prve jeklenice. Cela pot je ena izmed lepših-raznovrtstnejših v naših gorah. Hitro smo napredovali po dobro urejenih pomagalih (skobe + jeklenice), in po finih obeh lestvah prišli do Gomiščkovega zavetišča. Od tu pa še par korakov do vrha. Na vrhu sonce, vendar so nam še boljše razglede že kvarili oblaki na sosednjih gorah. V dolino smo se v hitri hoji,teku odpravili po južni poti. Pogled nazaj proti vrhu je razkril že kar veliko 'kapo' na Krnu, kot je za te konce kar značilno (dan prej je bilo podobno), zato se res splača iti čimprej!

v dolini pa priporočam Nadižo in pivo...

joža x     
13.8.2009
¸V nedeljo sem bil na Krnu iz Lepene prek Krnskih jezer.Štart ob 6.00 cilj ob 15.30.Lepota pokrajine me je povsem očarala.
sh     
13.8.2009
Zanima me pot s Komne čez Peske na Krn, predvsem koliko časa potrebujem?
viharnik     
14.8.2009
S Komne do vrha Krna je okoli pet ur hoje.Od Krnskih jezer pa se proti Krnu lahko povzpnemo levo Za Lepočami in mimo Prehodcev Čez Peske ali naravnost po dolini,mimo krnskega jezera čez Pl.na Polju 1540m.
sh     
14.8.2009
Hvala za informacijo. Na Krnu sem po tej poti že bila, vendaj mi je potreben čas ušel iz spomina. Je pa ta pot Za Lepočami in Čez Peske zelo lepa in predvsem polna ostankov soške fronte.
planinka_     
14.8.2009
Mene zanima kakšna pot je na Krn po poti Planina kuhija??zmeden
MiR     
14.8.2009
Draga planinka, Panoramik je malo više gor, lepo napisal in ne samo napisal tudi fotke je priložil, kako zgleda ta pot. No, pa v kakšen vodnik in zemljevid po Julijcih bi tudi lahko pokukakla. Vsem pa srečno na gorskih poteh.
andrejjerina     
24.8.2009
Danes sva se z Dušanom po poti Silva Korena povzpela na vrh Krna. Pot je bila v jutranjem času mokra od rose, zato je kar lepo drselo. Potrebna velika previdnost! Varovala tehnično brezhibna in lepo vzdrževana. Sestop z vrha do Krnske škrbine, od tam pa po markirani poti na vrh Batognice. O njej je že veliko napisanega, vsa čast fantom tam gori. Sledil je sestop do Praga (Batogniško sedlo), od tam pa po grebenu z nekaj lažjimi detajli plezanja do Vrha nad Peski, kjer je Gorniški klub Skala postavil intimno obeležje vrha. Čudoviti razgledi, mir na vrhu in uživanje v pogledih tja do morja. Sestopila sva po poti proti planini Kuhinja in potem v desno v Drežnico. LP Andrej
Krn Rastejo v strmi gori,....1
Krn Lestve na poti Silva Korena2
Krn Oznaka na poti3
Krn Batognica in Krn4
Krn Vrh nad Peski5
Stran: 1 2 3 4 5 6 ... 63 64 65      
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2020 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki