Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje
 Krn
29.8.2007 - rsedej
Ali kdo ve, ce je cesta na Kuhinjo prevozna z normalnim avtom ali samo s terencem . V soboto grem tam cez mimo jezera do Komne . Hvala za info.!
Tadej     
30.8.2007
Cesta je prevozna z normalnim avtomobilom, je pa ozka in strma (je asfaltirana). Lp
rsedej     
30.8.2007
Tadej
Hvala za info.


Gost     
30.8.2007
super cesta za kolo jezik
bernard11     
3.6.2008
Pozdravljeni,
a je kdo šel v zadnjem času po poti Silva Korena na Krn. Je še kaj snega?

Valter
solist     
8.6.2008
Danes sem se iz doma ob Krnskih jezerih odpravil na Krn. Naj opozorim, da je zgornja pot (višje nad jezerom) neprehodna oz. ni priporočljiva saj je plaz odnesel in prekril del poti.Prav tako je pot do krnske škrbine brez derez nemogoča saj je snega še precej. Malce lažji dostop(priporečon vsaj cepin) je mimo Planine na polju-proti Peskom-Batognica-Krn.škrbina-Krn 3'30''.Zavetišče je še zaprto, baje ga odprejo 14.06.08
srečno
MRKAČ     
16.6.2008
Zanima me kakšne so razmere od Krnskega jezera do vrha Krna? Ali je bil mogoče kdo v tem vikendu gor?
AndrejK     
17.6.2008
Živio, tudi mene zanima pot od Krnskega jezera do vrha. Odpravljam sem v tiste konce predvidoma v ponedeljek 23. junija, ko napovedujejo lepo vreme.

Že vnaprej hvala za koristne informacije.
Andrej
ogo     
17.6.2008
Pozdravljeni!
Naslednji vikend grem na Mrzli vrh nekje nad Tolminom. Morda kdo ve, ali je od tam možen kakšen dostop na Krn?
Klin     
17.6.2008
Predvidevam, da se boš z avtom pripeljal do planine Pretovč, ki je izhodišče za Mrzli vrh in Krn. Predlagam ti meni najljubšo pot na Krn, ki je sicer dolga a slikovita.
Kratek opis poti. Izhodišče planina Pretovč, od nje proti planini Sleme (1h), ki je izredno razgledna. Naprej pot postane zelo strma in te naposled privede do jezera v Lužnici (3h). Od jezera na Batognico (4h) in z nje na Krn (5h). Priporočam, da turo razdeliš na dva dneva in tako obhodiš še bližnje vrhove (Vrh nad Peski, Rdeči rob...)
ogo     
17.6.2008
Na voljo bom imel en dan za hojo, drugega pa za družino. Na Mrzli vrh smo povabljeni na ogled izdelave sira. Koliko pa je Mrzli vrh oddaljen iz Tolmina (z avtom)? Verjetno se bom peljal do Drežnice pri osnovni šoli na izhodišče, kot sem prebral na tej strani.
Klin     
17.6.2008
Drežnica je izhodišče za na Krn in se nahaja nad Kobaridom. Za Mrzli vrh pa se iz Tolmina zapelješ v Zatolmin (1km) in naprej po gorski cesti približno 10km. Ni težko najtnasmeh
ogo     
17.6.2008
Klin, hvala za izčrpen odgovor!
ana     
18.6.2008
Pozdravljeni,zanima me, če ima Krn še kaj snega,sploh od Batognice proti Rdečem robu.Hvala.
Klin     
18.6.2008
Ana, na omenjeni poti je še nekaj snežišč. Sneg pa je tudi na poti od Krnskih jezer proti Krnu in sicer pod Krnsko škrbino (cepin).
ogo     
18.6.2008
Tako! Danes sem kupil karto Julijskih alp in sedaj vem, o kateri poti je bilo včeraj govora. Klin, mislim, da bom ubral naslednjo pot: planina Pretovč (izhodišče), čez Krn na planino Kuhinja, čez planino Slapnik do odcepa za pot Silva Korena, od tu pa na vrh (računam nekje 5ur). Vračal pa bi se po poti, ki si jo predlagal včeraj.
Kaj praviš? Bi bila morda obratna varianta boljša?mežikanje
Klin     
18.6.2008
Od planine Pretovč do vasi Krn se pot spušča, tako da začetek ni ravno vzpodbuden. Vseeno pa se mi zdi boljši spust na začetku kot na koncu ture vzpon. Mislim, da si se prav odločil. Pri spustu z Batognice proti jezeru v Lužnici lahko pričakuješ še nekaj snega.
MRKAČ     
23.6.2008
Ja, pa sva nardila turo! Savica-Komna-čez Peske - Batognica - Krn - Krnsko jezero.
Prekrasno, imela sva lepo vreme - vroče. Čez Peske je še sneg ampak se pride. Nevarno je zato ker se topi sneg.Previdnost ni odveč. V dolino se pa malo posmučaš pa gre. Razgled na vrhu je bil čudovit.

Še pohvala oskrbnikom in osebju na Komni in Koči pri Krnskem jezeru. Hrana strašno dobra. Osebje zelo gostoljubno.

Johančk in Mrkač
Krn1
Krn2
Krn3
Krn4
Krn5
AndrejK     
24.6.2008
Danes sem se vrnil z dvodnevne ture Komna-Vratca-Prehodci-Batognica-Krn-Krnsko jezero-Komna. Opozarjam na obilico snega, ki še ni minil na predelu od prevala Prehodci do vrha, kjer spomenik. Ravno na območju snega me je pričakala zelo gosta megla. Le sreči se lahko zahvalim, da sem pritaval do spomenika (Mali Peski), kjer je snega le še za vzorec. Previdnost tudi ni odveč pri spustu iz Krnske škrbine proti jezeru, namreč precej markacij je še pod snegom. Razgledov na tem območju nisem doživel, sem pa ves čas, vse do vrha Krna imel glasno spremljavo ovc.
Pozdrav
Andrej
Krn1
Krn2
pegy     
25.6.2008
Naj še midva dodava svoje vtise s tridnevne ture: 1. dan: Slap Savica - Komna - Bogatinsko sedlo - koča pri Krnskih jezerih; 2. dan: koča pri Krnskih jezerih - Prehodci - Peski - Batognica - nazaj do Bogatinskega sedla - koča pod Bogatinom - koča pri Triglavskih jezerih; 3. dan: sestop mimo Črnega jezera, čez Komarčo do izhodišča. Pot je dolga, vendar zaradi mulatjere ni naporna. Obvezna uporaba krem za sončenje, sploh na snežiščih, kjer se še dodatno odbijajo UV žarki. jezen
Navdušili so naju ostanki prve svetovne vojne, sploh ostanki starih kasarn, za katere nisva vedela, da obstajajo.
Krn1
Krn2
Krn3
Krn4
Krn5
Krn6
Krn7
triglavski     
25.6.2008
Kasarne za Lepočami so bile zgrajene po 1. svetovni vojni za časa okupacije Primorske.
Stran: 1 2 3 ... 65 66 67      
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2021 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki