Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje
 Kredarica
ana     
16.11.2009
Sem samo ena od pohodnic, ki je ta dan prišla na Kredarico,brez predhodnikov, mi sigurno ne bi uspelo priti na vrh.Moj namen je bil, da napišem, kako lep in krasen dan sem preživela,nepozaben.Nisem vedela, da je treba napisati kdo je prvi, drugi, tretji,...
triglavski     
16.11.2009
Jaz sem samo napisal, da je bil eden teh srčnih ljudi, ki jih omenjaš tudi moj prijatelj, sicer bi pa več o tem lepem, krasnem in nepozabnem dnevu videli, če bi dodala kakšno slikco. Kar pa se tiče drugi, tretji,...seveda ni treba, ampak prvega-prve ne pozabiš nikoli.nasmeh Tudi mene že mika, da bi se podal tja gor.
vanjas     
19.11.2009
Zanima me dali je netko išo u zadnje vrijeme preko plemenic i kaka je pot? zmedenPošto visina snjega rapidno pada imamo volju sljedči vikend prek plemenic - dolič -kredarica pa drugi dan na triglav i nazad po slovenski poti! Naravno sve ovisi o vrijemenskim prilikama slijedečeg tjadna, ako su trenutačni uvjeti povoljni!nasmeh Lijep PL. POZDZAV!
nasmeh
maucec40     
20.11.2009
Jutri je vremenska napoved čudovita. Vleče me na Kredarico, pa sem v dilemi, ali čez Krmo ali iz Pokljuke? Ali mogoče kdo pozna razmere na teh poteh? Hvala že v naprej in prekrasen vikend vsem pohodnikom in nepohodnikom!
triglavski     
20.11.2009
Ne vem ali se vanjas heca ali misli resno. Niti ne vem, če sploh ve kaj je napisal. No kakorkoli v tem času se iz Vrat običajno ne hodi, če pa že, potem naj pač gre, računati mora da sneg prične že globoko pod bivakom pod Luknjo, sicer ga ni prav veliko, zatem pa ga bo treba gaziti čez vse Plemenice seveda z vso potrebno opremo, če mu bo sploh uspelo, računati mora, da bo sestopil na Dolič in tam verjetno prvi dan tudi končal (bivaka ni). Kje bo prenočil ne vem. Gaženje do Planike in Kredarice bo povsem dovolj za naslednji dan. Da pa bo po uspešnem vzponu sestopal kar po slovenski čez Steno, no ne sliši se ravno kdaj, da bi kdo v zimskih razmerah sestopal po slovenski, naj si vzame kar cel teden. Osebno pa menim, da niti čez Plemenice ne bo prišel.
No jaz sem danes s kolegom šel kar bo za ta čas občajni poti iz Krme na Kredarico, cesta boljša še ni bila, sneg prične ko se pride iz Bukovja, gaz je narejena, zjutraj pomrznjena, derez nisva potrebovala, čeprav sva videla, da so nekateri hodili tudi z njimi. Višje je bilo sonca v izobilju, da ne bi bilo pretoplo je poskrbel veter, ki je občasno kar zoprno zapihal. Nekaj jih je bilo tudi na vrhu, pot narejena, pravijo, da je kar dobro, danes je bil moteč le veter. Midva sva se vračala takoj po poldnevu, od pastirske dol je vse do parkirišča senca, ampak preveč sonca tako ni dobro. Na vsej poti motijo le nekakšne "markacije", ki jih je packal neznani markacist skozi vse Bukovje do Vrtače, potem mu je spreja očitno zmanjkalo. Če kdo kaj ve o tem packonu bomo veseli, če zvemo, lahko tudi na ZS.
maucec40 s Pokljuke ne priporočam ker ni nihče hodil in se bo globoko prediralo.
Kredarica1
Kredarica2
Kredarica od tukaj prihaja večina informacij o vremenu na Kredarici3
Kredarica martinčkanja je hitro konec in že greva nazaj proti dolini4
Kredarica5
maucec40     
20.11.2009
Hvala triglavski za izčrpne informacije. Sedaj nisem več v dilemi. Jutri pa uživancija! Jupi!
stefanb     
20.11.2009
Me je Triglavski prehitel, imam pa podobno mnenje. Tudi jaz bi rad izvedel za tega mazača. Časi OF so mimo, in takšne packarije na drevje in kamenje pač ne pašejo. Sem se danes v začetku tolažil, da so to markacije od gozdarjev, ker pač tam okoli nekaj drvarijo. Ampak ko se je zadeva preselila na kamenje sem samo eek. Packon se na forumu lahko vsaj izjasni, kaj mu je bilo, oziroma pod čem je bilcool.
Drugače pa razmere zelo prijazne, vsaj tam kjer še seže sonce. Za smučanje pa še ni mrk pogled
lukapet     
20.11.2009
Te oznake sem opazil tudi jaz že konec oktobra.
Kredarica1
Kredarica2
CAR     
20.11.2009
Kot pohodnika in markacista me je sram ,da imamo takele mazače namreč med pohodniki.To delo sigurno ni od nekoga ki ima izkaznico markacista,niti slučajno nas niso takole učili na tečaju,če je pa to delo markacista pa prosim,da TAKOJ vrne markacijsko izkaznico in preneha delati sramoto sebi in markacističnemu odseku. Pa še to bi povdaru :kdor ima željo do takega dela naj se javi markacistem v domači občini in prepričan sem da ga bodo vzeli v svoje vrste seveda pa bo moral opraviti tečaj ,ki pa ni nekaj prez potrebe ,temveč pridobiš vso potrebno znanje za opravljanje tega dela.NE PA DELAT TAKOLE PACKARIJO po naših prelepih gora. LP
mukica     
21.11.2009
Nekje sem zasledila,da si označujejo za turno smučarijozmedenzmeden
Bilo je že oktobrazavijanje z očmi
triglavski     
21.11.2009
mukica, če veš kaj več mi prosim sporoči na ZS. Tisti, ki ne zna priti skozi Bukovje pozimi pa naj kar doma ostane, bo bolje zanj.
lukapet     
21.11.2009
Danes šel proti Lipanci - Blejski koči, kjer se tudi pojavljajo take oznake, tam je celo cel breg označen s črto, črte so dolge tudi po več metrov, tako da po mojem mnenju te oznake zagotovo niso uradne oznake.
stefanb     
21.11.2009
Črte proti Lipanci so zaradi drugega namena. Namen teh črt je bil, da se označi meja posega za ureditev ceste, ki se na določenih delih nagiba na napačno stran.
Zakaj ceste niso uredili zmeden(seveda bi cesta ostala odprta le za oskrbovanje koče)mi ni znano, oziroma določeni poznajo odgovor.
S planinskimi markacijami te oznake nimajo povezave.

Kar se pa tiče "markacij" skozi bukovje v Krmi, jih je pa po moje namalal nekdo, ki z naravo ravno ni preveč povezan, oziroma jih je "nasral" tako na gosto zato, da se je le podpisal. Možno pa je tudi, da je nekomu trasiral....
Vsekakor obsojanja vredno in še vedno čakam, da se izjavi o vzrokucool
Gorska rožica     
8.12.2009
Zanima me , je to soboto možno iti na Kredarico s Krme ? L.P.
dj12     
8.12.2009
Iz Krme je najlažji zimski dostop do Kredarice , edino vleče se sploh če je zapadel novi sneg. Preverjeno to zimo !!zavijanje z očmi
Klin     
8.12.2009
Mislim, da razmere konec tedna ne bodo primerne za vzpon na Kredarico. Obilica novega snega ter zelo nizke temperature.
Gorska rožica     
8.12.2009
Hvala za info. se mi je zdelo in sem potrebovala samo potrditev .Bom počakala bolj stabilno vreme, sem tudi sama bila gor 2 tedna nazaj .L.P.
triglavski     
12.12.2009
Končno so se naredile prave razmere za vzpon na Kredarico, višje je zapadlo nekaj novega snega, ki ga je veter dodobra razpihal, ohladilo se je na primernih -13 stopinj, zapihalo je v sunkih tja do 15 m/s in še rahlo je snežilo, kaj bi si človek še želel več, prave zimske razmere za prave PT. S prijateljem sva se odpravila iz Krme nekaj po 7.00 uri. Do vrha "ulic" je bila kar dobra gaz (hvala mladi alpinisti iz Radovljice), tam pa sva namestila krplje in šlo je kot po maslu do Kredarice. Čajček in klepet pri Janezu in Zvonetu, zatem pa nazaj v Krmo. Nevarnost snežnih plazov je II. stopnje, hodili smo po zimski varianti. Smučati bi se dalo do Malega polja, nižje pa je snega občutno premalo. Bil pa je spet na delu nadebudni "mazač", ki je v nekatere že prej narejene oranžne kroge napackal še nekaj sive barve, da bi se mu posušila roka, možgane ima tako že skisane.
Kredarica1
Kredarica2
Kredarica nad Plešo3
Kredarica4
Kredarica na vrhu ulic5
Kredarica ob povratku se je sramežljivo pokazalo celo sonce6
Kredarica pri pastirskem stanu je bilo že prijetno toplo7
rogi     
13.12.2009
Ali je cesta do Kovinarske koče dobro prevozna - za vse os. avte, tudi tiste, ki so nekoliko nižji. Zanima, me tudi če je pot do Kredarice od vrha "ulic" (kot je zapisal triglavski)prehodna brez večjih problemov brez krpelj. Me zanima, ker se nameravamo v torek (15.12.09)trije štajerci še zadnjič letos povzpeti pod vznožje našega Očaka - morda tudi na sam vrh?!
Hvala za informacije.
triglavski     
13.12.2009
Cesta je prevozna tudi za osebne avtomobile vse do parkirišča pri "garažah". Do vrha "ulic" (moja 5. slika) je dobra gaz, naprej pa je problem v zametih, ponekod pa je tudi spihano in tam ni nobenih težav. V torek verjetno še ne bodo prave razmere (http://www.meteo.fvg.it/~www/SI/AREE/ALPI_GIULIE/StrutturaAlpiGiulie.php), sreda bi bila lahko pa prav lepa, pa še veter naj bi se umiril.
Stran: 1 2 3 ... 5 6 7 8 9 ... 106 107 108      
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2020 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki