Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje
 Veliko Špičje
klavdipo     
7.7.2010
Pot prehodili prejšnji vikend, na poti od Zasavske koče do M.Špičja sta dve zaplati snega, vendar brez kakšne nevarnosti, saj je sneg v kotanji in prehoden brez problema. Pot naprej po grebenu do vrha in naprej do Triglavskih jezer pa popolnoma brez snega in tudi varovala so o.k. Pa srečno!
JORDAN     
7.7.2010
Najlepša hvala za odgovor,tako sem sedaj brez skrbi in se prepustim užitku.
nevicica     
20.7.2010
Pozdrav,

Molim nekoga da ukratko opiše grebenski put duž Špičja nad Triglavskim jezerima.
Ima li sajli,treba li pojas i samoosiguranje...
lp,Nevičica
funnyboy     
20.7.2010
Pot od doma pri Triglavskih jezerih do vrha ima nekaj jeklenic, ampak pot ni pretirano težka. Naprej po grebenu proti Prehodavcem je pa sledeče: pot je ponekod ozka, malo izpostavljena, kdaj nam pomagajo varovala. Nekajkrat preči gladke skale a so nam v pomoč varovala. Potrebno je nekaj previdnosti. Pot se nekajkrat spusti in nato spet vzpne(naporno). Pot priporočam. Jaz samovarovanja nisem potreboval, saj je jeklenic zelo malo.
nevicica     
20.7.2010
Funnyboy,
Hvala na hitrom odgovoru,po tvom opisu put i nije tako "strašna",mislila sam da je puno gore.A i prošla sam čez Plemenice na Triglav,Slovensku pot na Mangart i Hanzovu na Malu Mojstrovku,pa tu onda ne bi trebalo biti nikakvih problema.Naravno,opreza nikada dovoljno.
Srdačan pozdrav iz Zagreba.mežikanje
funnyboy     
20.7.2010
Če si prehodila te poti, potem bo to zate mala malica. Lp
nevicica     
20.7.2010
Eh,da, skupilo se podoooosta kilometara u nogama po Vašim gorama......
funnyboy     
20.7.2010
pa so lepe naše gore, kaj? Na tej poti boš morda videla tudi gamse in/ali kozoroge.
nevicica     
20.7.2010
"Tko ih jedanput vidi(gore) zavoli ih,a tko ih zavoli uvijek im se vraća"

Rado idemo u Sloveniju,sve ovisi o remenu (i financijama ha,ha).
Što je sa svizcima,nekako ih baš i nema kod vas,za razliku od talijanskih Julijevaca...
aleš43     
12.8.2010
lepo špičje iz Zelnarce
Veliko Špičje Iz Hribaric1
Kriška     
12.8.2010
Nevicica, tudi svizce lahko vidiš v naših gorah, je pa res, da sem jih jaz največkrat srečala v Karavankah, ne v Julijcih.
IgorZlodej     
20.4.2011
Skrita diagonala v Velikem špičju me je že dolgo mikala, pred tremi leti bi me skoraj odnesel plaz, zato sem takrat obrnil.Danes je bilo krasno jutro, dolg dostop. Tam kjer stezica zavije gor proti planini v Plazeh stopim na smuči in v Ravni dol. Sonce tu in tam pokuka čez greben, še dobro, ker, če ne, bi bilo rahlo hladno. Snega je okoli meter, kjer so plazovi tudi 10 metrov. Držim se levih pobočij pod Plazjanskim Vršacem in zavijem gor na Grivo, kjer se odpre širen pogled, za naštevat preveč, zato pojdite pogledat. Nadaljujem gor na Goriški rob, kjer odložim smuči, se ustrezno opremim, potem pa zavijem v grapo, ki v spodnjem delu ni pretirano široka, vmes je nekaj kratkih odstavkov ledu, sneg pa boljši ne bi mogel biti, dereze odlično prijemajo, višje sledi nekoliko bolj strma in izpostavljena prečka v levo, potem pa spet širok žleb vse do grebena. Sonce je v polnem sijaju, razgled tudi krasen, dolina 7. jezer krasno zasnežena, Ledvička pod mano pa pod ledenim pokrovom. Majčkeno posedim, zatem pa sestopim do smuči. Ob 14.00 uri je sneg ravno prav omehčan, dolina in Ravni dol v soncu, smuka odlična. Za konec pa še presenečenje. Da že v aprilu naletiš na alpsko veleso moraš imeti res srečo, no ni bila alpska, ampak velesa s tega foruma in ne bosta verjeli s pločevinko rdečega v nahrbtniku, ter pravim kraškim pršutom, bila je na Čistem vrhu, ki jo je menda že dolgo vabil.
p.s.
velesa je med planino v Plazeh in Čistim vrhom našla Canonovo SD 128 spominsko kartico. Kdor jo je izgubil me lahko kontaktira na ZS.
Veliko Špičje idiličen Ravni dol1
Veliko Špičje tukaj je pa res ravno2
Veliko Špičje no kmalu se svet postavi bolj pokonci3
Veliko Špičje na Grivi se odpre pogled dol na Trento in gore nad njo4
Veliko Špičje sedlo Čez Dol, pa Luknja, Triglav, ah preveč, da bi našteval5
Veliko Špičje na začetku grape je bolj malo snega, zato pa nekaj ledu6
Veliko Špičje vedno rad pogledam nazaj na prehojeno pot7
Veliko Špičje sledi strma prečka v levo, potem pa samo še sprehod do vrha8
Veliko Špičje zaenkrat še trdno stoji, bo pa šla direktno v grapo9
Veliko Špičje spodnji del doline 7. jezer z dvojnim jezerom10
Veliko Špičje Ledvička pod ledom11
Veliko Špičje in proti Najvišjemu12
Veliko Špičje pa gremo nazaj13
Veliko Špičje šele ob povratku sem videl kako strma je prečka14
Veliko Špičje korita pod Trebiškim Dolom in pot Čez Lepoč iz Trente gor15
Veliko Špičje tam spodaju nekje me čakajo smuči16
Veliko Špičje in to odlične smuči17
Veliko Špičje zdaj pa samo še dol v Ravni dol18
Veliko Špičje to pa je bil plaz 19
Veliko Špičje tole bi vzel pa domov za na vrt20
otiv     
20.4.2011
Igor Pozdravljen!
Kaj ti jo pridemo pomagat "nesti" na vrt?velik nasmeh
Enkratno in srečno!
rozka     
10.8.2011
Današnji dan pa prava paša za oči in dober trening za vzdržljivost, hehe, ker toliko gor in dol pa ne vem, kdaj sem nazadnje pre-hodila...začnem v ZAdnjici, cilj je bil že nekaj časa nagledan in izbran, za pot pa je padla odločitev zjutraj, ko se je bilo treba odločiti ali levo ali desno in že sem grizla kolena "v" Komarju ter malo pred Doličem zavila na K.police, katere so mi bile zelo všeč, police sevedamežikanje...kljub temu, da nisem začela hoditi ravno zgodaj, sem bila kar hitro na Zasavski koči na Prehodavcih in kar nadaljevala na Veliko Špičje...pa gor, pa dol, pa prečka, pa spet gor, pa spet dol,...in juhuuu vrh je tu, razgledi pa fantastični in ker nisem hotela biti prehitro v dolinijezik, sestopam proti 7jezerom in ponoven vzpon, ne vem več koliki danes velik nasmeh, na Prehodavce, kjer zaključim današnjo turco s sicer bolj redkim ričetomzavijanje z očmi in zasluženim radlerjem. Čakal me je še samo sestop čez Zadnjiški Dol v Zadnjico.
Narejena turca in današnji dan...popolnonasmeh
Veliko Špičje danes bo pa še dolga1
Veliko Špičje Jalovec se sramežljivo skriva za meglicami2
Veliko Špičje Komar3
Veliko Špičje soseda avtocesta4
Veliko Špičje začetek poti Skozi Rižo 5
Veliko Špičje naravne police6
Veliko Špičje naravne police7
Veliko Špičje pot8
Veliko Špičje utrinek9
Veliko Špičje Jezero pod Vršacom in V.Zelnarica zadaj10
Veliko Špičje Zasavska koča na Prehodavcih in Špičje zadaj11
Veliko Špičje panorama od Prisojnika do Razorja12
Veliko Špičje13
Veliko Špičje pot na V. Špičje14
Veliko Špičje Ledvička v dolini 7jezer15
Veliko Špičje edina pohodnika na poti proti vrhu16
Veliko Špičje pot17
Veliko Špičje juhuuu, vrh Veliko Špičje18
Veliko Špičje proti Kaninu19
Veliko Špičje Od Luknje do Vršiča20
Veliko Špičje vrh, kjer je zdaj verjetno največja gneča:)))21
Veliko Špičje panorama22
Veliko Špičje tu pa je glavni Krn23
Veliko Špičje tudi danes se vidi morje24
Veliko Špičje25
Veliko Špičje markacije vodijo kar čez jezerce, hehe26
Veliko Špičje prehojen greben Špičja27
Veliko Špičje Jalovec in ostali sosedje28
Veliko Špičje še malo pa bom v dolini29
Veliko Špičje Luknja30
Veliko Špičje pogled še na prehojene police31
mukica     
11.8.2011
Tudi danes je bil dan,ki si ga lahko le želiš če greš v hribe.Zgodnji štart(ponekod je bila celo slana) iz pl.Blato čez Štapce k koči 7J,da sem se vpisala ker sem hodila sama(za vsak slučaj)naprej čez mokro zelenje proti Špičju.Čudoviti razkledi na vse strani,srečala čredo kozorogov s otroškim vrtcem(čelada bila na mestu in dobro služila) čez greben malo gor ,malo dol vmes še na 3 manjše vrhove kjer so piramide, do Prehodavcev na malico.Potem pa za Kopico do avta.Kar dolga,ampak zelo, zelo lepa tura.nasmehJo bo treba ponoviti z možemmežikanje
Veliko Špičje polno jih je bilo1
Veliko Špičje lepi razgledi2
Veliko Špičje počitek3
Veliko Špičje proti avtu4
Bojan_A     
11.8.2011
Ta turo čez Veliko Špičje je tudi ena mojih najljubših. Sem jo oddelal par dni nazaj. Tako dobrih razgledov, kot jih je s tega grebena, nikjer ne pomnim. nasprotna stran doline -Tičarice in Zelnarice so bile pa zame pravo malo razočaranje, saj so razgledi razen prav z vrhov bolj pičli. Poleg tega pa je ta predel še geološko izjemno zanimiv.
mukica     
11.8.2011
Bojan, se pridružujem tvojemu mnenju.Dokler ne vidiš,ne veš..zmedenFenomenalni razgledi,danes sploh,nisem se mogla načuditi lepot doline ,ki jo imaš na dlani...nasmeh
Bojan_A     
11.8.2011
Ne, ni zastonj ime gore Lepa Špica. Bil je pa res lep dan dons, vendar nisem šel nikamor oz. ga nisem uspel izkoristit, ker sem bil enostavno preskurjen od včerajšnje ture. Če hodim sam se pač vedno skurim do konca. Grem pa zato jutr za 3 dni.
IgorZlodej     
20.9.2011
Pričnem Na Skali, sprva po cesti, potem pa po lovski stezi na Planino za Skalo. Ruk jelenov je vso jutro odmeval med gorami, nekaj jelenov sem tudi videl, ampak so plašni in jih je težko poslikati, še težje kot gamse. Vreme, tisto lepo se je delalo kar sproti. S Planine za Skalo grem na Velika vrata, ena najlepših, neokrnjenih in sploh romantičnih poti, no rušje bi vseeno lahko požagali, saj ponekod že povsem zakriva pot. PD matica je na potezi. Na Velikih vratih je kar precej pihalo, pa še hladno je bilo, celo nekaj kapelj dežja je padlo, toliko, da se je naredila mavrica. Spustim se po stezi proti Lopučnici, kjer bi prav tako prav prišla žaga. No spodaj na križišču pa široka pot, ki je v bistvu ne maram saj na njej vedno nesramno drsi. Pri koči prazno, naredim kratek postanek, Marika je še vedno tam, kar je dober znak. Grem naprej, zdaj se bo treba odločiti, ali bo samo krog okoli Velikega Špičja ali se bo šlo tudi čez. Na odcepu dileme ni več in zavijem gor proti. Lahkoten vzpon, sonček, razgledi, jezera, vetrič, ki prijetno hladi. Na vrhu se prav dolgo ne zadržim, saj me čaka še dolga pot. Grem na Zasavsko kočo, klepet z oskrbnikom, pa pivce, potem pa dol na Zadnjiški Dol, pa na Trebiški Dol, pod lovsko kočo poiščem stezico, ki je bila nekoč prav lepa široka mualtjera, danes pa le zaraščena steza, ki pa se jo lepo sledi. Dokler gre po ravnem in še malo dol je prav luštno, ampak potem je treba spet krepko gor na sedlo Čez Drt, kjer me pošteno ogreje. Ampak, da bi šel kar mimo Čistega vrha, to pa ne gre, zato se povzpnem še nanj. Malo posedim na vrhu, gledam po širnih razgledih, tam gor je tako lepo, no pa saj se vidi po mojih vpisih v knjigi. Ampak treba je dol, sprva nazaj na sedlo čez Drt, potem pa po eni najlepših stezic dol do Planine v Plazeh. Tam pri lovski preži zavijem naravnost dol v gozd, kjer me že čaka lepa lovska stezica, ki me nižje pripelje na cesto, ki jo prečim in naprej po stezi v Dol pod Plazmi, do avtomobila potem ni več daleč.
Ljudi sem srečal samo v kočah, živali videl precej, pot ravno prav dolga, priporočam, še posebej takrat ko porumenijo macesni, sedaj so še zelo zeleni. Pa razdelite jo na dva dni, zimski sobi sta tako na 7.jezerih, kot na Prehodavcih.
Veliko Špičje iz temačnega jutra v svetel dan1
Veliko Špičje Planina za Skalo2
Veliko Špičje3
Veliko Špičje košuti4
Veliko Špičje Velika vrata5
Veliko Špičje mejni kamen Rapalske meje6
Veliko Špičje7
Veliko Špičje čudo narave8
Veliko Špičje Lopučnica9
Veliko Špičje jezerska idila10
Veliko Špičje značilni motiv iz doline 7. jezer11
Veliko Špičje glej, ju glej12
Veliko Špičje še eno jezerce pod Špičjem13
Veliko Špičje na vrhu14
Veliko Špičje z vrha se vidi na dvorišče koče15
Veliko Špičje pa tudi do morja se je lepo videlo16
Veliko Špičje kamniti ledenik z Zasavsko kočo17
Veliko Špičje sred jezera čolnič plava18
Veliko Špičje grem naprej, najprej dol, potem pa gor19
Veliko Špičje mimo tega pa ne morem20
Veliko Špičje s sedla čez Drt pogled nazaj proti Prehodavcem21
mukica     
20.9.2011
Lepo turanasmeh
Stran: 1 2 3 4 5 6 7       
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2020 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki