Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje
 Luknja
Jany     
15.10.2012
Objaviti stare fotografije pod trenutne razmere, ne bi bilo zgolj nesmiselno, ampak zavajujoče in nevarno. Marsikdo se na nameravano turo pripravi tudi na osnovi opisov in fotk objavlenih v "trenutnih razmerah" tega foruma.
Na žalost, kot kaže, pa imajo nekateri fotke kar na zalogi, da le objavljajo, pa tudi če so stare in morda celo ne njegove.
jprim     
15.10.2012
Glede fotk se moram oglasiti, ...
da tako nekateri razmišjate,zavijanje z očmi potem je to vam samim uporabna zadeva, veliki večini verjetno ne ...
Vreme se pa tako spremeni iz minute v minuto, posebaj če je še napoved za bolj nestabilno vreme.
Tako sem tudi sama doživela debato glede fotk in vremena (navezovala se je na Veliko planino,) ... češ kateri dan sem sploh bila na planinizmeden, ker je takrat sijalo sonce, ko je bil na vrhu nekdo od dopisovalcev foruma. Sama sem pač doživela slabo vreme in niti pomislila nisem, da tega ne bi verjela, da je nekdo drug, nekaj časa za mano na vrhu ali pred mano, saj je vseeno, imel lepo vreme.
Toliko o fotkah in trenutnih razmerah.
LP!
Loni     
15.10.2012
Mislim, da je vsak odgovoren zase in za svoja dejanja, pa ja ne bomo potem krivili nekoga drugega, ki je morda napisal ali v forum ali pod kako sliko, kako je bilo. Poudarek je vsekakor na "bilo".
A zdaj bomo pa obljavljanje slik obravnavali kot kaznivo dejanje ali kaj? Ker nam razmere na sliki morda ne bodo povšeči.
Laščan     
15.10.2012
Poglejte profil uporabnika @otiv, preberite določene številke, spremljajte njegove objave, fotografije in prehojene poti, potem pa vrzite kamen-če boste še naprej nejeverni Tomaži.
Čestitke @otiv za prekrasne fotografije tistega lepega ponedeljka pred sedmimi dnevi !!!
Mako     
22.4.2014
V soboto (19.4.) pri vzponu iz Vrat proti Luknji sva kože za smuči odložila na dveh drevesih v razmaku 100 višincev. Odložila sva jih, ker so odpovedali poslušnost, pred nama pa naporen vzpon na Pihavec. Ko sva se vračala, nobenih psov ni bilo več na spregled.

Turna smučarja, ki sta bila pred nama na Luknji, sta v dolino odnesla en par psov. Te pse sva dobila nazaj.

Za nama so se proti Luknji vzpenjali še trije smučarji. Moški in dve ženski. Glede na smučarske sledi, ki sva jih opazovala, ko sva prismučala s Pihavca proti Luknji, je ta skupina turnih smučarjev z Luknje nadaljevala v Konto pod Gamsovcem in še pred nama odsmučala nazaj v dolino.

Prosim, če se nama čimprej javite. Lahko na mako_kern@yahoo.com. Hvala.

Fotke s Pihavca: http://www2.arnes.si/~mcuder/ture_dnevnik.html
Mako     
23.4.2014
Omenjene tri smučarje še enkrat prosim, če se mi oglasijo. Čisto vsaka informacija je dobrodošla. Tudi če niso videli nobenih psov, bi prosil, da me kontaktirajo.

Hvala.
viharnik     
12.5.2014
Danes v Vratih spokojno, kot, da se ponoči nič ne bi dogajalo.
Zjutraj je bilo vse pomrznjeno, višje do 10cm novega snega, podlaga na kugllagerjih. Čez dan je sneg postal ojužen, skorajšnje brezvetrje, skratka milina napram včerajšnji ujmi.Bil sem edini današnji obiskovalec z nekaj pohodniki, ki so hodili do Bivaka pod Luknjo in malo naokoli.Lep, krasen dan !nasmeh
Luknja Jutro v Vratih1
Luknja Za oči na pašo gnati2
Luknja Sovatna3
Luknja Če bo kdo plezal4
Luknja Sfinga v svojem kraljestvu5
Luknja Nekdo je izgubil kolo?6
Luknja Proti nedotaknjeni Luknji7
Luknja Na koncu prečnice, spodaj bivak s Stenarjem8
Luknja Za orositi oči9
Luknja Čez Bamberga10
Luknja Labilna podlaga sodre11
Luknja Čez cilj med macesni12
Luknja Za zaključek pa že poezija13
Luknja Kar daleč se pripelje na 1100m14
Luknja Jezerce15
Luknja Očak se v barvah lesketa16
Luknja Serak pod Stenarjem, tam, kjer se vršna stena spodaj konča - lanski plaz17
redbull     
21.6.2014
je pod Luknjo še veliko snega, ali je že kopno?
hvala

lpp

D
viharnik     
21.6.2014
V zgornji grapi Luknje je še sneg, nižje pa samo še ob steni Plemenic.
redbull     
21.6.2014
hvala
viharnik     
29.3.2017
Severna pobočja bodo kljub malo snega še kar nekaj časa ugodna za turno smuko.
Cesta v Vrata je do Aljaža že kopna.Sneg se začne pol ure naprej pri odcepu za Prag.Zjutraj je bil srenec pomrznjen in zvezen vse do Luknje.Zgoraj je pihljal vzhodnik, sonce pa je tudi že dobro grelo izza Plemenic. Za mano pridejo tudi trije turni smučarji iz Udin, ki pustijo smuči malo niže v vrtači pri skali.Malo se najemo, potem sledi sprva strmo abrucanje s stamfanjem, nato kar lepa pela po trdem, neodjenjanem snegu.Sledila je dolga precnica v desno, kjer porežemo plazovine, nato še lep zaključek do kanjona Bistrice.Sneg bo na severu še držal, jug hitro pobira, lpnasmeh
Luknja1
Luknja2
Luknja3
Luknja4
Luknja5
Luknja6
Luknja7
Luknja8
Luknja9
Luknja10
Luknja11
Luknja12
skala123     
1.6.2017
Nekaj današnji slik.Bil je zelo soparen dan.Pot brez posebnosti(malo snega je še ob steni pod vrhom,ampak ga lahko obidemo po melišču).Bilo pa je veliko kozorogov na poti proti Gamsovcu).Lep pozdrav.
Luknja Aljažev dom v Vratih1
Luknja Triglav2
Luknja pri klinu3
Luknja razpotje4
Luknja ob poti5
Luknja pogled proti Luknji6
Luknja malo hlajenja7
Luknja ostanki snega8
Luknja9
Luknja10
Luknja plamenice11
Luknja kozorog12
Luknja opazovalec13
Luknja14
Luknja15
Luknja16
Luknja pogled proti Luknji17
Luknja Kanjavec v ozadju(levo na sliki)18
Luknja začetek poti proti Plamenicam19
Luknja še malo poziranja20
Luknja melišče21
Luknja bivak pod Luknjo22
Luknja pot med pogačicami23
Luknja lepi pogledi24
skleščk     
2.6.2017
Ali je proti Zadnjici kaj snega? Na sliki 17 se vidi snežišče. Ali ga je možno obiti?
Hvala za odgovor
skala123     
2.6.2017
kar sem videl ,je pot kopna.Varen korak,pa srečno.
Luknja pogled proti Zadnjici1
j.     
24.4.2018
Predvčerajšnjim s smučmi: ob šestih zjutraj je bilo na parkirišču v Vratih okrog 40 avtomobilov. Sneg za vzpon s smučmi se prične približno na razcepu poti Čez prag. Številne plazovine so sicer dodobra predelane, le v spodnjem delu so marsikje nesmučljive zaradi velikih brazd, ki so jih naredili plazovi. Sneg je bil ob tej uri po površju že mehak, zadnje pol ure pred Luknjo sem nataknil srenače, ker sem v osenčeni strmini pričakoval večjo trdoto, pa so bili povsem nepotrebni. Pretežno z Jugovega stebra se je sem ter tja usula mešanica snega, ledu in kamenja, zato sem se vzpenjal nekoliko bolj po desni. Na Luknji sem srečal turnega smučarja, ki je prismučal iz območja med Gamsovcem in Pihavcev, sneg naj bi bil zgoraj precej gnil in težak za vzpon. Nekaj pohodnikov je s smučmi na nahrbtnih imelo za cilj Kredarico po Slovenski smeri in nato spust za Cmirom.

Smučanje po delno ojuženem snegu ni bil nekakšen presežek, zgoraj je bilo v snegu precej kamnov, spodaj pa na nekaj mestih ne preveč idealna plazovina. S smučmi sem skušal priti čim nižje, pa sem na koncu nekaj deset metrov peš lomastil skozi bukovo grmičevje in se mi je zoprno prediralo. Morda bi kakšen meter še pridobil, če bi šel bolj po plazu. Vseeno je bilo lepo jutro.

Pa še tole: pred dnevi je bilo na spletu dvakrat ali trikrat objavljeno, da je smuka Za Cmirom skoraj idealna. Rezultat: v Turkovem rovtu je bilo že ob šesti zjutraj parkiranih 30 ali 40 avtomobilov, ob desetih, ko sem se vračal pa še deset ali dvajset več. Čeprav se zavedam, da sem tudi sam del množice, ki obiskuje gore, me je ob taki količini pločevine in na pamet rečeno vsaj stotih obiskovalcih, ki so se vzpenjali in smučali po dolinici tega dne, nekoliko neprijetno zmrazilo.
Luknja Stena zjutraj.1
Luknja Dobro predelan sneg pod Luknjo.2
Luknja Begunjski vrh in Cmir.3
Luknja Pogled na drugo stran.4
Luknja Z Jugovega stebra je letelo.5
Luknja Sfinga in njeni čuvarji.6
Luknja Gneča v Turkovem rovtu.7
lino     
24.4.2018
J., hvala za to nesebično priporočilo o čudoviti smuki Za Cmirom. S to turaško idejo si marsikateremu turnemu smučarju polepšal dan. Hvala še enkrat!

j.     
25.4.2018
#Lino, največja kvaliteta tega in podobnih forumov je, da omogočajo izmenjavo znanja in informacij med tistimi, ki radi hodimo v gore. To se mi zdi dobro in pravilno zato včasih poskušam tudi sam kaj skromno doprinesti. Zajedljivi komentarji ali pa celo morebitna ukinitev takšnega spletnega druženja pa žal ne bodo preprečili pretiranega obiska, s katerim so nesporno preveč obremenjeni posamezni predeli naših (in tudi tujih) gora.

Če bi pozorno prebral moj prispevek o Luknji, bi videl, da smuka v teh koncih ni več ravno čudovita. Lahko pa si pogledaš tudi tole poročilo: http://razmere.e-gora.si/RazmereVsebina.php?Obv=14064. Ko sem se v nedeljo peljal tam mimo, sem videl, se je na zadnjem melišču nad gozdom strnjen sneg ponekod že stopil, snežna gmota se tako počasi spreminja v posamezne jezike. Pomlad prihaja!

Srečno!

SamoK     
25.4.2018
Nisem si mislil, da bom to kdaj doživel: nekdo linotov komentar jemlje resno!
Svašta!
korl     
25.4.2018
mal pretiravaš, viharnih ziher da ga tudi nasmeh
turbo     
25.4.2018
@lino je zakon !

Težko se je odločiti, kaj je boljše - ture, ki jih dela ali njegovi doživljajski opisi tur, ki jih je opravil. Že davno tega je prerasel ta forum nasmeh
Stran: 1 2 3       
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2020 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki