Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje
seznam forumov / Slovenija / Julijske Alpe / Rjavina in Vrbanove špice
 Rjavina in Vrbanove špice
viharnik     
15.7.2015
Sedaj je toliko različnih planincev na poteh, da je pametno, seveda tam, kjer je zvezno možno, uporabiti varovalni komplet.
Včasih ni bilo toliko gornikov v gorah, če so pa bili, so se ti kar dobro znašli na poteh in niso prožili kamenja na druge.
Tudi gamsi kdaj namenoma na nas sprožajo kamenje in, če nas ta slučajno zadene v nadlaht ali glavo, bomo le s težka držali še za kakšno jeklenico.
planika82     
16.7.2015
Lepo prebrati, da z nekaterimi delimo skupno mnenjenasmeh

Stane7 in dprapr sta pa lepo dopolnila moje razmišljanje, se z vsem popolnoma strinjam. Stane7, pa vseeno le napiši še kaj, bomo z veseljem prebrali vtise s kakšne zanimive turemežikanje
kolesar     
22.7.2015
Včeraj iz Kota po plezalni na Rjavino potem pa po grebenu do Staniča od tam pa nazaj v dolino. Vreme zjutraj še odlično, po 10 uri pa so bili vrhovi v megli.
Rjavina in Vrbanove špice1
Rjavina in Vrbanove špice2
Rjavina in Vrbanove špice3
Rjavina in Vrbanove špice4
Rjavina in Vrbanove špice5
Rjavina in Vrbanove špice6
Rjavina in Vrbanove špice7
Rjavina in Vrbanove špice8
Rjavina in Vrbanove špice9
Rjavina in Vrbanove špice10
Rjavina in Vrbanove špice11
Rjavina in Vrbanove špice12
Rjavina in Vrbanove špice13
Rjavina in Vrbanove špice14
Sini     
22.7.2015
Lepe fotke! Lepa tura!
Moncsa     
13.8.2019
Prebrala forum... hvala za vse informacije, prvič gremo na ta konec Alp. So zelo dobrodošle.
Kar se tiče čelade in varovalnih kompletov, hodim brez njih 30 let vsepovsod, in sem še cela. Lahko kdo reče da imam več sreče kot pameti... mogoče je res nasmeh Sem se pa tako navadila, v osemdesetih ni bilo normalno, da imaš na sebi tolko robe, ki včasih bolj ovirajo kot pomagajo (vsaj mene, stvar navade seveda).
Je pa tudi res, da ko sem začela vlečt s seboj mulce, smo nabavili opremo. Kot prvo je obvezno (pustimo stat dejstvo, da štiriletni punčki je NEMOGOČE dobiti ustrezne čelade...). Kot drugo, čeprav mislim da nisem starš ki zaviva otroke v celofan, na določenih poteh sem bolj mirna, če sta tamaladva privezana. Tudi sama sem postala bolj boječa, zagotovo hormoni krivi zavijanje z očmi

...tako da se strinjam s planika82, samovarovanje je odločitev vsakega posameznika (nad 14 let, do takrat odločuje zakonodaja namesto tebe). Edino kar me vrže s tira, ko vidim ene na 2000+ v japonkah velik nasmeh Obutev pa res mora biti vsaj eno toliko primerno. Na Triglavu sem prvič bila v Converskah, mislim da je to minimum kar mora biti nasmeh Nisem zahtevna mežikanje
John     
13.8.2019
Koliko je trenutek proti 30 letom... res je, praktično nič. Lahko pa je usoden.
Čelada v visokogorju je samoumevna ne samo za otroke tudi za odrasle.

Pa srečno!
Moncsa     
13.8.2019
John, se strinjam, je lahko samo en trenutek usoden, ne glede na večletno preteklost.
Lahko je pa tudi usodno, ée izgubiš ravnotežje ker si se butnil nekam s čelado, ali se spotiš spodaj in ti teče v oči. Ali ko se vrvi samovarovalnega kompleta zataknejo v klin ali skalo. Saj pravim, stvar navade. Kar se tebi zdi samoumevno, komu drugmu ni.
Da bomo na jasnem, sama imam čelado in otroci tudi. Se pa mi ne zdi OK pljuvati na tiste ki nimajo (glej prispevke za nazaj, na katere je odgovorila planika38).
SamoK     
13.8.2019
Snowflakesi.
John     
14.8.2019
Moje mnenje je, da je glede uporabe SK res več prostora za "debato". Vsak se opremi tako kot misli, da se mora oz se mu ni potrebno nasmeh... upam, da glede na izkušnje, fizično sposobnost, psiho.
Glede čelade pa ni dileme, pod stenami, v skalovju je obvezna.
Ne vem zakaj bi se s čelado butal v skalo, če pa se že, ti čelada kvečjemu ublaži udarec, če ti pot teče po obrazu se opremiš s trakovi za brisanje potu, trakom, brisačko itd...Zakaj bi se SK zataknil v klin ali skalo? Ko ni neposredno v funkciji je zapet za zanke plezalnega pasu, pri plezanju pa je potrebno bit v vsakem primeru popolnoma zbran in fokusiran.
Res je, nesreča nikoli ne počiva. še tako dobro opremljenemu in pripravljenemu se lahko zgodi...ampak to ne sme biti "izgovor", da se ne opremimo primerno.

Srečno!
sh     
14.8.2019
Pozdravljeni, v kateri smeri priporočate krožno turo čez Rjavino in Vrbanove špice?
Janez Seliškar     
14.8.2019
V takem zaporedju kot si vprašal.
Moncsa     
14.8.2019
Janez, in če štartamo iz doma V.S., potem obratno - prvo Špice in nato Rjavina?
Janez Seliškar     
14.8.2019
Jaz bi naredil tako. (Najbolj zoprn del te ture je sestop s Spodnje Vrbanove špice v Kot).
Moncsa     
14.8.2019
Ja, to tuhtam tudi jaz, kaj je hujši: pol ure drsanja po riti do Pekla z relativno odpočitami mišicami (še zmeraj zelo zoprno, takih del maram najmanj), ali 2 km jeklenic, kar sicer ni problem, ma proti koncu dneva bova že dokaj utrujena...
anak     
18.8.2019
Včeraj sva opravila omenjeno pot. Najprej na Vrbanove špice. Varovala so v dobrem stanju. Od Staničevega doma naprej na Rjavino po grebenu in sestop po zavarovani poti v Pekel in naprej v Kot. Neprijeten je sestop po vlažnih in blatnih skalah v spodnjem delu.
Stran: 1 2 3 4 5       
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2020 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki