Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje
seznam forumov / Slovenija / Julijske Alpe / Kozorogi okoli Montaža
 Kozorogi okoli Montaža
14.9.2010 - bagi
Po dolgem času spet v gore. Težka osebna preizkušnja mi ni dovoljevala užitkov, ki jih nudijo gorska prostranstva mrk pogled Pa je treba naprej.
Montaž me je nagradil kot vedno ali pa še bolj. Nekaj tega z veseljem delim z vami nasmeh

LP Bagi
Kozorogi okoli Montaža1
Kozorogi okoli Montaža2
Kozorogi okoli Montaža3
Kozorogi okoli Montaža4
Kozorogi okoli Montaža5
Kozorogi okoli Montaža6
Kozorogi okoli Montaža7
Kozorogi okoli Montaža8
Kozorogi okoli Montaža9
Kozorogi okoli Montaža10
Kozorogi okoli Montaža11
Kozorogi okoli Montaža12
Kozorogi okoli Montaža13
Kozorogi okoli Montaža14
Kozorogi okoli Montaža15
Kozorogi okoli Montaža16
Enka     
14.9.2010
Prelepe slikice, bagi!
Karletto     
14.9.2010
dobar si Bagi DOBAR velik nasmeh
mukica     
15.9.2010
Naj Vam prihodnost nudi obilo takšnih užitkov,srečnonasmeh
Lepe slike,najbrž še čepše doživetjenasmeh
pohodnica53     
15.9.2010
@ bagi
Hvala, da deliš te enkratne sličice tudi z naminasmeh; upam, da se mi bo kdaj uresničila želja in da jih bom videla tudi v "živo" v njihovem okolju, kje meni na bolj dostopnem terenu; lp
Janez Seliškar     
15.9.2010
Lažje dostopnega okolja za ogled kozorogov v živo kot je pod Montažem ni. Primerno tudi za "nedeljske planince" z manj kondicije.
Kozorogi okoli Montaža1
Kozorogi okoli Montaža2
jprim     
15.9.2010
Skoraj ne morem verjeti, da je to mogoče ... pa je, sama še nisem imela takšne izkušnje, da bi bilo v bližini toliko kozorogov, (no pa so malo drugačninasmeh), pravzaprav še jih nisem nikoli srečala tako od blizu, zadnjič na poti na Triglav iz Doliča pod škrbino, ampak bolj na daleč.
Gamse srečujeva kar pogosto, pod Storžičem tudi muflone, ki pa se niso pustili fotkat, ampak ta veličasta žival ... le kdaj jih bom srečala tako od blizu.zavijanje z očmi
Čudovite slikce.
LP!
Planjava     
15.9.2010
Res lepo! Po kateri poti ste se povzpeli
na goro, da ste to posneli? Lp
Enka     
15.9.2010
Macesen 1, lahko bolj natančno napišeš, kje pod Montažem so takšna "nahajališča" kozorogov? Smo bili v nedeljo na Špiku Hude police in res uživali v družbi samičk in mladičev, ampak takšnih odraslih veličastnih primerkov tam ni. So tile na tej isti strani Montaža (Pl. Pecol)? In kaj pomeni "pod Montažem"? Dostopno za otroke? Hvala vnaprej!
Kozorogi okoli Montaža1
Janez Seliškar     
15.9.2010
Vse to je Z od omenjene poti, na travnatih strminah in na meliščih pod J steno Montaža.
Problem so samo nepregledna množice, ki se valijo proti Montažu in povzročajo hrup in s tem plašijo živali.
Kozorogi okoli Montaža1
Kozorogi okoli Montaža2
Kozorogi okoli Montaža3
Kozorogi okoli Montaža4
Kozorogi okoli Montaža5
Enka     
15.9.2010
Aha, če prav razumem, lahko sledim temle navodilom do sedla in melišč: http://www.hribi.net/izlet/pecol_montaz_jof_di_montasio_mimo_koce_cez_pipanovo_lestev/1/629/1128 ?
bagi     
15.9.2010
Lepo, da so vam slike všeč in hvala za čestitke nasmeh. Izgleda, da je tudi vam zaigralo srce tako kot meni. Meni je bilo celo dano, da sem med temi kozorogi hodil kot del črede in kaj več bi si težko zaželel jezik. Samo zgoden je treba biti, ker se kasneje umaknejo pred množicami.

Večina slik je posnetih malo naprej od sedla kjer je odcep za ozebnik ali običajni dostop. Do sem je 2 uri in pol in je primerno za otroke. Nekaj slik je iz ozebnika, nekaj pa z vršnega grebena.

Če koga kaj konkretno zanima, pa kar na dan z vprašanji mežikanje

Bagi
IgorZlodej     
15.9.2010
Vrh Strmali pod Montažem je pravi kraj za kozoroge, včasih se pomakenjo pod Vrh brda in pod Špik nad plazom, ali pa proti Veliki polici, sedaj na jesen bodo šli tudi pod Zabuš in pa pod Špik nad nosom. Ampak najlepši primerki pa se zadržujejo na Strmi peči (Monte Cimone) so pa bolj ali manj domači in se pretirano ne bojijo človeka, tako, da jih ni nobena umetnost poslikati in se sprehoditi med njimi. Meni še vedno najlepši so na Plemenicah.
mirank     
15.9.2010
No po mojih izkušnjah se jih največ zadržuje na prisojnih pobočjih med vrhom Krni dol in Nižnjimi vrhovi. Tam sem presenetil celo čredo v glavnem odraslih samcev in se potem v tišini sprehodil počasi med njimi. Do tam sem se povzpel direktno s sedelca Passo dei scalini na greben Karnega dola, a zelo enostaven dostop vodi s planine tudi po južnem pobočju. Veliko jih je tudi na celi poti Ceria Merlone in Leva a tam je že druga zgodba v skalah in ni za vsakogar
bagi     
15.9.2010
Mislim da se vsi strinjamo, da je kozorogov kapitalcev in kozoroginj z mladički dovolj po celotni Montaževi in Viševi skupini tja do Belih vod. Ne da pa se kadarkoli naleteti na take skupine. Za to moraš imeti kjub poznavanju krajev kjer se zadržujejo še vedno dovolj sreče.

Ravno tako ne bom nič narobe napisal, da za povprečnega gornika ali pa turističnega hribovca ni boljšega kraja in lahkega dostopa, kot je s planine Pecol na že večkrat omenjeno sedlo Forca dei Disteis, ki se dviga levo nad planino. Do sem se da tudi z otroci in z malo sreče bodo videli najmanj kozoroginje z mladiči, lahko pa tudi kaj več. 2 ure in pol. Nič več mežikanje

Bagi
nanica     
15.9.2010
Nekaj let nazaj je bilo možno večje skupine kozorogov videti v bližini doma na Križkih podih.Prišli so čisto blizu,saj so jim nastavljali ostanke hrane.V zadnjem času pa vidiš le še posamezne primerke.Morda kdo ve zakaj je tako? Nekaj se je govorilo o bolezni, ki je zdesetkala črede.Sem pa letos srečala štiri odrasle samce na poti med Hribaricami in Doličem.
JanaG     
17.9.2010
Bagi...čudovito nasmeh
bagi     
17.9.2010
Hvala JanaG nasmeh Res so zanimivi, ko se ti ne umaknejo s poti in ti dajo vedeti, da so tu oni gospodarji. Jaz seveda nisem imel nič proti, drugače taki posnetki sploh ne bi nastali. Upam, da boš tudi ti imela tako priliko (ali jo morda celo že imaš), ker boš takoj vedela o čem pišem.

Pozdrav, Bagi
JanaG     
17.9.2010
Bagi, še čakam tako priliko nasmehsamo zaenkrat mi je uspelo slikat le krave na Planini Kuhinja na poti na Krn mežikanje
bagi     
17.9.2010
He,he, JanaG. Lepo si napisala velik nasmeh. Tudi krave so simpatične, sploh ko te tako lepo nedolžno pogledajo zavijanje z očmi. Če pa imaš namen spoznati gorske rogatce in rabiš kak nasvet, pa veš, kje me dobiš mežikanje.

Pozdrav, Bagi
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2021 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki