Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje
 Jezerski Stog
3.9.2010 - ajda
Danes zopet obiščem Fužinske planine.Z pl. Blato grem na Krstenico,po lovski poti.Ko stopim iz gozda na planino je že vsa v soncu z nje se odpre lep razgled proti Ogradom in spodnjim Boh.goram pa vse tja do Krna.Naprej me je pot vodila do pl. Jezerce in na Jezersko sedlo.Po razglednem grebenu nadaljujem na Jezerski Stog.Hodim po travnatem grebenu in ves čas pogledujem v strme grape pod Jezerskim Stogom, zagledam trop gamsev,ki se pase daleč spodaj.Gorsko tišino občasno prekine žvižg svisca.Šele na vrhu srečam prvo pohodnico,ki kljub častitljivim letom še vedno zahaja v gore.Po krajšem počitku se urnih nog odpravi proti Jezerskemu sedlu. Jaz pa še kar nekaj časa posedim na vrhu in uživam v razgledih.Vrnem se po isti poti.
Jezerski Stog ob poti1
Jezerski Stog planina Krstenica2
Jezerski Stog lepo se je videlo proti Krnu3
Jezerski Stog koča z razgledom4
Jezerski Stog Jezerski Stog5
Jezerski Stog na Jezerskem sedlu6
Jezerski Stog pogled nazaj na sedlo7
Jezerski Stog trop gamsev8
Jezerski Stog proti vrhu9
Jezerski Stog Tosc10
Jezerski Stog Ogradi in Debeli vrh11
Jezerski Stog Vodnikova koča 12
Jezerski Stog razgled z  Jezerskega Stoga 13
Jezerski Stog pogled nazaj14
Jezerski Stog Ogradi z pl. Krstenica15
IgorZlodej     
21.5.2011
Četrtek planina Blato - planina Krstenica -Jezerski stog in nazaj na planino Krstenica. Petek ponovno Jezerski stog - planina Krstenica in po zraku na planino Blato. V prostem času pa naredil nekaj slikc.
Jezerski Stog planina Krstenica1
Jezerski Stog2
Jezerski Stog3
Jezerski Stog4
Jezerski Stog Jezerski stog5
Jezerski Stog alpska velesa6
Jezerski Stog Mišelj vrh in Triglav7
Jezerski Stog utrinek8
Jezerski Stog nevihtni oblak nad Krnom9
Jezerski Stog sončni vzhod10
Jezerski Stog jutranji pevec11
Jezerski Stog jutranji utrinek12
Jezerski Stog Triglav vabi 13
Jezerski Stog pisano cvetje z ogradi v ozadju14
tinky     
22.5.2011
Danes ob šestih zjutraj sva s prijateljem krenila iz planine Blato, mimo lovske koče in preko planine Krstenica in planine Jezerce na Jezerski Stog. Vreme lepo,vetra skoraj ni bilo. Na celi poti srečala samo dva pohodnika.
Jezerski Stog Planina Blato 1
Jezerski Stog Lovska koča2
Jezerski Stog Ogradi3
Jezerski Stog Planina Krstenica4
Jezerski Stog Jezerski Stog  2040 m. mnv5
Jezerski Stog Bohinjsko jezero v megli6
peter2     
25.9.2011
Parkirišče pred planino Blato je bilo zjutraj polno. Že ob cesti parkirani avti so se pričeli kmalu po križišču za Vogar.
Očitno je bila cilj vseh planincev pot proti Triglavskim jezerom, saj proti Krstenici in Jezerskemu stogu nisva srečala nikogar. Na vrhu sva uživala sama. Družbo nama je delala miška, ki je hodila jest drobtinice izpod velikega možica prav na vrhu nasmeh
Spustila sva se na Jezerski preval in na pl. Jezerca. Potem nazaj na Krstenico, kjer sva srečala dva lovca.
Res čudovit dan cool
Nekaj slik: http://www.petersfoto.si
mukica     
25.9.2011
Kot vedno Peter,s slikami nam pričaraš lepe trenutke ,kot da bi sami hodili tam naokoli...nasmehHvalanasmehnasmeh
peter2     
26.9.2011
nasmeh Hvala!
Scabiosa     
27.9.2011
Igor, rožice na 6. sliki slišijo na ime alpski kosmatinec. mežikanje
GITA     
2.11.2011
Jutranja gneča na ljubljanskih ulicah nas je spomnila, da je danes že delovni dan, ampak mi smo še kar na »krompirjevih« počitnicah nasmeh in tako smo se danes družinsko kompletni odpravili na sonček še po eno veliko dozo D-vitamina mežikanje…Tokrat na bohinjski konec. Začeli smo na planini Blato in se po lovski poti povzpeli na planino Krstenica. Navdušujoče lepo že če prideš samo do tu. Po krajšem počitku (res bi lahko kar tu odležali cel dan nasmeh) se le odpravimo naprej proti Jezerskemu Stogu. Po desni strani obidemo Krsteniški Stog, nadaljujemo do sedla med obema Stogoma (Krsteniški preval), ko se pred nami pokonci postavi stena, zavijemo levo in pot nas kmalu pripelje do zagruščenega žleba, ki vsaj v vzponu ni problematičen, (vseeno pa pomaga, če se da »roke iz žepov« mežikanje), potem pa samo še na kratko po strmih travah do vrha. Sestopili smo krožno po drugi strani na Jezerski preval (pod Evo opazovali gamse) ter prek planine Jezerce nazaj na Krstenico. Spet nas je zamikalo, da bi kar gor ostali nasmeh… pa je bilo le treba v dolino…Pot je 99% kopna, nekajkrat je treba stopiti na sneg, v senčnih predelih je pomrznjen, ampak z malo pazljivosti ne predstavlja nobene težave, tudi predeli z ruševjem so lepo prehodni…Prečudovit dan je bil…nasmeh
P.S. Aja, zaključek turce pa »v stilu« zadnjih zaključkov nasmeh…pri prijazni hribi.net-ovki v Srednji vasi…smo se končno spoznali, naklepetali, nasmejali in si obljubili, da se kmalu spet vidimo nasmeh
Jezerski Stog Jesen na planini Krstenica...1
Jezerski Stog Škoda, da propada...2
Jezerski Stog Ogradi3
Jezerski Stog Proti Krnu...4
Jezerski Stog Na poti proti Jezerskemu Stogu...5
Jezerski Stog Pogled nazaj...vzpon po žlebu...6
Jezerski Stog Prihod na vrh...7
Jezerski Stog Razgledi...8
Jezerski Stog Proti Bohinjskim vratcem...levo Vernar, desno Tosc...9
Jezerski Stog Sestop....Triglav in Mišelj vrh10
Jezerski Stog ... proti Jezerskemu prevalu...11
Jezerski Stog Škoda, da niso prišli na sonce...12
Jezerski Stog Pogled nazaj proti Jezerskemu Stogu...13
Jezerski Stog Med zlatimi macesni nazaj proti planini Krstenica....14
Jezerski Stog Zlata jesen ob poti...15
Jezerski Stog Pa je krog sklenjen...nazaj na planini Krstenica...16
ljubitelj gora     
3.11.2011
@Gita: Kaj ni lepo tam gori, ko macesni žarijo in zadnje bilke gamsi pojedo.
skala123     
3.11.2011
ja zelo lepo je v naših hribih,lepa tura,lepe slike

nasmeh
GITA     
3.11.2011
Ja, res je prečudovito...vedno znova ostaneš "brez besed"...in vedno znova se želiš vrniti...

@ljubitelj gora, smo potem tebe opazili na vrhu Ogradov?...tam nekje med pol eno in pol drugo uro? Smo si rekli, no, še eden, ki je prišel iskat mir in samoto na te malo obljudene vrhove...na takih je itak najlepše!
ljubitelj gora     
3.11.2011
@Gita
Mislim, da sem prišel malo kasneje, okoli 15 ure sem bil na vrhu, je pa pred mano nekdo sestopal.... še pred tem sem hodil po brezpotju Kreda/Slatna, Vogli (prvi, srednji in zadnji iz zadnjega direkten sestop proti pl.v Lazu).
Jezerski Stog Zimske razmere na Voglih (prvi, srednji in zadnji)1
Simon73     
12.11.2011
Danes sva se z bratom še v mraku odpravila po lovski poti s planine Blato proti Krstenici. Za vodnik sva imela opis te poti, ki se nahaja na hribi.net in seveda zemljevid vzhodnih Julijcev. Šlo je vse gladko, le občasno je bila pot precej zametana z listjem (je pač jesen) in s snegom, ki je moral pasti dan ali dva nazaj (malo mokenasmeh). Na Krstenici se je že slutilo sonce, ki je v polnem sijaju poskrbelo za vso lepoto narave šele na planini Jezerce oz. malo nad njo. Tam je bilo ravno toliko pršiča na zmrznjenih tleh, da je bilo, kot bi hodil po preprogi. S planine Jezerce sva krenila proti Jezerskemu prevalu in nato desno na vrh Jezerskega Stoga. Steza je bila vseskozi (pomokana) in občasno rahlo spolzka, saj se je moral senžič že v prejšnjem denevu malo odtajati in ponoči ponovno zmrzniti. Vendar večjih težav, ob prepotrebni pazljivosti, nisva imela vse do vrha. Po grebenu proti vrhu in na samem sedlu je zmerno pihalo (z občasnimi močnejšimi sunki), vendar to ni zmotilo navdušenja nad razgledi. V sami vršni zgradbi Jezerskega Stoga je potrebna še večja pazljivost, kot na ostalih odsekih poti, zaradi rahlo zasnežene steze in občasno poledenelih skal. Z vrha Jezerskega Stoga sva se vrnila do planine Jezerce, kjer sva pod steno Ogradov zavila desno na pot, ki vodi pod Adamom po dolini navzgor. Videla sva dvoje sledi, ki pa niso bile videti današnje (vsaj ene ne). Šele doma sem opazil, da se na eni izmed fotografij pojavlja nekdo na vrhu Eve in da ena sled morda pripada njemuvelik nasmeh. Prav tako kot ena izmed sledi v snegu, sva se tudi midva podala proti Lazovškem prevalu. Pot je bila tu dobro vidna, a vse do malo pred vrhom, neopremljena z markacijami. Tam nekje, stičišče obeh poti sva spregledala, se je najini prehojeni poti priključila markirana pot z Mišeljskega prevala. V zgornjem delu proti prevalu se pot prebija skozi gosto ruševje. Na vrhu pa zopet krasni razgledi, tako na prehojeno pot (Jezerski Stog..), kot na Debeli vrh, Ograde ter greben Voglov. Od tu pa sva se samo še spuščala. Na poti proti planini Laz sva ugledala tudi dva gamsa, ki sta jo urno cvrla po melišču z Ogradov navzdol. Videti je bilo, da nimata težav s kolenivelik nasmeh. S planine Laz sva se, ker sva imela še čas, odpravila proti planini Na Jezeru. Tam sva si še drugič privoščila malico in videla prve tri planince danes, ki so verjetno prišli s planine Dedno polje in brez postanka nadaljevali proti planini Blato. Tja sva se, ko se je sonce že skrilo za bližnji hrib, polna lepih vtisov s pohajkovanja po fužinskih planinah, kmalu za njimi, odpravila tudi midva.
Jezerski Stog Lovska koča pred Krstenico1
Jezerski Stog Malo pred planino Jezerce2
Jezerski Stog Utrinek v meglicah3
Jezerski Stog Na planini Jezerce pri koritu z vodo4
Jezerski Stog Pogled na Triglav z vrha Jezerskega Stoga5
Jezerski Stog Pogled proti Kanjavcu in okoliškim vrhovom6
Jezerski Stog Tosc in Vernar7
Jezerski Stog Triglav malo bolj približan8
Jezerski Stog Temperaturna inverzija ali samo premalo časa s soncem obsevani macesni?9
Jezerski Stog Pri sestopu z Jezerskega Stoga na grebenu proti Jezerskemu prevalu10
Jezerski Stog Eva11
Jezerski Stog Adam12
Jezerski Stog Planina Jezerce s poti z Jezerskega prevala13
Jezerski Stog Tudi beli macesni so lepi, zadaj Debeli vrh14
Jezerski Stog Adam levo, Jezerski Stog desno s poti na Lazovški preval15
Jezerski Stog Jezerski Stog16
Jezerski Stog Prevalski Stog s poti na Lazovški preval17
Jezerski Stog Na poti proti Lazovškem prevalu18
Jezerski Stog Prevalski Stog z Lazovškega prevala19
Jezerski Stog Ogradi z Lazovškega prevala20
Jezerski Stog Debeli vrh z Lazovškega prevala.21
Jezerski Stog Pogled proti Lazovškem prevalu s poti proti planini Laz - od tam se že dvigajo meglice22
Jezerski Stog Na planini Laz23
Jezerski Stog Na planini Pri jezeru24
maateja     
28.11.2011
Današnje slike proti Jezerskemu stogu, direktno čez Krsteniški stog. Jezerskega stoga se nikoli ne morem preveč nagledati ....
Jezerski Stog planina Krstenica1
Jezerski Stog na Krsteniški stog2
Jezerski Stog na Krsteniški stog3
Jezerski Stog pogled proti Jezerskemu stogu4
Jezerski Stog po Krsteniškem stogu5
Jezerski Stog pogled nazaj na Krsteniški stog6
Jezerski Stog pogled nazaj na prvo izboklino Krsteniškega stoga, pot po grebenu in zadaj planina Krstenica7
Jezerski Stog še malo, pa bo vrh Jezerskega stoga, levo se že vidi jezerski preval8
Jezerski Stog Jezerski stog9
Jezerski Stog jezerski (levo) in krsteniški (desno) stog, tukaj kot enakovreden par, kar pa v resnici nista10
mukica     
29.11.2011
Lepo je v teh koncih in tudi poleti ne pretirane gnečenasmeh
joste     
10.7.2012
Minulo soboto se podava na Jezerski stog iz planine Blato preko Krstenice. Čudovita in samotna tura na kateri je mir tvoj spremljevalec. Na Krstenico še po nakupih po sir in (res fenomenalno) skuto.

Nekaj fotografij sem objavil na svoji spletni strani: Preko Krstenice na Jezerski stog
Jezerski Stog Razgled na vrhove okoli Velega polja.1
tinky     
16.6.2013
Planina Blato, mimo lovske koče, planina Krstenica, planina Jezerce, Jezerski stog. Vse cveti, z eno besedo lepoooo.
Jezerski Stog še je prostor na parkirišču1
Jezerski Stog sem jo komaj opazil2
Jezerski Stog pri lovski koči3
Jezerski Stog4
Jezerski Stog potrebna manjšega popravila5
Jezerski Stog Krstenica, zame ena najlepših planin6
Jezerski Stog Ogradi7
Jezerski Stog8
Jezerski Stog9
Jezerski Stog10
Jezerski Stog11
Jezerski Stog12
Jezerski Stog Adam in Eva13
Jezerski Stog na planini Jezerce14
Jezerski Stog15
Jezerski Stog še malo po grebenu16
Jezerski Stog na vrhu17
Jezerski Stog18
Jezerski Stog19
Jezerski Stog desno Prevalski stog20
Jezerski Stog še pogled na osvojen vrh 21
Jezerski Stog rumeno22
Jezerski Stog23
Jezerski Stog24
Jezerski Stog25
Jezerski Stog26
tinky     
19.7.2014
Planina blato, Krstenica, Jezerski Stog. Pa še naprej na Prevalski Stog in nazaj grede še na Evo in Adama.Iz Adama je kar težko najti prehode do Planine Jezerce. Vreme lepo , brez vetra . Cvetja na pretek, pa tudi pohodnikov veliko.
Jezerski Stog sem zadnjo luknjo našel1
Jezerski Stog pošušeno in podrto2
Jezerski Stog pri lovski koči sta že dva3
Jezerski Stog4
Jezerski Stog5
Jezerski Stog6
Jezerski Stog Adam in Eva v raju7
Jezerski Stog še prej pa na Jezerski Stog8
Jezerski Stog9
Jezerski Stog10
Jezerski Stog11
Jezerski Stog12
Jezerski Stog13
Jezerski Stog Jezerski Stog14
Jezerski Stog Prevalski Stog15
Jezerski Stog in svizec zavije...........16
Jezerski Stog17
Jezerski Stog na Prevalskem Stogu18
Jezerski Stog19
Jezerski Stog na Evi20
Jezerski Stog21
Jezerski Stog22
Jezerski Stog šopek planik na Adamu23
Jezerski Stog24
Jezerski Stog spet na Jezercih25
Jezerski Stog26
Jezerski Stog še malo, sem že nad planino Blato27
Jezerski Stog28
Jezerski Stog29
Jezerski Stog30
Jezerski Stog31
Jezerski Stog32
Jezerski Stog33
Jezerski Stog34
Jezerski Stog35
Jezerski Stog36
limona     
19.7.2014
Tura in pol ter krasne foto!
stankoju     
20.7.2014
Tudi mi včeraj naredili podobno turo, samo da smo izpustili Jezerski Stog in smo šli čez Lazovški preval in čez planino Laz.Kljub zelo polnemu parkirišču na planini Blato srečali samo nekaj pohodnikov, uživali v miru in v lepotah narave med cvetjem in goramimežikanje.
Jezerski Stog ostanki zime1
Jezerski Stog planina Blato2
Jezerski Stog Krstenica3
Jezerski Stog snemanje odaje Ljudje in zemlja4
Jezerski Stog Adam in Eva5
Jezerski Stog pot proti planini Jezerce6
Jezerski Stog7
Jezerski Stog8
Jezerski Stog lovska pot na Adama in Evo9
Jezerski Stog10
Jezerski Stog proti Prevalskemu Stogu11
Jezerski Stog12
Jezerski Stog13
Jezerski Stog proto Adamu in Evi14
Jezerski Stog Prevalski Stog15
Jezerski Stog Planika16
Jezerski Stog Jezerski Stog iz Adama17
Jezerski Stog poraščena Eva18
Jezerski Stog19
Jezerski Stog pogled na planino Jezerce iz Adama20
Jezerski Stog21
Jezerski Stog gasilska na vrhu Prevalskega Stoga22
Jezerski Stog Vodnikov dom23
Jezerski Stog24
Jezerski Stog pogled na Prevaski Stog, Adama, Evo in Jezerski Stog iz Lazovškega prevala25
Jezerski Stog26
Jezerski Stog brezno ob poti proti planini Laz27
Jezerski Stog28
Jezerski Stog planina Laz29
Jezerski Stog30
Jezerski Stog planina Laz31
francimedved     
19.10.2014
Danes so bile odlične razmere za vspon na Jezerski Stog. nekaj fotk si lahko tukaj ogledate.
Jezerski Stog1
Jezerski Stog2
Jezerski Stog3
Jezerski Stog4
Jezerski Stog5
Jezerski Stog6
Jezerski Stog7
Jezerski Stog8
Jezerski Stog9
Jezerski Stog10
Jezerski Stog11
Jezerski Stog12
Jezerski Stog13
Jezerski Stog14
Jezerski Stog15
Jezerski Stog16
Jezerski Stog17
Jezerski Stog18
Jezerski Stog19
Jezerski Stog20
Jezerski Stog21
Jezerski Stog22
Jezerski Stog23
Jezerski Stog24
Jezerski Stog25
Jezerski Stog26
Jezerski Stog27
Jezerski Stog28
Jezerski Stog29
Jezerski Stog30
Jezerski Stog31
Jezerski Stog32
Jezerski Stog33
Jezerski Stog34
Jezerski Stog35
Jezerski Stog Na vehu Jezerskega Stoga36
Jezerski Stog Srečal znance s portala Hribi net37
Jezerski Stog Srečal znance s portala Hribi net38
Jezerski Stog Srečal znance s portala Hribi net39
Jezerski Stog Srečal znance s portala Hribi net40
Jezerski Stog Srečal znance s portala Hribi net41
Jezerski Stog42
Stran: 1 2 3 4       
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2020 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki