Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje
seznam forumov / Slovenija / Julijske Alpe / Sedmera jezera
 Sedmera jezera
Rutil     
13.9.2019
"Tokratni zmagovalec je bil tujec, ki je do Koče pri Triglavskih jezerih prišel kar v copatih za v vodo..."

no ja, glede na to da te do koce pripelje prakticno avtocesta, res ni potrebe v suhih razmerah po orenk gorniskih cevljih s togim podplatom za avtomatske dereze, 3,5mm perwanger usnjem in goretex membrano.
sam sem svoje Vibram Fivefigers stestiral ravno na poti, ki sta jo vidva prehodila in so bili vec kot dovolj.
miri     
13.9.2019
Saj tudi variš lahko brez očal do...?
Rutil     
13.9.2019
"Saj tudi variš lahko brez očal do...?"

ce ze hoces uporabit varjenje kot primerjavo:
ne rabis 3500€ varilne opreme in izolirane delavnice s sesanjem, da zakrpas luknjico na izpuhu.

treba je bit primerno opremljen to je res in ce vidis folk v teva sandalih na jalovcu je res wtf moment; ampak za na koco na t. jezerih...potem najbolje, da se za odnest smeti do kontejnerja vzames SVK in celado al kaj? velik nasmeh
Tolminc     
13.9.2019
Rutil, ne gre toliko za to, v kakšni obutvi, kdo kam pride. Verjetno bi kdo to pot zmogel tudi bos. Koliko pa smo pripravljeni storiti za lastno varnost, to je pa že drugo vprašanje. Veseli.me, da so bili fivefingers več kot dovolj. Varen korak še naprej.
branko.temlin     
27.9.2019
26.9.2019 Delno krožna pot čez Komarčko do Črnega jezera 1294m, Koče pri sedmerih jezerih 1685m, naprej do Zasavske koče - Prehodavci 2071m, sledi vzpon na Veliko Zelnarico 2320m, spust čez Malo Zelnarico 2310 mimo Kopice, vzpon na Veliko Tičarico 2091m (pot ni markirana), skok na Malo Tičarico 2071, spust čez Štapce do Dvojnega jezera in spust čez Komarčo. Začetek zmernega tempa pohoda brez večjih postankov ob 7.00 in prihod na cilj ob 19.10 uri. Vreme, razgledi, temperatura fatastični, razen nekaj tujcev cela pot brez gruč obiskovacev v tem predelu Julijcev. Nekaj fotografij na
http://www.pdmaticams-drustvo.si/
zlatica     
28.9.2019
Čestitke, dobro ste se razgibali v enem dnevu!velik nasmeh In še pot domov je bila kar dolga, kajne?mežikanje
Lukito     
10.8.2020
30/7/2020 - Sedmera jezera

Prijateljica se je odlocila prehoditi SPP od Maribora do Debelega Rtica brez prekinitev v "klasicnem slogu" in jo v soboto tudi zakljucila - 26 dni. Jaz pa sem se odlocil da jo pospremim skozi Julijce dokler bo cas / moc / volja.

Zjutraj sva vstala pri domu pri izviru Soce. Ker je bilo na skupnih leziscih nenormalno vroce sva pobrala stvari in raje pakirala zunaj na dvoriscu. Pa se tekoca voda je in korito, se lahko na hitro malo osvezis. Tako sva spakirala in odsla pozdravit Dr. Kugyja. Potem pa naprej do naslednje tocke v Trento. Trgovina se je ravno odprla, pa sva si privoscila se kavo in sveze narezan prsut, svez kruh, sir.... oh ja super zajtrk. In po vsem tem prsutu je tudi zeja prisla skupaj s super soncnim vremenom.

Obrneva nazaj in se od ceste kmalu desno odcepiva v Zadnjico. Tukaj je se kar ok, nekaj sence, blizina potoka/reke. Nadaljujeva dokler se pot ne odcepi desno proti Luknji ali pa levo proti prehodavcem. V potoku dotociva vodo in se pocasi pricneva vzpenjati - se po senci. Kmalu pa te sence ni vec in naju sonce naziga kot v puscavi. To traja nekaj casa, nekaj litrov potu gre iz mene (tukaj se odlocim da prsuta ne bom vec jedel) in kmalu prideva do odcepa kjer je malo bolje, malo bolj zeleno. In se odcepiva na levo proti Prehodavcem. Pot se kmalu spremeni v mulatero, sonce se izgubi za oblaki in trpljenje gre nazaj v uzitek. In tako do Prehodavcev.

Na Prehodavcih na hitro nekaj pojeva, potem pa dalje po cudoviti dolini mimo jezer do koce pri 7J. Tam je spet vroce, a vseeno se odlociva da potegneva do Komne. Da, po eni mojih ne najljubsih poti, ker nisem nek zaprisezen obozevalec vrocine. No, se dve uri pa je tudi to mimo. Na Komni vse super, tusev ni ker puscajo rezervoarji. Hrana odlicna. Liter in pol vode ki jo pripeljejo z zicnico nekako enaka cena kot na Dolicu kjer jo pripeljejo s helikopterjem. Vse ima svoje meje, tole je meni osebno precej bolano ozemanje ljudi. zavijanje z očmi Z Matico zaenkrat se nisem imel lepe izkusnje.
Sedmera jezera Jalovec.1
Sedmera jezera Dr Kugy.2
Sedmera jezera Zajtrk. V tistem trenutku je bila to super ideja.3
Sedmera jezera Sveze v Zadnjici4
Sedmera jezera Vodo dolijeva tukaj, visje je se en izvir.5
Sedmera jezera Pogled iz kalvarije proti Luknji.6
Sedmera jezera Se malo pa bo :)7
Sedmera jezera Proti Prehodavcem8
Sedmera jezera Pogled proti Kriskim podom9
Sedmera jezera Mulatera10
Sedmera jezera Hvala.11
Sedmera jezera Prehodavci12
Sedmera jezera Prehodavci13
Sedmera jezera Zeleno jezero14
Sedmera jezera Svizec15
Sedmera jezera Instafotkanje16
Sedmera jezera Instafotkanje17
Sedmera jezera Jezero v Ledvicah18
Sedmera jezera Mocivec19
Sedmera jezera Dvojno jezero20
Sedmera jezera Via Komna (juhu...)21
Sedmera jezera Zahod22
Sedmera jezera Cena vode z vkljucenim prevozom je se vedno.... nelogicna.23
Stran: 1 2 3 ... 12 13 14       
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2021 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki