Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Kje se nahaja Nagnoj (1193 m)?
Glasuj
Seznam forumov / Slovenija / Splošni pogovori / Zaščita narave!

Zaščita narave!

Natisni
urban.cerne@hotmail.com1. 04. 2008 18:03:42
Po mojem mnenju je treba zaščititi naravne zanimivosti kot so Ljubljansko barje, Kraški rob, Goričko, Muro, Posavsko hribovje...
pa prosim povejte mi če boste kej izvedeli o tem in se še sami potrudili za to.
HVALA
všeč
Planinček14. 04. 2008 19:31:43
Tudi sam sem za zaščito narave. Nekdo bi moral nadzirati zgoraj omenjena območja. Ob cestah in planinskih poteh leži na tone odpadkov, ki tja vsekakor ne sodijo. Tudi hrup, ki ga zadnje čase povzročajo štirikolesniki ne sodi v naravo, sploh pa ne na planinske poti, kjer pa jih na žalost zadnje čase vse pogosteje opažam. Rešitev vidim v večjem nadzoru in predvsem v kaznovanju storilcev.
všeč
ejca15. 04. 2008 09:27:07
vsa našteta območja so tako ali drugače zavarovana - kot zavarovana območja (krajinski park goričko, krajinski park ljubljansko barje) kot naravna vrednota (mura), ali kot habitatni tip v okviru nature 2000. seveda pa zgolj varovanje na papirju ne zadošča. varstvo okolja bi moralo biti vključeno v vsak človekov poseg!!! tudi tu je že dosežen določen napredek - za posamezne posege v zavarovana območja se zakonsko predpisuje izvedba celovite presoje vplivov na okolje. vendar.... velikokrat so interesi politike in gospodarstva močnejši od varstva narave. ima pa planinska zveza slovenije status društva v javnem interesu in tako možnost, da opozarja na postopke, ki tečejo mimo zakonov (podobno kot se je aktiviralo društvo za opazovanje ptic slovenije v primeru volovje rebri).
všeč
Medvedka15. 04. 2008 10:05:59
Se strinjam. Ne razumem ljudi, kako jim je lahko vseeno in v naravo odvržejo vse kar jim pade na pamet. Želim, da se tisti, ki to delate malo zamislite kakšni ljudje sploh ste. Zame človek brez vrednot ne more biti dober.
všeč
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki