Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že bili na Malem Grintovcu (1813 m)?
Glasuj
Seznam forumov / Slovenija / Julijske Alpe / V. Tičarica 1892 m (Trenta) in Čisti vrh

V. Tičarica 1892 m (Trenta) in Čisti vrh

Natisni
gorska koza4.7.2010 21:31:45
Leto je naokoli in tako sva včeraj ponovno najinega 16-letnika odpeljala na Mladinski planinski tabor - tokrat v Trento.
Za cilj sva si izbrala V. Tičarico, ki se dviga 1300 m točno nad kampom. Zaradi dogovorjene pozne ure prihoda na tabor sva začela Na skali pri spodnji zapornici dokaj pozno, malce pred dvanajsto.

Prijetna in lahko sledljiva stezica naju je peljala čez Dol pod plazmi na opuščeno Planino v plazeh, kjer sva takoj za lovsko prežo zavila levo (čez Utro).
Sprva dobro vidna pot pripelje do izrazite, precej vlažne dolinice polne blata. Vse polno sledi v blatu priča, da se sem divjad hodi napajati, pa tudi povaljati v blatu da se ohladi in znebi zajedalcev. Zato vodi do, in iz nje, vse polno stečin. Izbrala sva prehod ob desnem robu po bujno zaraščenem melišču pod strmim ostenjem na greben.
Nadaljevanje po brezpotju (morda malce preveč desno), iskanje prehodov, prečenje strmih trav in "pretepanje" z rušjem naju je pripeljalo do travnate doline pod Košutnikom, kjer sva zopet "pohodila" vidno in rušja obžagano stezico proti vrhu V. Tičarice.
Pogled z vrha v Trento je veličasten, razglede na okoliške vršace je onemogočala nizka kopasta oblačnost. Bližale so se popoldanske nevihte...

Sledil je sestop in prečenje pod grebenom Košutnika in Šnite proti Čistemu vrhu, kjer je v bujni podrasti in visokih travah stezica še nekajkrat izginila. Kjub temu sva se dokaj hitro znašla na sedlu pod Čistim vrhom in ga Čez Drt tudi dosegla.
Na vrhu se je za trenutek sicer pokazalo sonce, vendar je v Špičju in v smeri Vršiča nekajkrat prav grozeče zagrmelo. Hiter sestop po stari tovorni poti do izhodišča, kjer se je ravno ob preobuvanju, nad Sočo razdivjala nevihta.
LP, Marjan in Nataša

V. Tičarica 1892 m (Trenta) in Čisti vrh Ravni dol - Čisti vrh, Plaški vršac, Kanjavec, M. Špičje1
V. Tičarica 1892 m (Trenta) in Čisti vrh Planina v plazeh2
V. Tičarica 1892 m (Trenta) in Čisti vrh Vel. Špičje s Pl. v plazeh3
V. Tičarica 1892 m (Trenta) in Čisti vrh opuščen stan na Pl. v plazeh4
V. Tičarica 1892 m (Trenta) in Čisti vrh Čisti vrh izpod vznožja V. Tičarice5
V. Tičarica 1892 m (Trenta) in Čisti vrh Trenta - 1300 m spodaj6
V. Tičarica 1892 m (Trenta) in Čisti vrh pogled s Čistega vrha proti V. Tičarici7
V. Tičarica 1892 m (Trenta) in Čisti vrh V. Špičje s Čistega vrha8
V. Tičarica 1892 m (Trenta) in Čisti vrh Suhi potok - slapič9
V. Tičarica 1892 m (Trenta) in Čisti vrh Suhi potok kmalu ponikne v Dolu pod plazmi10
všeč
GITA27.5.2011 0:00:37
Trentarska samota naju je spet zvabila…(pa niti ni bilo tako samotno, kot sva pričakovala nasmeh…ampak o tem kasneje…). Zapeljeva se do vasi Na skali in še malo naprej in parkirava kot običajno pri prvi zapornici. Danes sva se namenila poiskati neoznačeno pot na malo višjo sosedo Čistega vrha, Veliko Tičarico. Po že znani poti doseževa planino V Plazeh, tam tudi brez problemov najdeva potko, ki vodi na najin današnji cilj. Sprva ji uspešno slediva, potem pa kar naenkrat »izgine«zavijanje z očmi. Malo se razgledujeva in se odločiva nadaljevati po dobro vidnih gamsjih sledeh…to se nama je zdelo še najbolj poti podobno…ampak po dobre pol ure grizenja kolen nama postane jasno, da to ne bo to… zadrega…Vrneva se do mesta, kjer sva »izgubila« stezico in iščeva nadaljevanje…korak za korakom pregledujeva okolico…nič…na koncu, ko že nisva več vedela, kako bova nadaljevala, ugotoviva, da se potka, ki na tistem mestu zavije v levo, skriva pod velikim podrtim drevesom, ki je ležalo vzdolžno točno na njej in jo zakrivalo v dolžini 10-15 metrov. Obideva podrto drevo in najdeva nadaljevanje potke, ki ji potem brez težav slediva naprej. V zadnjem delu sva pričakovala »pretepanje« z ruševjem, pa so prehodi tako lepo speljani, da če jih »zadaneš«, ni prav nobenih težav. Med tem se je že pošteno pooblačilo, tako da razgledi niso bili brezhibni, pa še vedno čudoviti. Opraviva par telefonskih klicev in »bovška obveščevalna« res deluje, kot se šika mežikanje, tako da izveva, da se tod okoli potika tudi soforumašica Velesa. Dobiva njeno telefonsko, jo pokličeva in se zmenimo, da če ne drugače, se vidimo pri avtomobilih. Nisva si mogla kaj, da v tem čudovitem dnevu ne bi nadaljevala še na Čisti vrh. Na približno pol poti sestopa srečava Veleso, ki se je vračala z Velike Tičarice in skupaj jo mahnemo v dolino, potem pa v Trenti nazdravimo uspešni turi in novemu poznanstvu nasmeh.
Že med vožnjo čez Vršič zagledava današnji cilj....1
Sprva dobro vidna stezica....2
...postaja vse ožja in vse bolj zaraščena...3
Na planini V Plazeh...4
Lovska opazovalnica na planini, zadaj Čisti vrh...5
Domačin :-)...prvi od treh, ki sva jih srečala...6
Med ruševjem proti vrhu Velike Tičarice...7
Pogled na Bavški Grintavec...8
Šopek na vrhu...9
Dolina Trente in velikani nad njo...10
Veliko Špičje11
Utrinek...12
Pogled nazaj na Veliko Tičarico, zadaj Bavški Grintavec...13
Pogled na Jalovec s Čistega vrha...14
Celotna pot je en sam botanični vrh...15
Pogačice so komaj dobro začele cveteti...16
Suhi potok ni v tem času prav nič suh....17
všeč
otiv27.5.2011 7:10:19
Tudi kače imajo rade svoj mir,saj jim človek povzroča nemir.Lepo za dušo in telo, pa tudi za naše oko.
Lep pozdrav v Bovec!
všeč
Jany27.5.2011 8:13:45
Zanimiv opis, se bere kot napet roman. Pa pohvala za res lepe slikce.
LP
všeč
GITA27.5.2011 22:16:23
Hvala obema! Trenta in gore nad njo so res "za dušo"...nasmeh
všeč
velesa27.5.2011 23:35:47
Tudi jaz sem se včeraj odločila uživati trentarsko samoto, ki je prerasla v prijetno druženje.
Začnem pri prvi zapornici nad vasjo Na skali. Najprej po poti, potem pa iščem stezice, ki skrajšajo pot. Na planini V Plazeh poiščem stezico, ki vodi na Veliko Tičarico nad Trento. Ko pa pridem do blata, kjer so le sledi živali, se mi steza zgubi. Nekaj časa oprezam za njo, a neuspešno. Odločim se, da pojdem najprej na Čisti vrh, na katerega me pripelje dobro vidna steza.
Po velikem uživanju se odpravim v iskanje steze na Tičarico. Tavam gor pa dol, nakar se odločim, da pojdem kar po grebenu. Ojej - da nebi šla! Zašla sem v ruševje. Blodenje po njem je kar mučno. Sploh nisem vedela, kje naj bi bila prava steza - le smer mi je bila znana. Postalo pa je bolj prijetno, ko po telefonu zaslišim neznani glas - GITA z družbo nasmeh! Srečneža sta že na Tičarici, jaz pa šele iščem pravo stezico. Ja, v tem koncu je teren kar dobro shojen od divjadi. Končno se odločim za dobro vidno, ki se pozneje izkaže, da ni prava. Vodi me mimo vrha Tičarice. Kaj pa zdaj? Ni druge, kot zaviti desno v strmi breg - in to spet skozi ruševje. No, pa tudi to je doživetej, pa čeprav mučno. Končno stopim na Tičarico, a Gite ni bilo več. Kmalu sestopim v upanju, da najdem stezo, ki vodi k planini V plazeh - a zaman. Zato grem v smeri Čistega vrha in pridem na znano stezo. Dohitim Gito z družbo. Ostanek poti mine prav fletno in napitnica je zelo teknila. nasmeh
izhodišče - prva zapornica1
pot krasijo različne cvetice - tržaški svišč2
mokri Suhi potok3
mogočno ostenje Lepega špičja4
planina V plazeh5
alpski zvonček6
tale se pa že vrača7
macesni so že odeti v pomladno obleko8
plahtica se še kar kopa v jutranji rosi9
alpski kosmatinec10
Velika Tičarica nad Trento11
mogočni utrinek12
še kar nekaj snega pod Lepim Špičjem13
na sedlu Čez drt14
resje že cvete, ognjeno rdeče je...15
prijazni domačin se mi umakne s poti16
in vrh Čistega vrha17
nebesni utrinek18
Prehodavci se še lahko pohvalijo s snegom19
bilo je vroče, a trije lepotci so si nadeli pokrivalo20
alpska velesa21
slečnik  22
šopek z Velike Tičarice23
globoko spodaj pa lepotica - miss dolin24
končno se razgledam s Tičarice25
avrikelj26
še pogled na Trentarske lepotce27
všeč
mukica28.5.2011 7:16:34
Obe sta preživeli lep dan...med rušovjem...nasmehLepe fotke,naju ta konec tudi čakamežikanje
všeč
rozka15.10.2011 21:59:08
Kot že večkrat, se je tudi danes izkazalo, da ni treba visoko po razglede, se je pa danes bilo treba kar potruditi, hehe. Zapeljeva se proti Vas na Skali in avto pustiva pri prvi rampi, nadaljujeva po cesti in kmalu desno v gozd ter kljub nemarkirani stezici skoraj meže do Čistega vrhavelik nasmeh. Zato se odločiva še za vzpon na Veliko Tičarico in tu se veselica začne, juhuuu. Spust iz ČV, ter na spodnji jasi desno, kjer stezice ni in ni bilomežikanje, veliko kozjih, zato iščeva najboljše prehode in se izogibava ruševju ter malo pod vrhom najdeva stezo in vrh je bil najinnasmeh...začetni sestop ok, nato desno na razpotju na stezico, ki pripelje direkt na planino v Plazeh, hmmmm, stezica se je kmalu spet skrila, kasneje sva kar naenkrat spet na njej, pa spet izgine, zato do planine kar po svoje. Od tu do izhodišča pa izzivi iskanja izginejomežikanje. Za vrhova je danes bil potreben trud, volja in nosek, še posebej za drugega, a sta naju nagradila s pravljičnimi razgledi, veter se je umiril, sonček je grel in kljub mrazu je bilo taman za pikniknasmeh...bil je res lep, zabaven jesenski dannasmeh
začetek po cesti1
s ceste čez mostiček2
prvi in edini možicelj, ki sem ga jaz danes videla, hehe3
končno sonček4
prvo martinčkanje, planina v Plazeh5
utrinek6
vrh Čisti vrh7
JAlovec in Pelci8
od Pihavca do Prisojnika9
Lepo Veliko Špičje10
Velika Tičarica11
tu gor12
pa desno, pa levo, pa dol,...13
vrh Velika Tičarica14
Trenta15
juhuuu, stezica, ki pa čez čas kar izgine;)16
utrinek 17
dolinica Dol pod Plazmi18
spremstvo, ehhe19
všeč
peter29.10.2012 20:27:47
Včeraj sem obiskal Čisti vrh in Veliko Tičarico.
Pri prvi zapornici nad vasjo na Skali sem pustil avto. Kakšna dva km. po desni cesti, potem pa po bližnjicah, ki kar nekajkrat prečijo cesto, do planine v Plazeh.
Tam sem kar nekaj časa iskal nadaljevanje poti proti Veliki Tičarici, zmeden ki pa ga nisem našel. Zato sem se odločil, da grem kar naprej po cesti in potem po stezi do sedla čez Drt. Pot je dobro vidna, proti sedlu je vse več macesnov, ki že dobivajo jesenske barve.
S sedla Čez Drt je do Čistega vrha le še par minut. Razgledi z vrha so čudoviti eeknasmeh. Vrh premore tudi vpisno knjigo.
Proti Veliki Tičarici sem šel bolj po svoje. Ponekod sem sledil pot, ki pa se je že naslednji trenutek izgubila. Še najbolj zanesljiv znak, da sem na pravi poti so bile požagane veje, verjetno delo lovcev.
Spet sem okleval, od kod pričeti vzpon na sam vrh Velike Tičarice. Nekaj sledi sem našel na neki jasi. Do vrha potem ni bilo problemov, pot je lepo posekana rušja.
Z vrha je Trenta daleč pod nogami, Bavški Grintavec pa neverjetno blizu. Sploh pa je okrog in okrog venec čudovitih vrhov in sploh ne veš, kaj bi gledal zavijanje z očmi.
Vrnitev na prej omenjeno jaso, kjer sem potem našel še pot proti planini Pod Plazmi. Pot pa se je spet kmalu izgubila, ozr, razcepila ne več drobnih stezičk, tako da sem do planine spet prišel bolj po svoje.
Čudovita tura za ljubitelje samote. Pot bomo sigurno večkrat izgubili in jo potem spet našli. Mogoče se bo komu, ki bo pot prevečkrat zgrešil tura celo nekoliko zamerila, a verjetno je to cena za mir, samoto in divjino mežikanje

Slike pa so tukaj: http://www.petersfoto.si/thumbnails.php?album=datebrowse&date=2012-10-09
http://www.petersfoto.si
Čisti vrh in Veliko Špičje z Velike Tičarice1
(+10)všeč
ljubitelj gora26.10.2014 18:21:20
Na današnji dan sem se odpravil na Veliko Tičarico in Čisti vrh. Začnem na ostrem levem ovinku, malo po cesti, malo po krajših lovskih stezah. Ko prispem na planino V Plazeh poiščem stezo, sledim do blatne izravnave, nato pa na levi poiščem stezo (pri tej blatni izrav.), tej sledim do Velike Tičarice. Na vrhu lepo vreme in krasni razgledi. Sestopim, spustim se čim nižje, do travne izravnave, nato horiz.nadaljujem in kasneje pridem na stezo, ki pelje na Čisti vrh, tej sledim do vrha in tud tu gor razgledi na vse možne konce. Tu gor si vzamem cca 1 uro za opazovanje hribov, gora, nekaj pojem, popijem, potem pa sestopim nazaj do planine in nazaj do izhodišča.
pl.V Plazeh1
vrh Vel.Tičarica2
Triglav3
Prisank4
Jalovec5
poraščen vrh Vel. Tičarica6
pot na Čisti vrh7
Velika Tičarica 8
Čisti vrh9
(+9)všeč
ločanka14.9.2017 18:21:20
Sem že pri prvem obisku pred petimi leti razmišljala, da to ni bil hkrati moj zadnji. Prav nasprotno, vse bolj sem prepričana, da bom vedno izkoristila vsako možnost, ki se bo pokazala, da se spet povzpnem nanju. In včeraj se jenasmeh.
Najprej smo se povzpeli na V.Tičarico, ki sicer ne premore niti 1900m, pa nam odpira široke poglede na skalne velikane, od katerih nekaterih ni mogoče v hipu pravilno poimenovati, saj nam kažejo vsakič neko drugo podobo. Vse je blizu, komaj kaj je daleč.
Skoraj na dosegu roke nam je Bavški Grintavec, ki je pa prav neverjetno blizu, s prav posebno lepo podobo, eleganten, s te strani mi je še posebno všeč.
Je kar prostoren ta vrh, če malo postopiš še okoli, lahko pogledaš še na Pl.v Plazeh.
Kar dolgo smo si vzeli vrh za občudovanje, so se pa v tem času vrhovi zavili v oblake, najbrž zato, da se še vrnemo.
Mislim, da je V.Tičarica še dosti boljše razgledišče kot Čisti vrh, no včeraj je to vsekakor držalonasmeh.

Smo pa preverjali možnost sestopa v Ravni dol, kar bi bil idealni načrt za prihodnjič. Ali pa še boljše, vzpon preko njega.
slana ob poti1
na pl. V plazeh2
3
4
5
Poprovec, Zadnja Lopa, Malo Špičje,  spredaj Čisti vrh6
Lepo Špičje, Plaski Vogel7
v smeri Triglava, v ospredju Zadnjiški ozebnik8
9
pogled čez Ribežne, med Srebrnjakom in Trentskim pelcem10
lepotec nad  Kriškimi podi, približan11
Goličica in njeni sosedje12
13
preko Vršiča14
15
16
pogled preko Malih vrat17
18
19
megle vse nižje, pod njimi  Plaski Vršac20
zadnji vpisi21
22
pogled na Trebiški dol23
24
polno vode včeraj v sicer Suhem potoku25
ne vem kam bi pred njim tekel26
pogled proti Škrlatici včeraj27
(+6)všeč
ljubitelj gora1.11.2019 21:03:56
Macesni so še žarel. V Ravni dol in na Plazjanski Vršac in na Čisti vrh ter na Veliko Tičarico. Iskanje prehodov med rušjem in stezica ki se pojavi in izgine a vse našel.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
(+5)všeč
Loerst17.2.2020 11:47:38
Že Velika Tičarica nad Trento ni pogosto na radarju pohodnikov, njena nižja soseda Mala Tičarica (1.798 m) pa verjetno sploh redko vidi koga. Poti ni, teren pa je naporen in težko prehoden, saj je vse polno nekih lukenj in jam, ruševja in podrtih dreves. Skratka, nekaj zame. nasmeh

Avto pustim pred zapornico in se sprehodim do Planine v Plazeh (cca 5,5 km). Karta sicer pravi, da vmes obstaja tudi bližnjica, ampak se mi je zdelo, da bo šlo hitreje po shojeni poti. Na Planini malce odmora potem pa kar naravnost gor. Hrib se sicer postavi malce pokonci, ampak je vse polno lepih prehodov in oprijemkov, tako da vendarle ni pretežko, če pa komu to vendarle ne leži preveč, bo z malce dodatnega časovnega vložka in umikanja na levo lahko gor prišel tudi po bolj položnem terenu.

Na poti je bilo vsega - s soncem obsijano pobočje, le malce naprej metrski snežni zamet (seveda sem stopil direktno notri, ehh.. na srečo sem imel gamaše), pa malce lomastenja po 30 cm snega, pod vrhom tudi mestoma poledenelo, ravno toliko, da se je udrl samo vsak tretji ali četrti korak, pa le nekaj metrov stran sončne in povsem kopne zaplate... Posebna oprema ni potrebna, razen že omenjenih gamaš.

Za dol sem si izbral drugo pot, z idejo, da če bom šel bolj poševno, da bo malce manj strmo in lažje, ampak sem verjetno samo sam sebi zakompliciral pot, ker je bilo to eno samo ljubo lomastenje čez šavje, le malce dlje je trajalo, kot če bi šel direkt dol. nasmeh

Zaradi poznega začetka in dolgega dostopa me je ujela noč, tako da sem nazajgrede zatopljen v svoji misli počasi in v tišini korakal po cesti, ko se je vame skorajda zaletel jazbec. Saj ne vem, kdo od naju je bil bolj osupel in presenečen. Za hipec se spogledava, potem pa je že odhlačal nekam v podrast.
Zemljevid poti. Začetek je ob (zaklenjeni) zapornici.1
Začetek poti je lagoden sprehod po lepi cesti.2
Nekje na 1.300 m.n.m. se začne sneg. Čeprav ga je malo, je lažje hoditi po stopinjah predhodnikov.3
Na Planini na Plazeh, pogled proti Velikemu Špičju (levo)4
Tukaj nekje se gre naravnost gor na Malo Tičarico5
Pa še pogled nazaj na Planino v Plazeh6
Pa že na vrhu Male Tičarice7
Mislim, da je tam nekje na sredini Travniški rob (2.141 m), skrajno desno pa Plazki Kuk (2.019 m)8
Je zmanjkalo časa še za višjo sestro, Veliko Tičarico. Če bi bil teren lažje prehoden, bi šlo, tako pa kar traja. da se človek prebije čez tole. 9
Teren je čisto preluknjan, večjih ali manjših udrtin je vse polno.10
Tu in tam se skriva tudi kakšna bolj nevarna past, zato je potrebno nekaj previdnosti.11
Oh, čisto možno, da obstaja kakšna bolj normalna pot, no, jaz sem imel eno ljubo lomastenje čez šavje. :)12
Pa že spet pri Planini v Plazeh, čakalo me je še nekaj km sprehoda nazaj do izhodišča.13
(+4)všeč
mirank9.5.2021 21:19:31
Posledice obilne snežne odeje to zimo so vidne že kar kmalu; upognjena drevesa, polomljeni vrhovi smrek tu in tam otežujejo gibanje in orientacijo na poti. Strnjena snežna odeja se začne nekako pri prvem prečkanju gozdne ceste. Od tu dalje se hodi po plazovinah pod Špičjem, prehod v levo na gozdno cesto malo pod planino pa močno ovira večja površina križem kražem nametanih dreves-posledica vetroloma. Prečkanje je bilo močno oteženo; tudi kakšen porco je padel vmes, tako da se je domačin raje umaknil. Od tu do vrha potem ni bilo več ovir, sneg je v glavnem še kar prenašal našo težo tudi potem na prečenju na Tičarico. Vreme pa itak kar kičasto in toplo.
malo pod planino1
naša družba mu ni ustrezala, čevelj št 432
proti vrhu3
Č vrh- zadnji vpis 18.1.214
na prečenju proti Tičarici5
V Trenti že lepo zeleno6
med rampo in odcepom-marsikje bo pela motorka7
(+6)všeč
lilyd5.6.2022 21:43:31
Zbralo se nas je 18, odlično vodenje Marka in samotnega stezosledca Jožeta. Res bi bilo škoda, da bi se peljali v Trento in obiskali le en vrh. Iz Vasi na Skali smo se podali do Planine v plazeh. Manj obljudena, a krasna vrhova s čudovitimi razgledi nad Sočo, najprej smo šli na Veliko Tičarico (seveda ne tisto bolj poznano nad Sedmerimi jezeri), potem pa še na Čisti vrh. Vredno se je bilo potruditi, premagati 1.000 višincev, 13 km, vstati ob 3.30….Razgledi na okoliške poznane in nepoznane vrhove so nepozabni.
Vas na skali, smer Planina v plazeh1
zopet področje medveda2
vse zeleno, jasen, vroč dan v soboto3
Jože, odličen poznavalec mnogih neoznačenih poti4
razgledi5
Jože in Marko kaže pot na Veliko Tičarico6
Joži vedno v odlični formi7
na vrhu Velike Tičarice8
od Triglava, Kanjavca, Velikošpičja9
od Prisojnika, Razorja, Stenarja do Pihavca10
rožice so11
del ekipe na vrhu12
Marko na Veliki Tičarici13
vrh Velike Tičarice14
danes tudi fantje z nami15
Robi v cvetju16
ekipa na Veliki Tičarici17
še ena18
spust19
že gremo proti Čistemu vrhu20
Čisti vrh21
pogled nazaj proti Veliki Tičarici22
Triglav približan23
še na Čistem vrhu24
začetek poti25
pogačice26
mini stolp na Veliki Tičarici27
krst28
za užitek ob Soči...29
(+5)všeč
darinka46.6.2022 8:10:38
Pozdrav Jožetu. Lani sva šla skupaj na Bavški Grintavec iz Soče. Čisto slučajno. nasmeh
všeč
velesa6.6.2022 20:13:30
Res samotna Trentarska razgledna vrhova. Jaz nikoli ne udenem prave steze na Tičarico in se vsakokrat bojujem z ruševjem - no, tudi ta boj ima svoj čarnasmeh
(+1)všeč
turbo6.6.2022 21:08:31
Krasni konci. Plazjanski vršac, le streljaj od Čistega vrha, pa samuje in redko dočaka obisk...
všeč
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2022 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki