Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že bili na Plačkem vrhu (510 m)?
Glasuj
Seznam forumov / Slovenija / Splošni pogovori / Trenirati mišice na rokah - med hojo

Trenirati mišice na rokah - med hojo

Natisni
Karletto12. 12. 2010 09:15:40
Kako trenirati mišice roke med hojo?

Na Youtubu je veliko videjev na to temo. Zadnjič sem gledal en videjo in fantina je predlagal, naj skrajšam paska na palcah, skrajšam tudi palici in se med spustom z dlanjo opiram na palice. Poskusil sem tako hoditi in vam povem, da omenjena tehnika odlično deluje na triceps.
Nekdo je predlagal, naj med hojo nosim manšetne uteži, katere oviješ okoli roke ali noge z ježkom. Z omenjenimi utežmi treniraš biceps.

Morda poznate kakšne druge priprave in tehnike za večanje mišične mase na rokah?
všeč
viharnik12. 12. 2010 10:57:30
Koliko mišične "mase" ima človek še ne pove,da je tudi kaj močan.Lahko si popolnoma suh pa si močnejši od marsikoga drugega.Roke se krepijo s skledcami.ko imamo noge sklenjene na drugi.potem obstajajo okrogle gume za krepitev dlani in prstov,za krepitev zapestij za plezalce obstaja v trgovini K2-Lj,igrača.Potem je dobro tudi raztezanje s pomočjo elastičnih vrvi z ročajem-hala A pritličje nasproti turistične agencije(imam sam doma pritrjeno na steno).Zelo učinkovita vaja pa povsem enostavna in poceni je,da s stegnjenimi odročenimi rokami stiskamo pesti in jih potem odpiramo.To vajo ponavljamo v odročenih rokah naprej v višini ramen,nato jih razpremo vstran v T obliki,končno pa dvignemo vertikalno nad glavo.Vaja izvira iz karateja in sprva izgleda precej enostavna,kasneje po več stiskih in odpiranj pa postane precej težka,zato po treh različnih položajih rok vaje,le te sprostimo v prstih in relaksiramo mišice z otresanjem rok,tako,da popolnoma sprostimo celotne roke v zapestjih pa krožno in navzdol otresamo dlani s prsti.Za ohranjanje fleksibilnosti mišic so pomembne aerobne vaje,kjer se izmenjuje set različnih vaj,ki enakomerno krepijo večje število mišic in bolj popolno,zato se izogibajte monotonem fitnesu in zaprtih prostorov.Na splošno je pa za krepitev mišic dovolj hoja s palicami na redne ture,kakšno fizično koristno delo doma(sesanje,pomivanje tal,pometanje,cepljenje drv,rezanje dreves z motorko ali žago itd.)
Guma za krepitev prstov in dlani1
Naprava za krepitev rok v več položajih2
Še za dvig telesa3
všeč
enes12. 12. 2010 11:13:10
važno je da pri treningu uporabljaš svoje telo.Dovolj so skleci, imaš različne položaje za določeno mišično skupino.Lahko tudi dvigovanje telesa na drogu, kupiš palico ki se namesti med vrata pa maš že trening.
všeč
ljubitelj gora12. 12. 2010 11:25:12
Če hočeš pridobivat mišično maso nujno potrebuješ zdravo prehrano in obiskovanje fitnesa, domače naprave niso tako zelo dobre, kot tiste v fitnesu, ne pozabi, če treniraš moraš tudi nahranit mišice, po fitnesu je dobro zaužit OH, vsak obrok mora vsebovat beljakovine nekaj maščobe in ogljikovih hidratov.

Zastavljeni cilj ne bo kar viden v 14 dneh, ampak to traja kar nekaj mesecev.

S tekom oz. hitro hojo v klanec ne narediš prav veliko razen, da si pospešiš metabolizem, nabereš veliko kondicije, ...za mišice dobit pa rabiš dost beljakovin, lahko delaš doma tudi z lastno težo...

Rad pa bi nekaj povdaril, ko imaš enkrat mišice še ne pomeni, da jih boš imel za vselej, izgubiš jih tako hitro, kot jih dobiš, ponavadi se spremenijo v maščobo.

všeč
enes12. 12. 2010 11:30:24
ljubitelj gora, to je res.Samo jaz mislim da on noče biti kakšen nabit švarceneger ampak bolj definicija se mi zdi.
všeč
ljubitelj gora12. 12. 2010 11:41:08
Pa sploh veš, koliko časa bi moral trenirat, da bi res zgledal nabildan, kot švarci to traja leta in leta vsaj 5-10 let.
Moraš vedet, da pri pridobivanju mišične mase ne gre samo na račun mišic, ampak tudi na račun maščobe, zato so ti športniki enkrat na pridobivanju mišične mase, drugič na čiščevalni dieti takoimenovani ketonski dieti.
všeč
enes12. 12. 2010 11:50:48
nisem mislil dobesedno za negerja ampak hočem povedati da ne potrebuje fitnesa pa da se ne treba držat diete kaj mu pa bojo mišice v gorah? dovolj je da lahko dvigneš svojo težo z rokami za kej več pa tukaj ni glih primeren forum. hribi.net-bildanjezmeden
všeč
lynx12. 12. 2010 15:39:30
Sprašuje za *med hojo*. Še ena varianta s palicami je, da jih pikaš zelo na široko, ker bo potem prenos sile slabši in boš porabil več energije za dvig.
všeč
atoamac12. 12. 2010 21:14:32
Enkrat davno sem videl en video, ko je nekdo "hodil" po rokah - ne vem več, ali na Mont Blanc ali kam drugam - ta je ves čas med "hojo" treniral roke nasmeh Baje je prišel do Guinessa.
Lahko pa se v palice naredi luknjica in vanje vlije raztopljeni svinec. Ko se svinec ohladi in ko potem take palice uporabljaš med hojo, odlično deluje na tricepsmežikanje
všeč
Karletto12. 12. 2010 21:46:34
na biceps pa reszavijanje z očmi
všeč
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki