Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Kje se nahaja Skuta (2532 m)?
Glasuj

Tojzlov vrh

Natisni
bačo13.2.2013 18:43:13
Tojzlov vrh, vse kar ti lahko ponudi zima... 13.2.

Zjutraj me je spet zbudilo sneženje...nisem si mogel kaj...pač na sneg... na Tojzlov vrh na Kozjak..... torej sva se z mojo garo odpeljala do Bresternice in naprej "klizala" do Šoberhofa... naprej je bila ena sama snežna pravljica...vedno več je bilo snega....zadnji del je bil spet deviški...gori je približno 40 cm novega snega...prava pravljica... koča pa itak zaprta in jaz spet žejen...pa nič hudega...hitro sem se pobral nazaj...in doživel pravi snežni metež z vetrom...tudi en plaz...bolj mali...ampak bil je dovolj, da nekaj časa zaradi prša nisem videl nič.... bilo je noro...telo pa itak...tokrat ga nisem mogel krotit...bila je prava cirkuška predstava... hehe...primerno sem dol prišel čist moker in premražen....lepa turca
Tojzlov vrh 1
Tojzlov vrh 2
Tojzlov vrh 3
Tojzlov vrh 4
Tojzlov vrh 5
Tojzlov vrh 6
Tojzlov vrh 7
Tojzlov vrh 8
Tojzlov vrh 9
Tojzlov vrh 10
Tojzlov vrh 11
Tojzlov vrh 12
Tojzlov vrh 13
Tojzlov vrh 14
Tojzlov vrh 15
(+5)všeč
Marx4.1.2014 21:50:11
Danes (04.01.2014.) bil na tem vrhu. Vozilo sam zapustil ob Šoberjevem dvoru in nadaljeval skoz vas mimo jezerca. Nisam zbral Pečenikovo pot , nadaljeval sam peš še katerih dvajset minut in se priključil na pot z Kamnice. Ta se kar hitro vzpne skoz gozd ki je na začetku mešan , potem pa popolnoma smrekov. Ta pot izzide ob kmetiji Tojzl ki je vrhu tudi dala ime. Tukaj se odpre izjemen razgled na severovzhod Prekmurje in vzhodna Štajerska (Stradner kogel in Riegersburg) , na jugovzhodu pak Ravna gora in Ivanščica , ter še dlje Kalnik. Menim da se bi se tukaj ob izjemni atmosferski pogoji mogli videti tudi vulkani ob Balatonu.
Na vrhu pa šok. Dom ne dela! In ob sporočilu sam izvedel da ne dela do nadaljnjeg , kar god to pomenilo.
Za sestop sam izbral naslednjo varijanto - nazaj do kmetije Tojzl , potem pa navzdol do Šikera skoz smrekov gozd in mimo lovske hiže. Ta je sestop lep , ampak je problem ker je tukaj precej hoje nazaj do Šoberjeveg dvora po asfaltu.
Škoda da dom ni odprt...
(+2)všeč
aditaker10.2.2014 9:21:39
Jaz bi imel eno vprasanje, ce kdo ve kako priti do planinskih zigov na Tojzlovem vrhu,glede na to da je dom zaprt bi morali vsaj do zigov imeti nekako dostop, saj se tam nahaja zig od vrha in od poti cez kozjak in jaz bi potreboval vsaj zig od vrha, saj sem ze dvakrat sel zastonj gor in zgleda da so zigi zaprti v domu kar ni vredu, razen ce kdo ve ce so jih kam prestavili slucajno?
všeč
joža x10.2.2014 18:52:43
Tudi sam sem žačel lani z potjo čez Kozjak,tako bo objava nahajališč žigov zelo dobrodošla.Lani jesen sem opravil del poti od MB DO Žavcarjevega vrha,žigi so bili na svojih mestih tako kot navaja dnevnik poti,moram pa poudariti,da je bila nedelja.
všeč
aditaker11.2.2014 7:13:59
Joza midva z punco sva lani prehodila celotno pot cez kozjak in zbrala vse zige in tudi prejela nato lepo znacko, tako, da ce bos imel kaksno vprasanje glede poti ali zigov mi lahko kar na zs napises tukaj gor. Se vedno pa sprasujem ce kdo ve ali so zigi zaprti v domu na tojzlovem vrhu ali so jih kam premaknili, rabim zig od vrha?
všeč
pohodnik3815.6.2014 16:05:58
Danes sem ga mahnil iz Kamnice pri Mariboru na Tojzlov vrh.Po lepi manj znani poti ki ponudi veliko lepih razgledov pa tudi samotna saj srečal nisem nikogar.Od doma Obrtnik na Tojzlovem vrhu sem nadaljeval še do kraja Gaj nad Mariborom.Lepo urejeno glede na to kar se jaz spomnim iz pred nekaj let.Malo zašel oziroma narobe saj ni smerokaza.Zato sem nadaljeval kar po cesti v smeri Sv Urban.Lepo število kilometrov se je nabralo pa višincev tudi.Pohod sem zaključil tam kjer sem zjutraj začel v Kamnici pri Mariboru.

GPS sled-Kamnica-Tojzlov vrh-Gaj nad MB-Sv Urban-Kamnica

Lp! Tonecool
na začetku poti Kamnica pri Mariboru1
po označeni poti2
3
Hudičeve skale4
5
pogled proti Pohorju6
ob poti7
8
lep razgled daleč v Avstrijo9
daleč je Sv Urban10
dom Obrtnik-Tojzlov vrh11
12
Gaj nad Mariborom13
14
razgled ob poti15
Sv Urban16
17
jaz in moj patron18
Sv Lucija po kateri ima tudi hrib ime-Lucijin breg19
pogled na Maribor20
...in spet tam kjer sem zjutraj začel.21
(+1)všeč
pohodnik3816.7.2014 23:47:12
Pred časom prehojena pot....v sliki in besedi.

Kamnica-Tojzlov vrh-Gaj-Sv Urban

VIDEO

Lp! Tonecool
všeč
Marx5.1.2015 12:38:11
04.01.2015. Tojzlov vrh

Ta vrh je nekako tradicionalno prvi pohod v letu. In tako več pet let...

Ob Šoberjevem dvoru ni bilo mogoče zapustit vozilo (Gradbeni materijal in naplužen sneg) pa sam ga zapustil na začetku poti na Žavcarjev vrh. Navzgor po Pečenikovi poti , navzdol pa po Dremlovi poti (Odzgoraj ni označeno , potrebno je pri počivalištu ob poti mlini in žagi pri kapeleci nadaljevat po hrptu do kmetije Dremel in potem navzdol).

Žal je dom spet bil zaprt... ampak le zato ker sam šel zgodaj jutri in gor bil ob deveti. Dom pa dela od deset naprej...

Razgledi ob poti zahvaljojoč izjemni vidnosti zelo daleki - zdaj vem da se z Tojzla vidi tudi Kalnik (skoz gozd na mestu kjer Pečenikova pot zapusti kolovoz in gre strmo skoz gozd). Škoda da sam ni šel še do kmetije Tojzl odkod je kljub niski višini neverjeten razgled v Avstrijo in na vzhod...
(+1)všeč
Marx11.1.2016 21:50:46
10.01.2015. Tojzlov vth

Tudi to leto je prvi pohod na Tojzlov vrh... Ta tradicija traja šele od leta 2009...

Od Šoberjeveg dvora peš vse do poti ki se začne v Kamnici , a po vzponu pride do kmetije Tojzl. Tu je kljub razmeroma mali višini izjemen razgled , ampak je bila megla. Vzpon do doma , ki še ni odprt , ampak bo skoraj. Nazaj po lovskem poto ki pride do Šikerja in potem spet peš po asfaltu do vozila. Škoda za zoprnu meglu , šel sam zelo rano , posle je bil precej bolj sončen den...
(+1)všeč
Tadej5.11.2021 8:03:51
Tako pa je bilo včeraj na Tojzlovem vrhu. Lp, Tadej
Podrto drevo preko ceste.1
Ob poti.2
Navadna barvilnica.3
Vetrovno.4
Ob poti.5
Jesenski utrinek.6
Pogled proti Sv. Urbanu.7
Planinski dom Obrtnik na Tojzlovem vrhu, oz. Planinski dom Kozjak.8
Tojzlov vrh.9
Razgled.10
Ob poti.11
Cerkev Sv. Križa v Gaju nad Mariborom.12
Maska ob poti.13
(+2)všeč
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2022 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki