Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že šli po Kremžarjevi poti na Grintovec?
Glasuj
Seznam forumov / Slovenija / Splošni pogovori / Salewa - via ferrata

Salewa - via ferrata

Natisni
uhan121. 05. 2011 15:58:50
Pozdravljeni!

Kaksno je vase mnenje o opremi Salewa, ki jo trentno prodajajo po ugodni ceni 100 eur v Hervisu Qlandia v Kamniku. Celada, spodnji del plezalnega pasu in Y samovarovalni komplet. Uporabljal bi jo za obiskovanje slovenskih gora. Celado bolj pogosto, ostalo po potrebi oz. bolj za varovanje tezjih prehodov, vzponov... Na hervisovi spletni strani je letak - kliknite na Qlandia in nato imate letak.

http://www.hervis.si/medias/sys_master/8803625730078/herviskamnik.pdf
všeč
viharnik21. 05. 2011 18:16:20
Salewa je bila pred tremi desetletji pojem o kvaliteti šotorov, puhovk in še čem.Sedaj pa se je firma usmerila na velik asortiman proizvodov in po kvaliteti ne more dosegati drugih firm, ki so profesionalne in ozko usmerjene le na posamezne proizvode.Tako šotori Saleva precej enostavni s čim manj dodatne obdelave šivov z žepi,palice manjših Al premerov itd.Slišal sem tudi, da so se enemu hlače po ne prehudi obrementvi kar po šivih strgale.Končno mislim, da je Saleva za povprečne uporabnike še sprejemljiva, nikakor pa ne sodi v vrhunsko kvaliteto izdelkov.Za vaš primer je potrebno pretehtati vašo pogostnost uporabe izdelka in še sprejemljivo ceno za artikel.Ob pestri ponudbi proizvajalcev gornške opreme v Sloveniji pa se za le malenkost dražji nakup lahko dobi neprimerljivo boljši izdelek od povprečne šare.Tako sem tudi jaz namesto Saleva šotora nabavil raje priznan Vaude Mark II šotor, ki mi bo lojalno služil vrsto let brez raztrgane celtne ali puščanja vode kjerkoli.
všeč
geppo21. 05. 2011 19:07:42
Če nisi zahteven uporabnik in če boš uporabljal za to, kar si napisal je spremenljivo..drugač pa ne!

Uporabljal bi jo za obiskovanje slovenskih gora. Celado bolj pogosto, ostalo po potrebi oz. bolj za varovanje tezjih prehodov, vzponov...

všeč
penzionist21. 05. 2011 20:09:25
Po mojem mnenju in izključno po pregledu letaka sta tako varovalni komplet kot pas Petzlova izdelka, kar bi le moralo biti zadosti dobro ime kot sinonim za kvaliteto. Čeprav se nikoli ne ve....

Druga plat zgodbe:
Na tem letaku mi je videti pas precej cenen. Prav tako je vprašljivost varovalnega kompleta. Za Scorpio vertigo wl bi pričakoval, da je asorber iz prešite zanke, na letaku je pa videti kovinska ploščica. Čeprav morda vse drži ( znamka, model... ), so po nekaterih individualnih testih varovalni sistemi z kovinsko ploščico precej "togi" in da ne opravijo svoje naloge v primeru padca. Torej, da je precej bolj varna izbira sistema narejenega z prešito zanko.


Sam osebno bi take reči raje kupil pri specializiranemu trgovcu in posebej, ne v kakih kompletih. Glede cene pa, je bilo tudi tu že enkrat napisano, ti čelado in pas pomaga kupiti zavarovalnica - če jim pač poveš, da si to kupil.
všeč
JusAvgustin22. 05. 2011 10:32:21
Čeprav sem alergičen na Hervis in druge podobne trgovine... če sešteješ use skupaj je vrednost krepko nad 100 evri, tako da mislim da za tvoje potrebe(obiskovanje slo. gora) je to več kot dovolj. seveda če se odločiš in vzameš "top of the top" pa boš dal krepko preko 100 evrov. Sicer pa se pridružujem mnenju gepp-a! Za ZPP v Slovenija da.
všeč
MANGRT22. 05. 2011 14:50:38
včasih se prodajne akcije izvajajo zaradi odprodaje starih zalog ali pa masovnega naročila in je temu cena tudi nižja.
V Sloveniji imamo kar nekaj specijaliziranih trgovin za plezalno opremo,kjer tudi znajo svetovati,poučiti uporabnika,ne pa samo prodajati(kibuba,promontana,iglu sport-akcija,terra sport)."NEDELAM REKLAME AMPAK POMAGAM!!" Sam imam pas in varovalo CASSIN,CAMP-OTROŠKA IN EDELRID-kvaliteta in cena temu primerna.
1
všeč
ugn22. 05. 2011 17:43:59
100 eur za tak komplet je ugodna cena, torej če še nimaš vseh treh stvari in jih rabiš, se splača vzet. Glede kvalitete - če imajo vse stvari UIAA oznako, je stvar testirana in varna in to je vse kar rabiš od takega izdelka. Pas na sliki je res bolj preprost, namenjen očitno res le za samovarovanje na feratah in ne za dolgotrajno visenje . Da pa specializirane trgovine svetujejo in ne prodajajo, je pa neumnost, naloga trgovine (še tako specializirane) je da prodaja,prodajalec svetuje izključno z namenom , da bi prodal.
všeč
uhan123. 05. 2011 09:01:32
Hvala za odgovore! Mislim, da je v letaku napaka, in je slika in cena za Salewo, čeprav je opis za Petzl. Isti komplet so imeli v Hervisu v City parku v Lj za 120 eur. Verjetno bom kar kupil. Ocenjujem, da bom rabil max 10×/leto, zato menim, da bo dovolj dobro in varno. Je pa omenjena čelada Salewa Toxo bolj udobna (za mojo glavo) od Petzl Elios.
všeč
bkobal27. 07. 2011 11:30:17
Torej je v oglasu napaka? Dejansko je to Petzl komplet?
všeč
Tasko19. 08. 2011 17:00:34
Živjo.
Je morda kdo kupil ta komplet?
@bkobal: Gre za Salewa komplet, ki vsebuje čelado Toxo, pas Via Ferrata Lite in via ferrata g4 cobra.

Mene pa zanima, če bi se dalo ta pas uporabiti tudi za plezanje in ne samo za ferrate? Nimam izkušenj s plezanjem, bi pa rad poskusil oz. se učil.

Hvala za pomoč.

lp,Blaž
všeč
Kekec66623. 08. 2011 13:19:20
Lep pozdrav..jst imam tudi težavo z nakupom samovarovalnega kompleta,ker pač nisem izkušennasmeh..gledal sm tega zgoraj opisanega od salewe,zdj imajo pa novo akcijo v omenjeni trgovini,od PETZL,ki vsebuje,Čelado Elios,petzl scorpio vertigo,petzl pandion pas..cena je pa ista 100eur..kaj priporočate??Petzl ali Salewa??majo pa tudi v iglu sport v akciji set od Campa znižan iz 124 na 87 eur,vsebuje pa čelado rock star,pas camp Topaz,ter Camp vortex..nasmeh..prosim izkušene za nasvet..hvala..lep dan se naprej
všeč
Kekec66623. 08. 2011 13:48:50
Nebi pa to kupil samo za to ,da to imam,rabim pa itak vse too..sam rajši pa dam 50 ali kaj več eur,če bo tak komplet bistveno boljši od teh tukaj..se pa najbolj nagibam k temu kompletu od petzla..ker tako zagovarjate specializirane trgovine,je pa tko npr. čelada camp rockstar v igluju 40eur,v hervisu pa 30..torej zakaj bi potem kupil v igluju??samo zato ker je specializirana trgovina pa plačal 10eur več,hvala nebi..hvala za vse nasvete,če jih bo kaj..velik nasmeh
všeč
Santi23. 08. 2011 16:45:08
Tehnična roba naj bi bila iste kvalitete v katerikoli trgovini, saj mora imeti certifikat kakovosti. Občasno se pa tako ali tako dogaja, da proizvajalec pozove k vrnitvi določene serije izdelkov zaradi napak (npr. Petzlov grigri2...), to se dogaja tudi drugim "velikim" proizvajalcem recimo v avtomobilski industriji.
Kar se pa samovarovalnega kompleta tiče pa jaz zagovarjam komplet z raztegljivimi gurtnami, tako imenovanimi ferrata vponkami in zavorno ploščico, proizvajalec pa niti ni pomemben (moje mnenje).
všeč
Kekec66623. 08. 2011 19:38:07
Jst se ne spoznam,zato vprasam..mislim pa da ta od petzla to ima,nisem pa sigurn..petzl scorpio vertigo,lahko bi pa kdo pogledal,ki ve,pa da mi sporoci..hvala za odgovor santi,vsaj edenvelik nasmeh
všeč
bostjanp23. 08. 2011 19:55:58
Mene tud zanima kak nasvet okoli teh varovalnih kompletov. Čelado že imam, Petzl, pas pa komplet pa še ne, ampak nameravm kmalu kj nabavit. Kakšni pametni predlogi?
všeč
Kekec66623. 08. 2011 20:36:01
Ne vem slabo kaže glede tega svetovanjavelik nasmeh..hmm..ocitno bom mogu kr sam se odlocit..sam sm pa zdj gledal,da so pri petzlu odpoklical nazaj komplete te scorpio vertigo,tko,da ,zdj mi je pa se manj jasno..haha
všeč
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki